Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2022 09:01 - © Да запеем като Петя Буюклиева : Помощ, помощ … помощ, помощ!
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2530 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 27.12.2022 09:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.12.2022г.

     Разтревожени от посещението на другаря Си Дзинпин в Близкия Изток и срещата му и с арабски лидери от Африка, притискани от нарастващото икономическо и политическо влияние на Китайската народна република и Руската федерация в "Черния" континент, на 13–15 декември САЩ експресно свикаха във Вашингтон среща на лидери от африкански страни.
image

Среща на върха на лидерите САЩ – Африка 

"Африка ще оформи бъдещето – не само бъдещето на африканския народ, но и на света. Вкоренен в това признание, че Африка е ключов геополитически играч, президентът Байдън покани лидери от целия африкански континент във Вашингтон, окръг Колумбия, на 13–15 декември 2022 година за срещата на върха на лидерите САЩ – Африка. Президентът Байдън вярва, че сътрудничеството на САЩ с африканските лидери, както и с гражданското общество, бизнеса, диаспората, жените и младежките лидери е от съществено значение за отключването на потенциала на това решаващо десетилетие", се казва в съобщението на Държавния департамент.
Виж ти, Пръдливият Забраванко прозрял, че "Африка е ключов геополитически играч". Ключов ще да е, я, след като им се изплъзва от неоколониалната експлоатация.
Какви ли не чудеса предизвиква по света Специалната военна операция на Руската федерация в Незалежната. И не само по Коледа.
В Бележки на президента Байдън на срещата на върха на лидерите САЩ – Африка относно партньорството по програмата на Африканския съюз 2063, Пръдливият Забраванко казва :
"Днес очаквам с нетърпение да чуя повече от всички вас за проблемите и приоритетите, които са най–важни за Африка и как можем да задълбочим нашето сътрудничество. И подчертавам "сътрудничество" …
Както казах вчера, Съединените щати са изцяло за Африка и всичко за Африка …
Ето защо през следващите три години, работейки в тясно сътрудничество с Конгреса на Съединените щати, планираме да отделим 55 милиарда долара в Африка, за да постигнем напредък в приоритетите, които споделяме и поддържаме, и да подкрепим Дневен ред 2063".
В съобщението на Държавния департамент се говори за "Делегации от всички 49 поканени африкански държави и Африканския съюз … ".
Да направим сметка : 55:49:3 = по 0,374 милиарда средно на държава за година.
При това не дадени, а обещани (планирани). Знаем, че да обещаеш, не е като да дадеш.
На 16–ти декември Council on Foreign Relations публикува следните диаграми :
Колко точно помощ са изпратили САЩ на Украйна?
Двустранна помощ за Украйна между 24 януари 2022 година и 20 ноември 2022 година
image

И така : Total : $48.0 billion, от които Total military $22.9 billion (48%)
48:10 = по 4,8 милиарда на месец, от които само военна помощ 22,9:10 = 2, 29 милиарда на месец. "Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава", е каза мъдрият ни народ.
Забележка : Помощта е предоставена основно чрез законопроекти за бюджетни кредити, приети през март, май и септември 2022 година. Тази диаграма обхваща само помощта за Украйна и следователно не включва всички разходи на САЩ, свързани с войната.

Дадено е подробно и конкретно "Как Украйна използва арсенала от САЩПомощ за сигурността от САЩ между 20 януари 2022 година и 9 декември 2022 година
image

В сравнение с военната помощ на САЩ за други най–големи получатели, включително Афганистан и Израел, извънредният мащаб на помощта за Украйна бие на очи.
Друга диаграма показва как "Украйна се извисява над други получатели на военна помощ от САЩ; Военната помощ на САЩ за Украйна през 2022 година в сравнение с тази за най–големите получатели през 2020 година" : 
image

Има диаграма, която показва как "Помощта на САЩ за Украйна далеч надхвърля тази от други страни; Двустранна помощ от институциите на ЕС и първите 20 държави донори към 20 ноември 2022 година
image

Забележка : Източникът на данни включва държави–членки на ЕС, членове на Групата на седемте (G–7), Австралия, Китай, Индия, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Швейцария, Тайван и Турция.

"Контролираната от Демократическата партия Камара на представителите на САЩ в петък (23 декември) прие законопроект за правителствено финансиране на стойност 1,66 трилиона долара, който осигурява рекордно военно финансиране и изпраща спешна помощ на Украйна, часове преди крайния срок в полунощ", съощава EURACTIV и конкретизира : "Украйна ще получи 44,9 милиарда долара нова спешна помощ от САЩ. Дебатът в Конгреса относно законопроекта беше прекъснат от посещението в сряда на президента на Украйна Владимир Зеленски, който благодари на американците за подкрепата на военните усилия на страната му срещу Русия и обяви, че "Вашите пари не са благотворителност. Те са инвестиция в глобална сигурност и демокрация, с която се отнасяме по най–отговорния начин", цитира го Reuters.
Да уточним – сумата $44,9 милиарда ще бъде "инвестирана" от САЩ в Украйна догодина.
След три години, ако се подкваси морето за африканците, 49 броя африкански държави ще гълтат праха на Незалежната по отношение на финансовата помощ от Съединените щати.
"Докато се ангажираме с вашите страни, Съединените щати винаги ще водят с нашите ценности. Подкрепа за демокрация, зачитане на върховенството на закона, ангажираност с правата на човека, отговорно управление – всички те са част от нашата ДНК", казал още Джо.
Говори се, че при социализма някои търсени книги се продавали само в комплект с томовете на другаря Тодор Живков (в интерес на истината аз не съм се сблъсквал с това явление).
Сега финансовите кредити и инвестиции на Съединените щати задължително вървят в комплект с прилагане от кредитираните на атлантическите ценности.
Предвидени са и съответните средства : "В тясно сътрудничество с африканските правителства, регионалните институции и гражданското общество, моята администрация ще работи с Конгреса на Съединените щати за инвестиране на 75 милиона долара за укрепване на прозрачното и отговорно управление; за съоръжения – които улесняват регистрацията на избирателите; за подкрепа на конституционната реформа; и още", добавил президентът.
"Ние също така работим за подкрепа и укрепване на ползите за сигурността, произтичащи от доброто управление, включително с новото партньорство за 21–ви век за сигурност в Африка.
Чрез тази тригодишна пилотна програма на стойност 100 милиарда долара – 100 милиона долара, Министерството на отбраната ще работи с нашите африкански партньори за насърчаване на реформите, които изграждат техния капацитет за сигурност".
Тоест, ще се наложи да купувате нашето оръжие, обяснил им иносказателно Джо Байдън.
"И накрая, благодарен съм, че всички вие пътувахте до Вашингтон за тази среща на върха и нямам търпение да посетя вашия континент", самопоканил се Пръдливият Забраванко Джо и намекнал на бедните африкански роднини да не се застояват в богатите Съединени американски щати : "Казах [на някои от вас] : "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се появя". Винаги се появяват бедните роднини. Богатите никога не се появяват. Бедните идват, ядат храната ви и остават по–дълго, отколкото трябва. Е, очаквам с нетърпение да видя много от вас във вашите родни страни".

https://www.state.gov/africasummit/
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2022/12/15/remarks-by-president-biden-at-the-u-s-africa-summit-leaders-session-on-partnering-on-the-african-unions-agenda-2063/
https://www.reuters.com/world/europe/putin-says-situation-extremely-difficult-several-ukrainian-regions-2022-12-20/
https://www.cfr.org/article/how-much-aid-has-us-sent-ukraine-here-are-six-charts
https://www.euractiv.com/section/global-europe/news/us-house-okays-record-45-billion-aid-to-kyiv/




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. missana - Не зная дали САЩ ще наваксат в Африка.
27.12.2022 09:45
Малко позакъсняха.
цитирай
2. nedovolen - Такава помощ мерсим. :)))
27.12.2022 10:13
Такава помощ мерсим.
:)))
цитирай
3. morskipesni - Комплекти по две книги имаше,
27.12.2022 10:47
но никога с Тодор Живков. Докато изнасяното (за Украйна и др.) оръжие върви в комплект със заробващ национален дълг, пълзяща (мам'рикянска) милитаризация и военна колонизация, разграбване на едро, прилапване на ресурсите и залежите, затягане спънките към външни пазари, (логистичен тероризъм), блокиране на нормалните, жизненоважни връзки със съседите, капсулация и изолация от израелски извратен тип.
цитирай
4. kvg55 - До 1. missana
27.12.2022 13:18
Освен че са закъсняли, фатално са и пропуснали.
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
27.12.2022 13:19
US–американците правят предложения, на които не може да се отказва.
цитирай
6. kvg55 - Да 3. morskipesni
27.12.2022 13:21
Да, към търсените книги се натрапваха и не чак до там търсени.
А помощта на us–американците винаги е в тяхна полза.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5867435
Постинги: 2832
Коментари: 26071
Гласове: 34382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930