Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2022 07:01 - © На света му подготвят нови сюжети на апокалипсиса
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3092 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 02.06.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.06.2022г.

image
     Все пак на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, не бяха само Урсула фон дер Лайнен, Олаф Шолц, Джордж Сорос. Присъстваха и творчески хора, които начертаха бъдещето. Дали намисленото от тях ще се осъществи на практика е друг отделен въпрос.
Тези теми вече се обсъждат. Първо, Давос ясно показа, че въпреки предстоящата енергийна криза и наближаващата глобална рецесия, няма да има изоставяне на зелената програма. Напротив, инициаторите му предлагат да се възприема настоящата криза като болезнен, но необходим транзит към бъдеще без въглерод. И сега, на 24 май, Комисията за ценни книжа и борси на САЩ предложи да се засили контролът върху ESG* отчитането на компаниите, като стана ясно, че зад думите "устойчиво развитие", "ESG" и "нисковъглеродни" трябва да бъдат инвестирани реални пари в "зелени" проекти.
Досега "зелената" революция я движеха основно политиците с устата си.
Най "отпред" в дневният ред – китайската Alibaba Group, чийто президент Майкъл Евънс на същия форум в Давос направи презентация за системи, които позволяват проследяване на индивидуалния въглероден отпечатък на човек. Очевидно Китай, който е умел в социалните рейтинги, е решил да оседлае екологичната програма, която не се влияе от кризи. В същото време трябва да се знае, че китайската версия на Грета Тунберг може да бъде много по-твърда и по-безкомпромисна от оригинала.
Второ, пандемичното лоби също не е спящо. Коронавирусът, чиито огнища все още се наблюдават в някои страни (Китай, Северна Корея), е заменен от маймунска шарка. Новата инфекция като че ли потвърждава думите на основателя на Microsoft Бил Гейтс, които той каза в началото на миналата година, че светът трябва да се подготви за нови пандемии. Кинематографичният характер на образите, родени от самото име на новата болест, едва ли е случаен. "Възходът на планетата с маймунска шарка" е абсолютен медиен образ, който лесно въвежда страх и ужас в клипа и серийното мислене на огромна част от световното население.
СЗО казва, че новият вирус не е мутирал достатъчно, за да се разпространи бързо, но много страни вече са взели решения за складиране на ваксини срещу едра шарка, с което да посеят първите семена на бъдеща паника.
Третото – и това може би е най-екзотичната разработка на "организаторите" на новия свят – трябва да бъде темата за НЛО. На 17 май за първи път от няколко десетилетия се проведоха открити изслушвания в Конгреса на САЩ относно възможните гостувания на представители на извънземни цивилизации на Земята. Изслушванията бяха сериозни : представители на разузнаването на ВМС и Министерството на отбраната на САЩ, с ранг не по-нисък от депутатите, представиха на конгресмените фото и видео материали за НЛО. Почвата за обсъждане се подготвя от 2021 година, когато Националното разузнаване на САЩ публикува доклад, в който се посочва, че агенцията не може точно да обясни естеството на произхода на регистрираните по–рано неидентифицирани летящи обекти.
Тия май не са наясно, че Руската федерация отдавна си сътрудничи с извънземните.
image

В мрежата бяха публикувани кадри от 2019 година., които показват руски пирамидален неидентифициран летящ обект, надвиснал над разрушителя "Ръсел

Бившият американски сенатор Хари Рийд обяви пред Mystery Wire UFO (MWUFO), че руският президент Владимир Путин е замесен в появата на пирамидалното НЛО над кораба.
Изброените теми, разбира се, не изчерпват цялото им разнообразие. Освен глобалния дневен ред има и вътрешнодържавен – за същите САЩ, където демократите в навечерието на есенните парламентарни избори активно напомпват обществото с темата за "бялото надмощие". В Китай истерията с коронавирус не стихва : плътно затворените квартали и цели градове, тестване на всичко, което се движи за вируса, трябва да мобилизира китайското общество в навечерието на големи катаклизми, независимо дали са свързани с Тайван, нови търговски войни или нещо друго.
Ако през 2020–21 година имаше само една-единствена пандемична история в света, то през 2022 година планетата ще бъде затрупана от няколко апокалиптични сюжетни линии наведнъж, вариращи от нови, по-ужасни пандемии, заплаха от ядрена война, социални заеми и край с най-навременното нахлуване на извънземни.
В поразените от холивудската филмова продукция и литература мозъци на us–американците постоянно се зараждат неконтролирано апокалиптични видения 
image

Де, де! Разкапването на капиталистическите Съединени щати
image
и дори на целокупният буржоазен Запад не е цялото човечество, я! То даже ще си отдъхне от терора на наглосаксите и свободно ще заживее естествения си живот.

* Абревиатура от "Екологично, социално и корпоративно управление" (Environmental, Social, and Governance).

https://www.discred.ru/2022/05/28/miru-gotovyat-srazu-neskolko-novyh-syuzhetov-apokalipsisa/
https://www.investopedia.com/terms/e/environmental-social-and-governance-esg-criteria.asp
https://www.ft.com/content/6fefdb2c-f72e-4e52-b95b-c0727aeb1a94
https://fakti.bg/life/583281-kadrite-na-ruskoto-nlo-nad-amerikanski-razrushitel-avtentichni




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - ===
02.06.2022 12:55
Западът не е целокупен, нито е единен... И там живеят разумни и достойни хора... Глобалните световни елити също не са единни, а многообразни... Не бива опростено и еднопосочно да се разглеждат световните проблеми...
цитирай
2. notfun - точно така, мисля и аз..поздрав, марине...
02.06.2022 13:21
mt46 написа:
Западът не е целокупен, нито е единен... И там живеят разумни и достойни хора... Глобалните световни елити също не са единни, а многообразни... Не бива опростено и еднопосочно да се разглеждат световните проблеми...

цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
02.06.2022 18:43
Капиталистичестият Запад под себе си разбира целият свят.
цитирай
4. kvg55 - До 2. notfun
02.06.2022 18:44
Ооо, Фуне! Ама ти мислиш? Трябва да се засече някъде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861119
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34376
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930