Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2022 13:01 - © Обсесии, компулсии, шизофрения и газ на аванта
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3568 Коментари: 2 Гласове:
12

Последна промяна: 27.04.2022 13:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.04.2022г.

     Владимир Владимирович накара нормалното човечество да мисли и разтревожи Запада, който е изгубил способността си да мисли – само се тревожи, страхува, мрази, завижда.
Освен нападение с ядрено оръжие от страна на Руската федерация, световната демократична общност има и други обсесии и компулсии.
Обсесивно-компулсивното разстройство е разстройство, свързано с тревожността, характеризирано от недоброволни натрапчиви мисли. Когато страдащият започне да приема тези натрапчиви мисли, тогава започва да развива тревожност, основана на страха, че нещо лошо ще се случи. Страдащият чувства, че принудително трябва да извършва ирационални, отнемащи време действия, за да отстрани тревожността. Съществуват икономически загуби, защото отнемат много от времето на болния.
Тези симптоми съществуват в пълен комплект в колективния демократичен Запад. Месеци наред опасността от нападение над Украйна занимаваше съзнанието на западняците.
image

Гражданин на Индия след като е слушал речта на Урсула фон дер Лайнен пред индийския обществено–политически и стопански актив 

image
Започва мащабен преход към сетълменти в национални валути в ЕАИС, ШОС и БРИКС, пише
«Свободна преса». Доларът и еврото тревожно гледали към рублата и още повече към юана 
image

Намерението на Руската федерация да премине към сетълмент в рубли и в национални валути на други страни, води до срив на системата за международни разплащания в долари.
Разширяването на кръга от държави (под влияние на наложените много строги санкции), с които Русия може да търгува в национални валути (след договаряне за взаимноизгодни условия), ще позволи на рублата да влезе в челните редици в световната търговия. И страната да заеме по-важна политическа, икономическа и финансова позиция в световната търговска система. Това е продиктувано и от факта, че Световната търговска организация (СТО) изобщо не допринася за нормалната международна търговия, а само усложни положението. И сега, под психологически натиск и дори диктат от САЩ, СТО играе все по-малко ролята на регулатор в международната търговия, където, в съответствие с правилата на пазарната търговия, в която Западът се кълне, да има свободно движение на хора, стоки и капитали.
«Хенкел Рус» си вярва, че Русия без прах Persil и лепило «Момент» ще потъне и ще се разпадне в калта
image
И въобще повечето западни фирми, които се развиха върху купените на безценица съветски фабрики, ще върнат на руския народ заграбените индустриални активи.

Компонент на световната търговия е търговията в рамките на асоциации, съюзи, организации и двустранни и многостранни договорни споразумения като Евразийския икономически съюз, Шанхайската организация за сътрудничество и организацията за сътрудничество БРИКС, в която всички страни са разнородни, но осигурява достъп до африканския континент и Латинска Америка. А това вече е предпоставка към световното ниво на обмена на национални валути в международната търговия.
Когато това е привлекателно, обещаващо и полезно за всички участници, тогава нови участници ще се присъединят към такива синдикати, които сега по принцип страдат от доларовата система, защото всъщност това е просто грабеж на Съединените щати по отношение към други страни.. Именно в тези процеси трябва да се отрази активно решаващата роля на руската държава и големия бизнес с участието на средните и малките предприятия. Този процес обаче все още не е придобил системен и мащабен характер.
И какво? Готви се конкурентна на зелените хартийки система за международни разплащания.
Това несъмнено предизвиква тревога и предвид буржоазната ограниченост, зараждането на обсесии и компулсии породени от нарушаване на утвърдения динамичен стереотип.
Увеличение на дела на сетълментите в рубли ще започне преди всичко със страните от ЕАИС и ОНД.  Според Централната банка на Руската федерация в структурата на износа от Русия за Армения през 2021 година делът на рублата е 43,9%, за Киргизстан – 48,1%, за Казахстан – 64,3%, докато като цяло за страните от ЕАИС е 70,4%.
Сред страните извън ОНД е вероятно увеличаване на дела на сетълментите в национални валути с Китай, Индия, Турция и страните от Латинска Америка.
Според вицепремиера на Руската федерация Александър Новак потребителите от Евроколхоза един по един узряват за плащане на газта в рубли – Унгария и Словакия изрично изразиха готовност да го приемат.
А в Европа се слага шизофренна ситуация – скоростта на вятъра е намаляла значително, поради което производството на "зелена" енергия е значително намалено, като същевременно се запазва огромна нужда от производство на електроенергия. Лечението в този случай е в нарастването на консумацията на природен газ. Затова търговците на секторния пазар, след като усетиха търсенето, моментално вдигнаха цената на суровия газ на борсите в региона. Потребителите просто нямат друг избор, освен да увеличават поръчките за доставка на руски газ, докато той все още се изпомпва за клиентите в Евроколхоза безплатно.
За това пише OilPrice.
Има просто обяснение за нарастващата популярност на руския газ. Указът на руския президент Владимир Путин от 31 март за прехвърляне на плащането за енергийни ресурси в рубли обърка европейските (недружелюбни страни) клиенти на "Газпром". Преди механизмът на плащане да бъде изяснен от самата Москва, потребителите често получават газ безплатно.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE
https://www.dr-petarnikolov.org/ocd.html
https://svpressa.ru/economy/article/332121/
https://topcor.ru/25299-evropa-uvelichivaet-postavki-rossijskogo-gaza-poka-on-besplatnyj.html




Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - СТРАШНИТЕ ДНИ ЗАПОЧНАХА И НИЕ ЩЕ ...
27.04.2022 19:09
СТРАШНИТЕ ДНИ ЗАПОЧНАХА И НИЕ ЩЕ НАЛИВАМЕ БЕНЗИН НА ОГЪНЯ
КАТО ДАДЕМ ПО ЕДНА ЗАПЛАТА И КОЙ ЩЕ НИ ПОЕМЕ РАЗХОДИТЕ
ОТ СТРАШНО, ПО СТРАШНО
цитирай
2. kvg55 - До 1. zaw12929
27.04.2022 20:28
Тоя още не се е отказал официално от тъпото си придложение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5884554
Постинги: 2836
Коментари: 26124
Гласове: 34425
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930