Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2022 07:01 - © Сегашните няма да ни доведат до "Новите времена"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2482 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 13.06.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.06.2022г.

     В "По света и у нас" министър Даниел Лорер каза
image
: "И ние смятаме, че ИТН трябва много внимателно да преценят, дали искат да са част от модела, който се връща, както го познавахме, корупционния модел от миналото или както заявяваха в продължение на цяла година, искат да помогнат на България да направи прехода към "Новите времена".

Интересен израз – "Новите времена"? Звучи обещаващо и обнадеждаващо. Но само звучи.
Ако ПП ПП и Лорер в частност мислят, че могат да ни предложат обществено–икономически модел на съществуване и развитие различен от такъв, какъвто имаме от правителството на Филип Димитров насам, са в жестока заблуда. Не допускам, че умишлено ни лъжат, защото нямат тези знания и умствен капацитет. Просто "Лавал"аджосват*.
Ние живеем в буржоазно капиталистическо общество, което Харвардски и компания нямат намерения да изоставят. Не могат да направят по различно общество от Боковото – частна собственост в икономиката, политическа зависимост от Съединените щати във външната политика, русофобия. Всичко това съчетано с евроатлантически глупости.
Щяли да ликвидират корупцията. Няма как да го направят. Корупцията е иманентно присъща на всяко класово общество, каквото е и буржоазното. Обществото е корумпирано, не отделни държавни чиновници. За да се подмени обществото, трябва да се подмени базата му – производствените отношения, а производствените отношения се променят с ликвидиране на частната собственост върху средствата за производство и обобществяването им.
Те с един Иван Гешев не могат да се справят, какво остана с многобройния планктон.
А какво е обслужването на чуждестранни държавни и корпоративни интереси в ущърб на българския национален интерес, Кириле Харвардски?
Корупция! Развала, поквара. Нещо което мислещите хора не възприемат и отричат.
Харвардци издигнаха русофобията на по–високо количествено и качествено ниво в сравнение с боковите бръщолевения. Кой го иска това от тях? Ако е Херо Мустафа, значи са зависими. При това го правят раболепно–угоднически. Ако никой не го иска, значи са идиоти.
"Новите времена"!?. Новото днес се създава от Руската федерация, Китайската народна република и други страни. Преди повече от две десетилетия Руската федерация избра стратегията просто да изгради нещо ново, доколкото е възможно, без да противоречи на установената световна система. И тъй като упадъкът на играчките започна да набира скорост, влиянието и силата на новите структури и процеси започна да расте. Например БРИКС, ШОС, ОДКБ и много други организации, инициирани от Русия, бяха обект на подигравки в продължение на години, докато не се оказа, че с тях се е случило точно същото като със учебните полкове на Петър Велики – те се превърнаха в наистина работеща и впечатляваща сила. Като стана въпрос за Петър I Велики Русия отбелязва 350–ата годишнина от рождението му, който е работил за сближаването на Руската империя със Западна Европа.
image

Украинска гражданка пита руски войник за Новия световен ред 

Хегемонията на Съединените щати върви със скоростта на Слънцето към залеза си, буржоазният ред към разпад. Създават се нови междудържавни отношения, които несъмнено ще се отразят и на вътрешнодържавните отношения – цялото влияе на частите си.
Ясно е, че Лорер няма предвид това бъдеще с думите си "Новите времена", просто защото и представа си няма, поради буржоазната си ограниченост, какво се твори и какво предстои.
Нов бардак със стари проститутки не бива е казал народът.
Нов капитализъм със стари реститутки също не бива съм написал на страница 16–та в Книгата 
image

Говоренето на глупости е неотменимо качество на демократичните ни политици. Това се дължи на неразбирането на обществените процеси, което от своя страна се дължи на не изучаването на марксизма–ленинизма, науката за човешкото общество.
"Лавал"аджосването е присъщо не само на blog.bg. "Лавал"–ите са се наместили на всички нива във властта и ръсят акъл и овчи мозък.
И затова тъпчат в пазарната икономика, осланят се на невидимата ръка на пазара, смесват неолиберализъм с държавни помощи за капиталистите и въобще, както се казва, манджа с грозде. Крадат като за последно, защото основният закон на това общество е материално забогатяване със всякакви, законни и незаконни, не се прави разлика, средства.
Между другото имаше такава политическа партия "Новото време", която май се оттече в канализацията на историята, защото на сайтът ѝ novotovreme.bg излиза 
image

* Производно от никнейма на блогъра "laval". Синоним на глупаво празноговорене и писане.

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-9-yuni-2022-g-307197news.html




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5862011
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930