Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2023 09:01 - © Почти сме си лика–прилика с черногорците
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1466 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 02.04.2023 09:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
02.04.2023г.

     Днес избори има и в Черна гора. Само че президентски – втори тур.
На първия тур най–много гласове спечелиха Мило Джуканович 119 673 гласа (35,37%) и Яков Милатович 97 858 (28,92%). Избирателната активност беше 64,06% (341 551).
След изборите може да последват исторически промени. Решава се въпросът дали главният враг на Русия на Балканите ще удържи властта. Конфронтацията се провежда в условията на омраза на черногорския народ към НАТО, което превръща републиката в най–слабото звено в Северноатлантическия алианс. Именно от нея трябва да започне разпадането му.
Според проучване, поръчано от RT Balkan, почти 61% от жителите на Черна гора имат негативно мнение за НАТО, като повече от 50% имат "много негативно" мнение. По–голямата част от гражданите на най–малката славянска държава са еднакво критични към Съединените щати ("много негативно" – 41,2%). Но общият антирейтинг на Русия е под 30%, на Сърбия – дори до под 10%, пише Дмитрий Бавирин в «Деловая газета «Взгляд»
image
Това означава, че десетилетия на атлантическа, русофобска и антисръбска пропаганда не са повлияли много на самовъзприятието на черногорците. И отношението към Северноатлантическия алианс е особено показателно : огромното мнозинство беше против НАТО през 2015–та година, когато страната беше насила завлечена (както и България) там, огромното мнозинство все още е против НАТО.
Възникналата тогава в републиката политическа криза многократно променя формата си, а през последните месеци придоби характера на позиционна война между парламентарното мнозинство и президента Мило Джуканович. Властта вече е чисто техническа, временна, както в най–големите общини на страната, включително столицата Подгорица, така и на правителствено ниво, където седна хитрият албански "вундеркинд" Дритан Абазович, който много прилича на двоен агент.
image
Мило Джуканович вляво и чудото Дритан Абазович  – вдясно

Кабинетът му
[на Дритан Абазович] вече е отхвърлен от парламентарното мнозинство, но президентът не е съгласен с това, а Конституционният съд, който би трябвало да играе ролята на арбитър, по скоро е недееспособен – няма кворум. По същата причина цари анархия и на общинско ниво : подставените лица на Джуканович отказват да отстъпят позиции на опозицията, въпреки загубените избори, а от съда няма решение.
Тази криза ще бъде решена или, обратно, изострена днес, когато е вторият тур на президентските избори. Джуканович, който управлява Черна гора в различни статуси повече от 30 години, се кандидатира за преизбиране. Пъстра опозиция призовава да се гласува за "ново лице" – Яков Милатович. И двамата имат шансове.
image

Мило Джуканович вляво и Яков Милатович – вдясно

Като цяло Мило Джуканович може да бъде наречен по различни начини : "Кръстник", хитър деспот, "мозъкът", мазепски предател и наемник на Съединените американски щати. Всичко това по един или друг начин ще бъде вярно, но няма да опише напълно Джуканович. Това е голям, сложен, ужасен човек и истинският собственик на Черна гора, която в един момент се превърна в негово лично предприятие.

Именно той пречупи държавата на коляното си, за да я вкара в НАТО. Методите бяха жестоко диктаторски – няколко видни фигури от опозицията бяха хвърлени в затвора по скалъпени (както се установи в съда) обвинения, че работят за руснаците, подготвят държавен преврат и се опитват да елиминират черногорския "баща на нацията". Това беше "последната капка" за Москва : Джуканович стана първият и единствен ръководител на международно призната държава, на която бяха наложени индивидуални санкции в Русия със забрана за влизане и финансови транзакции.
Е, черногорците са по–зле и от нас. Нас поне хитри демократи ни управляват.
Черногорският "дон" се постара толкова много, защото мозъчните тръстове във Вашингтон и Брюксел решиха, че следващият (след Сирия и Украйна) сблъсък на интереси между Запада и Руската федерация ще бъде на Балканите и затова руското влияние там трябва да бъде радикално изчистено. Уви, американците успяха с това не само в Черна гора, но и в Северна Македония. Следователно способността на Москва да влияе на политическата ситуация в тези страни (дори и само във връзка с нови избори) е сведена до нула. Може само да наблюдава процеса отвън и от страни
image
Сега всички политически сили на републиката могат условно да бъдат разделени на три групи : гвардията на Джуканович, просръбско–проруската опозиция и новото поколение западняци, които смятат Джуканович за мафиот и динозавър. "Нашите" не стигнаха до втория тур на изборите – лидерът на движението "Демократичен фронт" Андрия Мандич събра под 18%, което лично за него не е зле. Той наистина е проруски и просръбски политик, а не "и с вашите, и с нашите". По черногорските стандарти това е почти радикал, разказва Бавирин.
На втория тур етническият сърбин Мандич призова да се гласува за Яков Милатович, като му обеща всякаква подкрепа. Името на партията му говори само за себе си – "Европа сега". Той е за Евроколхоза и за НАТО, но Милатович има и плюсове. Той е добре образован, успешен в бизнеса си – стимулиране на икономиката, за година и половина начело на ресорното министерство наистина постигна нещо за обикновените хора. В същото време той е за добри отношения със Сърбия и не изглежда русофоб. Или поне се опитва да се въздържа от нападки срещу Руската федерация, а през 2021–ва година оглави черногорската делегация на икономическия форум в Санкт Петербург.
Яков Милатович бил за Евроколхоза и сатаНАТО. Абе, заблуден човек. А и това име Яков ми намирисва на еврейска жилка.
За черногорците Милатович е добър вариант. Но лош за Руската федерация. И тъй като двете държави вече официално са враждебни, можем да говорим открито : стратегически е по–добре най–големият ни балкански враг Джуканович да победи, разсъждава Бавирин.
Яснотата винаги е за предпочитане пред неопределеността. Когато врагът е враг, на него можеш да се опреш. И те държи в кондиция. Докато неясният е тресавищевинаги може да те изненада неприятно. Да ти погоди лош номер и създаде главоболие.
Добрият вариант при Милатович е, че макар и Черна гора да продължи своя атлантически и антируски курс, ще загуби скандалната си екзалтация и може би дори ще подобри нещата в националната икономика с помощта на "нова метла". В резултат "акциите" на НАТО и ЕС сред хората може да поскъпнат или поне няма да паднат още.
image

За черногорците САЩ и НАТО са най–криви за войната между Русия и Украйна

В лошия случай Милатович ще се превърне в още един пример за циничен западен мишелов в източноевропейската политика, какъвто е бившият български премиер Кирил Петков. Той също беше така технократ с образование, икономически приоритети и свежи идеи, той също предпочиташе да се въздържа от публична русофобия, тъй като ръководеше най–проруската държава в Европейския съюз. В резултат на това се оказа, че Петков просто е измамил както народа, така и коалиционните съюзници : противно на тяхната позиция той тайно е изпращал оръжие на въоръжените сили на Украйна по лично измислена от него схема.
image

Хубавите, умните и йентелегентните (ХУЙ (за народа) в българската политика

Милатович прилича на него
[на Кирето Харвардски] по много начини, включително обстоятелствата при появата му в политиката, външните ориентири и обществената позиция. И е същото политическо "чудо", само че още по–млад – роден през 1986 година – което означава, че е по–талантлив от наш Киро. След като толкова млад са го вербували.
Откритият враг е по–добър от европейски плъх. Сближаването на Черна гора със Сърбия в сегашните условия не означава сближаване с Русия чрез Сърбия, а отдалечаване на Сърбия от Русия. Но най–важното е, че при омразния атлантик Джуканович Черна гора може да узрее за наистина сериозен пробив от американските прегръдки, но засега още не е узряла за това.
Сценарий, при който омразата към президента се пренася върху НАТО като цяло, е добър сценарий за революционно развитие. Черногорците трябва да стигнат до дръжката и буквално да изгонят Джуканович с бухалка. Само в този случай има шанс едновременно с това да бъдат прогонени емисарите на НАТО.
Джуканович е стара инфекция, от която рискува да пробие черногорският абсцес, Милатович е лечението му с европейски лекарства в името на здравето на целия натовски организъм. Следователно изборите в най–малката славянска държава може да се окажат исторически и да предопределят дали Черна гора наистина е най–слабото звено в Северноатлантическия алианс, чието отделяне ще отвори ерата на неговия крах, или ще попадне в ръцете на повече  или по–малко успешен перестройчик, с чиито усилия антинатовското мнозинство постепенно ще се превърне в малцинство, завършва статията си "Разпадането на НАТО може да започне от Черна гора" в «Деловая газета «Взгляд» Дмитрий Бавирин.

https://bnr.bg/post/101800680/cherna-gora-se-gotvi-za-vtori-tur-na-prezidentskite-izbori
https://vz.ru/politics/2023/3/28/1204882.html
https://rt.rs/news/24238-vecina-crnogoraca-ne-podrzava-nato-i-sad/




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. nedovolen - Да, все сме горяни - те черни, ние ...
02.04.2023 09:50
Да, все сме горяни - те черни, ние средни.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
02.04.2023 10:30
Да, точно определение.
"Горски хора" е български телевизионен игрален филм (криминален, драма) от 1985 година на режисьора Павел Павлов, по сценарий на Иван Станев. Създаден е по романа на Добри Немиров "Дело № 9".
цитирай
3. planinitenabulgaria - Поуката една е ясна, дебел хуй влизяа лесно в путка тясна...
02.04.2023 10:58
.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.04.2023 12:44
Черногорците винаги са били русофил и, но по сръбски!
Иначе, след Сан Стефано, са изиграли мръсна роля в историята Днес, младежите им на 18 години са с най- висок ръст в Европа-по памет-190 см! Ролята но гмо!?
Иначе, в ПСВ са на страната на Русия
Най- впечатляващото събитие от участието им е артилерията им Имали само две оръдия и, за да стрелят, искало се разрешение от крал Никола
Веднъж, било много наречено! Питат го ,с едно или с две оръдия да стрелят?
Той осякъл- с цялата артилерия!
цитирай
5. kvg55 - До 3. planinitenabulgaria
02.04.2023 15:28
Е, бае Коста, както е казал народът : Гладна кокошка просо сънува.
Сънищата ти излизат без пари, бае Коста.
цитирай
6. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
02.04.2023 15:31
Ха–ха–ха!
"Дребен, ама вреден".
Да му мисли сатаНАТО–то.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5897537
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34437
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930