Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2022 15:01 - © Македонски напеви
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1926 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 13.06.2022 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.06.2022г.

     В "Нощем през деня" се проведе интересен разговор между водещата Поли Златарева и професор Ангел Димитров, съпредседател от българска страна на Смесената българско–македонска историческа комисия
image
, в който разговор Златарева засипа професора с въпроси като не му даваше много възможност да отговори.

"Тук има едно изместване на центъра на необходимата активност. Вместо страната, която е заинтересована да бъде активна в този процес, изведнъж се оказа, че България е тази", казва професор Димитров.
Ами то е ясно. Харвардци бързат да изпълнят "меката" заповед на Херо Мустафа за екстреното присъединяване на Република Македония към Евроколхоза.
Като се размисля за българските външна политика и дипломация, освен името на Иван Башев, друго достойно за споменаване име за професионална работа не ми идва на ум.
 Изместването на центъра на необходимата активност професорът си го обяснява така :
"Има две обяснения. Едното, което според мене е по валидно е, че идеята е дошла от вън. Приемането ѝ е меко казано малко прибързано.
А другото е, че ако е вътрешна идея, е не добре обмислено".
Деликатен е професорът – "малко прибързано, не добре обмислено".
Външнополитическа зависимост на изпълнителната власт е професоре. Знаеш, ама си траеш. Пуста буржоазна куртоазия.
"По простата причина, че състоянието на двустранните отношения предполага другата страна да бъде активна, за да изпълни своето желание, своята цел и да получи подкрепата, като направи поне някакви стъпки към изпълняване на това …", обяснява гостът, а водещата го прекъсва невъзпитано (няколко секунди и двамата говорят едновременно, от което последните думи на професора не се разбират) и измества разговора към осъществявания от вън натиск. И тука работата отече :
"Ма вижте, натиск има и вътре. Аз нямаше да го кажа, но ще ви кажа, че има и натиск срещу мен. Вътре. Не от вън … От три дни аз станах обект на натиск от една много сериозна институция в България с обвинението, че едва ли не аз предавам интересите на страната… Ами това е ДАНС!", изплюва камъчето след кратък разпит професорът.
На Станишев отрочето. "Държавна агенция "Национална сигурност" като специализиран орган на Министерския съвет …", пише в сайта на агенцията. И на чие подчинение е ДАНС? На подчинение на министър–председателя. А кой е министър–председател? Министър–председател е Кирил Харвардски. И каква политика провежда той по отношение на Република Македония? Компрадорска политика.
"Но това се задейства сега, преди три дни", уточнява професор Димитров.
А след три дни, след като преди това ултимативно настави ума на сърбите незабавно да признаят независимостта на Косово, у нас изгря голото теме на канцлера Олаф Шолц.
"Преговорите за присъединяване, които бяха твърдо обещани преди две години, трябва да започнат сега. Ще настоявам за това", казал Шолц според радио "Свободна Европа".
Сега, сега. Незабавно. Нямаме време за мотаене. Руската федерация настъпва. Европейският съюз бил дал обещание за интегриране на Западните Балкани. На кого, бе? Пред кого, бе? На Скопие ли, бе? А бе тия мижитурки от Западна Европа и Евроколхоза не се усещат вече какви глупости дрънкат.
А въпросната Смесена българско–македонска историческа комисия е архиидиотско творение.
Била създадена според Договора за приятелство между България и Република Македония, подписан на 1 август 2017 година между министър–председателите Бойко Борисов и Зоран Заев в Скопие. Прочел съм го в Интернет. Не съм чел договора и не мога да потвърдя.
От учредяването си през 681 година до днес, Българската държава няма обща история с македонска държава. Такава теза е абсурд. Две независими държави не могат да имат обща история. Присъствието на територията на областта Македония и населяващото я население в пределите на Българската държава не е и не може да е обща история. И затова Самуил е само български цар; Свети Кирил и Методий, Свети Климент Охридски са български просветители.
image
България при цар Самуил
 
image

България при цар Иван Асен II 

image

image
Санстефанска България
 

Самостоятелна държава на част от географската област Македония възниква през 1945 година под името Социалистическа република Македония в състава на Социалистическа федеративна република Югославия (СФРЮ).
image

Обща карта на СФРЮ 

Преди това тази част е била в състава на Кралство Югославия като Вардарска бановина.
image

Югославските бановини 

След разпадането на СФРЮ Социалистическа република Македония приема идиотското име БЮРМ, а от 2019–та година се именува Република Северна Македония.
На тези български историци в състава на идиотската комисия чавка им е изпила ума 
image

В състава на комисията виждаме и пишман историка професор д-р Кирил Топалов.

"Ние [историците] не сме подвластни на политическата конюнктура. Това трябва да се знае и да е ясно", твърди професор Ангел Димитров.
В случая не е така. С участието си в тази комисия тези историци слугуват на политиката. И то не на българската политика, а на македонските политици и на тъпите чиновници от Евроколхоза, които натискат, защото изпълняват план за приемането на нови членове.
Професор Ангел Димитров цитира професор Иван Илчев, също член на комисията, който бил казал : Политиците са предавали българската идея за Македония, но историците – не.
Е, вече я предават, като делят вековната българска история с една 77 годишна държава.

Както се пее в песента :

Тате я искаше цяла –
свободна, силна, голяма …
Аз делях я с други
и се от нея отричах …


Тази комисия е повече от излишна – тя е вредна.

Проблемът между Република България и Република Македония не е исторически, проблемът е само и единствено политически. Той може да се реши само и единствено от Македония, чрез промяна във вътрешната ѝ политика към гражданите с българско самосъзнание, за каквато промяна обаче не се вижда желание да имат, какво остава за намерение.
Затова – Евроколхоза през крив макарон, както ние инвестицията на "Фолксваген
image

Според Уикипедията точното наименование на Договора и Комисията е : Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония е създадена в резултат на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, подписан на 1 август 2017 година и влязъл в сила на 14 февруари 2018 година.

Вестник СЕГА разказва следната интересна история : Снощи (10–ти) на срещата на върха на Процеса на сътрудничество в Югозточна Европа в Солун домакинът гръцкият премиер Кирякос Мицотакис представя на канлера Шолц останалите премиери. Когато стигат до македонския премиер Димитър Ковачески и албанския Еди Рама, Мицотакис представя Ковачески като премиер на Северна Македония. Намесва се Еди Рама, който е националист, и допълва : премиер на бъдеща Западна България. Четиримата избухват в смях.
image

Сладурът Еди Рама
image

Моментът на истината изречена от Еди Рама 

Какви министър–председатели имат хората?!

https://bnt.bg/news/za-pari-ili-za-principi-e-voinata-v-koaliciyata-govori-grozdan-karajov-307221news.html
https://www.dans.bg/bg/about-dans-menu-bul
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31893740.html
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/sholc-sofiya-severna-makedoniya-chaka-dostatuchno-dulgo



Тагове:   Самуил,   скопие,   косово,   Станишев,   ДАНС,   Иван Илчев,   Европейски съюз,   Фолксваген,   интернет,   членство,   БЮРМ,   Западна България,   република българия,   Западна Европа,   вестник Сега,   Република Македония,   13 юни,   Свети Климент Охридски,   Българската държава,   Западните Балкани,   Еди Рама,   свети кирил и методий,   министър–председател,   санстефанска българия,   Олаф Шолц,   Република Северна Македония,   Херо Мустафа,   радио Свободна Европа,   професор Ангел Димитров,   канцлера Олаф Шолц,   Иван Башев,   още през деня,   бановина,   водещата Поли Златарева и професор Ангел Димитров,   съпредседател от българска страна на Смесената българско–македонска историческа комисия,   Държавна агенция Национална сигурност като специализиран орган на Министерския съвет,   Компрадорска политика,   Руската федерация настъпва Европейският съюз,   Смесена българско–македонска историческа комисия,   Договора за приятелство между България и Република Македония,   министър–председателите Бойко Борисов и Зоран Заев в Скопие,   България при цар Иван Асен II,   Социалистическа република Македония в състава на Социалистическа федеративна република Югославия СФР,   Кралство Югославия като Вардарска бановина,   пишман историка професор д–р Кирил Топалов,   професор Иван Илчев,   Процеса на сътрудничество в Югозточна Европа в Солун,   гръцкият премиер Кирякос Мицотакис,   македонския премиер Димитър Ковачески,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
13.06.2022 18:49
Тази тъй наречена Валахия в днешна Румъния не е държава Там са разположени войските ни ,наречени валахи На воеводите например на Мирчо Стари, по времето на Иван Шишман Той е получил заповед от Иван Шишман да ,тръгне към Търново от Търговише, днешна Румъния, мака го в Никопол!, но той не идва!?Сметнал е, че по- добре е, да е независим Като днешните македонцци Резултатът е известен!
Неговият син и Влад Цепеш- Дракола Оцелял е един документ от него На Български с Български букви! Там, до началото на 19- ти век са пишели на Български Затова и Ботев печата вестниците си там! Не е проблем да намери печатни машини и букви- Български!....
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
13.06.2022 20:22
Вчера същото го казах и на Свети born :
"Тесни били планините
за несговорна дружина!
И стърчат им днес главите,
за да плаче кой как мине".
цитирай
3. mt46 - ...
13.06.2022 21:46
По македонския въпрос почти всичко е изприказвано...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
14.06.2022 10:00
На днешните родоотстъпници трябва постоянно да им се набива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5900575
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930