Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2022 16:01 - © Как мисли един англосаксонец
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 911 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 14.12.2022 16:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.12.2022г.

     Това можем да разберем като прочетем статията "Три сценария за това как може да се развие войната в Украйна" в британското списание The Economist 
image

"Всеки опитен анализатор в разузнаването може би щеше да се присмива, ако през март 2022 година му беше казано, че Украйна все още ще бъде независима държава осем месеца по–късно; че украинската армия би убила или ранила 80 000 руснаци; че флагманът на руския Черноморски флот ще бъде на дъното на същото това море; и че военновъздушните сили на Украйна ще продължат да летят. Украйна опроверга очакванията. Тя печели войната (It is winning the war). Но зимата идва и Русия се мобилизира. Помислете за три сценария за следващата година", започва наперено статията. Особено това "Украйна печели войната" кърти мифки. Уж печели, а наглосаксите съчиняват различни сценарии. След като са го казали, би трябвало и в трите сценария Незалежната да е победител, но нека видим, какво пише Шашанк Джоши – редактор по отбраната в The Economist.
image

Шашанк Джоши е типичен англосаксонец 

Първи сценарий : Русия изтръгва победата от пастта на поражението. Руската армия стабилизира фронтовите линии през зимните месеци, докато изгражда нови батальони с прясно мобилизирани новобранци. Междувременно републиканците в Америка блокират нови оръжейни пакети за Украйна, а доставките от Европа се изчерпват. Руската отбранителна индустрия изпитва недостиг на полупроводници и специализирано оборудване, но произвежда достатъчно базова броня и артилерия, за да оборудва новите сили.
До пролетта новите руски части тръгват в атака, отблъсквайки украинските сили, изморени от месеци настъпателни действия. Руските дронове продължават да удрят енергийната и водната инфраструктура на Украйна. С настъпването на лятото Украйна изостава. Русия превзема Кривой Рог, ключов индустриален град на север от Херсон, Славянск и Краматорск в Донецк (Донецк е град, може би има предвид Донбас?). Западните страни призовават Украйна да приеме предложението на Русия за прекратяване на огъня. Владимир Зеленски, президентът на Украйна, няма друг избор, освен да приеме. През следващите месеци, може би години, Русия усърдно се превъоръжава за нов опит срещу Киев.
Айдее, най–напред "Тя [Украйна] печели войната", след това "Русия изтръгва победата".
А "украинските сили, изморени от месеци настъпателни действия", направо дави рибата.
Втори сценарий : Много по–вероятен : безизходица. Русия мобилизира стотици хиляди млади мъже, но не може да ги превърне в ефективни бойци. Всички най–добри треньори са на първа линия. Опитните офицери са мъртви или вече са мобилизирани. Новобранците са оформени в основни части от лека пехота, без бронирани превозни средства и неспособни да преминат в настъпление, но могат да запълват окопи и да обслужват укрепления.
Русия, след като обяви изтегляне от град Херсон през ноември, безопасно евакуира около 30 000 войници, които имаше на западния бряг на река Днепър. Те се оттеглят на изток, оставяйки огромно количество оръжие след себе си. Това е триумф за Украйна, но в крайна сметка поставя Русия в по–силна военна позиция, като реката защитава левия ѝ фланг. Украинското настъпление се забавя до пълзене; Украинските войски дават тежки жертви за всеки километър спечелена територия.
Неспособен да спечели войната на бойното поле, господин Путин след това се опитва да я удължи достатъчно дълго, за да подкопае икономиката на Украйна, да подкопае нейния морал чрез удари по гражданска инфраструктура и да изтощи нейните партньори. Европа се бори да запълни своите газови хранилища през 2023 година, търпейки прекъсвания на тока с настъпването на зимата. Путин се стреми да издържи до края на 2024 година, когато се надява Доналд Тръмп да си върне Белия дом и да прекрати подкрепата за Украйна. Но това е хазарт с високи залози : руското мнение се обръща срещу войната, икономиката му се свива и Путин изглежда още по–уязвим.
image

Мястото, където ще се реализират сценариите на Шашанк Джоши 

Трети сценарий : Най–окуражаващият и може би най–опасният. Украйна запазва инициативата и инерцията, нанасяйки тежки щети на руските сили, докато те напускат Херсон и след това довежда своите ракети с голям обсег HIMARS в обсега на Крим за първи път. Руските линии в Луганск се сриват, като Украйна превзема Северодонецк и след това бързо се придвижва на изток. Тъй като руските загуби нарастват, новобранците отказват да се бият. Западните страни внедряват нови системи за противовъздушна отбрана в Украйна, притъпявайки въздействието на терористичните тактики на Русия, базирани на нейния бързо намаляващ арсенал от прецизни ракети.
През пролетта господин Зеленски нарежда на армията си да отвори нов фронт в Запорожие. Пет бригади пробиват руските линии, прекъсвайки сухопътния мост на Путин към Крим и обкръжавайки Мариупол до лятото. Украйна премества своите ракетни установки HIMARS на юг, насочвайки се към пристанища, бази и складове в окупирания от Русия Крим. Украйна заплашва да навлезе на полуострова. Господин Путин поставя ултиматум : спрете или ще се изправете срещу използването на ядрени оръжия. Победата е наблизо. Но такива са и рисковете, които носи.
Как една измишльотина наречена "сценарий" може да е опасна, само авторът си знае.
Такива неща се публикуват в реномираното списание The Economist. Това четат британците. Това влиза в главите им и оформя представите им за Специалната военна операция, за Руската федерация, за Украйна, за Владимир Путин и прочие.
Представите на редовите граждани не влияят на събитията, но те одобряват политиката на своята държава, повлияни от знанията, които им дава Шашанк Джоши и подобни.
Какво се получава, когато Евроколхозът и Съединените щати се мобилизираха, опитвайки се да довършат Drang nach Osten с оръжията си и украинското "пушечно месо"? Знае се как е свършила навремето тази иновативна инициатива, но съвременният англосаксонец е нарцистично сигурен, че пише историята наново. При това успешно. Видно и от статията.
Следва да отбележим, че идеологията на укронацитата тук напълно изпада от полезрението на лондонските "опитни разузнавателни анализатори" : защото, както изглежда, това ги устройва – каква ти денацификация?! Това са измислици на Путин.
"Ядреният ултиматум на Путин" е желаната цел от наглосаксите! Без страх от "ядрена зима" е невъзможно да се съберат и удържат западните сили в единен блок. А "ултиматумът" ще противопостави Русия на всички, дори на настоящите ѝ съюзници. Тогава Вашингтон ще каже последната си дума, обявявайки "операция за налагане на мира" срещу Руската федерацияСметки без кръчмаря.

https://www.economist.com/the-world-ahead/2022/11/14/three-scenarios-for-how-war-in-ukraine-could-play-out
https://www.fondsk.ru/news/2022/12/08/kak-myslit-anglosaks-57890.html




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. nedovolen - Пишат си сценарии без да питат ре...
14.12.2022 16:41
Пишат си сценарии без да питат режисьора и продуцента.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
14.12.2022 18:30
Ха–ха–ха!
Свободни съчинения на един самодеец.
цитирай
3. iw69 - Как,
14.12.2022 19:26
със задните си части...
цитирай
4. kvg55 - До 3. iw69
14.12.2022 21:21
Ха–ха–ха!
Така показва и статията на Шашанк Джоши в The Economist.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5862236
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930