Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2022 15:01 - © Прочетено във вестник СЕГА
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2458 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 02.06.2022 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.06.2022г.

     "САЩ опитват да спрат ескалация на войната в Украйна", пише вестникът.
Пълномащабната офанзива на руската армия в Украйна ще изостри още повече обстановката и ще доведе до ескалация на войната. Това е заявил председателят на Комитета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили пред  Fox News 
image

"Смятам, че винаги има възможност за ескалация, трябва да я управляваме и да оценим шанса за ескалация. Ние правим това. Ето защо видяхте секретаря Остин да говори с колегата си [Сергей Шойгу], а аз говоря с моя руски колега [Генерал Валерий Герасимов], за да предотвратим това да прерасне в нещо по-ужасно от това, което е сега", споделил генералът.
"Мисля, че решението чрез преговори би било логичният избор … Как ще свърши всичко зависи от президента Зеленски и президента Путин", обобщил ръководителят на съвместния комитет на началник–щабовете на САЩ.
Военните на Съединените щати може и да са изпаднали в ужас "от това, което е сега" в Украйна и да мислят за ограничаване на военните действия.
Само че не така мислят политиците в администрацията на Пръдливият Забраванко Джо.
"САЩ ще изпратят на Украйна 700 милиона долара военна помощ, включително усъвършенствани ракети", гласи заглавие в "Ню Йорк Таймс" 
image

Тази новина потвърждава и БНТ на 1–ви в "По света и у нас" от 12:00 часа  – "САЩ ще изпратят свръхмодерни ракети на Украйна".
Става въпрос за ракетни системи за залпов огън HIMARS M142 
image

Информацията произлиза от статия на президента в същия вестник : "Какво ще направи и какво няма да направи Америка в Украйна".
"Докато войната продължава, искам да съм наясно с целите на Съединените щати в тези усилия.
Целта на Америка е ясна : искаме да видим демократична, независима, суверенна и просперираща Украйна със средствата за възпиране и защита срещу по-нататъшна агресия.
Ето защо реших, че ще предоставим на украинците по-модерни ракетни системи и боеприпаси, които ще им позволят да поразяват по-прецизно ключови цели на бойното поле в Украйна.
Ще продължим да предоставяме на Украйна модерно въоръжение, включително противотанкови ракети Javelin, зенитни ракети Stinger, мощни артилерийски и прецизни ракетни системи, радари, безпилотни летателни апарати, хеликоптери Ми-17 и боеприпаси. Ние също така ще изпратим още милиарди финансова помощ , както е разрешено от Конгреса", пише в статията си Бай Дън.
А и Наполеончик си го иска. В среднощното си обръщение украинският президент Владимир Зеленски за пореден път призова страната му да получи военна помощ : "Всички, на всички нива, трябва да лобират за доставката на съвременно тежко военно оборудване и артилерия за страната ни. Защото само с въоръжение, можем да ускорим победата на Украйна", казал той.
Колкото повече тежки оръжия за Украйна, толкова повече тежък скрап за "Азовстал".
На практика няма никакъв опит за спиране на ескалацията. Влагането на все повече и по–модерно оръжие в конфликта разбира се го ескалира. Вестникарите тъпи ли са или ни манипулират елементарно?
Друга новина. "Макрон ще предложи на Радев и Петков решение за РС Македония" е друго заглавие на вестника. Работата е, че Франция председателства Евроколхоза и иска да изпъкне.
В най-скоро време ще бъде организирано посещение във Франция на президента Румен Радев и премиера Кирил Петков. В тяхната делегация ще има и представител на министерството на външните ни работи. В Париж се очаква те да одобрят предложение на Еманюел Макрон, което да вдигне ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС. Това съобщи  БГНЕС, позовавайки се на участници в последния коалиционен съвет, който се проведе на 27 май.
image

Планът Макрон : Гаранца Франца 

По време на разговора от правителството са информирали, че "френското председателство на Евроколхоза е обещало да включи всички български искания в преговорната рамка и тяхното изпълнение да бъде гарантирано от самия Макрон". "Това на практика означава, че ние се доверяваме изцяло на Макрон, но в същото време рискуваме да изпаднем в десетилетен спор, защото всяка една от страните-членки ще може да блокира всяко едно решение. Това ще бъде спор безкрай, а ние не искаме турски вариант", разказал един от участниците пред БГНЕС.
Министър–председателят Кирил Петков си трае като пръдня в гащи за разговорите в Коалиционния съвет, но вчера "Радев каза "не" на Макрон за Северна Македония" е заглавие във вестник СЕГА. "Няма условия за моя визита", заяви днес [вчера] президентът Румен Радев пред журналисти в Пловдив по повод евентуално негово посещение във Франция, свързано с темата за Северна Македония. И обясни : "Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие. Искам да видя реални резултати. Оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори". Толкова.
Умът ми не го побира. Президентът, министър–председателят и министърът на външните работи да се дигнат и да идат на крака при един пишман президент, който собствената си държава не може да сложи в ред (жълти жилетки, мигранти, корсиканци), деца не е гледал, да ни дава акъл за Македония. Щял лично да гарантира. Много ниско паднаха тези Харвардци, бе. Мизерници нещастни! Но да видим откъде произлиза изразът "Гаранция –  Франция".
"Силно обезпокоени от новите претенции на Германия към Свободния град Данциг, Великобритания и Франция дават гаранции на Полша за нейната независимост …", пише в Уикипедията в статията за Втората световна война. Е, последвалите събития опровергават надеждността на тези гаранции. Франция и Британия се явяват един вид гаранти за целостта на Чехословакия и спрямо претенциите на Хитлер към Судетската област. Е, знаем резултата.
image

Чембърлейн, Даладие, Хитлер, Мусолини и Чано в Мюнхен през 1938 година 

Друга версия е, че Наполеон I бил казал за имперските си напъни : "Цяла Франция ни е гаранция!". Знаем как завършва живота си Наполеон I и френската империя.
Също Наполеон, но Наполеон III гарантирал след Кримската война целостта на Отоманската империя в Париж. Знаем как приключва и Османската империя.
"Водят разговори с нашите партньори от ЕС [За членството на Македония в Евроколхоза]. Ние се опитваме чисто професионално, формално да водим тези разговори, но разбираме по страничен начин, че се водят паралелни разговори от съветници на премиера", казал министърът на външните работи Генчовска. И Фил Кенеди имаше такива палави съветници.
Препоръчвам да се прочете текста на следния адрес : https://tribune.bg/bg/mrezhata/aleksandar-urumov-garantsiya-frantsiya-i-kak-makron-shte-garantira-balgarskite-interesi-v-makedoniya-ama-na-kukuvo-lyato/

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/sasht-opitvat-da-sprat-eskalaciya-na-voynata-ukrayna
https://www.unian.net/war/voyna-v-ukraine-v-pentagone-dopuskayut-vozmozhnost-novoy-voennoy-eskalacii-s-rossiey-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11848413.html
https://www.nytimes.com/spotlight/joe-biden
https://bntnews.bg/news/sasht-shte-izpratyat-svrahmoderni-raketi-na-ukraina-1196625news.html
https://www.nytimes.com/2022/05/31/opinion/biden-ukraine-strategy.html
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/makron-shte-predlozhi-na-radev-i-petkov-reshenie-za-rs-makedoniya
https://bgnes.bg/news/radev-i-petkov-na-kraka-pri-makron-za-makedonia-b-lgarskiat-narod-ne-razbiral-problema/
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/radev-kaza-ne-na-makron-za-severna-makedoniya
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/zashto-kazvame-garanciq-franciq-1395082



Тагове:   Пловдив,   Париж,   Франция,   хитлер,   Чехословакия,   Америка,   Украйна,   бнт,   офанзива,   Владимир Путин,   чембърлейн,   ню йорк таймс,   ескалация,   САЩ,   Русия,   Джо Байдън,   скрап,   Османската империя,   Конгреса,   вестник Сега,   Javelin,   БГНЕС,   Съединени щати,   Fox News,   Сергей Шойгу,   2 юни,   Руска федерация,   Еманюел Макрон,   Наполеон III,   даладие,   Фил Кенеди,   кримската война,   Наполеон I,   РС Македония,   Великобритания и Франция,   Пръдливият Забраванко Джо,   Френската империя,   Азовстал,   Stinger,   председателят на Комитета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили пред Fox,   генерал Валерий Герасимов,   президента Зеленски и президента Путин,   ракетни системи за залпов огън HIMARS M142,   хеликоптери Ми-17,   Радев и Петков,   президента Румен Радев и премиера Кирил Петков,   Коалиционния съвет,   София и Скопие,   Германия към Свободния град Данциг,   Хитлер към Судетската област,   Мусолини и Чано в Мюнхен през 1938 година,   Отоманската империя,   партньори от ЕС,   министърът на външните работи Генчовска,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - Тези ракетни залпове са много сериозно оръжие и за Русия.
02.06.2022 16:21
Американците шикалкавят, че сега са решили. Байдън първо отказа, вероятно е забравил , че десетки ракети и установки бяха доставени в Полша без кой-знае каква нужда. Сега разбираме за какво иде реч Имам лошото предчувствие, че руснаците ще ударят доставките още на полска територия-иначе тези 700млн долара "не правят смисъл" като обем на доставка, но основното е изпратено преди това
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.06.2022 17:08
Следователно не е само рима, както си мислех Гаранция - Франция!
Крушка си имала опашка! Мерсим на такива гаранти, както и на селски тарикати като макетата!
цитирай
3. kvg55 - До 1. vencivaleri1951
02.06.2022 18:57
Има една народна песен, македонска, на която не знам името и която не намирам в Интернет, в която се пее : Когато момата се връщала от баня и минавала през чаршията, сянката й падала в дюкяна и тогава ергенинът терзия и взел мярката за сукман.
Та и руснаците са взели мярката на РКЗО–то още преди бай Дън да го спомене.
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
02.06.2022 18:58
Унижението е за българите.
цитирай
5. mt46 - "САЩ опитват да спрат еска...
02.06.2022 22:10
"САЩ опитват да спрат ескалация на войната в Украйна"!?
Как? Имат ли план за преговори и мирно решаване на конфликта?...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
03.06.2022 07:38
Какви планове може да има Пръдливият Забраванко?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5901025
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34439
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930