Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2022 13:01 - © Утвърждава се многополюсен свят
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 684 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 19.03.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.03.2022г.
     На Съвещанието за мерките за социално-икономическа подкрепа на регионите, проведено на 16-ти март, Владимир Владимирович каза :
– Започнаха и практическото изпълнение на плановете за присъединяване към НАТО. Освен това имаше и изявления на киевските власти за намерението им да създадат сега свои собствени ядрени оръжия и превозни средства за доставка. Беше реална заплаха. Още в обозримо бъдеще, с чуждестранна техническа помощ, пронацисткият режим в Киев може да се сдобие с оръжия за масово унищожение и целта за него, разбира се, ще бъде Русия.
– В Украйна също има мрежа от десетки лаборатории, в които под ръководството и с финансовата подкрепа на Пентагона се провеждаха военно-биологични програми, включително експерименти с проби от коронавирус, антракс, холера, африканска чума по свинете и други смъртоносни болести. Следите от тези тайни програми сега усилено се опитват да прикрият. Но имаме всички основания да смятаме, че в непосредствена близост до Русия, на територията на Украйна, всъщност са създадени компоненти на биологично оръжие.
– Нашите многократни предупреждения, че подобно развитие представлява пряка заплаха за сигурността на Русия, бяха отхвърлени от Украйна, техните покровители от САЩ и НАТО, и с показно и цинично презрение.
– Така всички дипломатически възможности бяха напълно изчерпани. Просто бяхме оставени без възможности за мирно решаване на проблеми, които възникват не по наша вина. И в тази връзка просто бяхме принудени да започнем специална военна операция.
– Повтарям – нямахме друга възможност за самоотбрана, за осигуряване на сигурността на Русия, освен за провеждане на специална военна операция. И всички поставени задачи, разбира се, ще бъдат решени. Ще осигурим надеждно сигурността на Русия и нашия народ и никога няма да позволим на Украйна да служи като трамплин за агресивни действия срещу нашата страна.
– Но отново и отново се убеждаваме, че киевският режим, на който западните му господари са поставили задачата да създаде агресивна анти-Русия, е безразличен към съдбата на самия народ на Украйна. Фактът, че хората умират, че стотици хиляди, милиони са станали бежанци, че в градовете, държани от неонацисти и техните въоръжени престъпници, освободени от затворите, се случва истинска хуманитарна катастрофа, е безразличен.
– За нас също е очевидно, че западните покровители просто натискат киевските власти да продължат кръвопролитието. Те ги снабдяват с нови партиди оръжия, разузнавателна и друга помощ, включително разполагането на военни съветници и наемници.
– Те също така като оръжие избраха икономически, финансови, търговски и други санкции срещу Русия …
– Незаконните действия за замразяване на част от валутните резерви на Банката на Русия поставят черта под надеждността на така наречените световни първокласни активи. Всъщност и САЩ, и ЕС обявиха истинско неизпълнение на задълженията си към Русия. Сега всички знаят, че финансовите резерви могат просто да бъдат откраднати.
– Ще добавя, че изземването на чуждестранни активи, сметки на руски фирми и физически лица е урок за националния бизнес, че няма нищо по-надеждно от инвестирането в собствената си страна. Аз лично съм говорил за това няколко пъти.
"… няма нищо по-надеждно от инвестирането в собствената си страна", казва за пореден път Владимир Владимирович и с Ограничената санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция и обезпаразитяване на Украйна създаде условия за това.
Който от олигарсите носи глава на раменете си, да мисли.
Очаквам алчните и глупавите от тях да дадат фира.
– Опитвайки се да "отмени" Русия, Западът скъса всички маски на благоприличието, започна да се държи грубо, демонстрира истинската си същност. Просто настоява за директна аналогия с антисемитските погроми, които нацистите организираха в Германия през 30-те години на миналия век, а след това и техните привърженици от много европейски страни, присъединили се към агресията на Хитлер срещу страната ни през Великата отечествена война.
– Искам да бъда много откровен : зад лицемерните приказки и днешните действия на така наречения колективен Запад се крият враждебни геополитически цели. Те нямат нужда, просто нямат нужда от силна и суверенна Русия, няма да ни простят нито независимия ни курс, нито факта, че защитаваме националните си интереси.
– Спомняме си как те подкрепяха сепаратизма, тероризма, насърчаваха терористите и бандитите в Северен Кавказ.
– Колективният Запад се опитва да разцепи нашето общество, спекулирайки с военни загуби, със социално-икономическите последици от санкциите, да провокира гражданска конфронтация в Русия и, използвайки своята пета колона, се стреми да постигне целта си. И има само една цел, вече говорих за това, унищожаването на Русия.
– Така нареченият колективен Запад и неговата пета колона са свикнали да измерват всичко и всеки по себе си
– Те вярват, че всичко се продава и всичко се купува и затова си мислят, че ще се счупим, ще отстъпим. Но те не познават добре нашата история и нашия народ.
– Повтарям, днес цялата планета трябва да плати цената именно за амбициите на Запада, за опитите му по всякакъв начин да запази изплъзващото му се господство над човечеството.
Това беше, какво е и обяснение за ставащото. А какво ще е?
– Очевидно е, че сегашните събития поставят черта върху глобалното господство на западните страни както в политиката, така и в икономиката. Нещо повече, те поставят под въпрос икономическия модел, който през последните десетилетия беше наложен на развиващите се страни, а всъщност и на целия свят.
– Руската икономика определено ще се адаптира към новите реалности. Ще укрепим нашия технологичен и научен суверенитет, ще отделим допълнителни ресурси в подкрепа на селското стопанство, производството, инфраструктурата, жилищното строителство и ще продължим да развиваме външнотърговските отношения с оглед на бързо развиващите се, динамични международни пазари.
Утвърждаването на многополюсния световен ред е в ход. Буржоазното общество е във видим упадък. US-американският империализъм все повече губи опорните си точки. Глобализмът на us-американската финансова олигархия няма да състои по цялата планета, както го планират. Либерастката зараза няма да порази всички общества и народи.
Международният валутен фонд и Световната банка няма да рекетират целия свят.
Законът за необходимото разнообразие засилва действието си.

http://kremlin.ru/events/president/news/67996




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - ...
19.03.2022 22:04
Американски диктат, тоталитаризъм...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
19.03.2022 22:26
Да!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5901025
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34439
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930