Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2023 15:01 - © Лъжите и измамата – основен инструмент на западната политика
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1617 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 12.01.2023 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
12.01.2023г.

     2022–ра година се оказа година на политическите признания на отминали политици.
Най–напред Ангелина Меркел в интервю за Die Zeit от 7–ми декември се разголи :
"Инициирането на влизането на Украйна и Грузия в НАТО, което се обсъждаше през 2008–ма година, смятах за погрешно. Нито една страна нямаше необходимите предпоставки и ние не обмислихме напълно какви биха били последиците от подобно решение, както по отношение на руските действия срещу Грузия и Украйна, така и по отношение на НАТО и неговите правила за оказване на помощ. А Минското споразумение от 2014–та година беше опит да се даде време на Украйна.
Тя също използва това време, за да стане по–силна, което може да се види днес. Украйна от 2014 / 15–та година не е днешната Украйна.
На всички ни беше ясно, че това е замразен конфликт, че проблемът не е решен, но точно това даде на Украйна ценно време".

След това бившият президент на Франция (2012 – 2017) Франсоа Оланд пък се разчехли в интервю за The Kyiv Independent на 28–ми декември.
На въпроса "В интервю за германския вестник Die Zeit Ангела Меркел каза за Минските протоколи, че "Беше очевидно, че конфликтът ще бъде замразен, че проблемът не е решен, но това просто даде на Украйна ценно време". Вярвате ли също, че преговорите в Минск са имали за цел да забавят руския напредък в Украйна?", франсето отговорило :
"Да, Ангела Меркел е права по този въпрос.
Минските споразумения спряха руската офанзива за известно време. Това, което беше много важно, беше да се знае как Западът ще използва тази почивка, за да предотврати по–нататъшни руски опити …
От 2014 година Украйна засили военната си позиция. Наистина днес украинската армия е напълно различна от тази през 2014 година. Вече е по–добре обучена и оборудвана. Заслугата на Минските споразумения е, че дадоха тази възможност на украинската армия …
Така времето, което Путин смяташе за актив за него, се оказа всъщност възможност за украинците.
Най–добрият пример за това се вижда ясно на бойното поле. Неговата армия е много по–малко впечатляваща, отколкото си е представял, а украинската съпротива е много по–звучна, отколкото е предполагал".
image

Меркел и Оланд се кумят на преговорите в Минск 

Така "Западът разкри източника на своите победи", смята Елена Караева в РИА «Новости».
Така вторият участник (и организатор) на Нормандски формат, преговорите в рамките на който доведоха до подписването на същите тези документи в Минск преди почти осем години, призна, че и Берлин, и Париж (и заедно с тях, разбира се), Киев, са лъгали Москва. По всички въпроси и по всички пунктове. И в частност, и в детайли, и като цяло. В кръга.
За да може по–късно Москва да бъде обвинена, че именно тя "не спазва договореностите".
В ежедневието това се нарича нагла лъжа и за това можете да получите отговор – не става дума за физическо въздействие, а за социална изолация, но днес и сега в международните отношения подобно поведение очевидно се счита за bon ton и е обичайно прието да се говори за това публично. Очевидно, за да се похвалят, както е типично за хората, страдащи от нарцисизъм. Е, разбира се, врътнахме Русия около пръста си – О, колко сме готини!
image

Ах, колко си ми глупавичък, Волдемар! (Ah, wie dumm du zu mir bist, Voldemar!) 

Всъщност показаха ни не толкова "готин фасон", отколкото клоунада със силна миризма на провокация. Да не говорим за факта, че тези действия оскърбиха и паметта на онези, които положиха живота си в борбата с нацизма по плажовете на същата тази Нормандия, дала името всъщност на този, както тогава беше обичайно да се казва, "формат на мирно уреждане".
Събитията се развиха значително отдавна, така че не е грях да припомним, че дискусиите на "Нормандската четворка" започнаха в деня, когато се честваше 70–та годишнина от десанта на съюзниците на брега на Северна Франция.
Разбира се, на тържествата беше поканен и президентът на Русия. И защото под натиска на СССР (разбирай Сталин) вторият фронт е открит във Франция, а не на Балканите, както настоява Чърчил. И защото тогава приносът на Съветския съюз за Победата над Третия райх все още не се осмеляваха да оспорват открито.
Трудно е да се предположи кога на двойката Меркел–Оланд е хрумнала идеята да оскърбят общата памет на съюзниците във Втората световна война, но това, в което не трябва да се съмнявате със сигурност е, че идеята е била подхвърлена от другата страна на Атлантика. Берлин и Париж, преследвайки моментната конюнктура, като добри телепати прочетоха мисълта на вашингтонските партньори и веднага се включиха в делото.
Оланд просто не можеше да не хареса двойна игра – по силата на характера и манталитета си.
Можем да си представим и причините, поради които бившият канцлер се насочи към подобно нещо. Тежестта на външнотърговския баланс на Германия в този момент се осигуряваше в много значителна степен от американското потребление на немски домакински уреди и автомобилната индустрия. Най–малкото увеличение на митата или просто заплахи за повишаването им – и прехваленият излишък на германския бюджет можеше да се развали.
Берлин, след като претегли плюсовете и минусите, се съгласи на представлението. Париж се втурна на сцената, без да тежи особено, точно зад своя старши европейски партньор.
Но след като сте излъгали веднъж, е трудно да се опазите да не излъжете втори път. Лъжите, знаете, са пристрастяващи. Точно както в случая с Русия, Париж и Берлин, всеки по свой начин, започнаха да лъжат собствените си съграждани. По почти всяка значима причина.
Само за няколко години бяха премахнати всякакви ограничения (външни) и ограничители (вътрешни) за използването на лъжи в публичното пространство на европейската политика.
Оказа се лесно и приятно да се лъже в очите и зад очите. Можем да кажем, че лъжата се е превърнала в единственото, но най–ефективно средство за манипулиране на общественото съзнание в тези европейски страни, които са се позиционирали и се позиционират като Камара на мерките и теглилките, където при специални условия се съхраняват каноните на истината, доброто, светлината и справедливостта.
Лъжата се оказа не просто мания, тя стана толкова обичайна, че днес всякакви изявления на най–високия политически ешелон на европейските власти, които решават съдбата на стотици милиони, не могат да бъдат взети на сериозно.
Там, където властват лъжата и измамата, семената на предателството поникват идеално.
Добре е, че Руската федерация гледа с необходимата ирония на тази империя от лъжи, изградена върху плаващи пясъци. И днес Русия разплита завързаният с лъжи междуконтинентален възел от лъжи. С търпение и спокойствие. И, бъдете сигурни – непременно ще го разплете.
image

Въоръжените сили на Руската федерация разплитат междуконтиненталния възел от лъжи

И не само според критериите за военно превъзходство, от което така се страхуват (знаем, че малодушието и страхливостта са от най-лошите от всички пороци) "просветените паневропейци", но според нормите на правдата, истината и справедливостта. Които са универсални за всеки. Затова тези норми накрая винаги са по–силни и побеждават.

https://www.zeit.de/2022/51/angela-merkel-russland-fluechtlingskrise-bundeskanzler
https://kyivindependent.com/national/hollande-there-will-only-be-a-way-out-of-the-conflict-when-russia-fails-on-the-ground
https://radonezh.ru/2023/01/04/elena-karaeva-zapad-nashel-istochnik-svoih-pobed




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - Братчет, лъжите и измамата са ос...
12.01.2023 18:37
Братчет, лъжите и измамата са основен инструмент на всяка политика, особено на руската. Твоето идеализиране на путинизма вече е плашещо. Такова зомби не съм виждал. Разумният човек знае, че и Америка, и Русия, и Китай, всички са дяволски продукти. Той презира всички. Путиноидите издигат в култ путинизма. Болестно явление е. Всичките са гадове.
Ти май няма да си дадеш малко почивка. За колко дни напред си се заредил с постинги?
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw68
12.01.2023 19:06
Заври си коментара в задния джоб и си го намести удобно, братчет.
цитирай
3. анонимен - Заврях си го, наместих си го удобно, ...
12.01.2023 19:32
Заврях си го, наместих си го удобно, сега ти пращам втори. Путинизмът е по-висша форма на нацизма, така както Путлер е усъвършенстван Хитлер, путиноидите са някакви ГМО-та на хомо сапиенс, а подкрепящите путинистката сатанинска секта са сатанисти.
цитирай
4. kvg55 - До 3. iw68
12.01.2023 19:55
Всеизвестно е, че сатанистите и Антихриста обитават Съединените щати.
цитирай
5. fun1001 - ее, това, клише , не отива, на един Философ,Марксист Ленинист Сталинист и ПуТениС..
12.01.2023 20:12
kvg55 написа:

Всеизвестно е, че сатанистите и Антихриста обитават Съединените щати.

цитирай
6. kvg55 - До 5. fun1001
12.01.2023 21:07
Еее, Фуне, самият Холивуд го създаде това впечатление. Белким ти не признаваш Холивуд?
цитирай
7. dupedalo - Краси, тая Функа пак ли ти досажда? ...
12.01.2023 21:18
Краси, тая Функа пак ли ти досажда? Да ти се похваля - направих си сурвачка и си я забучих сам в задника. Сега съм като астронавт. Академик Леонов
цитирай
8. kvg55 - До 7. dupedalo
12.01.2023 21:25
Фуна е приятен и интелигентен събеседник.
А ти си закъснял със суровачката.
Занапред е Гергьовден – гега трябва да си затикнеш в задника.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5910675
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930