Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01 19:01 - © Болестта "X"
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 656 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 08.04 14:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.01.2023г.

     Подготовка за болестта "X" (Preparing for Disease "X") пише на сайта на Световния икономически форум
image

"Тъй като Световната здравна организация продължава да проучва потенциала на така наречената "Болест "Х", какви нови усилия са необходими, за да се подготвят здравните системи за многобройните предстоящи предизвикателства?
Тази сесия е свързана с Партньорството за сътрудничество и устойчивост на здравната система и Инициативата за съвместно наблюдение на Световния икономически форум".
"Болестта "X" – как светът може да спре следващата пандемия. Можем ли да предотвратим повторение на Covid–19? В нова книга, "Disease "X", авторката Кейт Келанд разглежда какво научихме от пандемията и как учените, правителствата и обществата могат да бъдат по–добре подготвени за следващата", ни съобщава пак от сайта на СИФ радио "Давос" 
image

"Световните лидери се събират, за да обсъдят болестта "X". Ето какво трябва да знаете за хипотетичната пандемия "X" : Световните лидери се събраха на годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, в сряда, за да обсъдят болестта "X", хипотетичен вирус, 20 пъти по–смъртоносен от Covid–19.
Въпреки че в момента не е известно да съществува такъв вирус, изследователи, учени и експерти се надяват проактивно да излязат с план за действие за борба с такъв вирус и да подготвят здравната система, ако се появи като пандемия – възможност, за която специалистът по инфекциозни болести доктор Амеш Адаля каза на CBS News, че може да се случи по–рано, отколкото си мислим.
"Има щамове вируси с много висока смъртност, които могат да развият способността да се предават ефективно от човек на човек", каза доктор Амеш Адаля от Центъра за здравна сигурност "Джон Хопкинс" image

Какво представлява болестта "X"?
През 2022–ра година Световната здравна организация (СЗО – маша в услуга на глобалистите) събра 300 учени, за да проучат 25 вирусни семейства и бактерии, за да създадат списък с патогени, за които смятат, че имат потенциал да предизвикат хаос и трябва да бъдат проучени повече. В този списък е включена болестта "X", която за първи път беше призната от организацията през 2018–та година.
СЗО казва, че вирусът "представлява знанието, че сериозна международна епидемия може да бъде причинена от (неизвестен) патоген".
Генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус (етиопец) каза в Давос, че Covid–19 може да е първата ни "болест "X" и че учените и експертите активно се учат от този опит.
Откъде може да произхожда патоген като болестта "X"? (От [us]лаборатория естествено)
Смъртоносен патоген като болестта "X", който вероятно би бил респираторен вирус, според Адаля, може вече да циркулира в животински видове и просто все още не може да бъде предаден на хората.
"Това може да са прилепи като при Covid–19, може да е при птици като птичи грип или може да е някакъв друг животински вид, например свине", каза той. "Всъщност става въпрос за този обмен между хора и животни, където се случват взаимодействия, при които тези видове вируси се предават и се закрепват", разказва CBS News 
image

"Панел от здравни експерти обсъди "Болестта "X" в Давос. Но това е само хипотетично заболяване", проверява фактите The Associated Press :
Твърдение : Смъртоносна зараза, известна като "Болест "X", се появява и се обсъжда на годишната среща на Световния икономически форум през 2024–та година в Давос, CH.
Оценката на AP : Невярно. "Болестта "X" не е реална (Както не е реална, така изневиделица по даден знак от Дълбоката държава и Световното правителство ще стане реална). Това е името, дадено на хипотетичен патоген, който се използва за подпомагане на планирането на бъдещи здравни кризи. Глобални здравни експерти тази седмица говориха на панел на СИФ (WEF), наречен "Подготовка за болестта "X". Името е измислено от Световната здравна организация през 2018–та година.
Фактите : В дните преди панела по темата в сряда, потребителите на социалните медии започнаха да споделят набор от публикации, представящи погрешно болестта "X"  като реална и представяйки я като непосредствена заплаха за обществото.
"Болестта "X" е мистериозната зараза, за която Световният икономически форум провежда среща ДНЕС!", гласи една публикация в Instagram, която получи повече от 2000 харесвания към четвъртък. "Очевидно "може да има 20 пъти повече смъртни случаи от Covid.
Не забравяйте … те винаги ни казват какво предстои". (Така е, казват какво са ни замислили – смъртоносни болести, войни и прочие, защото бройката на излишните досадни консуматори трябва да се съкрати в пъти).
Но болестта "X" не е истинска болест. СЗО въведе концепцията като част от своя списък от 2018–та година на болестите, които представляват най–голям риск за общественото здраве. Информацията помага за насочването на глобалните изследвания и разработки в области като ваксини, тестове и лечения. Болестта "X" представлява хипотетичен патоген, който един ден може да причини епидемия или пандемия, според съобщение от 2022–ра година относно намерението на СЗО да актуализира своя списък.
Първоначална версия на списъка, която не включва болестта "X", беше публикувана през 2017–та година и е планирана друга актуализация за първата половина на 2024–та година. Действителните заболявания в настоящия списък включват Covid–19, Зика, Ебола и SARS, наред с други силно заразни болести.
"Насочването към приоритетни патогени и вирусни семейства за изследване и разработване на контрамерки е от съществено значение за бърз и ефективен отговор на епидемия и пандемия", каза доктор Майкъл Райън, изпълнителен директор на Програмата за извънредни ситуации в здравеопазването на СЗО, в прессъобщението за 2022–ра година.
Потърсена за коментар относно неверни твърдения за болестта "X", СЗО изпрати на The Associated Press актуализирано копие на съобщението, което беше почти идентично с това от 2022–ра година.
Панелът в Давос, обсъждащ болестта "X" в сряда, включваше световни лидери в здравеопазването, включително генералния директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус; Нисия Триндаде, министър на здравеопазването на Бразилия и Нанси Браун, главен изпълнителен директор на Американската сърдечна асоциация. Наречен "Подготовка за болестта "X", участниците обсъдиха как да подготвят здравните системи за бъдещи пандемии и други кризи", успокоява ни The Associated Press 
image

Да бе, ама ние знаем, че богатите, каквито са събралите се на Световния икономически форум в курорта Давос в Швейцария, не се събират да си говорят празни приказки за хипотетични събития. При това със загриженост за живота и здравето на човечеството?! (Колко мило?!).
Другарят Клаус Шваб като радиоточка на финансовата олигархия, глобалистите и прочие човешка измет, просто съобщава на обречените, какво е предвидено за тяхното бъдеще
image
Сценаристите се надяват отговорът да е «Ave Caesar, morituri te salutant!»

Затова не се съгласявам с казаното от Виктория Никифорова в РИА «Новости», че "В Давос планират нова пандемия", защото пандемията е планирана и подготвена на друго място – в Давос на Световния икономически форум само я свеждат до знанието на опитния материал.
"Създаде се консенсус, че болестта ще бъде вирусна и "най–вероятно" ще премине от животни към хората. Още сега – когато няма и следа от пандемия – се смята, че периодът на разработка на ваксини срещу "болестта "Х" ще бъде сто дни. Вижте логиката : не е ясно какъв вид заболяване е, но се знае предварително, че ще е 20 пъти по–смъртоносно от Covid–19 и  вече е решено да се създаде ваксина срещу него след малко повече от три месеца.
В кулоарите се върти директорът на британската AstraZeneka, която навремето пусна ваксина срещу коронавирус с толкова много странични ефекти, че дори търпеливите британци бяха принудени да я изоставят. Това е усилно време за собствениците от Big Pharma – парите няма да се спечелят сами, а и "Ден година храни" …  В Давос броят на капиталистите очевидно превишава броя на учените. Главният мегафон на "Болестта "X", генералният секретар на СЗО Тедрос Гебрейесус, изобщо не е медицинско лице – бакалавър по биология, магистър по хигиена и тропическа медицина, доктор по философия по здравеопазване на общността от университета в Нотингам. Директорите на фармацевтични корпорации кръжащи около него, които редовно и щедро спонсорират СЗО (налице са икономически мотиви), още повече не са.
Всъщност [us]американските фармацевтични компании се готвят отново да отрежат рибиците на глигана Европа. Времето на коронавируса, когато те получиха държавни поръчки на стойност трилиони долари от европейски правителства срещу подкуп на Урсула фон дер Лайнен, беше доходоносно. Вярно, сега неизползваните ваксини се изхвърлят, но парите вече са усвоени. Би било грях да не повторят същото упражнение с ваксините за "болестта "Х", пише още Никифорова, с което съм напълно съгласен.
"Отчитайки огромната сума пари, която се върти около тази тема, не можете да не помислите, че сте способен да се справите с всички болести, които измъчват съвременното човечество. Какво ще кажете за туберкулозата сред коренното население на Съединените щати? Това е чудовищна история. В Украйна нещата са още по–лоши : съветската здравна система беше "декомунизирана", нова не беше създадена – и украинците преминаха към самолечение.
Как се справяте с избавянето от холерата? СЗО го обявява за приоритетна цел вече 20 години. Бил Гейтс налива стотици милиони долари в тази работа, но къде е резултатът?", иронизира Виктория Никифорова и препоръчва : "Може би да поиска съвет от Русия? Някога нашите предци са сложили край на холерата, едрата шарка, чумата, морбили, дифтерия, менингит, полиомиелит, като на практика са премахнали всички тези болести на територията на СССР (И в социалистическа България тези болести бяха ликвидирани).
Това е опитът на нашето здравеопазване, алгоритмите изобретени от Семашко, помогнаха на Руската федерация да премине успешно теста за коронавирус.
Можем да споделим нашия опит, това е наистина сериозен въпрос", предлага Никифорова.

https://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2024/sessions/preparing-for-a-disease-x/
https://www.weforum.org/podcasts/radio-davos/episodes/disease-x-pandemic-preparation-cepi/
https://www.cbsnews.com/news/disease-x-pandemic-davos-world-economic-forum/
https://www.cbsnews.com/video/world-leaders-tackle-threat-hypothetical-disease-x/?intcid=CNM-00-10abd1h
https://www.cbsnews.com/news/pandemic-viruses-bat-testing-60-minutes-2022-10-30/
https://apnews.com/article/fact-check-disease-x-davos-world-economic-forum-496804566435
https://sputnik-abkhazia.ru/20240119/v-davose-planiruyut-novuyu-pandemiyu-1049874519.html

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. iw69 - Болестта Х
23.01 19:12
на западняците е педераслъка им, да си се лекуват те от него.
цитирай
2. truthful - С една дyма започна пропагандата за ...
23.01 19:23
С една дyма започна пропагандата за насаждане на страх от несъществyващ патоген както беше с Covid–19.
А СЗО върти сyчи и "иска задължително ваксиниране" при такива "страшни и несъществyващи неща". От ваксините за Covid–19 си отидоха много хора от този свят. И там беше проигран този вариант с ваксините, маските, изолациите в къщи и т.н. Но много хора продължават да блеят и тези неща за тях не са верни.
Голяма Корона сложиха на милиони. Сега искат да я сложат на всички по света.
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
23.01 22:20
Че педерастлъка лечим ли е?
цитирай
4. kvg55 - До 2. truthful
23.01 22:21
Да, точно така. Подгряват ни.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.01 09:14
Педерастията е нелечима ,още древните гърци, които са и откриватели и това е най- великото им изобретение, са го докаказали! Защото и до днес този плевел е неизкореним!
Тя е като демокрацията, блажен е този, който вярва, че живее в нея, също като този, че се е излекувал от педерастията! Може, но , ако е станал содомит или педофил!
Това обяснява и защо наливат безоткатно стотици милиарди на гърците и не си ги търсят!? Както при нас, мизерните ни долари
Ами, задължени им са ,за трите им най- велики открития- педерастия, педофилия и содомия!
Какво щяха да правят без тях,за какъв чемер щяха да стават тези какавани? Не е турска дума, това за адаша ти Добродан, а произлиза от латинското како, лайно означава! И смисълът и е ясен като бял ден!
Съжаляват само за средния пръст, който е патентован в съавторство на французи и англичани, няма как да си присвоят патента
Разгеле, знаеш ли историята на средния пръст?
Англия и Франция са в поредна война помежду си! Англичаните са убедени, че ще я спечелят, а французите ще бъдат наказани с рязане на средния пръст! Да не могат с него да опъват тетивата на арбалета!
Да, но войната печелят французите И демонстративно им показват средния си пръст, че е на мястото му!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
24.01 15:37
Руснаците пък показват палец.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5910941
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930