Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2022 07:01 - © Какво каза Владимир Владимирович
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 02.01.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
02.01.2022г.

     Годишната пресконференция imageна Владимир Путин беше излъчена по телевизионните канали Русия 1, Първи канал, НТВ, Русия 24, както и радиостанциите Маяк, Вести FM и Радио Россия. Пресконференцията се състоя на 23-ти декември от 11:00 часа българско време.
Първият провокативен въпрос е от Пьотър Козлов, руска служба на ВВС, естествено : "Моля, кажете ми какво се случи напоследък в Русия, че броят на тези, които властите смятат за екстремисти, нежелани организации и чуждестранни агенти, нарасна толкова бързо и толкова значително?", на който Путин отговори така : "относно регистъра на медиите – чуждестранни агенти и медии, които попадат в чужди агенти. Съгласен съм с теб, че няма нищо добро. Но нека ви напомня още веднъж, че този закон не е измислен от нас, а е измислен в държава, която – вие представлявате – Британия … Ние не забраняваме работата на тези организации, ние искаме само организациите, които се занимават с вътрешнополитически дейности в Русия, ясно и отчетливо да декларират източниците на финансиране за своята дейност".
На въпрос относно проблема с разрушителната информация, която децата получават от интернет : "Бизнесът е на първо място и, за съжаление, парите на всяка цена. Въпрос номер едно за тях е печалбата. Оттук и всички негативни явления, свързани с това : това са призиви за самоубийство, това са същите трагедии в училищата … в същото време ще продължим да настояваме при работа с глобални платформи да отговарят на изискванията на нашето законодателство".
"Мислите ли, че поколението деградира?". Отговор : "Като цяло човечеството винаги се развива, а децата винаги са по-добри и по-умни от родителите си. Това е очевиден факт, тъй като има натрупване на информация, подобряват се методите на предаване и от това творческите възможности на човек стават все по-високи и по-високи. Той не само бяга по-бързо или скача по-високо, но и мисли по-интересно и креативно".
"Можете ли безусловно да гарантирате, че наистина няма да нападате Украйна или друга суверенна държава, или това ще зависи от хода на преговорите?", питат от «Скай Ньюз».
"Нашите действия ще зависят не от хода на преговорите, а от безусловното осигуряване на сигурността на Русия днес и в историческа перспектива. В тази връзка ясно и отчетливо дадохме да се разбере, че по-нататъшното движение на НАТО на изток е неприемливо. Какво е неразбираемо тук? Ние ли поставяме ракети близо до границите на Съединените щати? Не. Именно САЩ дойдоха в нашата къща със своите ракети, те вече са на прага на нашата къща. Това някакъв вид прекомерно търсене ли е – да не поставяме повече ударни системи в къщата си? Какво е необичайното тук? Не знаем ли, това вече съм го казвал много пъти, а вие сигурно знаете добре : нито един сантиметър на изток – ни казаха през 90-те. И какво от тогава? Измамени. Те просто нагло излъгаха : пет вълни на разширяване на НАТО и сега, моля, в Румъния, ту в Полша има съответните системи. За това е речта, разбирате, в крайна сметка … И вие изисквате някакви гаранции от мен. Трябва да ни дадете гаранция – вие! И то веднага, сега. И да не бъбрим за това в продължение на десетилетия, да ни заблуждавате".
"Владимир Владимирович, газовият въпрос вълнува умовете – в Европа, на първо място, разбира се. Свидетели сме на остра газова криза" – "Така че нека се погрижат [Западът] за въпросите си и да им отговорят навреме и да не си мислят, че са толкова умни и че Бог им е задремал на рамото. Проблемите, които са си създали, трябва да бъдат решавани от тях, а ние сме готови да помогнем. Ние правим това. Струва ми се, че сега убедително показах това". "… какво трябва да бъде бъдещето на Донбас?" , пита чуждестранният агент «Эхо Москвы» – "Бъдещето на Донбас трябва да се определя от хората, които живеят в Донбас, това е всичко и не може да бъде иначе".
"Какво е отношението ви към новата етика? Ще дойде ли тази "карета с ценности" в Русия и ще се превърне ли борбата на държавата за традиционни ценности, отново, както беше в СССР, в борба срещу младежките субкултури и организации?" – "Първо, фактът, че тази "карета" ще дойде е неизбежен. В днешния свят с интернет, със съвременните комуникации това е просто неизбежно … Но ако някой си мисли, че жената и мъжът са едно и също, за бога. Но има някакъв здрав разум … във всичко трябва да има някакъв здрав разум! …Трябва да има някакъв здрав разум".
"Придържам се към традиционния подход, че жената е жена, мъжът е мъж, майката е майка, бащата е баща. И се надявам, че нашето общество има вътрешна морална защита, продиктувана от традиционните вероизповедания на Руската федерация".
"Особеността и силата на нашето хилядолетно общество се крие във факта, че Русия еволюира като мултиконфесионална и мултиетническа държава и ние сме се научили да се уважаваме … Всички народи на Руската федерация – искам да подчертая, всички – имат известна вътрешна морална защита от мракобесието, което току-що споменахте".
Относно санкциите – "Както вече казах, възниква странна ситуация. Ако някой смята, че Крим е окупиран, това означава, че кримчани и Крим са жертви на агресия. Защо трябва да бъдат допълнително наказвани? И ако те се присъединиха към Русия, върнаха се в Русия по собствена воля на референдум, то това е проява на демокрация. Какво, някой се бори с демокрацията? Без отговор. Отговорът е само един : искаха да плюят по интересите на кримчаните, Русия и демокрацията. Те си решават геополитическите въпроси, това е всичко".

http://kremlin.ru/events/president/news/67438

Ако САЩ и НАТО откажат да дадат гаранции за сигурност на Русия, за отговорът на Москва, в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" пред журналистът Павел Зарубин, Путин каза : "Може да бъде много различен. Зависи от предложенията, които ще ми направят нашите военни експерти". Тогава : image

https://tass.ru/politika/13302163




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5906622
Постинги: 2838
Коментари: 26150
Гласове: 34447
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930