Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2022 11:01 - © Как Путин работи глобалистите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2472 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 28.10.2022 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.10.2022г.

     US–Американците виждат, че губят контрол над човечеството и планетата. Но те не знаят какво да направят, за да спрат процеса на разрушаване на монополярния свят, където през последните 30 години са почти абсолютни господари. За това красноречиво свидетелства редакционната статия на американската информационна агенция Bloomberg, която може да се характеризира като "недоумението на дилетанта".
Редакционната статия на Bloomberg "Западът трябва да преодолее глобалното разделение над Украйна" (The West Must Bridge the Global Divide Over Ukraine)
image
е феноменална. Нейната феноменалност се състои в това, че тя отразява като капка вода абсолютното неразбиране от страна на американския "елит" нито на същността, нито на обективния характер на кардиналните промени, които светът претърпява с началото на Специалната военни операция на Руската федерация в Украйна.

"Богатият свят се обедини в противопоставянето на руската инвазия. Развиващият се свят, не толкова. САЩ и техните съюзници трябва да попитат защо" – пише Bloomberg. Въпросът е правилен. Но какъв е отговорът? US–Американската агенция отбелязва :
"Един аспект от войната в Украйна изисква много по–голямо внимание – неуспехът на САЩ и техните приятели от богатите държави да изградят силни партньорства с развиващия се свят. Много правителства в Африка, Латинска Америка и Азия се дистанцираха от отговора на съюзниците на агресията на Русия … Небрежността, довела до това, беше сериозна грешка и нейното коригиране трябва да бъде основен приоритет", така започва статията.
Ето признание за неспособността на САЩ и целия колективен Запад да бъдат партньори на развиващия се свят. И това не е "небрежност", както пише Bloomberg, а самата същност на презрителното отношение на Запада и в частност на наглосаксите към останалия свят.
А презрението идва и нараства от това, че американският глобалистки "елит" си поставя съответните цели – глобално господство на всяка цена. С цената на живота на цели народи, да не говорим за тяхното благополучие и спокоен живот. Само наивен дилетант не разбира това.
image

Тайнствените чичковци с цилиндри и дебели пури в уста се балтавят по картата на света 

А ето и конкретни примери от статията на Bloomberg за профанщината на глобалистите :
"Когато Общото събрание на ООН гласува да осъди инвазията [на Русия в Украйна] малко след началото ѝ, 35 страни се въздържаха. Не беше само Китай и други диктатури като Куба и Никарагуа, но и Индия, Южна Африка и Сенегал. Други, включително Етиопия и Мароко, изобщо не гласуваха. Комбинацията от руски оръжейни доставки, китайски инвестиции и американско невнимание убеди твърде много правителства, че техните интереси не са обслужени от привеждането им в съответствие с политиката на Съединените щати.
Оръжейни доставки? Китайски инвестиции? В това ли е причината?
Като пример за бунт на развиващите се страни агенцията цитира Срещата на върха на двете Америки в Лос Анджелис :
"Срещата на върха на двете Америки, която се проведе тази седмица в Лос Анджелис се превърна в източник на търкания, като лидерите в региона се възпротивиха на усилията на САЩ да управляват списъка с участниците, които да се поканят или да не се поканят".
Какво се случи? Още преди срещата се разрази скандал, когато се разбра, че домакинът не е поканил Куба, Венецуела и Никарагуа – "тройката диктатури", както ги наричат в Белия дом.
Скандалът завърши с това, че президентът на Мексико Лопес Обрадор и президентът на Боливия Луис Арсе заявиха, че ще пропуснат срещата на върха на двете Америки, ако всички страни от континента не участват в нея. Аржентинският президент Фернандес каза, че ще присъства, но все пак призовава САЩ да поканят всички страни в Лос Анджелис.
image

Президентът на Мексико Лопес Обрадор обявява, че няма да присъства на срещата 

Не присъстваха още президентът на Бразилия Жаир Болсонаро и президентът на Хондурас Сиомара Кастро. Президентът на Аржентина Алберто Фернандес се чувстваше отговорен да присъства като председател на Общността на латиноамериканските и карибските държави (SELAC), създадена през 2011 година в противовес на Организацията на американските държави (ОАД) и доминиращите в нея Съединени щати.
Всъщност САЩ използваха срещата за да легитимират прилагането на доктрината "Монро".
"През май срещата на върха САЩ–АСЕАН във Вашингтон се провали, завършвайки само със 150 милиона долара нови инициативи за Югоизточна Азия.
Миналогодишното обещание за среща на високо равнище с лидерите на Африка, за да се противопостави на събирането на китайския форум за китайско–африканско сътрудничество, който се провежда веднъж на три години, не стигна до никъде.
Междувременно китайските банки са предоставили повече от 130 милиарда долара под формата на заеми само за Латинска Америка и Карибите между 2009–та и 2019–та  година. Пекин достави ваксини срещу Covid-19 на много отчаяни нации. Русия е основен доставчик на оръжия за Индия и голяма част от Африка и основен доставчик на зърно и торове. Нито Москва, нито Пекин задават тъпи въпроси относно свободните избори и човешките права и не налагат либералните ценности", продължава с примерите агенцията.
За кулминация на аналитичните умения на Bloomberg може да се приеме следният пасаж :
"Изнервящата толерантност на Глобалния Юг към престъпленията на Путин бележи провал от страна на САЩ и техните приятели", страда агенцията.
Всеизвестно е, че Владимир Владимирович е виновникът за всички злини на демократичния свят. И представете си африканците, латиноамериканците и азиатците го харесват.
Какво следва да се направи, за да се обърне световното мнение срещу Путин.
И Bloomberg дава рецептата :
"Много държави виждат войната в Украйна като битка между Москва и Вашингтон – такава, в която те нямат много залог.
Лекарството е конфликтът да бъде представян на другите не като наказване на Русия и нейния автократичен лидер, а като подпомагане на Украйна в борбата ѝ за самоопределение. Мощна нация започна тази война, като пренебрегна суверенните граници : Това е заплаха, която всички могат да разпознаят", препоръчва терапията агенцията.
В добавка нещо като витамини или хранителни добавки : "Войната ще поддържа цените на храните, енергията и торовете високи и това поставя бедните страни с по–ограничени възможности за буфериране на въздействието. Има смисъл съюзниците да го казват, но тяхното предупреждение ще получи по–добро разбиране, ако се комбинира с бърза и щедра подкрепа за най–засегнатите и най–нуждаещите се страни. Поглеждайки по–напред, новите усилия за преодоляване на по–дълбоките икономически уязвимости – например чрез подкрепа на африканското селско стопанство и логистика – биха послужили на дипломатическата цел и биха помогнали за постигане на дългосрочен просперитет.
Ресурсите не са безкрайни, но подкрепата за по–тясно сътрудничество с развиващия се свят би била добре изразходвана сума, тоест инвестиция. Независимо дали става дума за отвикване на държавите от руското оръжие, подобряване на продоволствената сигурност за най–бедните хора на планетата или насърчаване на усилията за справяне с изменението на климата, ползите биха били огромни", допълва лечението Bloomberg.
Ето изводът от цялата статия на агенцията : Путин вече не е нужно да бъде свалян : САЩ представиха нов план за превземане на света!
Аз пък ще кажа, че Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна човърка в мозъците на глобалистите и насилствено променя мисленето им.

https://tsargrad.tv/articles/putina-svergat-bolshe-ne-nuzhno-v-ssha-vydvinuli-novyj-plan-zahvata-mira_563989
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2022-06-06/the-west-is-behind-ukraine-the-developing-world-not-so-much
https://tsargrad.tv/articles/vpervye-v-istorii-amerika-poshla-protiv-ssha_549001
https://tsargrad.tv/articles/bunt-na-zadnem-dvore-ssha-poluchili-moshhnyj-udar-s-tyla_562123



Тагове:   африка,   Китай,   украйна,   куба,   ООН,   Югоизточна Азия,   САЩ,   Русия,   Западът,   Лос Анджелис,   Индия,   белия дом,   Общото събрание на ООН,   Съединени щати,   владимир владимирович,   Руската федерация,   москва и вашингтон,   Доктрината Монро,   28 октомври,   COVID-19,   Русия в Украйна,   Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна,   специална военна операция,   Организацията на американските държави ОАД,   Куба и Никарагуа,   американската информационна агенция Bloomberg,   Латинска Америка и Азия,   Южна Африка и Сенегал,   Етиопия и Мароко,   двете Америки,   Венецуела и Никарагуа,   президентът на Мексико Лопес Обрадор,   президентът на Боливия Луис Арсе,   президентът на Бразилия Жаир Болсонаро и президентът на Хондурас Сиомара Кастро,   Президентът на Аржентина Алберто Фернандес,   Общността на латиноамериканските и карибските държави SELAC,   САЩ–АСЕАН във Вашингтон,   Латинска Америка и Карибите,   Нито Москва,   нито Пекин,   Глобалния Юг,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. mileidi46 - Всяко нещо има свое начало ...и КРАЙ!!!
28.10.2022 14:33
тази система е вече в агония,а краят чука на вратата...

ЕВОЛЮЦИЯ...
цитирай
2. анонимен - В агония е сатанинският режим на са...
28.10.2022 14:56
В агония е сатанинският режим на сатаната Путлер, когото подкрепят само сатанисти.
цитирай
3. missana - Истината е следната.
28.10.2022 19:43
Висшите военни в Русия подведоха Путин, че лесно и много бързо ще превземе Украйна и той им се върза твърде лекомислено. Сега е в жесток капан. Не зная как ще завърши всичко това, но позицията на Путин видимо се влошава.
цитирай
4. kvg55 - До 1. mileidi46
28.10.2022 19:56
Точно така. Дошъл им е краят.
Предстои революция.
Всъщност тя вече тече.
цитирай
5. kvg55 - До 2. mileidi45
28.10.2022 19:58
Какви ги бълнуваш, ма?
И ти проста като Фукуяма.
цитирай
6. kvg55 - До 3. missana
28.10.2022 19:59
Не е само в Украйна.
Специалната военна операция се разпростира по целия свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5889573
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34430
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930