Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2022 16:01 - © Природата забавя, но не забравя
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3553 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 04.09.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.09.2022г.

     "Проливният дъжд спря и работата във ВМЗ–Сопот. "Сутринта докладваха, че имаме седемдесет наши работника, които не са успели да дойдат до завода, да почнат своята ежедневна работа, поради прекъсване на пътища и мостове в населените места, от които те живеят" – казва Иван Стоенчев, изпълнителен директор на ВМЗ–Сопот. "Спряно е електрозахранването към цялата площадка в Сопот за да се избегнат аварии. Искам да отбележа, че сме във връзка с община Карлово и ВМЗ е готово да помага за хората в района като предоставя храна и каквото друго е необходимо" – каза Ирина Щонова, заместник–министър на икономиката", съобщи репортерката Кристина Налбантова по bTV в петък.
"Пороят наложи и да бъде спряна работата на "Вазовски машиностроителни заводи". Проливните дъждове от тази нощ са наводнили складови помещения и производствени цехове. Електричеството в производствената част е спряно, за да не бъде допусната авария, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията", потвърждава и News.bg.
image

Тези дни входът на "Вазовските машиностроителни заводи" е затворен и пуст 

Така. Природно бедствие наводнение парализира живота в Община Карлово и в частност стана причина за спиране производствения процес във ВМЗ–Сопот. За който не знае – в тези заводи се произвеждат боеприпаси за Въоръжените сили на Украйна.
Някои ще кажат, че по този начин Природата ни наказва за лъжите на КорНи и Кирил Харвардски относно българското оръжие, което по разни търговски схеми стига до Украйна.
Други ще предположат, че това е отмъщението на злото жоже чрез пряко подчинената му Служба за контрол на климата на Руската федерация.
Блогърът nedovolen например ще развие теорията за принципа на "Ефекта на бумеранга" в обществените отношения, според която всичко се връща, тъпкано при това.
"Тази дискусия (дали България да дава оръжия на Украйна) вече я водихме, имаме решение на Народното събрание, ще спазваме решението", излъга Петков пред журналисти в Садово.
"Не е вярно, че господин Петков е казал [в интервю за "Гардиън"], че ще спрат преизноса на оръжие за Украйна през Полша. Това не е така. Казва, че ще спре износа за Полша. Без даже и да уточнява за какво. Продължавам да твърдя … България не е изнесла и един патрон за Украйна. И не изнася", кълнеше се КорНи една сутрин при Лапацалото.
"През първите два месеца от войната в Украйна България е изнесла оръжия и боеприпаси на три пъти по–голяма стойност, отколкото за същия период миналата година. Това стана ясно от отговор на вицепремиерката Корнелия Нинова на въпрос на депутати от ГЕРБ в парламента", изнася и радио "Свободна Европа".
"В отговора пише, че междуведомствената комисия за експортен контрол, която одобрява износа на оръжия и технологии с двойна употреба, е издала 31 разрешителни за износ на оръжия и боеприпаси между 20 февруари и 13 април 2022 година. Войната започна на 24 февруари. Разрешителните включват бронирани и защитни средства, боеприпаси, стрелково оръжие и симулатори и боеприпаси за учения на обща стойност над 316 милиона евро.
В разрешенията е записано, че оръжията и боеприпасите са предназначени за Дания, Словакия, Чехия, Германия, Испания, Румъния, Словения, Полша, Литва и Естония. Всички тези държави са членки на НАТО и предоставят военна помощ на Украйна", пише още в статията на "Свободна Европа".
"Въпросът е дали след Чехия и Полша, това въоръжение и боеприпаси продължават за друга крайна дестинация, например Украйна? … Основните дестинации, които се одобряват, са Чехия и Полша. Възниква въпросът : Чехия и Полша имат собствено производство, Голяма част от въоръжението, което те ползват е по НАТО–стандарти, а и няма как те да поемат такива големи обеми. Въпросът е дали след Чехия и Полша въоръжението продължава към Украйна … Огромно е търсенето. Заводите в момента предоставят оферти за доставка за февруари–март следващата година … Такива обеми в България никога не са достигани", казва в интервю за "Свободна Европа" изпълнителният директор на държавната оръжейна търговска фирма "Кинтекс" Александър Михайлов.
Науката е доказала, че светът е единно цяло, при което отделните части, явления и процеси са неразривно свързани помежду си. Различните форми на движение на материята преминават една в друга. Органическата природа е свързана с неорганическата и е произлязла от нея.
"… цялата достъпна за нас природа образува една система, една цялостна взаимна връзка на тела, като под тела ние разбираме тук всички материални ценности – от звездите до атома …", пише Фридрих Енгелс в "Диалектика на природата".
Така че, всичко е взаимосвързано и се причинява едно от друго.
"Онова, което тук или сега е причина, там или тогава става следствие, и обратното", обяснява причинността (каузалността) като форма на всеобщата закономерна връзка на явленията в света Енгелс в "Анти–Дюринг". Той смята за вярна мисълта на Хегел, че взаимодействието е истинската крайна причина (causa finalis) на всички неща и нашето знание не може да отиде по–далеч от взаимодействието.
Затова винаги трябва да се мисли за последствията от човешките действия, доколко могат да се предвидят. Особено върху природата. Което предполага да се действа с познаване на нещата, а не урбулешката, както правят Съединените щати и Евроколхозът.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/vmz-sopot-sprja-rabota-zaradi-prolivnite-dazhdove-prez-noshtta.html
https://www.mediapool.bg/premierat-za-orazhiya-za-ukraina-bulgaria-veche-e-napravila-dostatachno-news336411.html
https://bnt.bg/news/vicepremierat-i-lider-na-bsp-korneliya-ninova-za-politicheskata-kriza-307633news.html
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31821838.html
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31823603.html




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. morskipesni - По-добре така, отколкото да се налага
04.09.2022 16:30
Вадим Вадимич да изравни ВМЗ Сопот със земното ниво чрез високоточни ракети.
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
04.09.2022 16:55
Ако се задълбочат нещата, може и до там да се стигне.
цитирай
3. 4u4ulana - Кво имате путиноидите вместо мозък, сигурно памперси на путлер?
04.09.2022 18:01
morskipesni написа:
Вадим Вадимич да изравни ВМЗ Сопот със земното ниво чрез високоточни ракети.


Ако изродът путлер изстреля високоточни ракети към Сопот, в отговор цялото НАТО и най-вече Турция ще имат идеалната възможност, понеже е нападната членка на НАТО, да обсипят с ракети Москва, Санкт Петербург и Одеса, та да си го получат най-после рашистите.
цитирай
4. kvg55 - До 3. 4u4ulana
04.09.2022 18:42
За Турция не бъди толкова сигурна.
А и за сатаНАТО–то никак, ама никак не се знае дали ще способно, защото САЩ ще отпътуват в небитието преди ВМЗ.
цитирай
5. missana - Наистина има всеобща връзка, но тя не е открита от Енгелс.
05.09.2022 08:42
За нея говори в трудовете си Бенедикт Спиноза, а много преди него - римският философ Тит Лукреций Кар в труда си: "За природата на нещата".
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
05.09.2022 08:48
Не съм казал, че е открита от Енгелс. Той го е формулирал най–ясно. Знанието също се развива по законите на диалектиката. Количествените натрупвания преминават в качествени изменения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752563
Постинги: 2808
Коментари: 25793
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031