Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2022 07:01 - © Мислите на един колбас
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3265 Коментари: 10 Гласове:
10

Последна промяна: 15.12.2022 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.12.2022г.

     Вурстът Шолц публикувал обемиста статия във Foreign Affairs със заглавие "Глобалният повратен момент", в която дава акъл "Как да избегнем нова студена война в една многополюсна ера".
Няма грешка – "многополюсна" – и на немски и на английски – "multipolaren", "multipolar" 
image

image
Улавият канцлер съвсем е отписал световната хегемония и световното лидерство на
USA–та.
Това се потвърждава и от първите изречения в статията :
"Светът преживява повратна точка. Агресивната война на Русия срещу Украйна бележи края на една ера … В този нов многополюсен свят различни държави и модели на управление се състезават за власт и влияние".
И даже признава ролята и значението на Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна и косвено на Владимир Путин за създаването на "този нов многополюсен свят".
И тука ни се загатва, защо многополюсният свят устройва Дойчланд. Защото "Германия се стреми да стане гарант за европейската сигурност, както нашите съюзници очакват от нас, строител на мостове в рамките на Европейския съюз и защитник на многостранни решения на глобалните проблеми".
"Централният въпрос е : Как можем ние като европейци, като Европейски съюз, да оцелеем като независими участници в един все по-многополюсен свят?", тревожи се канцлерът.
"Като се има предвид нейната история, моята страна носи специална отговорност да се бори срещу силите на фашизма, авторитаризма и империализма (Faschismus, Autoritarismus und Imperialismus)".
Леле–мале! Тоя е ръгнал да се бори с империализма. И с фашизма се бори, като подкрепя с оръжие и пари фашисткият режим на клоуна Зеленски в Киев.
"Заедно с Франция Германия участва в така наречения Нормандски формат, който завърши с Минските споразумения и съответния Мински процес, който призовава за прекратяване на огъня и редица допълнителни стъпки между Русия и Украйна. Въпреки неуспехите и липсата на доверие между Москва и Киев, Германия и Франция продължиха процеса. Но една ревизионистка Русия направи дипломатическите успехи невъзможни", хвали Германия той.
Защо ли говори така другарят Шолц? Защото неговата статия е публикувана на 5–ти, а интервюто на Ангела Меркел в Die Zeit е публикувано на 7–ми декември. Те затова.
И разбираме, че Германия се бори за "Нова роля", поради което тачи многополюсния свят.
"Новата роля на Германия изисква нова стратегическа култура и Стратегията за национална сигурност, която ще приемем след няколко месеца, ще вземе предвид този факт", пояснява.
И от следващите му думи ни става ясно накъде е тръгнала войноподпалвачът Германия :
"Едно от първите решения, взети от германското правителство след атаката на Русия срещу Украйна, беше създаването на специален фонд от 100 милиарда евро за по–добро оборудване на германските въоръжени сили. Ние дори променихме нашата конституция, за да позволим създаването на този актив … ние в Германия ще инвестираме два процента от нашия брутен вътрешен продукт в нашата отбрана … Тези промени отразяват и ново съзнание в германското общество". Затова "Германия ще поддържа подкрепата си за Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", бил се заклел на Зеленски Шолц от името на германците.
Специалната военна операция се оказа "добре дошла" за амбициозната "Нова роля" на ФРГ.
И тоя е обсебен от Владимир Владимирович : "Путин възнамеряваше да раздели Европа на зони на влияние и да раздели света на блокове от велики сили и васални държави. Вместо това неговата война послужи само за по–нататъшния напредък на ЕС … Путин никога не е приемал ЕС като политически актьор. В крайна сметка ЕС, като съюз на свободни, суверенни, демократични държави, основан на върховенството на закона, формира антитезата на империалистическата и автократична клептокрация на Путин … На Мюнхенската конференция по сигурността през 2007 година Путин изнесе агресивна реч … Когато Путин даде заповед за нападение, той унищожи европейската и международна мирна архитектура, изграждана в продължение на десетилетия … Под ръководството на Путин Русия пренебрегна най–фундаменталните принципи на международното право … Светът не трябва да позволява на Путин да налага волята си … ядрена атака, с която Путин неумело заплаши … Путин трябва да е наясно с това … Сред многото грешни изчисления на Путин … Путин трябва да разбере … когато Путин реши да използва енергията като оръжие … Путин и други ще се стремят да обърнат нашите собствени отворени, демократични системи срещу нас чрез кампании за дезинформация и манипулиране на влияние".
В статията си Олаф Шолц е употребил шестнадесет пъти името на Путин.
"Краят на Студената война не означаваше "края на историята", както някои предричаха. Но и историята не се повтаря. Мнозина вярват, че сме в зората на нова ера на биполярност в международния ред. Те виждат предстояща нова Студена война, противопоставяща Съединените щати и Китай като противници", мъдрее вурстът.
Тия "някои", които "предричаха", е us–американският философ, след провала на теорията му преквалифицирал се в пропагандатор, Франсис Фукуяма. И тука германецът пак бие по самочувстнието на лидера и хегемона, но се усеща овреме и след няколко изречения казва :
"През този изключителен период [след края на Студената война] Северна Америка и Европа се радваха на 30 години стабилен растеж, високи нива на заетост и ниска инфлация; беше време, когато Съединените щати станаха доминиращата световна сила – роля, която те ще запазят и през 21–ви век".
"Никоя страна не трябва да бъде задния двор на друга – това се отнася както за Европа, така и за Азия и всеки друг регион", разсъждава демократът като не вижда, че Европа все повече се превръща в заден двор на Съединените щати.
Канцлерът така яко е прегърнал идеята за многополюсен свят, че се задъхва от вълнение :
"Ние трябва да насърчим тези региони [Африка, Азия, Карибите и Латинска Америка] да бъдат по–ангажирани във формирането на международния ред и по–интегрирани в него. Това е най–добрият начин да поддържаме многостранността жива в един многополюсен свят".
И даже дава съвет как следва да се държим в многополюсния свят :
"В крайна сметка в един многополюсен свят диалогът и сътрудничеството трябва да се провеждат и извън зоната на демократичния комфорт. Новата стратегия за национална сигурност на САЩ правилно посочва необходимостта от работа със страни, които, макар и да не приемат сами демократични институции, разчитат и подкрепят основана на правила международна система. Световните демокрации ще трябва да работят с тези страни, за да защитят и поддържат световен ред, където властта е обвързана с правила и където се противопоставят на ревизионистки актове като агресивната война на Русия. Това изисква прагматизъм и известна степен на смирение".
Думата "multipolaren" (многополюсен) е употребена в статията седем пъти.
image

Канцлерът Олаф Шолц гласи немският чадър да пази Евроколхоза от Злото жоже 

"Германските амбиции са големи – но ще успее ли Берлин да ги реализира? Очевидно не. И има много причини за такъв скептицизъм", пише Кеворк Мирзаян в статията си "Ще създаде ли Шолц Четвъртия райх?" в «Деловая газета Взгляд» :
"Едно от тях е качеството на германския елит. Подобно на своите колеги в кабинетите на други страни от ЕС, германците са забравили как да управляват държавата си сами. Подобно на деца под 40–годишна възраст, живеещи под грижите на родителите си, те са свикнали с факта, че Съединените щати ги управляват, решават всички проблеми, поемат основните грижи за военната защита и развитието на позициите.
Да, в един момент желанието за "свобода" се събужда в децата и те започват да се бунтуват, да изискват независимост – но в момента, когато започнат да усещат пронизващия студ на отговорността, която върви в допълнение към независимостта, децата отстъпват в зоната на комфорт. Точно това, в частност, се случи при Доналд Тръмп, когато на германците беше предложено да вземат мантията на лидера на либералния свят, захвърлена от собственика на Белия дом, и те се уплашиха и предпочетоха да изчакат Байдън.
Втората причина е състоянието на германската икономика … това е основното конкурентно предимство на Германия в борбата за военно и политическо лидерство – но германските власти направиха всичко, за да неутрализират това предимство. По–специално, те изоставиха евтините руски енергийни източници, в резултат на което германските компании или фалираха, или се преместиха в други страни (по–специално в САЩ).
Но основната причина за скептицизма остават вътрешнополитическите процеси в Германия. Отказът на сегашните елити да следват националните интереси, икономическата криза, тоталните лъжи в медиите (например опитите да се обвини Путин за влошаването на качеството на живот на германците) водят до повишаване на популярността на крайнодесни и десни сили. По–специално, от лятото националният рейтинг на "Алтернативи за Германия" е нараснал почти един път и половина. И властите отговарят на този растеж не с промяна в политиката, а с "лов на вещици" – арест на старата радикална група "Граждани на Райха", напоена с агенти на специалните служби, под соса на предполагаем опит за организиране на държавен преврат. Така Берлин се опитва да смаже десните движения, но в резултат на тези опити ще получи още по–голяма радикализация на десните, с превръщането им в истински неонацисти".
Щом ще има неонацисти, създаването на Четвърти райх е повече от сигурно.
image

Мелник нарича Шолц "оскърбена наденица

https://www.foreignaffairs.com/germany/die-globale-zeitenwende
https://www.foreignaffairs.com/germany/olaf-scholz-global-zeitenwende-how-avoid-new-cold-war
https://vz.ru/opinions/2022/12/10/1190201.html
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-krieg-botschafter-andrij-melnyk-nennt-kanzler-olaf-scholz-beleidigte-leberwurst-a-e8ad90fa-2184-47f2-8e4f-cb050457199c




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. iw69 - Тоя
15.12.2022 08:04
безмозъчен салам със смачканата физиономия на изсъхнал цървул...

М-у другото на немски когато се говори за салам се има предвид първо наистина салама за ядене, но в разговорния език понятието салам (Wurst) се използва и като синоним за „лайно“ или по-рядко и за „хуй“.
цитирай
2. nedovolen - В евроколхоза излезнал указ, който ...
15.12.2022 08:54
В евроколхоза излезнал указ, който поддържа над 16 градуса в къщи, е против евроатлантическите ценности.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
15.12.2022 09:54
Ха–ха–ха!
И лайно смрадливо, и хуй сплескан му прилягат.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
15.12.2022 09:59
Не е указ, а директива.
С указ указва Владимир Владимирович.
Фон дер Лайнен директно нарежда с директива.
Що се отнася до градусите, много евроколхозници били склонни да нарушат директивата за да влязат на топло.
цитирай
5. morskipesni - С толкова некадърно, селяшко правителство са сите-заникъде
15.12.2022 10:10
Те вече свикнаха с мулти-култи и фереджета (Мюнхен напр. е ПРЕДИМНО ислямски). ще свикнат и с останалото. Leberwurst е по-лошо от салам- кървавица, бахур, т.е евтинджос, за бедняци!
цитирай
6. kvg55 - До 5. morskipesni
15.12.2022 11:10
Кучешка радост, а?
цитирай
7. missana - Шолц е превъртял.
15.12.2022 19:44
САЩ скоро ще му видят сметката. Кретен е той - кретен!
цитирай
8. kvg55 - До 7. missana
15.12.2022 20:09
Хе–хе–хе!
По–послушен от него няма да намерят.
цитирай
9. born - Въпросната статия Вурстът би могъл ...
16.12.2022 22:58
Въпросната статия Вурстът би могъл да включи в сборник със заимствано наименование "Празни мисли на един празен човек". Горката Германия с такива държавни управленци- мазохисти !
цитирай
10. kvg55 - До 9. born
18.12.2022 21:52
Празен, ама вреден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5919027
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930