Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2023 16:01 - © US–държавните чиновници полека–лека усвояват Марксистко–ленинската философия
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1380 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 05.03.2023 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
05.03.2023г.

     Кристин Елизабет Уормът (родена на 19 април 1969 година) е американски военен служител и държавен чиновник от кариерата, която служи като министър на армията на Съединените щати (досега не знаех, че Джо има и такъв министър) от 2021 година. Преди това Уормът е била заместник–министър на войната по политиката от 2014 до 2016 година.
image

Министър Кристин Елизабет Уормът 

"Военно възпиране в ерата на стратегическа конкуренция : Разговор с Кристин Е. Уормът, 25–ти министър на армията на САЩ" е заглавието на интервюто ѝ за Центъра за стратегически и международни изследвания (Center for Strategic and International Studies) (CSIS) 
image

Какво трябва да вземем от представянето на Русия в Украйна досега?, пита интервюерката Сюзан Сполдинг, на което министър Уормът отговаря : "… наистина мисля, че руснаците се представиха доста слабо на бойното поле … важно е да се върнем назад с нашата разузнавателна общност и да погледнем някак си оценките, които имахме за руската армия преди една година, и знаете какво се случи … знаете ли, не мисля, че можем да броим Путин по никакъв начин … Масата си има – количеството си има свое собствено качество и Путин очевидно не се страхува да хвърли младите си хора в месомелачката като пушечно месо … Но той всъщност не е използвал голяма част от военновъздушните си сили, или флотата си, или своите, нали знаете, кибер способности".
Сполдинг задава въпрос за процеса на познанието : … има ли уроци, които вече можем да извлечем [за нуждите на армията на САЩ] от това, което видяхме [в Украйна]?
А министър Уормът отговаря мъдро : "… нали знаете, онази стара поговорка, че аматьорите се фокусират върху стратегията, но професионалистите се фокусират върху логистиката … ако погледнете какво се случи в Украйна, знаете, че това е логистика, логистика, логистика … това, което се случи в Украйна, подчертава, че вече няма да разполагаме с пространството и времето, които имахме, например, в Близкия изток, за да изградим, знаете, много големи предни оперативни бази и да можем да местим доставки тук и там без никакви предизвикателства. Това няма да е така занапред. Така че мисля, че това е голям урок".
Разкажете ни малко повече за това как се е развило вашето мислене за това как армията на САЩ може по–добре да се подготви да работи с и да изгради партньорски капацитет по целия свят и защо това е толкова важно, предлага интервюерката Сюзан Сполдинг.
"Онзи ден изнесох лекция за ролята на армията в Индо–Пасифика и едно от нещата, за които говорих, беше изграждането на нашата мрежа от съюзници и партньори и това е огромно предимство за Съединените щати, мисля, нали знаете, спрямо КНР, например … И също така ни помага да улесним получаването, нали разбирате, на повече достъп в региони, където смятаме, че може да се нуждаем от него".
Ха–ха–ха! Региони ли?! Та то няма кътче на Планетата, и не само на Планетата, и в Космоса, от което Съединените щати да не се нуждаят и да не искат "повече достъп". И в Космоса!
Затова те поддържат над 850 военни бази в цял свят, за да имат бърз достъп. Така изглежда световната карта с военните бази на САЩ, които според пропагандата са символ на мира, хуманизма и демокрацията! Всеки, който може да мисли, да си направи изводите сам 
image

"Знаете ли, мисля, че войната в Украйна ще се разреши от само себе си (resolves itself),  през следващите година или две …", споделя министър Кристин Елизабет Уормът.
Конфликтът в Украйна несъмнено е противоречие. За противоречието марксистко–ленинската философия казва, че "на всички предмети и явления са присъщи вътрешни противоречия, че всеки предмет представлява единство на противоположности, единство на противоположни страни, свойства и тенденции".
А "под вътрешно противоречие трябва да разбираме такова взаимоотношение между противоположните страни на предмета, при което те взаимно се предполагат, обуславят и същевременно отричат, изключват се една друга; в рамките на цялото едната страна на противоречието не може да съществува без другата и в същото време поради техния противоположен характер те се отричат взаимно. Тази именно  взаимна зависимост и взаимно отрицание е главната особеност на вътрешното противоречие".
Противоречието не възниква изневиделица и от самосебе си – "не винаги противоречието е отведнъж ясно изразено. Обикновено на първо време то има характер на различие, което е началната форма на противоречието. В процеса на развитието различието се превръща в противоположност, тоест в по–развито противоречие, когато и двете страни на противоречието рязко се отричат една друга".
Говорейки за противоречието в стоката между потребителна стойност и стойност, Маркс изтъква, че това двойно съществуване "трябва да се развие в различие, различието – в противоположност и в противоречие".
Развитието на противоречието между Русия и Украйна е класическо : с разпадането на Съветския съюз възникна страната Украйна, съвсем различна от Украинската съветска социалистическа република. С годините Украйна се отдалечаваше от Руската федерация,  докато застана срещу нея – двете държави станаха ясно изразени противоположности в така заформилото се противоречие, изострило се особено след фашисткия преврат в Киев 2014–та.
Разрешаването на противоречието "Руска федерация – Украйна" започна с началото на Специалната военна операция, защото "противоречията се разрешават само в борба и чрез борба. Противоречията не се примиряват, а се преодоляват".
Високопоставената US–чиновничка говори за разрешаване "от само себе си", тоест за "саморазрешаване". А саморазрешаване на противоречието имаме, когато няма решаващо влияние на външни фактори, което в конкретния случай може да се изтълкува като оттегляне на Съединените щати от войната. А това вече си е новина.
Според тази логика конфликтът в Украйна наистина може да се "саморазреши" – когато потенциалът на самата Украйна, включително мобилните ресурси, се изчерпа до дъното. В крайна сметка е възможно да се инсталират "Javelin"–и доставят танкове, но е по–трудно да се намерят нови украинци и с течение на времето ще стане невъзможно.
А това "година или две" е възможно да е крайният срок за рентабилността на проекта "Военна Украйна". Изчислен от плановиците на Пентагона и Военно–промишления комплекс на САЩ.
Така да се каже, конфликтът ще се уталожи от само себе си.
Както стана в Афганистан и по–преди в Южен Виетнам : Белите – на летището, а марионетките им – да си платят за алчността и глупостта.
Експерти изказват предположение, че следващото противоречие ще възникне между Полша и Руската федерация. Докато противоречието "Руска федерация – Украйна" се уталожва, Полша ще може да се въоръжи и мобилизира, като вземе предвид украинския опит.
А самите Съединени щати щели да се фокусират върху конфликта си с Китай.  
За високото професионално и съдържателно ниво на интервюто с министър Кристин Елизабет Уормът говори фактът, че изразът "знаете ли" (you know) се среща в интервюто 126 пъти.

https://en.wikipedia.org/wiki/Christine_Wormuth
https://www.csis.org/analysis/military-deterrence-era-strategic-competition-conversation-hon-christine-e-wormuth-25th-us
https://bgr.news-front.info/2022/07/17/voennite-bazi-na-sashh-po-sveta/
Основи на марксистката философия
https://russtrat.ru/analytics/3-mart-2023-1336-11740




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Да си пазим задника сами. Щото тези ...
05.03.2023 17:43
Да си пазим задника сами. Щото тези след 02.04. основна задача им е да ни вкарат във войната. Кой както иска да мисли.
Току що получих "сърдечен" удар от близки ора, че споделих.
:)))
цитирай
2. rosiela - Краси,
05.03.2023 19:14
що се чудиш? Само като й погледнеш рождената дата и трябва вече да си се сетил.Хитлер е роден на 19 април.
цитирай
3. mt46 - ===
05.03.2023 19:47
Основното противоречие е между САЩ и Русия...
цитирай
4. tonsun - Моята майка е родена на 19. 04. И да ти ...
05.03.2023 20:59
Моята майка е родена на 19.04.
И да ти кажа, откривам известна физическа прилика с дамата, когато е била на нейните години. Но...само физическа!!!

ПП: И да вметна леко образователно... Хитлер е роден на 20 април 1889 г.
цитирай
5. kvg55 - До 1. nedovolen
06.03.2023 11:39
Много си прав за след изборите.
цитирай
6. kvg55 - До 2. rosiela
06.03.2023 11:40
Не съм привърженик на астрологията.
цитирай
7. kvg55 - До 3. mt46
06.03.2023 11:43
САЩ и Русия е друго противоречие.
Един обект може да е страна в повече противоречия.
цитирай
8. kvg55 - До 4. tonsun
06.03.2023 11:45
Нали всеки по света си имал двойник, а майка ти и госпожа Кристин са астрални близнаци, както би отбелязала колежката rosiela.
цитирай
9. kvg55 - Благодарности!
12.03.2023 10:26
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5908193
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930