Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2022 19:31 - © Великият комбинатор Риши Сунак като зицпредседателя Фунт
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2823 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 01.11.2022 19:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.11.2022г.

     «Но Остап отвори вратата. Като се усмихваше тъжно, старецът мина зад бариерата и се отпусна на един стол. Той затвори очи и мълчаливо седя на стола около пет минути. Чуваха се само къси посвирквания, които от време на време издаваше неговият бледен нос. Когато сътрудниците на кантората бяха вече решили, че посетителят никога няма да продума и взеха шепнешком да се съвещават как по–удобно да изнесат неговото тяло на улицата, старецът повдигна кафявите си клепачи и рече с нисък глас :
– Името ми е Фунт, Фунт.
– И това според вас е достатъчно, за да се вмъквате в затворено за обедна почивка учреждение? – рече весело Бендер.
– Не ви ли трябва председател? – запита Фунт.
– Аз самият съм ръководител, отговори Остап.
– Значи, вие самият се каните да лежите в затвора? Аз съм Фунт – повтори той с чувство – На деветдесет години съм. Цял живот съм лежал в затворите заради други. Такава е моята професия – да страдам заради другите.
– Ах, вие сте подставено лице?
– Да – каза старецът, като с достойнство тръскаше глава – Аз съм зицпредседателят Фунт. Винаги съм лежал в затвора. Лежал съм при Александър Втори "Освободителя", при Александър Трети "Миротвореца", при Николай Втори "Кървавия".
И старикът бавно сгъваше пръсти и броеше царете.
– При Керенски също лежах. През време на военния комунизъм наистина никак не съм лежал, защото тогава беше изчезнала чистата търговия, нямаше работа. Но затова пък колко лежах при непа! Колко лежах при непа! Това бяха най–добрите дни през живота ми. За четири години аз прекарах на свобода не повече от три месеца. Омъжих внучката си, Голконда Евсеевна, и ѝ дадох зестра концертно фортепиано, сребърна птичка и осемдесет рубли златни, в монети по десет. А сега ходя и не мога да позная нашия Черноморск. Къде е всичко това? Къде е частният капитал? Къде е първото взаимоспомагателно дружество? Къде е, питам ви, второто взаимоспомагателно дружество? Къде е командитното дружество? Къде са акционерните компании със смесен капитал? Къде е всичко това? Безобразие!».
image

Зицпредседателят Фунт

«Британската традиция да се използват отделни лоялни индийци в европейски конфронтации от името и в интерес на Обединеното кралство има дълги корени.

Риши Сунак, като министър–председател на Британия, предизвика много клюки и прогнози, че британците сега ще привлекат Индия в своята сфера на влияние чрез този троянски кон.
При липсата на сериозни военни и финансови козове за "Голямата игра", Обединеното кралство се опитва да "включи връзките" колкото е възможно повече, работейки чрез диаспорите, чиито членове са избирателно интегрирани в британския истаблишмънт.
Трябва да се повтори, че британската традиция да се използват отделни лоялни индийци в европейските сблъсъци от името и в интерес на Британия има дълги корени.
Още през Първата световна война индийските агенти са използвани като тайни преговарящи с представители на Германия.  Обсъждани са въпроси за съвместна работа срещу Русия.
Това е било изгодно : в случай на изтичане на информация винаги могло да се каже, че това не е Британия, а отделни индийски радикали от колониите, плетящи интриги срещу Лондон.
image

Риши Сунак – индийската защита на британските тори

Сега няма нужда от такава конспирация. Отделни индийски представители са тясно вплетени в британския истаблишмънт. Риши Сунак е нещо като хонконгския китаец. Междинна етническа група, която не е тясно свързана с историческата си родина и зависима от подкрепата на метрополията.

По–консервативният [от Лиз Тръс] Сунак е основната надежда на Консервативната партия на Обединеното кралство, че преди изборите през 2024–та ще успеят да коригират ситуацията.
С изключение на нещо извънредно, той ще остане министър–председател до 2024–та година.
Всички хора от колониите, които са постигнали успех, имат огромна мотивация. Ясно е, че те трябваше да бъдат с глава над връстниците си с правилното потекло. Но това не би било достатъчно, ако британската система не им предостави възможности. Тя се отличава с това, че е в състояние чрез образователната система, включително и нейната елитарност, да постигне интегрирането на най–добрите представители на националните малцинства в своята структура. Но колкото и елитно да е образованието и организацията на заведението, важна е и позицията във и на обществото в политическата дейност.
В ръката на Британия обаче в момента няма други карти и тя ще се опита да изиграе тази възможно най–пълноценно. Сунак си остава чиновникът на британската управляваща класа и единственото, което го отличава от предшествениците му, е ревността и усърдието.
Но не всички проблеми на Британия се решават от тези качества на министър–председателите. Сунак може да попадне между воденичните камъни на историята и да бъде халиф за един час. Той разбира това много добре и затова ще остане на поста си толкова дълго в длъжността си на зицпредседателя Фунт, колкото британските лордове имат нужда от етнически чужд персонаж за постигане на целите си».
image

Зицпредседателят на Британия Риши Сунак 

https://chitanka.info/text/16079-zlatnijat-telets/16
https://russtrat.ru/news/27-oktyabrya-2022-2337-11347
https://365info.kz/2022/10/indijskaya-zashhita-britanskih-tor




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. iw69 - Тоя
01.11.2022 19:58
е мошенник от най-висшата каста...
цитирай
2. morskipesni - Индусите са умни,
01.11.2022 20:08
но лишени от въображение и комбинативност. Пацифисти. Будисти (хиндуисти), което е същото. Бритън ще си налегне парцалЕте. Той знае- може и по-лошо, ако много се рита.
цитирай
3. missana - Мнението ми е като на Ив.
01.11.2022 21:28
Нищо няма да може да стори индийчето. Англия шеметно залязва и следователно: "Какво тук значи някаква си личност!" Сеир ще гледаме. Сеир!!! И то много скоро.
Индийският чеп няма да може да запуши голямата дупка в Британската бъчва.
цитирай
4. kvg55 - До 1. iw69
01.11.2022 21:45
Прилича ми на Кирето и Асенчо Харвардски съчетани в един човек.
Дори по външна прилика.
цитирай
5. kvg55 - До 2. morskipesni
01.11.2022 21:46
Според мене от него не се иска комбинативност, а послушание.
цитирай
6. kvg55 - До 3. missana
01.11.2022 21:47
Толкова империи сме погребали.
И на Обединеното кралство ще изедем ченицата.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.11.2022 01:08
Прилича на онези аверчета от Шикер маала?
Да не би....?

Лека нощ!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
02.11.2022 07:30
Тоя Риши е братчед на нашите цигани. А те са добри във финансовите комбинации – "тука има–тука нема", телефонни измами, измами с помощите от държавата, просия, проституция, падане пред движещ се автомобил с цел изнудване, "Бате, дай 1 лев да ти пазим автомобила" (иначе ще ти го надраскаме).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5910004
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930