Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2023 13:01 - © Прокобите на Хъдсъновите институтки
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3027 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 08.01.2023 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.01.2023г.

     "Докато кълцахме продукти за празничната трапеза тук в Русия и украсявахме елхата, тъга обхвана нашите стратегически партньори в новогодишната нощ. Американците си спомниха годишнината от разпадането на СССР и въздишаха, че не го унищожиха напълно", пише Виктория Никифорова в РИА "Новости".
"Според много местни експерти САЩ са пренебрегнали и направо проспали възстановяването и възхода на Руската федерация. Икономиката ѝ е самодостатъчна и стабилна, армията е мобилна и модерна. И най–важното, притежава ядрен потенциал, равен на американския, който Русия не само запази, но и модернизира с най–новите технологии. И така, как живее Вашингтон с това?", продължава Никифорова.
Но надежда има и Институтът Хъдсън (Hudson Institute) я изразил в доклад – "Подготовка за окончателното разпадане на Съветския съюз и разпадането на Руската федерация" 
image

"Падането на Берлинската стена през 1989 година и оставката на Михаил Горбачов като президент на Съветския съюз през 1991 година бележат началото на разпадането на СССР, но не и самия разпад. Докато СССР престана да съществува като юридическо лице след 1991 година, разпадането на СССР се случва и днес. Двете чеченски войни, нахлуването на Русия в Грузия през 2008 година, анексирането на Крим от Русия през 2014 година, периодичните гранични сблъсъци между Киргизстан и Таджикистан и Втората карабахска война през 2020 година между Армения и Азербайджан са само няколко примера, които показват, че Съветският съюз се разпада и днес.
Бъдещите историци обаче вероятно ще опишат нахлуването на Руската федерация в Украйна през февруари 2022 година като най–значимия момент, ако не и последния момент от разпадането на Съветския съюз. Кога войната в Украйна ще приключи не е известно, но това вероятно ще отбележи разпадането на Руската федерация (правоприемник на Съветския съюз), както е известна днес. Русия безспорно претърпя сериозен удар върху икономиката си, опустошение на военния ѝ капацитет и деградация на влиянието ѝ в региони, където някога е имала авторитет. Границите на Руската федерация вероятно няма да изглеждат по същия начин на картата след 10 или 20 години, както сега. Докато се разиграва окончателният колапс на Съветския съюз и Руската федерация е изправена пред възможността да се разпадне, политиците трябва да започнат да планират новата геополитическа реалност на евразийската суша.
Целта на този политически меморандум не е да се застъпва за смяна на режима в Русия – това ще бъде въпрос на руския народ. Нито тази статия предвижда точно как Русия и по–широкият Евразийски регион ще се появят след окончателното разпадане на Съветския съюз и течащото разпадане на Руската федерация. Вместо това, той установява реалистични цели за западните политици, очертава предположенията, на които се основават тези цели, и подчертава въпросите, които вземащите решения трябва да зададат сега, за да се подготвят по–добре за бъдещето", започва докладът на Hudson Institute.
И уверени в разпада на Руската федерация поставят цели пред Съединените щати.
"След разпадането на Руската федерация Съединените щати трябва да преследват набор от постижими цели, които са тясно насочени към американския национален интерес. По–конкретно, САЩ ще трябва да :
– Сдържането на всякакви вътрешни боеве в настоящите международно признати граници на Руската федерация трябва да бъде основен приоритет за САЩ и техните партньори;
Ама разбира се! Основанието за изпращане на "умиротворителни" сили в Руската федерация е намерено. Само че Русия не е Афганистан или Косово. Те това не отчитат демократите. Ще бъдат изхвърлени като мръсни котета. Както е станало със същите тези интервенти в Съветска Русия през 20–та година на миналия век. Ами като се сбият Щатите, както вече го направиха през януари 2021–ва, тогава какво ще правим, а?
Имах един ротен командир в казармата, заместваше офицера, старшина Стоян Христакиев. Велик човек. Та той, когато сътворехме някоя глупост, с неудобство и дори с вътрешно страдание ни казваше : "Мислете бе, момчета. Мислете".
Та мислете бе, господа us–политолози и политически аналлизатори, мислете.
– Разширете стабилността в периферията на Европа чрез разширяване на евроатлантическата интеграция и задълбочаване на двустранните отношения. Евроатлантическата интеграция е един от най–големите двигатели на стабилността в Европа от 1949 година насам. Когато Руската федерация се разпадне, НАТО и Европейският съюз трябва да се възползват от слабостта на Москва и да настояват за "голям взрив" разширяване за оставащите страни кандидатки за членство. Планирането за това, включително подготвителната работа за всички институционални реформи, необходими за добавяне на нови членове, трябва да започне сега.
Е започнало е вече, де. Велика Македония води преговори за членство в Евроколхоза. Велика Украйна се бори с оръжие за правото си да членува в миролюбивия алианс сатаНАТО. Усилено прави демократични реформи в подготовка за членство в Евроколхоза.
Така че, Указанията на Hudson Institute се изпълняват в аванс.
– Поддържайте превъзходна военна сила в Европа. След края на Студената война много политици се надяваха на така наречения "дивидент на мира" в Европа. Въз основа на тази надежда множество администрации намалиха военните разходи и намалиха силната позиция на Америка в Европа. Но дивидентът на мира така и не се реализира и САЩ и техните съюзници не бяха подготвени за агресията на Русия. Америка не трябва да прави същата грешка сега. Някои ще твърдят, че краят на Руската федерация ще премахне всякаква необходимост от силно американско военно присъствие в Европа. Но никой не знае каква Русия ще се появи след управлението на Владимир Путин. Така че САЩ и техните партньори трябва да предприемат стъпки за смекчаване, маргинализиране, ограничаване, възпиране и, ако е необходимо, победа над Русия в обозримо бъдеще.
– потърсете отговорност от тези в Русия за зверствата, извършени в Украйна чрез Специален трибунал за наказване на престъплението агресия срещу Украйна, както предложи Зеленски.
Въпреки че никой не може да предвиди каква Русия ще се появи след края на управлението на Путин, някои разумни предположения могат да помогнат на политиците да планират по–добре. Тези допускания за планиране включват :
– Китай и Турция ще се опитат да запълнят властовия вакуум в Евразия. Китай и Турция ще се състезават за влияние в Централна Азия и Кавказ, където Москва традиционно има голямо влияние. Конкуренция може да има и в руския Далечен изток.
– Заместникът на Путин няма да бъде Томас Джеферсън. Непосредствено след режима на президента Путин, който и да го замени, ще бъде също толкова националистичен и авторитарен. Западните политици трябва да спрат да се надяват на "умерен" руски лидер, който да иска мир със съседите си и да предприеме демократични реформи у дома.
image

Преди новата 2023–та година в Съединените щати се приготвиха за "колапса на Русия

– Поради нахлуването на Русия в Украйна, влиянието на Москва в някои части на света вече е намаляло. Ако Руската федерация се разпадне (If the Russian Federation collapses …), държавите–клиенти на Кремъл и прокси–силите в Близкия изток и Африка също ще бъдат засегнати. САЩ трябва да започнат да работят сега с партньорите си, за да разработят стратегия за това как да увеличат западното влияние в региони, където руското влияние намалява.
Айдее, Ойде коньо у ряката : "Ако Руската федерация се разпадне". Нещо започва да се губи сигурност и увереност в разпадането ѝ, а?! Що, бе?
И така нататък и така нататък, все от този сорт нямащи връзка с обективното развитие спекулативни измишльотини облечени в академична тога.
За такива като хъдсъновите институтски глави баба казваше : Учени, та зафучени.
image

Гражданин на Руската федерация пет пари не дава за прокобите на Hudson Institute 

https://antimaydan.info/2023/01/v_ssha_prigotovilis_k_kollapsu_rossii.html
https://www.hudson.org/foreign-policy/preparing-final-collapse-soviet-union-dissolution-russian-federatio




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinaprassa - Братчет, диалектическият и ист...
08.01.2023 13:34
Братчет, диалектическият и историческият материализъм са категорични, че всички зловещи империи се разпадат. От персийската до съветската. Това е неизбежно. Краят на Русия е близък и ако ти е писано да живееш по-дълго, ще го видиш с очите си.
И всичките десетки народи, които путлер подтиска, ще се освободят от робството.
цитирай
2. kvg55 - До 1. radostinaprassa
08.01.2023 13:54
Драга ми, Прасо! И на теб ще обясня безплатно. Съюзът на съветските социалистически републики не е империя. Империите не се създават със Споразумение и договор, както е създаден Съветския съюз. И в които даже има точка за доброволно излизане от съюза.
Четете и мислете преди да пишете! Нали божем не сте чукчи.
цитирай
3. radostinaprassa - ОК, ама Руската федерация не се е ...
08.01.2023 14:10
ОК, ама Руската федерация не се е създала със споразумение и договор, а е завладяла с кръв десетки народи, които никой не е питал искат ли да са подчинени. Русия е точно копие на Римската империя и я чака същата участ. Как си представяш тая тюрма на народите, както я бяха нарекли, да продължи да съществува? Само тиранинът путлер още я крепи, но след него ще си има независими държави.
Няма по-чудовищно и дяволско творение в историята от Русия.
цитирай
4. lieutenantbenz12345 - Русия няма да се разпадне никога прасьо, споко. Това ще стане със САЩ и ЕС скоро. :)
08.01.2023 14:15
radostinaprassa написа:
Братчет, диалектическият и историческият материализъм са категорични, че всички зловещи империи се разпадат. От персийската до съветската. Това е неизбежно. Краят на Русия е близък и ако ти е писано да живееш по-дълго, ще го видиш с очите си.
И всичките десетки народи, които путлер подтиска, ще се освободят от робството.


А вие кога ще ходите да се биете за укропите в Украйна? Защото нали уж Зеленския щял да победи руснаците, но нещо в последно време е дал на задна, та се надява на вашата помощ горкия! :D
цитирай
5. анонимен - Ей, путински педал, пак ли смърдиш тук бе, изрод?
08.01.2023 14:51
lieutenantbenz12345 написа:
radostinaprassa написа:
Братчет, диалектическият и историческият материализъм са категорични, че всички зловещи империи се разпадат. От персийската до съветската. Това е неизбежно. Краят на Русия е близък и ако ти е писано да живееш по-дълго, ще го видиш с очите си.
И всичките десетки народи, които путлер подтиска, ще се освободят от робството.


А вие кога ще ходите да се биете за укропите в Украйна? Защото нали уж Зеленския щял да победи руснаците, но нещо в последно време е дал на задна, та се надява на вашата помощ горкия! :D



Ти си най-смрадливата отрепка тук. Виж как човекът няма модерация, не трие мнения, а ти, жалък червей, триеш всичко. Преди беше "националист" и "християнска просвета", изхвърлихме те от тук, сега си се довлякъл пак. Ненормална твар, пример за това, че путиноидите са подчовеци. Омитай се в на путлер г.. а!
цитирай
6. kvg55 - До 3. radostinaprassa
08.01.2023 17:56
Това дали няма договор между чукчите, якутите, ненците, бурятите, комите и други малки народи с руските царе ти не можеш да знаещ. И аз съм сигурен, че чукчата писател никога няма да се откаже от огромната читателска аудитория на Съветския съюз и в частност на Руската федерация, защото знае, че иначе ще бъде смазан от us–американската масова култура.
Сергей Шойгу е тувинец. Ще тръгнат ли тувинците срещу своя генерал? Никога! И той не е единствен пример. Малкото е значително и велико само чрез голямото.
И тези народи го знаят.
цитирай
7. kvg55 - До 4. lieutenantbenz12345
08.01.2023 18:01
Ще ходят, страхливци! През фашистко българските комунисти и земеделци смело с оръжие застанаха на страната на Съветския съюз и дадоха жертви.
А тези пъзльовци лежейки, ще дадат фира заедно с Наполеончик.
цитирай
8. kvg55 - До 5. blackpredatel
08.01.2023 18:03
Знам че си педал. Щом сипеш персонални обиди.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5904875
Постинги: 2838
Коментари: 26150
Гласове: 34444
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930