Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2022 15:01 - © Как споменът за СССР в Африка работи за Руската федерация
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1717 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 31.07.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.07.2022г.

     "През 1917–та година на власт в Русия идват нови сили – болшевиките. Не знаем как се отнасяте вие към тях … но ние ги ценим". Така се говори в Африка.
И това обяснява категоричния отказ на африканските държави да подкрепят в Организацията на обединените нации антируските санкции на колективния Запад.
Защото чернокожа Африка все още си спомня с благодарност Съветския съюз.
Западните държави продължават опитите си да организират глобалната изолация на Русия. Примирени с факта, че най–голямата демокрация в света, Индия, няма да подкрепи тази изолация, Съединените щати и Европа сметнаха за необходимо да попълнят редиците на онези, които се изолират за сметка на страните от третия свят. Брюксел и Вашингтон вече пишат наръчници за тези държави как техните лидери трябва да общуват с руските представители.
"Където и да отиде господин Лавров, е важно да се помни, че той е представител на режим, който започна незаконна агресия срещу съседна държава. Господин Лавров е широко известен с участието си в дезинформация и разпространение на лъжи, насърчавайки войнствена реторика", манипулативно назидава говорителят на външната служба на Евроколхоза Питър Стано.
image

Сергей Лавров нагло дезинформира и лъже национален лидер на африканска държава 

"Русия трябва да бъде осъждана за действията си … за влошаващата се глобална хранителна криза. Русия, очевидно, вече е наясно, че собствените ѝ действия са довели до факта, че се е превърнала в парий", дудне говорителят на Държавния департамент Нед Прайс.
Дори се стига дотам, че Вашингтон се опитва да забрани на държавниците на различни страни  да правят снимки с руски официални лица.
"Американските дипломати тичат от къща на къща в различни страни и се молят на стопаните да не се снимат с Лавров, за да не бъдат тези снимки използвани от Русия като доказателство за липсата на изолация", коментира говорителят на министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова.
image

Маша Захарова сочи us–американски държавен емисар, който обработва идеологически правилно африкански селянин 
image

Африканският селянин слуша us–американския държавен емисар и му крои шапка

Африка не подкрепи антируските санкции, а половината от африканските страни дори отказаха да осъдят Русия за операцията в Украйна. Обиколката (23–27 юли) на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в африканските държави показа, че Русия е обичана там и винаги я очакват. И няма да я изолират както по прагматични, така и по идеологически причини.
Африканците са вече наясно със себе си. "По време на Студената война веднъж ме попитаха : за Изтока ли сте или за Запада? Отговорих, че питащият сигурно ме е взел за идиот. Защо някой би решил, че основната ми задача е да заема страна? Защитавам собствените си интереси и изграждам отношенията си с другите в зависимост от това как те влияят на моите интереси", това каза президентът на Уганда Йовери Мусевени по време на срещата си със Сергей Лавров по време на визитата му тези дни.
image

Йовери Мусевени е от стара коза яре 

Западът, верен на себе си, не изгражда африканската икономика, предпочитайки само да изпомпва ресурси от Африка, което означава, че неговата политика на "демократизация" е абсолютно правилно възприемана от африканските лидери като претекст за ограничаване на техния държавен суверенитет.
Руската федерация не поучава никого, а само иска да помогне в изграждането. Да, сега делът на руските инвестиции в Африка е изключително малък – но Руската федерация, за разлика от западните страни, има много богат опит в изграждането на африкански икономики още от съветско време. Строителство, което е насочено не към износа на ресурси, а към създаването на производствена база и трудова заетост в самата страна.
Индустриалното влияние на СССР в Африка е било значително. Както се отбелязва в доклада на ТАСС, Съветският съюз по едно време е подписал междуправителствени споразумения за икономическо и техническо сътрудничество с 37 африкански страни и на тяхна основа съветските специалисти са участвали в създаването на около 600 предприятия, от които до края на 1980–та година повече от 300 са въведени в експлоатация.
Съветските инженери са участвали в изграждането на три дузини енергийни съоръжения с обща мощност 2,9 милиона kW (най–големият е хидроенергийният комплекс Асуан в Египет), три петролни рафинерии, 29 машиностроителни и металообработващи предприятия, 40 предприятия за преработка и съхранение на селскостопанска и животновъдна продукция.
Точно от това се нуждае Африка сега. Индустриализация – и за предпочитане не само създадена от Пекин (който строи китайски фабрики в Африка с китайско ръководство и китайски персонал, за да обслужват китайската икономика), но и от Москва.
"През 1917 година на власт в Русия идват нови сили – болшевиките. Не знаем как се отнасяте вие към тях. Ние обаче ги ценим, защото ни оказаха подкрепа. Те започнаха да подкрепят нашата борба срещу колониалното потисничество. Това е същността на нашите отношения с Русия. Русия и Съветският съюз подкрепиха африканското антиколониално движение", казал Йовери Мусевени пред Сергей Лавров. "Така че, когато има някои спорни въпроси и някои изискват да заемем позиция срещу Русия, ние отговаряме, че тези хора са ни подкрепяли през последните сто години. Можем ли просто да се обърнем и да им се противопоставим?
Простихме на нашите стари врагове, тези колонизатори, които ни колонизираха, тези, които поробиха хората, откараха роби оттук и извършиха зверства. Ние им простихме и сме готови да продължим напред с тях. Но как да се противопоставим на онези, които никога не са ни причинявали зло, а напротив, помагали са ни?".
Успешната обиколка на Сергей Викторович в африканските държави Египет, Конго, Уганда и Етиопия възбудила ревност у западните персонажи описани в книгата 
image

Ръководителят на пресслужбата на Европейската комисия Ерик Мамер изразил мнение, че е необходимо "отблизо да се следи какво правят представителите на Русия в Африка".
На 27 юли в интервю за радиостанцията "Кадена СЕР" върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел се оплака, че западните медии излъчват новини за посещенията на руския министър на външните работи, а собствените му изявления са игнорирани. Когато председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е бил на срещата на върха на Африканския съюз, за ​​да се опита да оправдае необходимостта от антируските санкции и да обясни, че те не са причинили хранителната криза, не е имало "нито един вестник, нито една западна медия, които го възпроизвеждат", на което Дмитрий Песков отговорил, че представителят на Евроколхоза "наистина е по–малко популярен от Сергей Викторович Лавров, той няма шанс в Африка".

https://vz.ru/world/2022/7/29/1170023.html
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/15333185



Тагове:   африка,   криза,   обиколка,   Москва,   Украйна,   интервю,   дипломация,   Египет,   Сергей Лавров,   Русия,   СССР,   Европа,   Европейски съюз,   Индия,   Съветския съюз,   Конго,   посещение,   Запад,   Африканския съюз,   Запада,   Студената война,   Изтока,   ТАСС,   Съединени щати,   Дмитрий Песков,   Руска федерация,   31 юли,   болшевиките,   маша захарова,   председателят на Европейския съвет Шарл Мишел,   брюксел и вашингтон,   Съединените щати и Европа,   Сергей Викторович Лавров,   СССР в Африка,   глобалната изолация на Русия,   говорителят на външната служба на Евроколхоза Питър Стано,   говорителят на Държавния департамент Нед Прайс,   говорителят на министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова,   антируските санкции,   Руската федерация Сергей Лавров,   президентът на Уганда Йовери Мусевени,   Йовери Мусевени пред Сергей Лавров,   Уганда и Етиопия,   Ръководителят на пресслужбата на Европейската комисия Ерик Мамер,   представителите на Русия в Африка,   радиостанцията Кадена СЕР,   върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурнос,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Докато
31.07.2022 16:15
Западът водеше кървави колониални войни в Африка с милиони избити (Франция в Алжир, Португалия в Ангола и Мозамбик, Великобритания в Родезия, Белгия в Конго, апартайдска Южна Африка в собствената си страна и в Намибия) СССР и социалистическите страни помагаха безкористно на национално-освободителните движения и народи там за деколонизирането на континента.
Бившите метрополии никога няма да забравят това унижение и да простят за това.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
31.07.2022 16:23
Колониите били простили. Защо бе? Изритване и никакви връзки.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
31.07.2022 19:01
Сега колонизацията е с обратен знак Колониалистите се движат към бившите метрополии?
Утре, напримел в Англия министър- председател може да е бивш индиец да не говорим кмет колко пъти беше ханът от Пакистан- на Лондон!
Внушително звучи Великобританстан ,нали ?Разположени разни ханове, на стан!?
И другите станове не са по- малък келепир!
Мюмюнхен и Ханъмбург са на ход!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
31.07.2022 19:10
Изключително точно си го забелязъл.
Сега колонията ще разкатае играта на метрополията.
цитирай
5. missana - Днес са малко държавите, които биха се подчинили безпрекословно на САЩ.
31.07.2022 20:38
И все по-малко ще стават. Защото американците гледат безогледно единствено собствените си интереси.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
31.07.2022 22:54
Майната им! Да се пръждосват!
цитирай
7. mt46 - ...
31.07.2022 23:38
Мисля, че е нормално африканците да не подкрепят американците...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
01.08.2022 09:54
И не само us–американците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861923
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930