Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2022 07:01 - © Путин използва разделението на Запада
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2266 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 04.11.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.11.2022г.

     В навечерието на конфликта в Украйна Владимир Путин поиска гаранции за сигурност от Съединените щати и подопечното им НАТО. Високомерно не обърнаха внимание. Сега дипломатите трябва да подновят тази дискусия, така че украинският конфликт да не ескалира в нещо повече. До този извод стигнали чуждестранни медии, анализирайки речта на Владимир Путин във Валдай. Те отбелязват миролюбивия тон на руския лидер, "какъвто не се е случвало през последните месеци" и не изключват договорености за мир между Москва и западните глобалисти и либерасти, пишат Евгений Романов и Евгений Поздняков в «Деловая газета Взгляд» в статията "Световни медии : Путин раздели Запада на две".
Западът си е разделен от развитието на борещите се в него вътрешни противоречия. Заслугата на Владимир Владимирович като изучавал марксизма–ленинизма е, че вижда и разбира тези противоречия, подхранва ги и ги използва в утвърждаването на историческата необходимост от многополюсен световен ред.
"Путин каза, че Русия подкрепя "многополюсността" и "традиционните ценности", които според него се споделят от по–голямата част от света в противовес на либералните нагласи по въпроси като еднополовите връзки . Той твърди, че американските поддръжници на такива консервативни ценности също подкрепят Русия. Той обвини американските и европейските лидери в своеволие и заяви, че ерата на американско господство е към края си, въпреки че настоя, че Русия не е враг на Запада.
Изглеждайки спокоен и уверен, руският лидер похвали саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман като "млад мъж, решителен, с характер", добавяйки, че той заслужава "уважение" за преследването на балансирана позиция на петролния пазар в съответствие с националните интереси на страната му дори на фона на критиките на САЩ. Русия ще подкрепи членството на Саудитска Арабия в групата БРИКС заедно с Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, ако Рияд иска да се присъедини, каза Путин. Той осъди неотдавнашните посещения на американски служители в Тайван като "провокации" и каза, че Русия продължава да подкрепя напълно претенциите на Пекин към нелегитимният остров на фона на нарастващото напрежение с Вашингтон по въпроса", пише Bloomberg.
"Залагайки на раздор сред Запада, Путин казва, че Русия се бори със "странни" елити", настоява в заглавие us–американският The New York Times.
Президентът Владимир В. Путин заяви в четвъртък, че битката на Русия е със "западните елити", а не със самия Запад, в реч, която изглежда насочена повече към спечелването на политическите консерватори в чужбина, отколкото на собствените му граждани.
"Има поне два Запада", каза Путин. Единият, каза той, е Запад с "традиционни, главно християнски ценности", към които руснаците се чувстват роднини. Но, каза той, "има друг Запад – агресивен, космополитен, неоколониален, действащ като оръжие на неолибералния елит" и опитващ се да наложи своите "доста странни" ценности на всички останали. Той изпъстри забележките си с препратки към "десетки полове" и "гей паради".
Неговите остри думи срещу "елитите" бяха напомняне, че той все още се надява да изгради съюзи с привърженици на Русия на Запад.
image

Руският президент Владимир Путин жестикулира (?), докато говори, снимка от Politico 

В Съединените щати републиканските лидери казаха, че ако си върнат контрола над Камарата на представителите и Сената, президентът Байдън вече не може да очаква "празен чек", когато става въпрос за изпращане на военна помощ на Украйна, въпреки силната обществена подкрепа за тази помощ . Дори някои демократи, изправени пред разтревожени избиратели, изглежда се дистанцираха от подкрепата за военните усилия.
И атаката на господин Путин срещу "елитите" също може да играе добра роля в Съединените щати, където много републикански кандидати събраха гласоподаватели, като заклеймиха лидери, които според тях са извън контакта, и техните либерални подходи към разделящите страната социални проблеми.
Докато западните лидери се опитаха да накажат Москва за войната със смазващи санкции, руските лидери се опитаха да изградят нови връзки с други нации и да укрепят съществуващите. В четвъртък правителството на една от тези нации, Китай, все по–важен съюзник, предложи пълно одобрение на лидерството на Путин", пише The New York Times.
"Руският президент Путин изключва използването на ядрено оръжие в Украйна", набляга в заглавието си us–американското списание Politico.
Руският лидер заяви, че политиката на Запада ще подклажда още повече хаос и добави, че "който сее вятър, ще пожъне бури".
Руският лидер каза, че Русия не е враг на Запада, но ще продължи да се противопоставя на предполагаемия диктат на западните неолиберални елити, обвинявайки ги, че се опитват да подчинят Русия", коментира Politico.
"Путин изисква да го слушаме. САЩ трябва да го поемат", препоръчва The Washington Post.
Щом се налага за благото на човечеството, ще го поемат. Янките са отговорни хора.
Нуждата от повече дипломация между Русия и Съединените щати е крещящо очевидна. Но трябва да се съсредоточи върху предотвратяването на катастрофален конфликт между двете страни, а не върху безплодни усилия за спиране на войната в Украйна.
Трябва да намерят нови канали, за да се предаде, че Съединените щати не се стремят към унищожаването на Русия и искат да избегнат прекия военен конфликт с нея.
Този модел на кризисна комуникация трябва да бъде възпроизведен във всяка област, която може да доведе до – нека просто го кажем – Трета световна война. Мисля, че Путин е лъжец и побойник и се надявам украинците да продължат да удрят Русия на бойното поле. Но Съединените щати също имат постоянен национален интерес да избегнат пряка война с Русия, както Байдън е казвал многократно.
Има още нещо, което Вашингтон трябва да съобщи на Москва – за това какво ще направи и какво няма да направи – чрез фини канали. В навечерието на този конфликт Путин изискваше гаранции за сигурност от НАТО. Дипломатите трябва да подновят тази дискусия. Байдън трябва да повтори предложенията за ограничаване на разполагането на ракети, споделяне на информация за военни учения и избягване на ескалация.
Повече дипломация има смисъл – ако е правилно фокусирана … Но е време за спешни разговори за това как тази ужасна война да не се превърне в нещо много по–лошо", пише The Washington Post.
"Той отбеляза, че през декември Русия се е обърнала към САЩ с предложение за подновяване на преговорите за стратегическа стабилност, но каза, че Москва не е получила отговор.
"Ако искат, ние сме готови", каза той.
Той добави, че светът има много центрове на власт и поради тази причина Съветът за сигурност на ООН трябва да бъде преструктуриран и да започне "диалог при равни условия" между глобалните сили, включително Русия и Запада", изнася Financial Times.
"В речта на Путин имаше и предчувствие за предстоящата революция. Използван е цитатът на Ленин, че "низините не искат да живеят по стария начин, а върхът не може да продължи да управлява по стария начин". Освен това президентът говори и за "конспирацията на Кремъл" : той подчертава, че виждането на ръката на Москва навсякъде е лудост", възхищава му се китайският информационният портал Fenghuang Wang.
"От казаното можем да заключим, че различията между Русия и Запада не могат да бъдат преодолени за кратко време. Путин не си прави илюзии по този въпрос. Светът очевидно претърпява значителни промени и това е добре отразено в речта на Путин. Между другото, цитатът за нисшите и висшите класи е лесен за напипване и разбиране", обобщават китайските анализатори.
Британците се наежили от казаното от Владимир Владимирович за Лиз Тръс :
"Владимир Путин казва, че Лиз Тръс е била "луда", когато е изразила опасения относно ядрените оръжия" е заглавието в Sky News.
На "ядрените" страхове на британката Путин отговорил : "Ние само намекнахме в отговор на изявления, направени от западни лидери", дразни се Sky News.
Подиграва им се и те го усещат.
The Guardian също набляга на "Е, да кажем, че тя изригна там – момичето изглежда малко не е на себе си", каза Путин. "Как можете да говорите такива неща публично?".
Владимир Путин така разджурка буржоазния Запад с джуруляка Специална военна операция на Руската федерация в Украйна, че връщане към предишната му консистенция е абсолютно невъзможно. А Съединените щати и Евроколхозът бяха готови и съдействаха за собственото си прокисване. Сега на колективният Запад му предстои да ферментира, докато се избистри новото му качествено състояние.

https://vz.ru/politics/2022/10/28/1184266.html
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-27/putin-plays-down-nuclear-threat-in-ukraine-as-he-lambasts-us?leadSource=uverify%20wall
https://www.nytimes.com/2022/10/27/world/europe/ukraine-russia-war-putin.html
https://www.politico.com/news/2022/10/27/russia-putin-nuclear-weapons-ukraine-00063801
https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/10/27/putin-united-states-ukraine-diplomacy-nuclear-threat/
https://www.ft.com/content/865ee2f9-de87-4e47-86c0-117bedf84f4a
https://i.ifeng.com/c/8KTMAKEEMIn
https://news.sky.com/story/vladimir-putin-says-liz-truss-was-crazy-when-she-raised-concerns-about-russian-nuclear-weapons-12731579
https://www.theguardian.com/world/2022/oct/27/vladimir-putin-says-dirty-bomb-claims-to-nato-were-made-on-his-orders




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Джибрата вече ферментира. Някои я ...
04.11.2022 10:50
Джибрата вече ферментира. Някои я сварихме.
Сега на него му е ред.
:)))
цитирай
2. morskipesni - Знае Вовата как се укротяват бесни кучета
04.11.2022 11:23
Първо с дървото, после с блага дума. И шепа джумерки.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
04.11.2022 12:37
Мисля че от некачествения евроколхозен материал нищо квалитетно не може да изцъцри.
цитирай
4. kvg55 - До 2. morskipesni
04.11.2022 12:39
Да, това е методиката.
цитирай
5. elenkokoschkov - Просто педераси, сър!
04.11.2022 13:23
:)!
цитирай
6. kvg55 - До 5. elenkokoschkov
04.11.2022 16:37
Да бе!
цитирай
7. missana - Много сложна международна обстановка.
04.11.2022 19:37
Вече е напълно непредсказуема.
цитирай
8. kvg55 - До 7. missana
04.11.2022 21:17
Бъдещето е вече ясно. Многополюсният световен ред се настанява и "хегемонът" се спихва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5888814
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34429
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930