Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2022 19:02 - © И аз не съм аз, и конят не е мой или US–демокрацията в действие
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2148 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 28.10.2022 19:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.10.2022г.

     "Група от тридесет броя (приблизително 13,5% от всички демократи, заседаващи в Камарата на представителите) либерали в Камарата на представителите водени от Прамила Джаяпал (D– Washington), председател на Прогресивната група на Конгреса, настоява президентът Байдън драстично да промени стратегията си за войната в Украйна и да продължи преки преговори с Русия, първият път, когато видни членове на собствената му партия го накараха да промени подхода си към Украйна", пише на 25–ти The Washington Post.
В писмото се казва : "Уважаеми господин президент : …. Най–важното е, че постигнахте това, като същевременно поддържахте, че е наложително да избягвате директните военни действия с Русия, което би довело до "Трета световна война, нещо, което трябва да се стремим да предотвратим". Рискът от използване на ядрени оръжия се оценява като по–висок сега, отколкото когато и да било в разгара на Студената война. Предвид катастрофалните възможности на ядрената ескалация и грешни изчисления, които само се увеличават колкото по–дълго продължава тази война, ние сме съгласни с вашата цел за избягване на директен военен конфликт като първостепенен приоритет на националната сигурност.
Предвид разрушенията, създадени от тази война за Украйна и света, както и риска от катастрофална ескалация, ние също вярваме, че е в интерес на Украйна, Съединените щати и света, да се избегне продължителен конфликт. Поради тази причина ви призоваваме да сдвоите военната и икономическата подкрепа, която Съединените щати предоставиха на Украйна с проактивен дипломатически натиск, удвояване на усилията за търсене на реалистична рамка за прекратяване на огъня. Това е в съответствие с вашето признаване, че "тук ще трябва да има споразумение чрез преговори" и вашата убеденост, че Владимир Путин "няма изход в момента и аз се опитвам да разбера какво правим по въпроса".
… ако има начин да се сложи край на войната, като същевременно се запази свободна и независима Украйна, отговорността на Америка е да използва всички дипломатически пътища за подкрепа на такова решение, което да е приемливо за народа на Украйна. Такава рамка вероятно би била да включва стимули за прекратяване на военните действия, включително някаква форма на облекчаване на санкциите … .
Икономистите смятат че ако ситуацията в Украйна се стабилизира, някои от спекулативните фактори, водещи до по–високи цени на горивото ще намалеят и вероятно ще доведат до спад на световните цени на петрола.
Като законодатели, отговорни за изразходването на десетки милиарди долари (САЩ са инвестирали приблизително 54 милиарда долара в подкрепа на Украйна за военна и хуманитарна помощ, дава конкретно число FOX News) на данъкоплатците в САЩ за военна помощ в конфликта, ние вярваме, че такова участие в тази война също създава отговорност за Съединените щати сериозно да проучи всички възможни пътища, включително пряко ангажиране с Русия, за намаляване на вредите и подкрепа на Украйна за постигане на мирно уреждане.
В заключение ви призоваваме да положите енергични дипломатически усилия в подкрепа на договореното уреждане и прекратяване на огъня, влизане в преки преговори с Русия, проучване на перспективите за ново Споразумение за европейска сигурност, приемливо за всички страни, което ще позволи суверенна и независима Украйна и, в координация с нашите украински партньори, да търсим бърз край на конфликта и да повторим тази цел като основен приоритет на Америка", пишат на Байдън съпартийците, като му припомнят, какво е казал.
image


image
Писмото на тридесетте либерали от Демократическата партия на САЩ
 

"Много демократи яростно отхвърлиха писмото (конгресменът Рубен Галего (D–Arizona), член на CPC, го разкритикувал в туит, като написал "Как да се сложи край на войната? Като се спечели бързо. Как се печели бързо? Като дадат на Украйна оръжията да победи Русия, пише The Hill; "Това писмо е маслинова клонка за военнопрестъпник, който губи войната си", написал в Twitter конгресменът демократ Джейк Очинклос (D– Massachusetts), съобщава FOX News), което накара Джаяпал да излезе с изявление по–късно в понеделник, в което "изяснява" позицията на прогресистите, очертана в писмото, подчертавайки, че те все още подкрепят Украйна и ангажимента на Байдън да гарантира, че Украйна е представена във всички дискусии относно нейното бъдеще", съобщава за отзивите вестникът.
"Позволете ми да бъда ясна : ние сме обединени като демократи в нашия недвусмислен ангажимент да подкрепяме Украйна в борбата ѝ за нейната демокрация и свобода в лицето на незаконната и възмутителна руска инвазия", заоправдавала се Джаяпал. "Дипломацията е важен инструмент, който може да спасява животи, но е само един инструмент".
image

Прамила Джаяпал

И започнали обясненията : Един от подписалите – Марк Покан – казал, че документът е написан през юли и "нямам представа защо е публикуван сега", в "толкова злополучно време".
"Подписах това писмо на 30 юни, но много неща се промениха оттогава. Не бих го подписала днес", казала друг член на Г–30, Сара Джейкъбс, без да уточнява какво точно се е променило.
Демократите не познават дори англосаксонските класици. Джон Арбътнот Фишър, 1–ви барон Фишър, британски адмирал от флота, препоръчва :
"Никога не възразявай!
Никога не се обяснявай!
Никога не се оправдавай!".

image
Александрия Окасио–Кортез
(D– New York), друга от подписалите 

В резултат на това самото писмо беше оттеглено.
"Либералдемократите оттеглят писмо до Байдън, което го призовава да преосмисли стратегията за Украйна", съобщава два часа по–късно пак The Washington Post.
"Прогресивните оттеглят украинското писмо до Байдън след шум", пише след още един час.
"Председателят на Прогресивната фракция в Конгреса Прамила Джаяпал (D– Washington) обяви във вторник, че е оттеглила писмото, което е огласила, само 24 часа след излизането му", конкретизира изданието.
Писмото несправедливо било съотнесено към неотдавнашни коментари на лидера на малцинството [републиканците] Кевин Маккарти, R–Калифорния, който предупредил, че републиканците няма да напишат "празен чек" на Украйна, ако си върнат мнозинството в Камарата на изборите през ноември, оплакала се Прамила Джаяпал.
"Близостта на тези изявления създаде неприятно впечатление, че демократите, които силно и единодушно подкрепиха и гласуваха за всеки пакет от военна, стратегическа и икономическа помощ за украинския народ, по някакъв начин са свързани с републиканците, които се стремят да издърпат щепсела на американската подкрепа" за Украйна, казала Джаяпал.
Един от подписалите писмото, Ро Хана от Калифорния наивно си мисли, че е имало дебат в разгрома на "прогресистите" и казал : "Нашата нация никога не трябва да заглушава или да потиска дебата". Оттеглянето на писмото не е дебат, а посипване на главите с пепел.
"Никаква дипломация! Съединените щати изобщо не се интересуват от мир с Русия и опитите да се изследва такава възможност в самите САЩ завършват с много остър отпор. Това е основният извод, който може да се направи от резонансната история с писмото", пише "РусСтрат".
image

Пръдливият Забраванко показва с жестове отношенията между Руската федерация и Съединените щати 

https://www.washingtonpost.com/politics/2022/10/24/biden-ukraine-liberals/
https://progressives.house.gov/_cache/files/5/5/5523c5cc-4028-4c46-8ee1-b56c7101c764/B7B3674EFB12D933EA4A2B97C7405DD4.10-24-22-cpc-letter-for-diplomacy-on-russia-ukraine-conflict.pdf
https://www.foxnews.com/politics/far-left-dems-urge-biden-push-peace-deal-ukraine-throw-party-uproar
https://vz.ru/world/2022/10/26/1183812.html
https://thehill.com/homenews/house/3703083-progressives-didnt-consider-election-timing-with-letter-on-bidens-ukraine-strategy/+/
https://www.washingtonpost.com/politics/2022/10/25/democrats-ukraine-letter/
https://www.washingtonpost.com/politics/2022/10/25/house-liberals-ukraine-letter/
https://www.washingtonpost.com/politics/progressives-retract-ukraine-letter-to-biden-after-uproar/2022/10/25/3419eeca-5497-11ed-ac8b-08bbfab1c5a5_story.html
https://www.theguardian.com/us-news/2022/oct/25/democrats-joe-biden-ukraine-war-russia-letter
https://russtrat.ru/news/26-oktyabrya-2022-1546-11341
https://tsargrad.tv/articles/tainstvennoe-pismo-kongressmenov-bajdenu-ukraine-prikazhut-voevat_652760




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ...
28.10.2022 20:24
Американските политици все се мъчат да баламосват света...
цитирай
2. panazea - На тия мапети
28.10.2022 22:12
не им ли омръзна да играят Мапет Шоу?
Оригиналът беше къде къде по-хубав!
Тези са аматьори!
цитирай
3. missana - Докато не скочат масите и да правят протести навсякъде по света,
28.10.2022 23:38
за да се предодврати 3-та световна война, нищо хубаво не ни очаква. Но масите блеят и нищо не правят. Това силно ме учудва. Наистина говедата преобладават над хората.
цитирай
4. kvg55 - До 1. mt46
29.10.2022 12:15
Мъчат се. Ама все повече не минава.
цитирай
5. kvg55 - До 2. panazea
29.10.2022 12:16
Посредствени некадърници.
цитирай
6. kvg55 - До 3. missana
29.10.2022 12:20
"Пролетарии от всички страни, съединявайте се! Нямате какво да губите, освен оковите си!".
Засега не се осъществява.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Краси, едва сега разбрах, защо н...
30.10.2022 23:55
Краси, едва сега разбрах, защо нашият общ приятел Байгън , ходи с очила!?
Защото без очила е каго извънземенп и може да го сбъркат!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
31.10.2022 08:43
Той и с памперси ходи, ама те не се виждат.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, отново!
31.10.2022 18:41
А, значи мен по -малко ме бръсне за слива като приятел, отколкото тебе?
На мен не е казал за памперсите, но пък, човек може и да се досети, наистина! Като се спънеш четири пъти на едно място, в рамките на 30 секунди работата е ясна
Много е хлъзгаво!
Чух, че вече подал документи за нов мандат? Да не го изпревари Тръмп?
Само да не стане като с баба Цола Бай Тошо не я искал в автомобила си, защото после цял месец не можел да се размирише!
цитирай
10. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
01.11.2022 13:28
За нов мандат и аз някъде четох.
На 8–ми имат избори за конгресмени. Републиканците водят в проучванията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5909900
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930