Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2022 15:01 - © Да си плащат, бе! Да си плащат за некадърността
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3263 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 04.11.2022 15:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.11.2022г.

     "Александър Томов осъди прокуратурата за 50 000 лева", докладва вестник СЕГА за делата на гешефтурата и уточнява на чии гръб ще е съдебното решение : "Данъкоплатците ще плащат и за незаконните обвинения по делото за източването на "Кремиковци".
Прокуратурата е окончателно осъдена да плати 50 000 лева обезщетение на съдения и оправдан по делото за ЦСКА и "Кремиковци" Александър Томов. Това видя "Сега" в деловодните регистри. Томов е поредният, който печели дело срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ). Томов заведе делото си срещу прокуратурата по ЗОДОВ през 2017 година, дава подробности газетата.
Имам честта да познавам лично Сашо Томов от времето, когато беше изпълнителен директор на "Кремиковци" АД и мога да кажа, че е пич. И не глупав мъж и не високомерен.
Вестникът припомня своя публикация от 28 декември 2018 година, година след завеждането на делото от Томов, в която съобщава, че "Делото срещу Александър Томов струва над 80 000 лева на данъкоплатците".
Бившият шеф на "Кремиковци" и на футболния клуб ЦСКА Александър Томов, който беше съден и оправдан за източването на дружествата, сега на свой ред води и печели дело срещу прокуратурата за незаконни обвинения. На първа инстанция Софийският градски съд (СГС) вече е осъдил държавното обвинение да плати на Томов 40 000 лева за претърпените от него неимуществени вреди и още 10 000 лева за имуществени, пише Lex.bg 
image

Това означава, че до момента това дело, завършило с оправдателни присъди за всички подсъдими, струва на държавата над 82 000 лева. Исковете на Томов, Бонев и Гарибов са за общо над 900 000 лева, дава числа вестник СЕГА.
Изданието припомня още и своя публикация от 5–ти септември свързана с темата, в която се казва : "За година прокуратурата е осъдена за 2 милиона лева за вреди".
233–ма души са спечелили дела срещу държавното обвинение през 2021 година.
За година прокуратурата е осъдена да плати 2 004 234 лева обезщетения по дела по Закона за отговорността на държавата за вреди (ЗОДОВ). Това признава държавното обвинение в доклада си за миналата година, след като години наред криеше данните за осъжданията си и обясняваше, че не ги събира.
Докладът за миналата година сочи, че в сила са влезли 231 осъдителни решения срещу прокуратурата по ЗОДОВ. Предишните две години има съответно 263 и 331. През 2021 година 233–ма души са осъдили държавното обвинение, огромният процент от случаите са за незаконно обвинение. Предишните години броят им е малко по–голям – 267 и 339. Сумата за 2020 година е 2,6 милиона лева, а за 2019 – 3,4 милиона лева.
През миналата година са заведени 507 нови дела по ЗОДОВ срещу държавното обвинение (457 и 559 за предходните 2 години). Постъпили са и над 600 искания за изпълнение на влезли в сила решения.
В тази статия има препратки към "Бившата съпруга на Брендо осъди прокуратурата за близо 120 000 лева" и "Обвинен в опит за убийство на Пеевски осъди прокуратурата".
И така до безкрайност.
В красивия и спокоен провинциален град Страсбург във Франция се намира Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ).
image
Футуристичната сграда на Европейския съд по правата на човека в Страсбург 

В тази сграда недоволните българи съдят Родината си в лицето на нейните институции.
Не само прокуратурата, но и всички други некадърни родни институции, увредили правата на българските, и не само, граждани. И най–често я осъждат.
Докато пишех, понеже знам, че виновните за осъдителните срещу България решения не носят отговорност за некадърността или умишлените си действия, най–малко пък материална, си мислех, тези пари да се изплащат от бюджетите на осъдените учреждения.
И открих следния текст в статията на вестник СЕГА "България е осъдена за 13 милиона лева по дела в Страсбург" от 08 октомври 2021 година :
Парите се плащат от бюджета на страната ни. "В министерството [на правосъдието] се обмисля идеята, за да се дисциплинират малко държавните органи, евентуално сумите да се изплащат от бюджетите на съответните учреждения, които са нарушили правата на български граждани, заради които има постановени съдебни решения от ЕСПЧ. Знаете обаче специално, че когато се касае за решения по дела, на магистратите съгласно Конституцията не може да им се търси отговорност във връзка с постановени техни актове или извършени действия в хода на водените от тях дела, доколкото същите не съставляват умишлени престъпления. В тази насока има и препоръка на Комитета на Европа, че следва с особено внимание, с оглед охрана независимостта на съдебните власти на държавите–членки, да не се търси такъв вид отговорност", обясни заместник–министърът на правосъдието Мария Павлова, пише в СЕГА.
image 

Заседание на Европейския съд по правата на човека 

Европейският съд по правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ) е постановил срещу България 659 осъдителни решения, с които са присъдени общо близо 13 милиона лева обезщетения през последните 10 години, съобщава и радио "Свободна Европа".
Статистиката на министерство на правосъдието показва, че в този период най–много обезщетения са били платени през 2011 година. Това е третата година от първия управленски мандат на ГЕРБ (2009–2013), в който тогавашният силов вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов (Цвъци) неведнъж лично стана причина за осъждането на България в ЕСПЧ, пише още в сайта на радиото.
И дава препратка със снимка на Цвъци към интересната информация "Колко струва ГЕРБ на България в Страсбург?" от 31 януари 2019–та година.
След като се разглеждат различни казуси, в статията се казва : "Цветанов продължава да заема призовото място" по глупави действия и изказвания водещи до осъдителни присъди лично на Цветанов или Министерството на вътрешните работи, чиито министър е Цветанов.
За разлика от обезщетението на Емилия Масларова [Отговорни за това решение са депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев и бившата говорителка на предишния главен прокурор Борис Велчев – Стелиана Кожухарова. Именно те са нарушили правата на Масларова чрез свои коментари по повод повдигнатото ѝ преди близо 10 години обвинение за длъжностно присвояване на 11 милиона лева], присъдено ѝ от ЕСПЧ, във всички останали подобни случаи, основен герой беше бившият силов вицепремиер и настоящ председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Именно заради негови изказвания, направени по времето на първия кабинет "Борисов", България бе осъдена неколкократно, като общата сума, заплатена от държавния бюджет надхвърли 200 000 евро.
image

Цветан Цветанов винаги е бил отличник във всичко 

Статията завършва така : Откакто бе подсъдим по няколко дела, Цветанов започна да се въздържа от подобни изказвания. Своеобразната празнина в ефира, оставена от него, обаче в наши дни успешно се запълва от заместник главния прокурор Иван Гешев. Колко дела в Страсбург ще предизвикат традицонните му пресконференции засега остава неясно 
image

От джоба си, от джоба си да плащат. Така държавата ще се очисти от некадърните и корумпираните чиновници. При социализма за нанесени щети и вреди, ако нямаш политически гръб и яко си сгазил лука, се плащаше. Спомням си статия във вестник "Работническо дело" за разхищенията на Бисер Димитров.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/aleksandur-tomov-osudi-prokuraturata-za-50-000-lv
https://www.segabg.com/hot/deloto-sreshtu-aleksandur-tomov-struva-nad-80-000-lv-na-danukoplatcite
https://news.lex.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0/
https://segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-e-osudena-za-13-mln-leva-po-dela-strasburg
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31498978.html
https://www.svobodnaevropa.bg/a/29744162.html



Тагове:   България,   Страсбург,   Масларова,   кабинет борисов,   ЦСКА,   Александър Томов,   евро,   прокуратура,   иск,   Конституцията,   левове,   родината,   Томов,   вестник Сега,   пеевски,   Брендо,   Министерството на вътрешните работи,   Иван Гешев,   герб на българия,   държавното обвинение,   бисер димитров,   кремиковци ад,   радио Свободна Европа,   4 ноември,   ЦСКА и Кремиковци Александър Томов,   Закона за отговорността на държавата и общините за вреди ЗОДОВ,   Lexbg,   Софийският градски съд СГС,   Бонев и Гарибов,   Страсбург във Франция,   Европейския съд по правата на човека ЕСПЧ,   депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев и бившата говорителка на предишния главен прокурор Борис Велчев – Сте,   Комитета на Европа,   заместник–министърът на правосъдието Мария Павлова,   министър на вътрешните работи Цветан Цветанов Цвъци,   чиито министър е Цветанов,   вестник Работническо дело,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси
04.11.2022 17:23
Сашо апашо е честен крадец, пардон, човек!
Да спечелиш дело срещу прокуратурата! Това може да стане само с нейно ссъгласие
Както и да е, не съм в играта и може да кажа и някоя глупост Не защото съм глупав, а от незнаене!
В Стразбург приеха наше дело за разглеждане ,наследствено Там тогава беше една с ботуши, а Ботушарова, казах ботуши и се сетих коя беше!
Казаха да чакаме, да ни насрочат дата Чакахме две години Адвокат беше специализиран в тези дела След две години ми се обади ,че има отказ за гледане на делото ни Беше потресен ,не за друго, а че е имал и още едно досущ като нашето дело ,но то не е отхвърлено като маловажно като нашето
Та получих информация за този парлама - съд
Той разглежда дела, свързани с нарушение на правата на човека Чии права са нарушени в България Естествено на подсъдимите престъпници Така най сигурно се защитават правата на човека! Оневиняваш престъпник, нарочваш го за несправедливо обвинен и готово Щом него защитаваш, какво остава за останалите мекерета, като нас?
А и друго научих Той имал около сто хиляди приети молби ,като нашата, а разглеждал годишно 150 Сто и петдесет, пиша го, за да не помисли някой ,че и там има три нули?
Порядъкът е такъв, с три порядъка повече са приетите дела
Ще си позволя груба сметка Ако тези цифри се замразят и не се приемат повече дела, 665 години ще са необходими, за да се гледат
За престъпниците обаче няма ограничения! Писах какво се постига с тях!
Изводите оставам за тебе и за въпросния пич Сашо!
Знаеш ли, като неволно употребих думата парлама, дали и парламентът да не е парлама парламент Тук другият Красимир-Добродан има думата
Въпреки , че преводъг му е говорилня и е точно такава!

Хубава вечер!
цитирай
2. missana - При соца нямаше начин да съдиш най-висшестоящите.
04.11.2022 19:40
В днешна България поне това е възможно. Очевидно има напредък.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Мисана!
04.11.2022 20:26
Аз намерих начин да се разправя с тези над мен
Е, не ги вкараха в затвора, но получиха предупреждение, случаят да не се повтаря
Бламираха ме на конкурс с оценката, така ,че отпаднах Писаха ми четири на писмен изпит, трябваше минимум да имам пет, обща оценка с устния
Въпреки съпротивата на близките ми, че ще ме уволнят, жалвах се на партийният секретар на комбината, че станалото е злонамерено и не отговаря на истината! Аз съм дал последните новости в работата си Нямам грешки Искам преоценка, нази оценка ме излага!Изслуша ме и каза , след седмица да отида ,случаят ще бъде проверен
В къщи нададоха вой, край, ще ме уволнят?
Чудех се ,дали да отида след седмица Стоях в чакалнята в определения час Излезе заместникът и каза да влизам Поздравих и почнах да се представям Секретарят ме прекъсна с думите- Момче-бях на 28 години, знам кой си Дадох работата ти на проф Михайлов с молба да я оцени И той писа 5.50! / Михайлов пълни шестици не пишеше, казваше ,че само бог ги заслужава/
Половин единици разлика е приемлива , но единица и половина, при това в полза на Михайлов, говори за злонамереност и ,че това ,което каза, е вярно! Всички замесени са извикани и предупредени, това да не се повтаря Знаеш ,че оценката , първата , е окончателна , но работи, , никой повече няма да ти пречи!
И наистина, двамата преки виновни след години ми се извиниха, от останалите имах само съдействие!

За съжаление,след промяната нахлуха посредственици, които не бяха в състояние да оценяват истински човека пред тях Имащи една цел само- да го унищожат!
Аз не бях партиен член ,но оцениха смелостта и знанията ми-също!
Тук нищо не оценяват, даже да имаш качества е вредно !Да си послушен само трябва!
Искаха и мен да " разкарат" Да ,но шефката скочи- А кой ще работи вместо него?
цитирай
4. mt46 - Мда,
04.11.2022 20:35
днес се краде много повече... Затова повечето бивши комунисти избраха /доброволно или по необходимост/ капитализма...
цитирай
5. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
04.11.2022 21:19
Несправедливо му излезе име.
Преди него имаше по–големи крадци, ако въобще Сашо е крал.
цитирай
6. kvg55 - До 2. missana
04.11.2022 21:22
Е та кого са осъдили?
Да не би Софиянски?
Или Янчулев?
Или Бойко Борисов?
Стига бе, шегуваш се.
цитирай
7. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
04.11.2022 21:25
При социализма имаше по–голяма обективност за разлика от днешния субективизъм.
цитирай
8. kvg55 - До 4. mt46
04.11.2022 21:27
Не се краде – приватизира се!
цитирай
9. missana - Имаше и приятни изключения, leonleonovpom2.
04.11.2022 21:49
Моят баща беше спечелил конкурс за работно място, в който участваше племенница на Вълко Червенков. Въпреки това назначават нея. Баща ми пише писмо до Червенков, обяснявайки, че са нарушени условията на конкурса и в крайна сметка е получава назначението.
цитирай
10. kvg55 - До 9. missana
04.11.2022 22:15
Да.
цитирай
11. vladtepes - За проф. Томов
10.11.2022 13:47
Проф. Ал. Томов е голям български учен икономист, създал две важни фундаментални икономически теории с голям брой последователи - теория за ширпотребата и социалдемократически икономически модел и приложил ги успешно в Кремиковци и ЦСКА. Заслужава Нобелова награда за икономика за разработките си. Негови ученици и последователи като друг голям учен проф. дтн. Хр. Ковачки прилагат успешно теориите му.
у
цитирай
12. kvg55 - До 11. vladtepes
10.11.2022 15:26
Бива си го човека – учен, писател, политик.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5906760
Постинги: 2838
Коментари: 26152
Гласове: 34447
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930