Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2022 20:01 - © Размисли предизвикани от един министър–председател "с опит"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3842 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 24.10.2022 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.10.2022г.

     "Британия се отърва от Лиз Тръс – радост настана в Европа", пише в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры" Дмитрий Седов.
Британската история е пълна с примери за неуспешен престой към властта на най–необичайни исторически персони. Вярно, че всички те бяха роднини на кралските династии, но въпреки това имаше достатъчно идиоти сред тях. Например крал Едуард Четвърти заподозря своя полубрат Джордж, херцог на Кларънс, в заговор срещу себе си. Кларънс беше, меко казано, откровен и несдържан в езика си, което доведе до смъртта му в замъка Тауър, известен с безброй истории за кланета на избрани представители на британската аристокрация от най–пъргавите им представители. Та брат Кларънс бива удавен в бъчва с вино. Така си избрал.
image

Екзекуцията на Джордж, херцог на Кларънс 

Новоизпечената британска министър–председателка Лиз Тръс, която прекара само 45 дни като министър–председател (абсолютен рекорд в британската история), не принадлежи към кралските династии, въпреки че нейните маниери донякъде напомнят на покойния Кларънс. Светът не знае какво се случва днес в Тауър, дали е запазена дългогодишната традиция да се използва бъчва с вино, но британците могат да издишат спокойно. Лиз Тръс няма да бъде удавена, защото доброволно обяви оставката си като министър–председател. Въпреки че много поданици на новия британски крал ще въздъхнат със съжаление за пропуснатата възможност. За месец и половина от мандата си като първи министър Лиз Тръс успя да предизвика всеобщо недоволство. Разбира се, тя обясни на обществеността, че напуска "за икономическото благополучие на страната и британския народ". Не че Лиз осъзна нещо за себе си, просто партията я помоли да го направи. Но тя отново ще се бори за властта 
image

Дори се говори и за Борето Джонсън, който беше изтласкан от поста преди няколко месеца.
"Днес виждаме пред себе си една абсурдна пародия на министър–председател, който само след месец управление се отказа от плановете си да намали данъците и уволни най–близкия си политически съюзник, който се зае с реализирането на нейната визия. И всичко това беше направено в безполезен, самоунищожителен опит да остане на власт, след като пазарите заключиха, че нейната политика е просто безумна", пише за нея колумнистът Том Мактаг в The Atlantic. Остава да се радваме за британците, които успяха да се отърват от чумата, която ги беше сполетяла толкова бързо.
Между другото, Лиз Тръс е същата дама, която по време на борбата за председателския пост на правителството декларира много категорична политическа линия : "Имаме нужда от премиер с опит, който още от първия ден ще започне да следва своя курс, насочен както към победата над Путин в Украйна, така и към развитието на икономиката".
Не се получи нито едното, нито другото. Но в Европа въздъхнаха с облекчение при новината за нейното напускане. Ако в Русия помнят как Лиз Тръс се разпореди с Воронежката и Ростовската области, то в Европа не са забравили нейните обещания да "натиснат ядрения бутон без колебание", ако някой има нужда от това. И кой знае кога и кому ще потрябва? Би било по–добре да мине. Дотук мина. И европейците сега благодарят на небесните сили.
image

Двама идиоти на отговорни обществени постове се срещнали официално 

"Светът е застрашен не от "ястреби", а от некомпетентни идиоти", смята Ирина Алкснис в Discred.ru.
Месец и половина отне на амбициозната британка да се превърне в напълно токсична и неприемлива фигура на "Даунинг стрийт" № 10, коментира Алкснис.
В Руската федерация на цялата тази политическа бъркотия в Британия обикновено се гледа или като на анекдот (в същия контекст като гафовете на Джо Байдън), или с безразличие, тъй като сумата не се променя от промяната на местата на събираемите и не може да се брои за промяна на радикалната русофобска политика на Лондон, който и да командва там.
Цялата тази ситуация обаче има и друг – притеснителен и дори направо заплашителен – аспект, който обикновено не попада във фокуса на вниманието.
Въпросът е, че деградиралото, некомпетентно и просто глупаво държавно ръководство на една велика (и ядрена) сила е много по–опасно за света от умното, опитно и високо професионално, дори и да е изключително агресивно в постигането на целите си.
Умният и опитен професионалист разбира отговорността, която лежи на плещите му, и е в състояние да предвиди последствията от собствените си решения и е наясно с точките, от които няма връщане в изпълнението на избраната политика.
А Лиз Тръс и екип в една тежка социално–икономическа ситуация, за да я подобрят, обявиха такава стратегия на действие, че окончателно дерайлираха националната финансова система.
Икономистите скубят косите си, чудейки се защо правителството не се е консултирало с никого, когато е изготвило този план. Сега в Лондон се опитват със спешни мерки да върнат всичко назад и да напъхат отново пастата за зъби в тубичката, но се оказва откровено зле.
Ситуацията не е по–добра и в други западни страни. Елитите на континентална Европа (с редки изключения като Унгария) просто предадоха националния суверенитет на държавите и разрушават социално–икономическите системи на своите страни.
В самите Съединени щати също всичко е много трудно.
Джо Байдън тук за пореден път заяви, че "прави всичко по силите си, за да намали цените на бензина" и отново обвини зловещия "Влад" Путин за проблемите на страната.
А социологическите проучвания показват, че us–американците просто не вярват на дневния ред, наложен им от властите. В същото време сегашната администрация е толкова досадна за всички, че дори либерални стълбове като The New York Times започнаха да я критикуват. Е, Демократическата партия като цяло е в траур, защото след лятното подобрение в рейтинга си отново тръгна надолу и социолозите предричат ​​провал на най–важните междинни избори.
Демократите имаха определени козове в ръцете си, но ги изиграха неправилно.
Всичко това може да се определи : добре, това е добре, Западът се самоизяжда, като по този начин опростява задачата за преформатиране на глобалната система за останалия свят.
Има обаче известни "странични ефекти" в тази ситуация, които са твърде сериозни и заплашителни, за да бъдат лесно пренебрегнати.
Западът (предимно САЩ и същата Британия) в отношенията си с геополитически конкуренти и опоненти се придържа към стратегията на "натискане, докато не се счупят". Политиката им в Украйна е най–яркият пример за това.
На теория изглежда, че всичко се прави разумно, в съответствие с вековните практики : въвличайте Русия в продължителен конфликт, активно подкрепяйте противниците ѝ, но формално стойте встрани, така че Москва да затъне в изтощаваща я военна кампания, след което можете  се възползвайте от отслабването ѝ.
Практическото изпълнение на старата технология обаче е тъпо и този път поразява със своите недостатъци и крещяща безотговорност на вземащите решения. Още по–лошо, сега ситуацията е такава, че често изобщо не се знае кой всъщност взема тези решения.
Резултатите са налице.
От една страна, западният свят активно се прострелва в краката и другите части на тялото : първо като наложи недомислени санкции срещу Русия, които удариха самия него най–тежко, а сега се опитват неумело да изчистят натрупаното със собствените си ръце. От друга страна, той продължава да подклажда военна ескалация, като засилва собственото си участие в конфликта, с надеждата, че това все пак ще допринесе за постигането на целите му.
От страна на Запада решенията се вземат от хора, в чийто ум, квалификация, отговорност – а на места дори и в разума – има сериозни съмнения. Хора, които действат по шаблони, наследени от предшествениците си и когато реалността отказва да бъде форматирана до нужния им резултат, вярват, че просто трябва да натиснат повече и всичко ще се получи.
Междувременно съобщиха, че Борето Джонсън се отказал от намерението си да кандидатства за премиерския пост. Наблюдатели казват, че Владимир Владимирович му се обадил по телефона и строго му напомнил, че го е уволнил дисциплинарно.  

https://www.fondsk.ru/news/2022/10/21/v-britanii-izbavilis-ot-liz-trass-v-evrope-radost-57493.html
https://www.discred.ru/2022/10/21/miru-ugrozhayut-ne-yastreby-a-nekompetentnye-idioty/




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bojinkata - Как стана така, че точно в тези сл...
24.10.2022 21:55
Как стана така, че точно в тези сложни времена се насадиха тези идиоти да управляват ЕС???
цитирай
2. planinitenabulgaria - Товарищ Краваров/Говедаров,
24.10.2022 22:35
Разбирам, че не можете да правите разлика все още между бок и фашкъ...
цитирай
3. kvg55 - До 1. bojinkata
24.10.2022 23:03
Нали знаеш! Времето ражда своите герои!
цитирай
4. missana - Това, че Путин е уволнил Джонсън много ми хареса.
24.10.2022 23:12
Но питам - няма ли нещо знаменателно в това точно Англия да бъде управляна от цветнокож /с индийски произход/!!! Защото такива са прогнозите.
цитирай
5. kvg55 - До 2. planinitenabulgaria
24.10.2022 23:14
Бае Коста, нищо не разбираш, драги!
Работата в Центъра "GOMNOVOZ" ти е изпила ума и вмирисала душата.
Колективният Запад ускорено пътува към политическото небитие.
цитирай
6. kvg55 - До 4. missana
24.10.2022 23:20
Можех да вмъкна и Риши Сунак в постинга, но се отказах. Щеше да стане претрупано.
Знаменателно е и още как. Даже е показателно. Бившата колония завладява бившата метрополия. Знаем, че историята се повтаря; знаем, че всичко се връща.
цитирай
7. sorossadistfucking - Със сигурност, сложни съставни изречения, но ще ги разберат квалитетни читатели...
25.10.2022 00:21
Със сигурност рижите робовладелски наследници от Албиона, не са се присмивали на славяно-болгарските наследници на робските си деди, ЗА УПРАВЛЕНСКИТЕ РЕПИ И НЕДОРАСЛЯЦИ, по времето на загубеняците от ПП школниците, станиДаСедна от ДБ и станишевските следовници на Бсп.
Защото си имаха АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ГАЛФОНИ У ТЯХ:
ПРИМИТИВНИЯ И ПРИМИТИВНАТА. А, Бе, Ве...
цитирай
8. kvg55 - До 7. sorossadistfucking
25.10.2022 07:28
Галфони – точно определение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5885117
Постинги: 2836
Коментари: 26127
Гласове: 34426
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930