Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2022 07:01 - © Смарт
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1184 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 27.04.2022 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.04.2022г.

     Британският The Times пише за "умни санкции" – Брюксел се готви да удари Руската федерация с "интелигентни санкции" върху вноса на петрол, извежда в заглавие вестникът
image

Европейският съюз подготвя "интелигентни санкции" срещу вноса на руски петрол, предназначени да сведат до минимум икономическите щети за икономиката на континента, казал високопоставен чиновник на Брюксел.
Валдис Домбровскис
image
, изпълнителен заместник–председател на Европейската комисия, казал пред The Times, че скоро Брюксел ще представи шести пакет от санкционни мерки срещу президента Путин (?), които ще включват
"някаква форма" на петролно ембарго на фона на натиска върху блока да лиши Москва от доходоносна постъпления от енергоносители.
"Един от въпросите, които разглеждаме, е някаква форма на петролно ембарго", казал той.
Ама защо срещу президента Путин, бе? Да не би той лично да носи на Запад нефта с кофи?
Западът много "поумня" през последното десетилетие"умни градове", "умни санкции", смартфони, смарт телевизор, смарт часовник,  Smart–Lab, смарт лампа, смарт легло, смарт LED лента и прочие умни джаджи, усложняващи живота на човека.
Само главите евроколхозни не поумняха, а продължиха да заливат нещастните страни–членки с идиотски директиви, санкции срещу Руската федерация, лицемерни и глупави политически послания, опасно заиграване с нацистка Украйна и въвличане във война.
Точните подробности за петролните санкции все още не били формулирани и договорени, пише вестникът.
Важното е, че има готовност за санкции от страна на евроколхозния дебилитет
image
Символите и атрибутите на тоталитарния социализъм трайно овладяват Съюза на европейските социалистически държави.
image

Евроколхозът си го бива по украсите и символите

Можело "да включват постепенно премахване на руския петрол или налагане на мита върху износа над определена ценова граница", уточнява изданието.
Белким досега са внасяли руския петрол без мита?
Европа получава приблизително една трета от брутната ѝ необходима енергия и суровини от петрол и петролни продукти, в сектори от транспорта до производството на химикали.
Руската федерация е най-големият доставчик на петрол в Европа, осигурявайки 26% от внесения в Евроколхоза петрол през 2020 година.
Украйна (Къде я бутат пък нея, дали вече не е приета за членка?) и някои държави от ЕС, включително Полша и Литва, искат забрана на руския петрол и газ, докато Германия и Унгария са против незабавното петролно ембарго.
"Най-добрият резултат за Комисията са възможно най–строгите санкции. Няма смисъл обаче да предлагаме нещо, което няма да получи подкрепа", казала умно комисар  Вера Йоурова
image
, заместник–председател на Европейската комисия, отговарящ за правосъдието.

Вай, вай, вай! В евроколхозната твърдина имало пукнатина предизвикана от санкциите.
Освен Унгария и Германия, евротвърдта руши и "Италия се противопоставя на незабавното прекратяване на доставките на руски газ".
Нефтът и петролните продукти съставляват повече от една трета от експортните приходи на Москва миналата година. В момента Европа харчи около 450 милиона долара на ден за руски суров петрол и рафинирани продукти, около 400 милиона долара на ден за газ и приблизително 25 милиона долара за въглища, според данни на мозъчния тръст Bruegel.
Видно е, че евроколхозната икономика яко е хлътнала по руските икономически изкушения.
Санкциите щели да ударят и най–голямата банка на Руската федерация "Сбербанк", чрез която купувачите се разплащат за купения петрол. Евроколхозният капиталистически ум е напълно способен да отмени плащанията, преди да е отменил покупките. Това е характерно за капитала – да потребява без да плаща.
Знаем, че не особено умните поставят каруцата пред коня – Няма достатъчно подкрепа от страна на държавите–членки на ЕС за пълно ембарго или наказателни мита върху вноса на руски петрол и газ, признал висшият дипломат на ЕС Жозеп Борел, цитиран от германския вестник Die Welt в понеделник (25 април).
"В момента ние в ЕС нямаме единна позиция по този въпрос … Окончателното предложение за ембарго върху петрола и газа все още не е на масата", казал Борел пред вестника.
Да, ама нали желанието да се докажат пред "хегемона" е непреодолимо : "В един момент това ще се случи и тогава Русия ще почувства болезнено, че приходите от петролния и газов бизнес се губят", злобно се зарекъл еврокомисарят.
image

Общ изглед показва петролната рафинерия на компанията "Лукойл" във Волгоград

В прочетеното не намерих нещо, кой знае колко смарт в шестия пакет от санкции. Освен ако за умно се смята разширяването и задълбочаването на икономическата и социална криза в подопечната територия на санкциониращите субекти.

https://www.thetimes.co.uk/article/brussels-prepares-to-hit-russia-with-smart-sanctions-on-oil-imports-k3f230l3j




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - Да,
27.04.2022 11:35
санкциите са бумеранг...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
27.04.2022 14:19
Даже двоен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5905720
Постинги: 2838
Коментари: 26150
Гласове: 34444
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930