Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2022 20:01 - © Спешна дипломация
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 976 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 20.02.2022 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.02.2022г.

     Дни преди началото на войната на Украйна с Руската федерация, назначено от Пръдливият Забраванко Джо за 16-ти, британски министри налазиха Руската федерация.
Посещението на британският министър на външните работи Лиз Трус (първа)
image
и министърът на отбраната Бен Уолъс (след нея)
image
в Москва не е подготвено предварително, това намерение възникна на фона на кризата в Украйна и предложенията на Русия за гаранции за сигурност, каза в интервю руският посланик в Лондон Андрей Келин 
image

"Посещението не беше предварително подготвено и не беше предвидено. Това е чисто желанието на британския премиер и британските министри да посетят Русия и двамата – не по едно и също време, отиват последователно и ще имат разговори – но те имат такова намерение", каза посланикът, отговаряйки по-специално на въпроса защо Лондон вижда необходимостта от тези посещения точно сега.
"Това наистина се появи на фона на кризата, която сега се заражда около нашите предложения за гаранции за сигурност, около състоянието на нещата в Украйна", подчерта Келин.
Нещо ги е стреснало британците, за да тичат на пожар във вражеска Русия.
Да обаче Сергей Викторович
image
определи разговорът си с Лиз Трус като "разговор с ням и глух", а Маша Захарова
image
отбеляза, че от страна на Лиз Трус те са били сведени до "озвучаване на стари туитове". "Честно казано, разочарован съм, че се налага да говорим с глухи, изглежда, че слушат, но не чуват. Най-малкото най-подробните ни обяснения като цяло паднаха на неподготвена почва", каза Лавров на пресконференцията след разговорите.
image

Лиз Трус в Москва 

"Веднъж чух следната мисъл от британски политик : "Дипломатът трябва да помисли два пъти, преди да не каже нищо". Трус, очевидно, следва съвсем различен принцип – коментира поведението и приказките на министър Трус сенатор Алексей Пушков в своя Telegram канал.
Сергей Шойгу пък посрещна своя британски колега Бен Уолъс и директно го попита за присъствието на британски специални части SAS и военни инструктори в Украйна 
image

"От своя страна бихме искали да предложим вие също да допринесете за намаляване на това напрежение и спиране на тъпченето с оръжие на Украйна. Идва от всички страни, прави се публично. Прави се по показателен начин. Това е не съвсем ясно защо. Бих искал също да разбера защо Британия, кралството, изпрати своите специални сили в Украйна и колко дълго ще останат те там?", запитал министър Шойгу.
В отговор британецът се опитал да заплаши с "цената, която Русия ще трябва да плати, ако нахлуе в Украйна", и "обяснил" на министър Шойгу, че "подобен ход ще постави Москва в "проиграна ситуация".
image

Бен Уолъс и Дебора Бронерт, посланикът на Обединеното кралство в Руската федерация, присъстваха на церемония по полагане на венци на Гроба на Незнайния войн 

Британските потребители на Twitter се възхитили на картината зад гърба на министрите на отбраната Сергей Шойгу и Бен Уолъс и началниците на щабовете Валери Герасимов и Тони Радакин, която се вижда на общата им снимка
image
– "Това са именно. Монти [фелдмаршал Монтгомъри], Айк [генерал Айзенхауер] и други. Съюзници …", обяснил Пол Бътъруърт.

Разбира се картината е поставена там специално за случая, да покаже на британците за предишното сътрудничество. Руснаците са майстори на тези дипломатически тънкости.
Също така коментаторите не пропуснали да се подиграят на британската делегация и министъра на външните работи Лиз Тръс, която посети Москва предния ден :
"Надявам се, че тези момчета [военните] познават руската география по-добре от Трус", написал потребителят geroman.
"Обзалагам се, че тази среща беше много по-добра от посещението на Трус", пише Доналд Туейн.
"Браво, Бен, че дойде да оправиш бъркотията на ЛизНо мисля, че вероятно е твърде късно", коментирал потребителят Вайнола Ууд.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. mt46 - ...
20.02.2022 23:26
Понякога дипломацията е смешна...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
20.02.2022 23:32
И в този случай "Да"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5901271
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34439
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930