Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2022 07:01 - © "Победата е неизбежна". САЩ посочиха основния си противник
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2184 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 25.10.2022 07:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.10.2022г.

     На 12–ти на сайта на Белия дом е публикувана Стратегия за национална сигурност
image

В началото се мъдри едно откровение на Пръдливия Забраванко, в което се казва :
"Стратегията за национална сигурност за 2022 година очертава как моята Администрация ще се възползва от това решаващо десетилетие, за да прокара жизнените интереси на Америка, позицията на Съединените щати да надминат нашите геополитически конкуренти, да се справят с общи предизвикателства и да определят нашият свят твърдо поел по пътя към едно по–светло и изпълнено с надежда утре.
По целия свят нуждата от американско лидерство е толкова голяма, колкото никога не е била. Ние сме в насред стратегическо състезание за оформяне на бъдещето на международния ред".
За "по светлото и изпълнено с надежда утре" има още доста да се мисли и работи.
Но "жизнените интереси на Америка" и "американското лидерство" трябва да се наложат незабавно в процеса на "оформянето на бъдещето на международния ред".
То за "нов световен ред" пръв заговори Владимир Владимирович, а сега и Съединените щати се прикилимисали към борбата за бъдното, излиза от бълнуването на Пръдливия Забраванко.
Руската федерация, Китай и други страни се борят за нов световен ред. Съединените щати, Евроколхозът и полезните тям идиоти отстояват геополитическото статукво. За какво "оформяне на бъдещето" бръщолеви Пръдливия Забраванко? Смешно е оттичащият се в канализацията на историята буржоазен Запад, как се мъчи да се улови за всяка сламка.
"Най–неотложното стратегическо предизвикателство" пред US–Стратегията за национална сигурност "е от властите, които са с авторитарни управления с ревизионистка външна политика". И "много недемократични държави се присъединяват към световните демокрации, за да се отрекат от тези поведения", твърди Стратегията, но "За съжаление, Руската федерация  и Китайската народна република (КНР) не го правят".
Тези две страни [и Иран и КНДР] са световните калпазани.
За последните две в Стратегията се казва : "Най–вече Иран се намесва във вътрешните работи на съседите, разпространява ракети и дронове чрез подставени лица, в заговор е да навреди на американците, включително бивши служители, и развива ядрена програма отвъд всяка достоверна гражданска нужда. Корейската народнодемократична република (КНДР) продължава да разширява незаконните си програми за ядрени оръжия и ракети".
Споменават се и Венецуела, Куба, Никарагуа – "Чрез възобновени и представителни Междуамерикански институции и в партньорство с гражданското общество и други правителства ще го направим да подкрепим демократичното самоопределение на хората от Венецуела, Куба, Никарагуа и всички страна, в която народната воля е потисната".
"Русия и КНР поставят различни предизвикателства. Русия представлява непосредствена заплаха за свободата и отворената международна система, безразсъдно пренебрегваща основните закони на международния ред днес, както бруталната и агресивна война срещу Украйна показа. КНР, напротив, е единственият конкурент с намерението да промени международния ред и, все повече, с икономическа, дипломатическа, военна и технологична мощ за постигане на тази цел", постановява Стратегията.
Трети раздел от нея е именуван "Нашите глобални приоритети", а първата глава на раздела е "Изпреварване на Китай (явно основен противник) и ограничаване на Русия"
image
Главата започва с думите : "КНР и Русия все повече се приближават една към друга, но предизвикателствата, които поставят, са във важни, но различни пътища. Ние ще дадем приоритет на поддържането на трайно конкурентно предимство пред КНР, докато ограничаваме все още дълбоко опасната Русия".
За "поддържането на трайно конкурентно предимство пред КНР" Стратегията предписва :
"1) да инвестираме в основите на нашата сила у дома – нашата конкурентоспособност, нашата иновация, нашата устойчивост, нашата демокрация;
2) да приведем усилията си в съответствие с нашите мрежа от съюзници и партньори, действащи с обща цел и обща кауза и
3) конкурираме се отговорно с КНР, за да защитим нашите интереси и да изградим нашата визия за бъдещето".
Конкуренцията с Китай предвижда и "Ще държим Пекин отговорен за злоупотреби – геноцид и престъпления срещу човечеството в Синдзян, нарушенията на човешките права в Тибет и разрушаването "Автономията и свободите" на Хонг Конг.
Тоест Държавният департамент, ЦРУ–то и присъдружните им уж неправителствени и независими, но контролирани от тях организации, ще продължават да ровят на територията на Китайската народна република.
И разбира се "Ние се противопоставяме на всякакви едностранни промени на статуквото от всяка страна и подкрепяме "Независимостта на Тайван".
"Възможно е за Съединените щати и КНР да съжителстват мирно и да споделят и да допринасят за човешкия прогрес заедно … Ние винаги ще бъдем готови да работим с КНР, където нашите интересите се съгласуват", допуска Стратегията.
Което е капан с цел Китай да се отдръпне и изостави Руската федерация и САЩ, както напразно се надяват, да успеят да я победят и разрушат.
А "ограничаването" на Руската федерация ще става чрез "широка и трайна международна коалиция … ограничаване стратегическите икономически сектори на Русия, включително отбраната и космическото пространство … укрепване на нашата отбрана и възпиране, особено на източния фланг на Алианса … приемането на Финландия и Швеция в НАТО …".
Думите "Съединените щати положиха значителни усилия в много точки да се свържем с Русия, за да ограничим нашето съперничество и да идентифицираме прагматични области на сътрудничество, но президентът Путин отхвърли тези усилия", както и "военната ѝ намеса в Сирия", показват наглост, субективност и изопачаване на действителността.
И съвсем естествено се прави опит за разделяне на руското общество : "Съединените щати уважават руския народ и неговия принос към науката, културата и конструктивни двустранни отношения в продължение на много десетилетия. Независимо от стратегическата грешка на  руското правителство с нападението срещу Украйна, руският народ е този, който ще определи бъдещето на Русия като голяма сила, способна отново да играе конструктивна роля в международните дела. Съединените щати ще приветстват такова бъдеще и междувременно ще продължават да дават отпор на агресията, извършена от руското правителство".
В третата глава от раздела "Оформяне на правилата за движение", Съединените щати казват кой ще кара влака.
"От 1945 година Съединените щати ръководят създаването на институции, норми и стандарти за управление на международната търговия и инвестициите, икономическата политика и технологиите. Тези механизми подобриха икономическите и геополитическите цели на Америка и облагодетелстваха хората по света чрез оформяне на начина, по който правителствата и икономиките си взаимодействат – и го направиха по начини, които са в съответствие с интересите и ценностите на Съединените щати".
Обаче "Тези механизми не са в крак с икономическите или технологичните промени и днес рискуват да бъдат неуместни или в определени случаи активно вредни за решаването на проблема с предизвикателствата, пред които сме изправени сега – от несигурни вериги за доставки и разширяващо се неравенство, до злоупотреби с непазарните икономически действия на КНР", се казва в Стратегията, което означава, че Съединените щати губят позиции в световната икономика и търговия.
И затова "в тясна координация с нашите съюзници и партньори, ние ще установим справедливи правила, с които да поддържаме нашето икономическо и технологично предимство и оформяме бъдеще, дефинирано от справедлива конкуренция – защото когато американски работници и компании се конкурират на равни условия, те печелят".
Виж ти?! Световният военен, икономически и политически терорист говори за "равни условия" и "справедлива конкуренция"?! Докъде сме стигнали в перфидността си?
В Стратегията срещнах един израз, който характеризира отношението на Съединените щати към другите страни : "Интересите на САЩ се обслужват най-добре … ".
От ясно, по ясно – Светът съществува за да обслужва щатските интереси.

https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2022/10/Biden-Harris-Administrations-National-Security-Strategy-10.2022.pdf




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Случайно ли{
25.10.2022 08:57
Начело на САЩ и Обединеното Кралство застанаха индивиди, удобни да поемат ЛИЧНО отговорността за световната война, вече подпалена от световните банкери.
цитирай
2. morskipesni - Както и през 1945,
25.10.2022 10:33
ентусиазмът много ще охладнее след първото (е и второто) торпедо "Посейдон".
Руската стратегия е в три думи:"Пошли к черту".
цитирай
3. missana - САЩ си правят сметките без Кръчмаря.
25.10.2022 10:49
А Той винаги поднася изненади, особено когато някои си правят планове за бъдещето.
цитирай
4. kvg55 - До 1. krumbelosvet
25.10.2022 12:23
Едва ли е случайно.
цитирай
5. kvg55 - До 2. morskipesni
25.10.2022 12:26
Да, като нищо ще ги пратят на майната им.
цитирай
6. kvg55 - До 3. missana
25.10.2022 12:27
Страшният съд, когато ще се плаща, наближава.
цитирай
7. mt46 - ...
25.10.2022 13:35
Стремежът към световно господство, към подчиняване на другите... е доста стар, древен... Нищо ново под слънцето...
цитирай
8. kvg55 - 7. mt46
25.10.2022 14:08
Времето на политическите империи отминава.
"Империите на бъдещето са империи на разума", е казал Уинстън Чърчил.
И на Духа, бих добавил.
А Разумът и Духа вече не са у буржоазното общество.
цитирай
9. zaw12929 - КАЗВАТ: ОБРЕЧЕНИ СМЕ НА СВОБОДА, НО ...
25.10.2022 14:50
КАЗВАТ: ОБРЕЧЕНИ СМЕ НА СВОБОДА, НО СЛЕД ВОЙНА И КАКВОТО САБЯ ПОКАЖЕ- ДРОНОВЕ ЩЕ ЗАСНЕМАТ
ВОЙНАТА СТАВА ШОУ И ДОБРО НЕ НИ ЧАКА
цитирай
10. kvg55 - До 9. zaw12929
25.10.2022 15:13
Никак даже не ни чака.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5908535
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930