Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2022 07:01 - © За ползата да се знае унгарски език в Евроколхоза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1825 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 30.07.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.07.2022г.

     В традиционната си реч на XXXI Летен безплатен университет и студентски лагер Bбlvбnyosi, Трансилвания, Румъния, регион населен с унгарци
image
, Виктор Орбан обяснил западната стратегия срещу Руската федерация :

В тази война западната стратегия се основава на четири стълба. Това е разумна стратегия на хартия, може би дори с числа зад нея. Първият е, че Украйна може да спечели война срещу Русия не сама, а с англосаксонски инструктори и натовски оръжия. Това беше първото твърдение. Второто ни стратегическо твърдение е, че санкциите ще отслабят Русия и ще дестабилизират ръководството в Москва. Третият стратегически елемент беше, че ще можем да се справим с икономическите последици от санкциите, които ще засегнат и нас, тоест те ще страдат повече, а ние ще страдаме по-малко. И четвъртото стратегическо съображение беше, че светът ще се нареди зад нас, защото сме прави. Въпреки това, в резултат на тази отлична стратегия, ситуацията е, че днес седим в кола със спукани гуми на четирите колела. Съвсем очевидно е, че войната не може да се спечели по този начин. Украинците никога няма да спечелят война срещу Русия с американски обучаващи офицери и оръжия. Много просто, защото руската армия има асиметрично предимство. Вторият факт, пред който трябва да се изправим, е, че санкциите няма да повлияят на Москва. Третото е, че Европа е в беда, икономически, но и политически, и правителствата падат като домино. Само след войната паднаха британците, италианците, българите и естонците. А ей я къде е есента? Голямото поскъпване беше през юни, когато цената на енергията се удвои. Ефектите от това в живота на хората, които пораждат недоволство, едва сега започват да се проявяват и ние вече загубихме четири правителства. И накрая, светът не само не е с нас, но и очевидно е против нас. Това че американците имат способността да избират империята на злото, както казват те, и да призовават света да застане на добрата страна на историята – малко сме обезпокоени, че комунистите също винаги са казвали това – всеки трябва да застане на добрата страна на света и историята, и тогава светът ще му се подчинява, която способност, американците преди са имали на своя страна, е престанала да съществува. По-голямата част от света демонстративно не стои там : китайци, индийци, бразилци, Южна Африка, арабския свят, Африка. Повечето от тях просто не желаят да участват в тази война и не защото смятат, че истината не е там, където стоят западняците, а защото за тях светът не само се състои от тази война, но имат и свои собствени проблеми, с които се борят и които искат да разрешат. Възможно е тази война да бъде тази, която демонстративно ще сложи край на превъзходството на Запада, който с различни средства успя да създаде световно единство срещу другите по избрани въпроси. Тази ера е към своя край, казват те на "бук" езика на политиката, че многополюсният световен ред сега чука на вратата ни.
И препоръчва на брюкселските зелки, какво следва да се прави :
Ако и четирите колела на автомобила са със спукана гума, четирите колела трябва да бъдат сменени. Необходима е нова стратегия, чийто фокус не трябва да бъде върху спечелването на войната, а върху мирните преговори и формулирането на добро мирно предложение – работата на Европейския съюз сега не е, казано направо, на страната на руснаците или украинците, а да застане между Русия и Украйна. Това трябва да е същността на една нова стратегия, посочва мястото на Евроколхоза Виктор Орбан.
Освен примера със спуканите гуми на автомобила, унгарецът има и други запомнящи се изрази, с които образно анализира незавидното състояние на Евроколхоза и Унгария : 
"Веднъж попитали папата колко души работят във Ватикана и той казал "половината"; "или че ще бием англичаните напред–назад с 0–4 у дома им", по повод на житейските изненади.
"Не можеш да отнемеш хляба на господаря на историята".
"Е, древните гърци са казали, че светът има две състояния : когато светът е подреден, това се нарича космос, а когато е в безпорядък, това се нарича хаос. И натам върви европейската икономика днес", резюмирал той.
"… биомаса – така модерно се наричат ​​дървата за огрев".
"От всяка криза сме излизали по-силни, отколкото когато сме влизали в нея. Това, което се случи през 2020 година, беше, че ги изпреварихме преди завоя, изпреварихме икономическото представяне на глава от населението на Гърция и Португалия по време на кризата. Проблемът е, че докато изпреварваме в завой, ни падна хубава суграшица и сега трябва някак си да задържим автомобила си на пистата".
"… сега унгарското правителство ми напомня най-вече за китайските художници, които въртят двадесет чинии едновременно и нито една не трябва да пада. Това е горе–долу задачата, която трябва да решим".
"Въпросите са наслоени един върху друг, като слоевете на "барабанна" торта. Най–важните отдолу, по–леките и най–добри хапки отгоре".
"Истината е, че все още има много повече погребения, отколкото кръщенета", относно демографския проблем на страната.
"Брюксел, допълнен от войските на Сорос, просто иска да ни натрапи имигрантите. Дадоха ни и на съд заради унгарската система за охрана на границата и също бяхме осъдени в съда".
Орбан описва упадъка на западния начин на живот така :
"Това, което е най–впечатляващото, когато погледнете света, е, че в светлината на данните светът изглежда все по–добро място, докато ние чувстваме обратното. Продължителността на живота достига 70 години, в Европа 80 години. Детската смъртност е намаляла с една трета за тридесет години, а недохранването в света, което през 1950 година е било 50 процента, сега е 15 процента. Делът на хората, живеещи в бедност, който е бил 70 процента в света през 1950 година, е едва 15 процента през 2020 година. Процентът на грамотните хора в света се е увеличил до 90 процента, броят на работните часове на седмица, който през 1950 година е бил 52 часа на седмица, днес е 40 часа на седмица, а свободното време се е увеличило от 30 часа на 40 часа. Мога да продължа безкрайно, но общото усещане е, че светът става все по–лош. Тонът на новините, новините, стават все по–мрачни и има някакво апокалиптично очакване, което се засилва. Въпросът е дали е възможно милиони хора просто да не разбират какво им се случва? Моето тълкуване на този феномен е, че нашето лошо настроение е изпълнено с фундаментално западно усещане за живот, което произтича от факта, че силата, представянето, авторитетът и способността за действие на западната цивилизация намаляват. Западняците, тоест родените западняци, махаха с ръка, че това са глупости, дори Шпенглер писа, че Западът запада и все още е тук, а всъщност ние изпращаме децата си в университет, а не на Изток, но на запад, ако можем. Така че тук няма голям проблем. Но реалността е, че когато говореха за упадъка на Запада преди сто години, те говореха за интелектуален и демографски упадък; обаче, това, което виждаме днес, е материалният и мощен упадък на западния свят.
Трябва да кажа няколко думи за това, за да разберем точно в каква ситуация се намираме.
Важно е да се разбере, че други цивилизации също са се модернизирали. Китайците, индийците и русите се наричат ​​православни и дори самият ислям. Сега виждаме, че съперничещите си цивилизации са възприели западната технология и са научили западната финансова система, но не са възприели западните ценности и нямат намерение да ги възприемат. Въпреки това Западът иска да разпространява собствените си ценности, които другите смятат за унизителни, които ние разбираме, понякога дори усещаме. Спомням си приключението на министъра на външните ни работи Петер Сиярто от около 2014 година, от времето на предишната американска администрация, когато гостуващият американски държавен служител небрежно бутна лист пред него и просто каза, че унгарската конституция трябва да бъде променена на тези точки и тогава приятелството ще бъде възстановено. Така че разбираме тази съпротива от останалия свят срещу разпространението на западните ценности и износа на демокрация. Нещо повече, подозирам, че останалият свят е осъзнал, че трябва да се модернизира именно защото това е единственият начин да устои на износа на чужди, западни ценности. Най–болезненото в тази загуба на пространство, в тази загуба на власт и материално пространство е, че ние, тоест Западът, загубихме контрол над енергоносителите. През 1900 година Съединените щати и Европа контролираха 90 процента от суровия петрол, природния газ и въглищата. Това падна до 75 процента до 1950 година и днес ситуацията е следната : САЩ и Европа заедно – САЩ 25, ние 10, така че – ние контролираме 35 процента, руснаците 20 и Близкият изток 30. Същото важи и за суровините. В началото на 1900 година САЩ, британците и германците контролират значителна част от суровините, необходими за съвременната индустрия. След Втората световна война Съветите навлизат и днес виждаме, че тези суровини са собственост на Австралия, Бразилия и Китай, така че 50 процента от общия износ на суровини на Африка отива в Китай. Но когато погледнем в бъдещето, това, което виждаме, също не изглежда добре, защото разпределението на редкоземни метали, които осигуряват суровината за промишлеността, базирана на модерни технологии, през 1980 година все още изглеждаше така, сякаш САЩ и Съветският съюз доминираха най–много от него, а днес китайците произвеждат пет пъти повече от САЩ и шестдесет пъти повече от руснаците. Това означава, че Западът губи материалната битка. Ако искаме да разберем ситуацията в света, ако искаме да разберем положението на западните хора в света, трябва да започнем от факта, че повечето от световните енергийни носители и ресурси са извън западната цивилизация. Това са фактите".
"Това е голямата историческа битка, която водим : демография, миграция, пол".
"Сега, разбира се, нашите словашки и чешки приятели са още тук, но имаше смени на правителствата и там днес предпочитат постзападния свят, не приемат конфликти с Брюксел, събират добри точки. Според мен това е все едно да вържеш конете си в горяща плевня. Успех за това!".
"… има страни, които ни критикуват, защото смятат, че не сме достатъчно ангажирани с украинците, но те са далече и дават само финансова или оръжейна подкрепа, но ние, унгарците, сме единствените, освен украинците, които днес умират във войната. Според нашите записи досега в тази война са загинали 86 унгарци … Само ние, унгарците, дадохме кръв в тази война, тези, които ни критикуват, не".
След време западноевропейците ще съжаляват, че не разбират унгарски език, защото речите на Виктор Орбан се премълчават от евроколхозните средства за лъжа и манипулация.

https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-eloadasa-a-xxxi-balvanyosi-nyari-szabadegyetem-es-diaktaborban/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ...
30.07.2022 12:22
Разумен и прав е Орбан... ЕС се нуждае от орбанизиране /орбанизация/. България – също...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
30.07.2022 13:19
Социален феномен е това масово оглупяване и идиотизиране на западното общество.
цитирай
3. missana - Когато Господ реши да погуби някого, първо му взема акъла.
30.07.2022 20:35
Така се случи и с "Евроколхоза"!
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
30.07.2022 20:54
Да, прави са древните римляни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5905287
Постинги: 2838
Коментари: 26150
Гласове: 34444
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930