Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2023 07:01 - © Русия започва да се осъзнава
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2792 Коментари: 16 Гласове:
10

Последна промяна: 08.01.2023 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.01.2023г.

image
     Политическият термин "мека сила" е измислен и въведен в употреба от us–американският политолог Джоузеф Ний през 1990–та година. Терминът описва способността да придумваш и убеждаваш другите, вместо да ги принуждаваш. За държавите и политиците това е начин да разпространяват влиянието си умело, без да ползват армии, санкции и други принудителни техники, обяснява The Economist.
С други думи това е силата на словото на дипломацията и пропагандата. А и не само на словото. Също така на литературата, на изкуството, на музиката, на спорта и личния пример.
За 100 годишнината от създаването на Съюза на съветските социалистически републики, Дмитрий Киселев, генерален директор на Международната информационна агенция "Русия днес", пусна своя документален филм "Червеният проект" ("Красный проект") 
image

"Филмът "Червеният проект", пуснат по телевизията по повод стогодишнината на СССР, разби телевизионните рейтинги не само защото беше красиво направен. Той възстанови историческата справедливост. За първи път от много години беше ясно казана истината : СССР е най–великият опит на руския народ, славните страници от руската история, руският грандиозен принос в развитието на човечеството", пише Виктория Никифорова в статията си "Меката сила" на Русия беше намерена на неочаквано място" в РИА "Новости".
Не мисля, че мястото е неочаквано. Като наследница на Съветския съюз, материалната и духовната сила на Руската федерация естествено е в историческото наследство на съюза.
"Удивителен факт е, но днес на полетата на СВО руската армия използва оборудване и снаряди, произведени при Леонид Илич Брежнев. Те са прости, евтини, не се повреждат, не остаряват, подготвени са за години напред", пише Никифорова в предишна своя статия.
Просто сега дойде времето руснаците да се сетят за славното си социалистическо минало.
"От края на 80–те години тази идея последователно се потулва, потиска, отбутва, изважда от информационното поле. Беше обичайно да се срамуваме от всичко съветско. Съответният пълнеж започна още през Перестройката : "совки" (лъжички), "поколение на роби", "Така не се живее". Много автори на такива лафове след това, между другото, горчиво се разкайваха за работата си", разказва Никифорова.
"Така не се живее" ("Так жить нельзя") е документален филм на Станислав Говорухин, приятелят на Висоцки. Направен през 1990–та година с германски пари, тъпо и безразборно критикуващ съветския живот, филмът сбъдва така да се каже, мечтата на Берлин : "да победи Москва без война, да постигне нейното унижение".
След време, осъзнавайки падението си, Говорухин си признава : "Правейки този филм, аз бях проститутка".
"Това, разбира се, е твърде груба оценка. Наивният съветски режисьор беше банално подлъган от германските партньори. Израснал във "вегетарианско" съветско общество, той просто не можеше да си представи силата на тяхната омраза", оправдава го Никифорова.
"Но по–голямата част от съветската интелигенция тогава съвсем съзнателно реши да работи като антисъветска нощна пеперуда. Те си въобразяваха, че това ще им осигури статут на колониален елит. И ето как безкрайните романи, филми и сериали за прословутия ГУЛАГ, злодеите на НКВД и оргиите на коварния Сталин се изляха върху нас като от кофа", припомня духовното падение на някои нищи екземпляри съветски интелигенти Виктория Никифорова.
Така беше и у нас в България и продължава да е – по телевизиите най–вече, в книгите също.
image

Държавна сигурност – източник на препитание за безброй "демократи и антикомунисти"

Забележете! – Книга първа – има още три – общо четири тома от тоя автор – Ох, бабанко! 
image

image

image
Книги свързани с Държавна сигурност от друг автор – "Сборникът "Иван Костов в документите на Държавна сигурност (ДОП "Самозванец")" е първият от новата многотомна поредица "Документите на прехода", която започваме да публикуваме. В тази поредица ще имате възможност да се запознаете с оригинални документи от български и чуждестранни архиви, разкриващи неизвестни страни от биографиите на политически личности, както и информация за събития, свързани с политическия и стопанския преход в страната. В първия том от тази поредица, който държите в ръцете си, е публикувано в пълен обем делото за оперативна проверка (ДОП) "Самозванец", което Шести отдел на СГУ–МВР–ДС завежда на Иван Костов през март 1983–та година. По това време той е главен асистент по политическа икономия в центъра за идеологически дисциплини към ВМЕИ "В. И. Ленин". Оригиналните документи в сборника имат ясен произход – те са получени от Централизирания архив на Комисията по досиетата. Заверени са от комисията, което изключва всякакви спекулации на недобросъвестни хора за произхода им", пише
Store.bg
image

image

image

image

image

image

image

image
Два пъти Ох, бабанко!

"Кой започна тази война със съветското наследство? Частично корумпирани съветски елити, които се стремяха към разпадането и разграбването на СССР. Но не по–малко важен е приносът на нашите стратегически партньори. Осъзнавайки, че печелят Студената война, американците се опитаха да изтрият историческата ни памет, да ни накарат да се срамуваме от най–големите си постижения – използвайки същата технология, с която духовно смачкаха   западногерманците във ФРГ", пише Никифорова.
И сега разликата в националното самочувствие на източногерманците живяли в Германската демократична република с това на западногерманците от ФРГ е фрапантно видимо.
"Те [us–американските господари] прекрасно виждаха, че след като потъпкаха националното достойнство на германците, Щатите получиха на разположение поколения послушни, невротични бюргери, напомпани с историческа вина. Следователно същата технология, без повече приказки, започна да се използва срещу новата Русия", обяснява тя и заключава :
"US–пропагандистите от всички железа започнаха да сравняват Сталин с Хитлер на принципа "и двамата са по–лоши". Те преиначиха договора Молотов–Рибентроп, изместиха спомена за Хатин с прословутия "Катин", обвиниха съветските лидери, че ядат бебета на закуска … Историята на народа беше открадната, за да изгуби народът воля за постижение … Днешната русофобия е грозното дете на антисъветската пропаганда … Никой не успя да превърне руснаците във вечно разкаяли се германци … Парадоксалното е, че колкото повече ругаеха Сталин в информационното поле, толкова по–високо растеше рейтингът му сред народа. Колкото по–злобно осъждаха живота в СССР, толкова по–добре се отнасяха хората към него … Новите поколения, както в Русия, така и по света, все повече се вглеждат в практиките на социализма с голям интерес, изучават нашия уникален опит. Настъпва класическа криза на капитализма … Днес можем да признаем, че антисъветската пропаганда чисто и просто се провали, въпреки всички милиарди, напомпани в нея. Това беше поредният кръг от информационната война и ние доста успешно го преживяхме".
image

Владислав Зубокпрофесор по история в университета Темпъл (САЩ) – "Провалената империя : Съветският съюз в Студената война от Сталин до Горбачов" – поредната глупост на антисъветизма и антикомунизмаИмпериите не се създават със Споразумение и Договор, в които има точка за излизане по желание на "колонизираните" от империята

"Общество, изградено върху отричането на своята история, не трае дълго. Това много бързо се разбира в Съветския съюз. Там също отначало безвъздържано се караха на царската система и цялото царско наследство на Русия. Но при първия намек за глобална конфронтация тази самоубийствена политика беше изоставена. Червено–белите ни предци успяха да се помирят помежду си и да изградят суперсила. Трябва да помним техния опит".
Баща ми е разказвал за руски белогвардеец–емигрант, бараба, който чукал чакъл на шосето и през сълзи казвал : "Хитлер няма да победи!".
"И "Червеният проект" несъмнено трябва да бъде преведен на всички езици по света и разпространен по такъв начин, че всеки "негър в напреднала възраст" да може да го види и разбере. И би било яко да разширим този проект – да направим документален сериал, може би за няколко сезона.
Защото СССР е източникът на нашата сила и вдъхновение. Това е най–богатото наследство, което нямаме право да предадем на врага. Това са титаните, на чиито рамене стоим : Гагарин и Капица, Прокофиев и Айзенщайн, Ленин и Сталин, Булгаков и Маяковски.
И това са идеите на социализма, които все още кънтят по целия свят. Нашият Съветски съюз беше единствената страна, която успя да задоволи вечното изискване за социална справедливост. Днес, когато свръхбогатите целенасочено обричат милиарди хора на бедност, съветският опит е просто безценен.
Дълго спорихме какво би могло да бъде източникът на "меката сила" на съвременна Русия : киното, спортът, може би "Лешникотрошачката"? Всъщност – ето я нашата "мека сила", просто се огледайте. Това е Съветският съюз, който нашите предци започнаха да градят точно преди сто години", завършва статията си Виктория Никифорова.
И тука е уместно да спомена за виждането на познавача на руснаците и руската душевност Ото фон Бисмарк, как те вършат делата си : "Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат".
Доскоро Руската федерация запрягаше, сега вече е на път.

https://www.investor.bg/a/338-drugi/243275-grafika-na-denya-stranite-s-nay-silno-vliyanie-na-mekata-sila
https://pogled.info/svetoven/russia/mekata-sila-na-rusiya-beshe-namerena-na-neochakvano-myasto.150665
https://smotrim.ru/brand/69035
https://tass.ru/encyclopedia/person/kiselev-dmitriy-konstantinovich
https://sputnik-georgia.ru/20221205/272717223.html
https://www.youtube.com/watch?v=JQXQU-g6hns
https://smotrim.ru/video/2536346?utm_source=internal&utm_medium=serp&utm_campaign=serp
https://www.book.store.bg/c/p-pc/id-1470/knigi-ot-anton-todorov.html



Тагове:   българия,   москва,   Сталин,   империя,   Държавна сигурност,   мека сила,   Русия,   СССР,   ДС,   Съветския съюз,   Иван Костов,   The Economist,   НКВД,   РФ,   катин,   ГУЛАГ,   ГДР,   владимир висоцки,   Лешникотрошачката,   РИА Новости,   Ото фон Бисмарк,   хатин,   Руската федерация,   Storebg,   леонид илич брежнев,   Перестройката,   Ленин и Сталин,   Съюза на съветските социалистически републики,   8 януари,   Червеният проект,   станислав говорухин,   Международната информационна агенция Русия днес,   документален филм Червеният проект Красный проект ,   Шести отдел на СГУ–МВР–ДС,   ВМЕИ В И Ленин,   Централизирания архив на Комисията по досиетата,   университета Темпъл САЩ,   Споразумение и Договор,   антисъветизма и антикомунизма,   Сталин с Хитлер,   договора Молотов–Рибентроп,   Гагарин и Капица,   Прокофиев и Айзенщайн,   Булгаков и Маяковски,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. emelika - "Общество, изградено върху отричането на своята история, не трае дълго."
08.01.2023 09:14
Затова трият ли трият историята с гумата на забравата, записват върху изтритото хулата, за да я вменят в памет. Но под истритото остава следата на истината - вдълбана. Вдълбаното в духа се не трие. Изплува, дори изригва понякога, върху новата почва, свещени семена да се сеят.
цитирай
2. panazea - Ленин, Сталин и Горбачов са унищожители на руския човек ! На мен ми е жал за руснаците , а техните убийци ги ненавиждам.
08.01.2023 09:22
На нашия Костов му бяха дали поръчение да унищожи България !
Сега ли го разбраха от ДС или когато му дадоха поръчката?
Обърна ли се вече ветропоказателя или още се колебае?
Какво ще правят със старите корумпирани и изложили се кадри барабар с царя?
Станишев , Корни , Волен , Доган, Местан, всичките са в кюпа!
Те всички съгрешиха и ни предадоха , а обиждаха Българския народ , който стоически издържа всички мерзости и извращения!
Приемаха вината с мезета! Забравихте ли ?
Наглите ! Създадоха престъпните групировки , за да тормозат обикновените граждани!
Червените умориха червения си електорат , сините - синия , жълтите-жълтия, оранжавите-оранжевия, патриотите и атака си плюха в сурата !
Пробутват ни Учиндолския глупак , Бареков- простака, Кирчо- серсемина , Христо Иванов Бойкикевия и се чудят що нямат избиратели! Ами те си ги утрепаха избирателите , останаха само тези , които не им вярват на поредните лъжи!
Колко пъти искат да ловят маймуни?
цитирай
3. panazea - Ако Русия иска да си върне силата , трябва да се върнат 300 години назад , преди Петър Първи и Екатерина ,
08.01.2023 09:36
Преди да станат колония на англичани и германци да ги управляват !
Преди да убиват милиони руси във войните си за територии и експлоатиране на богатствата на Русия.
Руският човек е жертва на богатствата на Русия , станал плячка на Западните ламтежи !
При тях също има Възраждане и то се отнася за Дълбоките корени , преди всички марионетки , изпратени на руснаците от Запада! Аз им желая успех !
Както желая успех на Българското Възраждане !
цитирай
4. kvg55 - До 1. emelika
08.01.2023 09:42
Жесток коментар си направила. Впечатляващо!
И българската история трият – присъствие било, цивилизационен избор бил.
цитирай
5. panazea - Защо ми вадиш от нафталина разни писарушки? Още ли ще лъжат доверчивия руски народ с червената идея?
08.01.2023 09:44
Ако целта ти е на агент провокатор !
Успя!
Защото това са 33 години от моят живот и от твоят !
Ако човек не се поучи от историята, никога няма да се поучи!
цитирай
6. kvg55 - До 2. panazea
08.01.2023 09:45
Не туряй глупакът Горбачов до Великите Ленин и Сталин!
Руснаците имат способността да се самоунищожават и да възкръсват. Те са въплъщение на диалектическото развитие.
цитирай
7. kvg55 - До 3. panazea
08.01.2023 09:48
Русия никога не си е губила силата. Само се отнася отвреме–навреме.
Сега отново "влиза в час".
цитирай
8. kvg55 - До 5. panazea
08.01.2023 09:50
Бъдещето е на комунизма, драга.
Буржоазното общество се разпада.
Има си обективно развитие и историческа необходимост, за които и Путин говори.
цитирай
9. panazea - Сега ще напиша за великият ти Ленин , кой го е изпратил , кой го е финансирал и чия марионетка е бил
08.01.2023 09:53
великият сифилистик ! Крупская е в основата , Максим Горки и един куп предатели на руския народ!
Аз , за разлика от теб ,не си правя кумири и не им се кланям!
Защото арживите излизат и е крайно време нещастният руски народ да се осъзнае !
Къде е народът в твоята ценностна система?
След марионетките?
цитирай
10. kvg55 - До 9. panazea
08.01.2023 10:11
Е, е!
Много жълти буржоазни книжки четеш.
Изпратил!?
Владимир Илич си е роден и израсал в Русия.
Големият му брат Александър е екзекутиран за участие в опита за покушение над император Александър III и участие в "Народна воля".
Самият Ленин е заточаван и изгонен от страната.
Така че Илич си има старо взеемане–даване с царизма.
цитирай
11. get - До 10. kvg55 - Краваров, ако Живков можем да проемем за единица-тъпост, то ти ... ?
08.01.2023 10:47
kvg55 написа:
Е, е!
Много жълти буржоазни книжки четеш.
Изпратил!?
Владимир Илич си е роден и израсал в Русия.
Големият му брат Александър е екзекутиран за участие в опита за покушение над император Александър III и участие в "Народна воля".
Самият Ленин е заточаван и изгонен от страната.
Така че Илич си има старо взеемане–даване с царизма.


То ако има уред-тъпомер следва да си 0.00000 .... 01 в сравнение с него, като Марксист ?!

Значи според теб ДВОРЯНИНА ВОЖД на ПРОЛЕТАРИАТА Улянов-Ленин, този който НА ПРАКТИКА ЗАЧЕРКНА - ОБЕКТИВНО ФОРМИРАЛИТЕ СЕ ОБЩЕСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ ДОВЕЖДАЩИ ДО СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ В ДАДЕНА ДЪРЖАВА според историческия материализъм - бил марксист - А ?
цитирай
12. kvg54 - Да нарича дяволските създания Л...
08.01.2023 11:50
Да нарича дяволските създания Ленин и Сталин велики може само луд човек. Путиноидията е тежко психическо заболяване. Адашът е замръзнал във времето от 1975 г., дърдори за буржоазно общество и е абсолютна карикатура.
цитирай
13. kvg55 - До 11. get
08.01.2023 11:53
Жив ли си, бе?
"ако има уред–тъпомер" – има, има. Има уред – Моите писания. Измерването става чрез съпоставянето на твоите писания с Моите. Има и мерна единица – Микроget.
По скалата твоите писания са от порядъка на трилиони Gigaget–ове.
Ха–ха–ха!
цитирай
14. kvg54 - Това вече е истина.
08.01.2023 11:53
panazea написа:
Преди да станат колония на англичани и германци да ги управляват !
Преди да убиват милиони руси във войните си за територии и експлоатиране на богатствата на Русия.
Руският човек е жертва на богатствата на Русия , станал плячка на Западните ламтежи !
При тях също има Възраждане и то се отнася за Дълбоките корени , преди всички марионетки , изпратени на руснаците от Запада! Аз им желая успех !
Както желая успех на Българското Възраждане !


Ако някога изобщо руската кочина, населена от скотове, е била държава, то е точно в далечното минало. След 1917 г. тя е жалък кенеф.
цитирай
15. kvg55 - До 12. kvg54
08.01.2023 12:00
А в какво общество живеем бе, пич?
Има ли капиталисти – има?!
Има ли наемен труд и наемни работници и служители – има?!
Има ли фетишизация на парите – има?!
Невежа си, пич!
Чети класиците на марксизма–ленинизма да ти се изясни бе, пич!
цитирай
16. kvg55 - До 14. kvg54
08.01.2023 12:01
Исторически невежа си, пич!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5882265
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34420
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930