Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2022 07:01 - © Изгъзицата като елемент на художественото творчество
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2440 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 10.11.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.11.2022г.

     Следващите три снимки са от Мемориалния комплекс "Трите поколения" в град  Перущица 
image

image

image
Мемориалния паметник на трите поколения в Перущица е открит през 1976–та година по случай 100-годишнината от участието на града в Априлското въстание, в памет на няколко поколения загинали за свободата перущенци. Изграден е на историческия връх "Власевица", където е лобното място и паметникът на тримата старци парламентьори от Перущица, убити от башибозуците по време на въстанието.
До комплекса води естакада от стълби, която започва от Дановото училище и със символиката си изразява историческото възвисяване на Перущица от епохата на Възраждането до днес. От върха, до който може да се отиде и с автомобил, се открива панорама на града и околността.
image

Изглед от града към комплекса 

На третата снимка ясно се виждат разхвърляните около саркофага отпадъци и драсканиците по него. Нещо което показва тоталната духовна деградация на българската нация.
От десетилетия наблюдавам една демократична културна традиция в производството на музикални клипове, особено на чалга песните – използването на колкото се може все по изгъзени, уж да е по–оригинално, декори – кариери, съборетини, изоставени заводски халета, полицейски коли преследващи мутри, решетки, бодлива тел, дебели ланци, дебели пури 
image

image
image

image

imageТа и певицата Рут Колева се направила на оригинална и си спретнала фотосесия, вероятно като подготовка за бъдещ музикален видеоклип, на Мемориалния комплекс "Трите поколения" в град  Перущица. Па взела че публикувала и снимките (3 броя) в социална мрежа.

От списанието Elle били избрали мястото за фотосесията, твърди злополучната певица, а Митко Друмев, изпълнителен директор на българския вариант на Elle бил непричьом – не бил  запознат с казуса и идеята на екипа, избрал мястото за снимките, пише вестник 24 Часа.
image

Пра–правнучката на опълченеца на Шипка Кирил Балкански, по нейни думи, певицата Рут Колева клечи като в селски нужник върху символичната костница само по боди и прозрачни мрежести чорапогащник и блуза 

Ако всичко беше останало във фейсфука на певицата, тя щеше да се гневи само от 78–те коментара с ядосано човече. Един от тях, с име Евгени Петров, емоционално съветва : "Дам, трябва да си някаква много тъпа, селска шлюха, за да положиш задника си на паметника на априлци. И не, това не е маркетинг, а престъпление срещу здравия смисъл" (тъпота с взлом според Илф и Петров), изнася подробности от отзивите за простотията на Колева вестникът.
Демокрацията отпуши изявите на всякакви "селски пръчки" и "кухи лейки" в политиката, музиката, литературата, изкуството и прочие области, въобще в общественото пространство.
Като казах "политиката" и се сетих за Свободка Стефанова – Искахме Свобода, а получихме Свободка, коментираха тогава ужасени политически противници. А като потърсих в Google–то подробности за нея, от сайта © Moreto.net – Сайтът на Варна изплуваха имената на Васко Нубиеца и Гошо Тъпото, Христо Петров – Ицо Юноната и беровия министър Нейчо Неев.
"Летят за САЩ Свободка и Васил Михайлов, познат още като Васко Нубиеца. По някое време стюардесата съобщава : "В момента летим над Баден–Баден". "Чухме, чухме, не е нужно да повтаряте!" – обадили се нервно и в един глас Свободка и Васко", разказва анекдот за двете емблеми на прехода от 90–те години варненския информационен ресурс.
Сетих се и за попфолкпевицата Луна – "Луна президент" тръгва към парламента като независим кандидат. Певицата Луна Йорданова, която се пробва на последните президентски избори, ще участва и в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Тя се явява като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, като е вписана с решение на районната избирателна комисия на София. Наскоро певицата обяви, че ще се допита до духа на Петър Дънов, който да ѝ каже дали трябва да се кандидатира на изборите. Макар все още Луна да не е споделила дали се е свързала с Учителя, явно решението ѝ е да се пусне в надпреварата, пише през август Novinite.bg.
Рут Колева имала нещастието "обичайно критичният историк Кристиян Шкварек да забележи снимките и историята гръмва", макар че с публикацията си историкът Шкварек целял друго.
image

Гола до кръста, певицата се е подпряла на символичната костница 

"Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз. За справка, това не е първата фотосесия от този характер на това място. Паметникът на трите поколения в близост до град Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи "Що е черно на сапун", свастики, вулгарни изрази на английски език, грозни графити, купчини боклук и падащи плочки. Районът около въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше покрит с боклуци, които почистихме преди заснемането на кадрите. Пътят към паметника е осеян с дупки и целият обект е олицетворение на едно нещо – разпад. Не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници", заоправдавала се във Фейсфук певицата.
И решила с пари да почисти съвестта и реномето си : "Когато се върна в България, бих искала да направя дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника, и се надявам, че тази ситуация ще бъде добър урок за всички нас" 
image
Не знаели какво олицетворява този паметник?! Човек с що–годе поне малко обща култура може да се досети, че паметник се прави на заслужили пред народа личности или за важни за историята ни събития. Освен това Перущица е известна от стихотворението на Иван Вазов Кочо (Защитата на Перущица). А вазовата "Епопея на забравените" трябва да се знае от всеки българин наизуст. Или поне съдържанието ѝ. Но той буржоазно ограничения филистер мачка всичко през себе си в постигането на поставената цел. В случая – да се направи фотосесия на колкото се може по неестествено и неординарно, на по "изгъзено" място. С което да утрепем конкуренцията и шашнем потребителите. Като я влекат изгъзиците, що не се разсъблече за снимки пред сградата на европейския парламент. Там обитават лишени от предразсъдъци и историческо съзнание хора. Те ще я разберат и одобрят. Да опита клечане върху бюрото в кабинета на Жозеп Борел или върху дръжката на синьото знаме с жълтите в кръг звезди.
За разпада на националното ни съзнание Колева е права, но в случая и тя е част от факторите на разрухата. И фотосесията ѝ е пореден епизод в демократичния сериал "Разграждане на националното съзнание", който се създава в движение от свободомислещите соросоиди.
Преди дванадесет години в "Дойче Веле" Антоанета Пунчева описва честване на юбилей на "Пайнер" така : "На 9 юни [2012–та година] още в ранния следобед пред най–тържествения символ на София зацвърчаха кебапчета. Миризмата им бързо се омеси с тази на пот, адреналин и нещо сладостно и носталгично – аромат на захарен памук, при това обагрен в токсично синьо. От отворени пикапи щедро и безплатно заваляха енергийни напитки и други аванти. Възбуден народ се насъбра и мястото поразително заприлича на селски събор, както обичат да казват в новините – за броени минути. Но това беше само началото.
Най–големият чалга–инкубатор "Пайнер" празнуваше юбилей, а поп–фолк каналът "Планета" – развитието на бизнеса и новите технологии. На "висилбата" бе ударил рамо и един тв и интернет доставчик, който мощно атакува пазара в България, очевидно с доста пари.
image

По "долни гащи" пред храма 

"Във очите ти потъвам аз като във храм,
но прочитам задни мисли в тях като на длан".
Защо свещениците са позволили тържеството на плътта и еротичните текстове, дори "брандиране" на вратата на храма, както и целия вулгарен панаир?
Но, както е известно, парите позволяват на лошия вкус да изпъкне.
Политическите страсти вече рядко разлюляват този емблематичен за прехода площад, затова пък чалгата укрепна. "Обикновените" хора получиха шанс в горещата юнска вечер да са близо до своя естетически идеал : поп–фолк певица, последна дума на козметичния ъпгрейд, обсипана в "сваровски" и женена за бизнесмен. Или – дай, боже, всекиму! – за футболист. Те се веселяха от сърце на "хитовити" на Галена, Мария и Борис Дали, и не могат да бъдат съдени за своите вкусове.
Но защо всичките гьобеци трябваше да бъдат хвърляни точно там – пред православния катедрален храм? Отговорът е : защото може! Ето какво казват от "Пайнер" : "Светият Синод и Общината ни дадоха официално разрешение за концерта".
Вестник "Марица" публикувал още преди три години следната снимка : 
image

"Бях ви я поствала и преди, но никаква реакция, щото не ни показаха по телевизията и тогава нямаше наближаващи избори и съответно никой от общината не се трогна да подава сигнали. Пък и в крайна сметка аз я поставям, а не представител на властта. Замислете се : кой е виновен, дали са наистина тези, дето ядат баницата?", пише към снимката публикувалата я в мрежата Веселина Дамянова.
А това е становище по случая "Рут Колева" на Българския хелзинкски комитет 
image

https://kilometri.bg/view/memorialen-kompleks-trite-pokoleniya-perushtica
https://opoznai.bg/view/memorialniia-kompleks-trite-pokoleniia-perushtitza
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/12995527
https://www.moreto.net/novini.php?n=76037
https://www.novinite.bg/articles/223632/Luna-prezident-tragva-kam-parlamenta-kato-nezavisim-kandidat
https://www.marica.bg/region/stamboliyski/samo-v-marica-skandalna-snimka-ot-pametnika-v-perushtica-3-g-predi-rut-koleva
https://trafficnews.bg/plovdiv/rut-koleva-sled-skandala-perushtitsa-pametnikat-e-potanal-261374/
https://www.dw.com/bg/%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B9%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5
/a-5679649
https://www.facebook.com/bghelsinki/posts/pfbid02acZA5xLDjfb43XUa3PyEhrgUKdvNMdKBgkGoD997fPJ2Q7doPWzCfbsA3jZZLxXrl


 




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - Капитализмът
10.11.2022 07:13
ражда най-разнообразни изроди...
цитирай
2. missana - А какво да кажем за изгъзицата, която са сторили с Велико Търново.
10.11.2022 07:26
Имам предвид крепостта и църквата в нея. Това си е гавра с историята!
цитирай
3. nedovolen - Лошо, Седларов, лошо. Т. К. :)))
10.11.2022 07:52
Лошо, Седларов, лошо.
Т.К.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. iw69
10.11.2022 08:41
В разложението си – да!
Продукцията на Холивуд го показва.
цитирай
5. kvg55 - До 2. missana
10.11.2022 08:43
Не съм посещавал Велико Търново с десетилетия. Нямам представа.
Кажи.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
10.11.2022 08:44
Е, в такава ситуация е изпаднала певачката.
цитирай
7. kvg55 - До 7. panazea
10.11.2022 10:13
Точно – изпедерасти.
Затова естрадните певци от социализма още се слушат.
цитирай
8. mt46 - ...
10.11.2022 12:17
33 г. чалгаризация на народа и на нацията ни...
цитирай
9. kvg55 - До 9. mt46
10.11.2022 15:27
Ехе, свобода на творческите изяви. Трябва да добавим и чалгата в историята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5907080
Постинги: 2838
Коментари: 26152
Гласове: 34447
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930