Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2023 15:01 - © Когато сам се навираш между шамарите
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3196 Коментари: 14 Гласове:
6

Последна промяна: 16.07.2023 05:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.07.2023г.

     "Украйна става център на европейската оръжейна промишленост", възторжено тръби проукраинският вестник СЕГА; "Германският концерн "Rheinmetall" и производителят на дронове "Байрактар" вече строят заводи"
image

Главният изпълнителен директор на "Rheinmetall" Армин Папергер разговаря с Фред Плейтген от CNN за плановете на милитари компанията да отвори завод за бронирани военни машини в Украйна, съобщава CNN.
"[Украинците] трябва да си помогнат сами – ако винаги трябва да чакат [на] европейците или американците [да] им помогнат през следващите 10 или 20 години, това не е възможно", казал директор Папергер. И германците се втурнали да им създават условия "да си помогнат сами".
Компанията каза пред вестник "Rheinische Post" по–рано тази година, че се надява да отвори фабрика за бойни танкове на стойност 200 милиона евро (218 милиона долара) на украинска земя, способна да произвежда около 400 танка годишно, съобщава телевизията.
Папергер каза в четвъртък, че работниците във фабриката ще сглобяват и ремонтират бронетранспортьора "Fuchs" – именуван на немската дума за лисица – по лиценз на завода.
image

Армин Папергер, главен изпълнителен директор на "Rheinmetall", стои пред обновените бойни машини на пехотата "Marder" по време на обиколка из завода на фирмата "Unterluess" в Долна Саксония, Германия на 14 юли 2022 година 

"Rheinmetall" (RNMBF) ще управлява завода в партньорство с "Укроборонпром", украинска държавна военно–промишлена група, която също ще притежава съоръжението. През май двете компании обявиха споразумение за увеличаване на "капацитета на нападателните и поразяващите живата сила и техниката на противника военни технологии" на Украйна.
Сега най–важни били боеприпасите. Засега, казва Папергер, снабдяването с повече боеприпаси е по–голям приоритет от производството на повече танкове. "Rheinmetall" ще увеличи годишното си производство на артилерийски снаряди от 100000 на 600000 през следващата година и голяма част от тази допълнителна продукция ще бъде предназначена за доставка в Украйна, каза той. На теория, добави той, "Rheinmetall" може да осигури 60% от артилерийските боеприпаси, от които Украйна се нуждае.
Наглостта на германците няма да остане без отговор, коментирал бившият руски президент Дмитрий Медведев : всяко съоръжение, създадено от "Rheinmetall" в Украйна е законна военна цел на Въоръжените сили на Руската федерация, отбелязал той.
"Напълно лудият Запад не можа да измисли нищо друго … Всъщност това е задънена улица. Третата световна война е все по-близо … Какво означава всичко това за нас? Всичко е очевидно. Специалната военна операция ще продължи с нови цели", написа Медведев в приложението за съобщения на "Telegram", съобщава Reuters.
image

Заместник–ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, придружен от заместник–министъра на отбраната Николай Панков, посещава военния полигон "Прудбой" във Волгоградска област, Русия, 1 юни 2023 година

"В момента [в Украйна] има много заводи, които произвеждат военни стоки. Това е просто още един – и ние можем да защитим и него", нагло се изрепчил германецът.
Тоя шваба милитарист, главният изпълнителен директор на "Rheinmetall" Армин Папергер, много се е открехнал : Германия заяви миналата седмица, че планира да изразходва 2% от брутния вътрешен продукт за отбрана от 2024 година, в съответствие с целта, поставена от НАТО за всички държави–членки. Но Папергер каза, че това не е достатъчно, за да защити алианса от потенциална руска атака, разказва CNN Business. Минимум, произнесъл се той,  НАТО трябва да повиши целта си до 3% от БВП, добавяйки, че Европа няма да е готова да се защити правилно във въоръжен конфликт с Русия. Регионът трябва "да инвестира повече и ни трябват няколко години, за да попълним запасите [от боеприпаси], защото в момента запасите са празни", казал той. Миналата седмица германските законодатели временно се съгласиха да закупят боеприпаси на стойност 6 милиарда евро (6,5 милиарда долара) от "Rheinmetall", като част от тях бяха заделени за Украйна, казал Папергер и добавил : И докато преди войната в Украйна "Rheinmetall" можеше да очаква да прекара две или три години в уреждане на сделка с правителството, сега споразуменията се сключват само за четири месеца.
"Това променя играта", казал той.
Променя я. Към ескалация на милитаризацията и приближаването към Световна война.
Е такива като този войнолюбец ще принудят Руската федерация да проведе демилитаризация  и на Федералната република. Германците дълбоко затънаха във войната на Украйна срещу Руската федерация и това ще им излезе  през носа, както през 1941 – 1945–та година
image

Завод за производство на оръжия в Украйна строят и турците.
"В Украйна започва изграждането на завод за производство на дронове "Bayraktar TB2", наречен "Vanagas" (Ястреб), съобщава Newsweek и дори прилага видео.
Министърът на стратегическата промишленост на страната Александър Камишин каза
пред украинската телевизия в понеделник, че работата по завода за производство на проектирания от Турция "Bayraktar TB2" е започнала, но не уточни къде (Руското разузнаване знае къде е).

"Заводът започна да се строи на практика, а не само по меморандум", казал той. Строителството е било договорено "преди няколко години", но е било забавяно поради "закривания и скандали", добави той, според украинския "Канал 24". През януари 2023 година посланикът на Украйна в Турция Василий Боднар заяви, че заводът трябва да заработи през следващите две години. Заводът ще произвежда дронове, които "ще имат украински компоненти", съобщава още "Канал 24". "Bayraktar TB2" е дрон за средна надморска височина с дълга издръжливост (MALE), произведен от турската компания "Baykar", предимно за турските въоръжени сили. Приблизително с размерите на малък самолет, той има камери и може да бъде въоръжен с бомби с лазерно насочване. Способен е да извършва разузнавателни, рекогносцировка и въоръжени мисии; дроновете могат да летят до 138 мили в час и да носят полезен товар с размер до 330 паунда. Дронът е използван при атаката, която потопи руския военен кораб "Москва" в Черно море през април 2022 година.
image

Турски дрон "Bayraktar TB2", рожба на братската турско–украинска дружба

Украйна като "център на европейската оръжейна промишленост" е доста пресилено казано, защото в тези заводи няма да се произвеждат най–високо технологичните оръжия, последния писък на научно–техническия прогрес. Виж, в Нова Украйна построените от Руската  федерация и други приятелски страни заводи, може и да произвеждат такава продукция.
Тогава обаче няма да решават "Rheinmetall" и "Baykar", ще решават «Руски технологии», «Рособоронэкспорт», ПВО «Алмаз–Антей», «Росудостроение», «Росбоеприпаси» и прочие.
В жаждата за печалба и влияние, както и във всичко друго нещо, трябва да се спазва мяра, за която съм писал, иначе отиваш отвъд борда. Както СатаНАТО и Украйна не проявиха такт и  усещане за мяра в отношенията си с Руската федерация и сега берат ядове – икономически,  политически и военни. И идеологически – краят на историята не се състоя, а либерастията …?

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/ukrayna-stava-centur-na-svetovnata-oruzheyna-promishlenost
https://edition.cnn.com/2023/07/10/business/rheinmetall-german-tank-factory-ukraine/index.html
https://www.reuters.com/world/europe/russias-medvedev-natos-military-aid-ukraine-brings-world-war-three-closer-2023-07-11/
https://www.newsweek.com/russia-ukraine-bayraktar-1811895
https://bg.delachieve.com/%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0/

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - "Сега" не е проукраи...
14.07.2023 16:00
"Сега" не е проукраински, а български вестник, защото изразява официалната позиция на България в солидарност към Украйна и против рашизъма.
А подкрепящите путлер не са българи.
цитирай
2. raders - Ами сега!? :)
14.07.2023 16:21
Ами сега!? :)
цитирай
3. morskipesni - Има едно състояние, наречено от науката
14.07.2023 17:08
остендрангов райхсиндром. От него на някои затворени биологични групи (като атлантяси, куревестници, сащокресци, шимпанзелки, натоглясти, дементократи и др.), след определена надпределна емоция силно им се дефекира, но едновременно получават такава жестока колика, че сфинктерът се самоусуква около себе си (прокто-волвулус) и не пуща факса, а като ластик го връща обратно. Състоянието е мъчително. Води до влошен апетит, безизходна, прогресивна флатуленция и бомбаж. БУМ! А всички мислят, касетъчна бомба гръмнала.
цитирай
4. анонимен - Има едно състояние, наречено от науката пу...
14.07.2023 18:05
Има едно състояние, наречено от науката путиноидален синдром. Болните от него вместо нормални гени имат гени от сфинктера на путлер и се хранят с неговите отпадъчни продукти. Това са тежко болни хора. Ярък пример е Говедаров, както и тоя по-горе.
Тоя блог по същество е сборище на неизлечимо болни дегенерати, опияняващи се от вонята на путинския анус. Специално тия тримата са най-големите идиоти
leonleonovpom2, mt46, iw68.
цитирай
5. dupedalo - Кой е идиот бе келеш? Аз съм гений и ...
14.07.2023 18:22
Кой е идиот бе келеш? Аз съм гений и съм основал Поморие, когато бях млад. Преди това създадох и Черно море, като се изпиках една нощ.
Бай Марин верно е тъп като лалугер, но не и аз.
цитирай
6. kvg55 - До 1. iw68
14.07.2023 18:49
Мнението ти за пачаврата СЕГА си го заври в задника.
цитирай
7. kvg55 - До 2. raders
14.07.2023 18:50
Чуди се. Учудването е мъдростта на глупака.
цитирай
8. kvg55 - До 3. morskipesni
14.07.2023 18:53
Хе–хе–хе, а по стените наоколо има ли поражения от "БУМ"?
цитирай
9. kvg55 - До 4. morskibesni
14.07.2023 18:56
За "iw68" съм съгласен с теб – "това е дегенерат, опияняващи се от вонята на путинския анус".
За другите не съм съгласен.
цитирай
10. kvg55 - До 5. dupedalo
14.07.2023 18:58
Давай, ако още ти обръщат внимание, че времето е безпощадно.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Краси, здравей!
14.07.2023 22:18
Имам чувството, но може и да се лъжа, че ОТАНците , /онези на Борн и те бяха с някакви танци накрая/ след срещата , замечатеьната, със Зеленски са се отбили в блога ти, за пресконференция!?
Така ли е или греша ?
цитирай
12. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
14.07.2023 22:26
Ха–ха–ха!
Не, не, аз прескочих до Брюксел.
цитирай
13. mt46 - ...
14.07.2023 23:33
Папергер и много други искат да печелят пари от военния конфликт...
цитирай
14. kvg55 - До 13. mt46
14.07.2023 23:51
Естествено.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5913356
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34449
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930