Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2022 07:01 - © Герои на нашето време
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2341 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 02.11.2022 07:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.11.2022г.

image
     След като Митко Културата в свое предаване (което съм забелязал, може да има и други) отрази надълго и на широко културният феномен Ружа Игнатова в темата "Коя е Ружа Игнатова и защо Холивуд се вдъхнови от нейната история?" [23.01.2021 07:00 – © Културата в предаването Култура.БГ (Денят започва с култура) на БНТ] и предаването на БНТ  "Библиотеката" с водещ Анна Ангелова на 30.10.2022 година информира за друго културно събитие свързано с Ружа Игнатова – публикуването на книгата "Уанкойн : Жената, която измами света" от Николай Стоянов 
image

Животът и делото на българката Ружа Игнатова без допуск съответстват на кредото на предаването "Библиотеката" [Предаването за книги, хора и  идеи] оповестено в сайта на телевизията :
"Нашето мото е "Библиотеката – място за книги, хора и идеи", а нашата цел – да разширяваме и да надграждаме това пространство, съчетавайки класическо и модерно. Стремим се към разнообразно, динамично съдържание и визия, подходящи както за утвърдената ни аудитория, така и за привличането на нова.
Нашият един час в ефира е нашето бягство от политическата седмица, но същевременно и опит да преосмислим времето, процесите и историята чрез книгите. Затова, заедно с целия екип, се стремим към един телевизионен час, изпълнен с уют и смисъл за аудитория от зрели, мислещи, четящи, пътуващи, виждащи и мечтаещи хора.
Освен това ще поставим фокус и върху научна, научно–популярна и икономическа литература. Ще организираме и специални тематични броеве, посветени на личности, произведения и събития.
Анна Ангелова обещава да надникне и в библиотеките на известни личности, за да разбере какво четат те и кои са книгите, които са им повлияли и са ги променили".
image

Водещата на предаването на БНТ "Библиотеката" Анна Ангелова 

"И на финал историята на една жена, която вдъхнови писатели и режисьори. "Уанкойн : Жената, която измами света" е книга базирана на разследвания за българката Ружа Игнатова, която е в неизвестност от 2017–та. Книгата проследява историята на криптовалутната измама "уанкойн" и първоначално излиза само в аудио формат. Вижте какво споделя с нас авторът Николай Стоянов", въвежда ни в рубриката водещата Ангелова.

"Образът на Ружа Игнатова е на една жена, която е искала да бъде много успешна под каквато и да е форма … Тя някак си е искала лъскавата част, успеха да дойде много по–бързо … И това, което се случва е, че Ружа Игнатова освен като фон за всичко финансово, което се случва в историята, се сдобива и с любовник, който ѝ е и бизнеспартньор донякъде. Той се казва Гилбърт Армента. Който е бил неин донякъде бизнеспартньор, човек който я е консултирал в придвижването на едни парични потоци, общо взето, както го нарича и братът на самата Ружа Игнатова … неин перач на пари", разказва сюжета на книгата авторът.
Недоверчивата българка решава да подслушва бизнеспартньора си Гилбърт Армента, при което е намесен и люксембургски шпионин.
В резултат на подслушването установява две неща :
1) Нейният любовник "я преследва заради парите ѝ, а не заради чувствата си" и
2) Той вече "съдейства на ФБР и американските прокурори" в разследването срещу нея.
В резултат тя изчезва – "качила се на един самолет от София за Атина". Обаче –  "офисът ѝ в центъра на София продължава да работи и да има служители в България", разказва авторът.
image

Авторът на книгата за изключителната българка Ружа Игнатова Николай Стоянов

Личността на Ружа Игнатова се вписва в концепцията на предаването за модерното пространство, което несъмнено ще привлече нова, мисля предимно млада аудитория.

Младите хора са "мечтаещите хора", към които именно се стреми екипът на "Библиотеката".
Научавайки от телевизията за книгата, ако си я купят и прочетат, те ще добият знание как да постигнат мечтите си. А мечтите на днешните млади хора са материален просперитет.
Книгата се класира към жанра икономическа литература, застъпена във фокуса на рубриката.
Авторът на книгата не спомена и предполагам, че поради "изчезването" на главната героиня не е могъл "да надникне в библиотеката на известната личност, за да разбере какво чете тя и кои са книгите, които са ѝ повлияли и са я променили".
Нито в понеделник, нито във вторник Митко Културата отбеляза представянето в Столичната градска библиотека на книгата на Мерсия Макдермот "Имало едно време в България".
В "Библиотеката" в неделя също не се спомена за книгата на Мерсия и представянето ѝ.
Но виж, Анна Ангелова по рано през годината отбеляза книгите с биографиите на Бети 2 от Сали Бидъл Смит и на крал Чарли 3 от същата Сали Бидъл Смит.
И какво излиза според двете единствени предавания за култура без музика на Българската национална телевизия? Излиза, че Ружа Игнатова, Бети 2 и Чарли 3 са мастити фигури в културния живот на Българското общество. А Мерсия Макдермот не е.
Ех, Мерсия, Мерсия! Що ти трябваше да пишеш за социалистическа България?
Сега демократическите телевизионни културтрегери те развенчаха.

https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2021/01/23/kulturata-v-predavaneto-kultura-bg-deniat-zapochva-s-kultura.1745724?reply=5390077
https://bnt.bg/news/sledeniyat-chovek-ot-romana-kam-filma-311256news.html
https://bntnews.bg/news/-bibliotekata-zapochva-v-nov-den-i-chas-v-novo-studio-i-s-novi-rubriki-1168463news.html
https://bnt.bg/bg/a/bibliotekata




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. nedovolen - Шушляци братчед, шушляци, и от дъжд ...
02.11.2022 12:34
Шушляци братчед, шушляци, и от дъжд не пазят.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
02.11.2022 12:58
Капути пробити.
цитирай
3. missana - Трагедията в родната литература понастоящем
02.11.2022 13:17
идва от факта, че не се извърши тотална лустрация. Една камарила от некадърници се самообожествиха през Татово време. Мога да изреждам до утре техните имена. Например Левчо Полевчев, Бездар Божилов, Найден Овчев, Вал Танков. Всички тези бездария цицаха от голямата соццицка за сметка на истински талантливите автори. Лошото е, че в момента родната литература се дирижира и управлява от техните наследници. Такива като Биван Грамитски дърпат конците. А те са още по-лоши от първообраза. Затова и българската литература представлява свиня-майка в калта.
Журналистиката е на същото дередже. Докато цялата тази сган не бъде отрязана със скалпела и изхвърлена на бунището на историята, ще изпадаме в трагико-комични ситуаци, като описаните в твоя материал, Краси.
Вън от историята на майка България на партийните ментета!!!
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
02.11.2022 14:05
Стига с тия комунисти и ченгета, бе.
Митко Културата и брат му са синове на идеен противник на социализма, мъченически успял да запази аристократизма си в обществото на каскетите.
И сега си отмъщават както могат.
И Анчето Ангелова е от буржоазен сой.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758097
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031