Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2022 11:01 - © Наглосаксонски уйдурми
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 374 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 07.02.2022 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
07.02.2022г.

     "Целта на AUKUS е разкрита. Австралия открито заплашва Китай", извежда в заглавие новината 
image

То не че не беше ясно още при създаването на военния съюз, ама сега вече е съобщено официално 
image

Добре. Изминаха само пет месеца от обявяването на "отбранителното партньорство" между Австралия, Британия и САЩ "не насочено срещу трети страни", както австралийският премиер Скот Морисън
image
тогава открито заяви, все пак срещу кого новият "тристранен съюз" е режисиран.

Оказва се, че Австралия умишлено е разчитала на това, което Пекин може да възприеме като заплаха за себе си, новите ядрени подводници – първото "дете на родителите", създали на петнадесети септември 2021 година военно-политическия блок AUKUS 
image

По-късно Морисън се изцепил : "Смятам, че така трябва да бъде! Австралия има пълното право да взема решения в свой интерес за обезпечаване на отбраната си, за работа с нашите партньори, за създаване на повече стабилност в региона, за обезпечаване на ефективен баланс в интересуващият ни регион". Това казал той в интервю за CBS News, отговаряйки на въпрос за потенциалното приемане от Пекин на австралийските ядрени подводници като заплаха. Според него това означава, че всички държави ще могат да търгуват и да си взаимодействат, като същевременно увеличават "благосъстоянието на своя народ".
В същото време премиерът отбеляза, че не вижда причина за отмъщение от страна на Китай. Морисън увери, че военен конфликт в региона може да бъде избегнат.
Интересно какво пушат господа наглосаксонците? "Ние създаваме военен блок, който не е насочен срещу никого, но Китай прави правилното нещо, че се страхува и войната все още може да бъде избегната …", говорят те. Раздвояване и разтрояване на съзнанието.
Скот Морисън обаче разкри "тайната на Полишинел". Експерти по целия свят единодушно отбелязаха антикитайския характер на AUKUS, въпреки факта, че в съвместното съобщение на Алианса от Канбера, Лондон и САЩ дори не се споменава Китайската народна република.
Западът се опитва да изгради военната си мощ в зоната на стратегическите интереси на Пекин, като дрънчи с оръжията си в непосредствена близост до китайските граници. Основната цигулка тук се свири не от австралийските военно-политически аборигени, а от САЩ и особено от Британия в изпълнение на проекта "Глобална Британия".
За ескалация на напрежението в Индийския и Тихия океан, Вашингтон и Лондон дори жертваха интересите на Париж, торпилирайки договора на френския концерн Naval Group за 66 милиарда долара. Договорът беше за 12 дизелови подводници за австралийския флот. Сега тези подводници, ядрени при това, ще бъдат построени в австралийската корабостроителница в Аделаида с военно-техническа помощ от САЩ и Британия.
След изпълнението на този проект Австралия ще стане седмата държава в света, въоръжена с подводници с ядрено задвижване. Ясно е, че Китай няма да гледа на това с безразличие и лекомислено да наблюдава формирането на агресивни военни съюзи в "подбедрицата си". Той ще отговори адекватно. Ресурсите и политическата им тежест в света го позволяват. Още повече, че Китай и Русия преди дни излязоха с общо Изявление относно навлизането на международните отношения в нова ера и глобалното устойчиво развитие.

http://worldcrisis.ru/crisis/3925992/discussion_t?SORTD=PUBLISHED
https://iz.ru/1227320/2021-09-27/premer-ministr-avstralii-nazval-novye-podlodki-ugrozoi-dlia-kitaia




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. hristiqnskaprosveta - Нагло-саксонските шибаняци се стремят да нападнат Русия...
08.02.2022 07:40
... и да я превземат с армиите си. Обръча, около Русия все повече се стеснява и това ще доведе до тежки последици, само че не за Русия, а за Запада, които ще поеме основния удар на руския юмрук в лицето на алчните капиталисти и демократи. Лошото е, че България също ще пострада тежко от удара на руснаците, защото отдавна сме станали параван на нагло-саксонската империя на злото и омразата.
цитирай
2. kvg55 - До 1. hristiqnskaprosveta
08.02.2022 11:26
Затова са и провокациите с Украйна. И България отново е откъм шибаната страна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5907842
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930