Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2022 07:01 - © "Орбанизация" на Евроколхоза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1553 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 03.06.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.06.2022г.

     С няколко поредни клизми министър–председателите на евроколхозните членки изтърсиха Шестият пакет санкции срещу Руската федерация, който пакет се оказа силно "орбанизиран", по определението на blackpredator .
Орбан извоюва на Унгария да се позволява да внася петрол по тръбопровод, тъй като няма алтернатива в краткосрочен план. Тя получава 65% от вноса си на суров петрол от Русия през тръбопровода "Дружба" построен още по времето на социализма 
image

Освен това Унгария блокира днес (01-ви) приемането на петролното ембарго и договорените нови европейски санкции срещу Москва, настоявайки за изваждане на главата на Руската православна църква патриарх Кирил от черния списък на Европейския съюз, предава Франс прес, цитирана от БТА. Агенциите се позовават на няколко дипломатически източници.
Първи на празните евроколхозни препирни не издържа унгарският премиер Виктор Орбан
image
Коравият унгарец, който със завидно хладнокръвие преживя колективното преследване на еврокомисарите заради неприязън към ЛГБТ хората, както и всички опити на янките и Сорос да му организират цветен Майдан в Будапеща, след края на поредната среща на върха на Евроколхоза от най-високо ниво чу, че Зеленски отново е недоволен от факта, че Унгария не е предоставила военна помощ на Украйна и не позволява военни доставки за Киев да бъдат транспортирани през нейна територия и го учи как да живее, след което избухна във филипики. Той каза, че не му пука за САЩ и Украйна, защото е унгарец и не иска да загуби страната си заради идиот, който организира клане в центъра на Европа. И с кого? С Русия! (Между другото, това се отнася не само до Зеленски, Байдън също може да го приеме лично).

"Ние сме в затруднено положение заради безотговорното поведение на комисията", казал той.
И той каза истината. Не пълно и грубо, разбира се. Той не нарече, например, украинския президент подло, лъжливо копеле и нацистки убиец. Но като цяло казаното е достатъчно, за да разберем колко са омръзнали Зеленски, неговата Украйна и нейните "патриоти" на Европа.
Именно на Европа : не само на Орбан или само на Унгария, но на цяла Европа. Това, което каза Орбан, е на езика на французите и германците, италианците и австрийците. Засега те мълчат. Но фактът, че Орбан говори и никой не е шокиран или възмутен от това, вече означава много. Дори верните привърженици на Съединените щати, поляците и балтите, не подскочиха възмутени – те разбират, че защитата на Зеленски от европейската платформа е смешна и контрапродуктивна : за идиоти могат да ги приемат.
Освен това отговорът на Орбан към Зеленски беше само последният акорд. По-важното е, че на срещата на върха на Евроколхоза Унгария блокира така наречения компромисен вариант на Шестия пакет от антируски санкции, който предвиждаше ембарго за закупуване на руски петрол от членовете на Евроколхоза.
Повече от месец Шестият пакет от санкции се подмята на масата за преговори в Брюксел. Унгария блокира приемането му повече от месец. Европейската комисия изглежда е намерила компромисен вариант – да изключи от санкционните ограничения тръбопроводния петрол, използван от Унгария. Но Полша повдигна скандал, изисквайки да се вземе решение за момента на окончателното отхвърляне на руската енергия и дори ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен каза в навечерието на срещата, че всъщност не се надява на компромис . Всъщност компромис не беше постигнат, тъй като, както каза Орбан, имаше споразумение, че Европейската комисия няма да прави никакви допълнения към договорения пакет от санкции без предварително споразумение със страните членки.
Полека–лека и други членки на Евроколхоза идват на орбановия относно Украйна.
Унгария вече не е сама сега. Такива стълбове на Европейския колхоз като Франция, Германия, Италия вече не крият желанието си Украйна да приеме каквито и да е условия от Русия и войната най-накрая да приключи. Тогава ЕС ще може, без да губи лице, да постави въпроса за започване на премахването на режима на санкции. 
Защото половин милиард човека, които са свикнали да живеят в първа класа, не могат спокойно да реагират на моменталния преход към нивото на осигуряване на населението от третия свят. Особено ако сто милиона от тези половин милиард просто избягаха от третия свят в Европа за по-добър живот. Гладът и студът за Европа изведнъж се превърнаха не в някаква абстракция, нито дори в краткосрочна заплаха. Те вече са в Европа. Най-бедните слоеве вече изпитват сериозни проблеми, но кризата на бедността и несигурността ще се разраства, обхващайки все по-широки слоеве от населението.
От буржоазна куртоазия "стълбовете" на Евроколхоза не могат да кажат това открито. Затова саботират доставката на оръжие за Украйна. Техните водещи политици открито казват, че Украйна, за да постигне мир, трябва да се съгласи на териториални отстъпки. В историята на Шестия пакет от санкции те тихо подкрепят Унгария. Те публично се преструват, че с всички сили се стремят към приемането му, а зад кулисите ободряват унгарците и ги молят в никакъв случай да не оттеглят възраженията си. Така от enfant terrible на Евроколхоза, Унгария се превръща в ухажван член, който защитава интересите му срещу Украйна, което той не може.
image

Виктор Орбан обяснява, че Украйна върви към разпадане 

Заради защитата на унгарския национален интерес Виктор Орбан си спечели от лигавите украинци обвинението" съучастник на руски военнопрестъпници и съучастник в престъпленията на руските власти срещу Украйна и нейните граждани".
image

Украинският сайт «Миротворец»

https://ukraina.ru/exclusive/20220531/1034057805.html
http://www.fondsk.ru/news/2022/05/13/viktor-orban-zaschitnik-evropy-ot-ukrainy-56177.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. nedovolen - Целесъобразно е в някоя паланка да ...
03.06.2022 07:27
Целесъобразно е в някоя паланка да открием Българския Орбан.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
03.06.2022 07:36
Със сигурност Българският Орбан няма да се роди в столицата.
цитирай
3. mt46 - ...
03.06.2022 22:15
Ние пък имаме Обран Бостан...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
03.06.2022 22:32
Ха, сполучлим каламбур.
И в този "Обран Бостан" стърчат маса политически плашила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5896684
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34436
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930