Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03 11:01 - © Международното положение пречи на Джо Байдън
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 274 Коментари: 12 Гласове:
12

Последна промяна: 13.03 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.03.2024г.

     "Байдън нападна Путин в последното си съобщение (става въпрос за Обръщението на президента Байдън за състоянието на Съюза от 7–ми март) : предизвика смях", пише Андрей Яславски в "Московский Комсомолец".
А защо да е така? И дали е така?
"Пред Конгреса президентът на САЩ се опита да се представи като енергичен лидер … Президентът стреля няколко пъти по Тръмп; неговите подготвени забележки направиха подигравателни препратки към "моя предшественик" 13 пъти. Байдън многократно се позовава на Тръмп, когато критикува възгледите на бившия президент за всичко – от външната политика до имиграционната реформа …
В самото начало на речта си той спомена "моя предшественик", критикувайки бившия президент за изявлението му за насърчаване на Руската федерация да нахлуе в страни от НАТО, които не изпълняват целите за разходите (2 % от БВП) за въоръжаване …
"Бившият президент всъщност каза това – прекланяйки се пред руския лидер. Мисля, че е възмутително, опасно и неприемливо", беснее Байдън от трибуната … "Посланието ми към президента Путин, когото познавам от дълго време, е просто : Няма да си тръгнем. Няма да се преклоним. Няма да се поклоня".
Малко след това Байдън отхвърли твърденията на Тръмп за изборите през 2020–та година като "най–сериозната заплаха за демокрацията в САЩ след Гражданската война", пише Андрей Яславски.
Знае се : най–върлите му врагове за Джо са Тръмп и Путин.
Писал съм неведнъж за обсебеността на Пръдливият лъжлив Забраванко от руския президент.
В Обръщението си Байдън споменава името на Путин (Putin) 7 пъти, като най–смешните изрази, в които го е употребил са :
" Ако някой в тази зала смята, че Путин ще се спре на Украйна, уверявам ви, че няма да го направи;
Но Украйна – Украйна може да спре Путин. Украйна може да спре Путин, ако застанем до Украйна и предоставим оръжията, от които се нуждае, за да се защити;
Сега – сега моят предшественик, бивш президент републиканец, казва на Путин, цитирам :  "Прави каквото искаш, по дяволите".
Посланието ми към президента Путин, когото познавам от дълго време, е просто : Няма да си тръгнем. Няма да се преклоним. Няма да се поклоня".
Думата Русия (Russia) е употребена само 1 път : "Отвъд океана Путин от Русия е на поход, нахлувайки в Украйна и сеейки хаос в цяла Европа и извън нея".
За сравнение в Обръщение на президента [на Руската федерация] към Федералното събрание от 29–ти февруари Путин не споменава нито веднъж името на Байдън (Байден), а на САЩ (США) 2 пъти : "В навечерието на президентските избори в САЩ те просто искат да покажат на своите граждани и на всички останали, че все още управляват света. Те казват, че по тези въпроси, където е изгодно за Америка да преговаря, ще имаме разговор с руснаците, а където не е изгодно за тях, няма какво да обсъждаме, както те самите казват, както обикновено, там те ще се стремят да ни победят … Действията на САЩ и техните сателити всъщност доведоха до демонтажа на европейската система за сигурност. Това създава рискове за всички".
А Дончо? Дончо въобще не е удостоен да му се спомене името. Името Тръмп (Trump) въобще не е употребено от Байдън в Обръщението на президента Байдън за състоянието на Съюза.
Обаче изразът "моя(т) предшественик" (my predecessor) е употребен 13 пъти, като най–смешни са следните :
" Сега – сега моят предшественик, бивш президент републиканец, казва на Путин, цитирам : "Прави каквото искаш, по дяволите";
Много от вас в тази зала и моят предшественик обещават да приемат национална забрана на репродуктивната свобода;
Един президент, моят предшественик, се провали в най–основното президентско задължение, което дължи на американския народ : задължението да се грижи;
"Купете [US]Америка" е законът на страната от 30–те години на миналия век. Предишни администрации, включително моят предшественик – включително и някои демократи в миналото – не успяха да купят [us]американците. Вече не;
Казаха ми, че моят предшественик се е обадил на членове на Конгреса в Сената, за да поиска да блокират законопроекта. Той чувства политическа победа – той го гледаше като – това би било политическа победа за мен и политически загуба за него. Не става въпрос за него. Не става въпрос за мен. Бих бил победител – всъщност не. Аз …;
И ако моят предшественик гледа : Вместо да плащате [да играете] политика и да притискате членовете на Конгреса да блокират законопроекта, присъединете се към мен и кажете на Конгреса да го приеме;
Но за разлика от моя предшественик, аз знам кои сме ние като [us]американци. Ние сме единствената нация в света със сърце и душа, които черпят от старо и ново;
Честно казано, въпреки всичките му трудни приказки за Китай, на моя предшественик никога не му е хрумвало да направи нещо от това".
image

Президентът на Съединените щати Джо Байдън гледа да види Путин и Тръмп на бесилото

Когато в началото на речта си президентът каза "Един президент, моят предшественик, се провали в най–основното президентско задължение, което дължи на американския народ : задължението да се грижи", един член на Конгреса репликира като извика : "Лъжа!".
В напрегнат момент, когато Байдън ангажира републиканците с имиграцията, атакувайки ги за блокиране на двупартийно споразумение за границата и националната сигурност, което беше спряно в Сената миналия месец, конгресменът Марджъри Тейлър Грийн, крайнодесен републиканец от Джорджия, помоли Байдън да спомене Лейкън Райли, студентка от щата Джорджия, която беше убита от имигрант без документи.
Грийн връчи на Байдън значка с името на Райли, когато той влезе в залата, а президентът вдигна значката, докато произнасяше името ѝ, въпреки че изглеждаше, че произнася погрешно нейното име. След това Байдън изрази съболезнованията си на родителите на Райли и подчерта необходимостта от "промяна на динамиката на границата", като каза : "С уважение бих предложил моите приятели републиканци да го дадат на [us]американския народ като прокарат този законопроект. Трябва да действаме сега".
Досега въпросите за възрастта и годността на Байдън за длъжността президент се превърнаха в един от основните фонове на президентската кампания. Това е една от основните причини много демократи да казват, че биха предпочели друг кандидат.
Сътрудниците на президента признаха преди речта, че възрастта на Байдън е тема в съзнанието на избирателите и президентът е готов да я засегне в речта си, ако не и да се спре подробно на нея. Аргументът му на този фронт – че Тръмп е почти на същата възраст, само че с остарели и отмъстителни възгледи – имаше за цел да обезвреди ситуацията и да я обърне срещу опонентът му.
"Нека завърша с това. Ура! … Знам, че може да не изглеждам така, но съм тук от известно време. Когато станеш на моята възраст, някои неща стават по–ясни от всякога", каза президентът и предизвика аплодисменти и смях (applause and laughter).
Външната политика обикновено остава на заден план по време на речите за състоянието на Съюза; целевата аудитория е Конгресът и [us]американският народ и техните проблеми обикновено се намират в пределите на Съединените щати.
Но по причини, които не са изцяло под негов контрол, Байдън е президент на външната политика във време на дълбоко глобално напрежение. Конфликтът в Украйна продължава и бъдещето на [us]американската помощ за Киев е под въпрос. А войната на Израел срещу Хамас в Газа, предизвикана от терористичните атаки на 7–ми октомври, създаде хуманитарна криза, която разделя политическата коалиция на Байдън.
Така че беше неизбежно външните работи да заемат повече от времето на Байдън, отколкото в предишните му изяви, дори ако неговите помощници признаят, че това не е тема, която винаги е на първо място в умовете на избирателите. Тя пое и голяма част от встъпителната част на речта му. Затова се втурна и да се заяжда с Владимир Владимирович, на когото въобще не е от категорията и ранга и да се оплаква от него :
"Това, което прави нашия момент рядък, е, че свободата и демокрацията са атакувани – както у дома, така и в чужбина едновременно … Отвъд океана Путин от Русия е на поход, нахлувайки в Украйна и сеейки хаос в цяла Европа и извън нея", изтърси Байдън и то седмица след като Владимир Владимирович му обясни, че "Действията на САЩ и техните сателити всъщност доведоха до демонтажа на европейската система за сигурност. Това създава рискове за всички". Така Джо все едно попита "кой ми сра в гащите?", защото за бързото скапване на буржоазното общество и [us]американската демокрация в частност вината не е на Путин и на Руската федерация, а на официалната либерастка политика на байдъновата администрация и Евроколхоза. И за войната в Близкия Изток също – преди Байдън да влезе в Капитолия, широко разпространеното недоволство от неговото поведение във войната между Израел и "Хамас" беше очевидно от протестите на гражданите по маршрута на неговия кортеж.
"Съединените щати ръководят международните усилия за получаване на повече хуманитарна помощ в Газа", каза президентът, а Военно–въздушните сили на Кралство Йордания не уцелиха ивицата Газа и изтърсиха хуманитарната помощ в морето.
image   

Някои жители на ивицата Газа плуваха в морето, за да спасят хуманитарната помощ

"И Израел също трябва да изпълни своята роля. Израел трябва да позволи повече помощ в Газа и да гарантира, че хуманитарните работници няма да бъдат хванати в кръстосания огън … И те обявяват, че ще … те ще … ще имат пресичане в Северна Газа", пелтечи Байдън, а израелците въобще не го слушат и "Израелската армия продължи яростните си въздушни удари по ивицата Газа в събота, убивайки и ранявайки хора. Това стана, когато спуснати от въздуха хуманитарни доставки паднаха върху тълпи от хора, причинявайки жертви за втори пореден ден … Израелска въздушна атака срещу бежански лагер в централната част на Газа уби най–малко 10 души, съобщиха палестински медии … Здравните власти в ивицата Газа съобщиха, че 30960 души са загинали в ивицата от началото на конфликта между Израел и Хамас на 7–ми октомври", пишат NHK (Japan Broadcasting Corporation) и
image

"Това не прави нещо ново, но в … новините – в хиляди градове и села [us]американският народ пише най–великата история за завръщане, която никога не е разказвана … Завръщането на [US]Америка изгражда бъдеще на [us]американските възможности; изграждане на икономика от средата навън и отдолу нагоре, а не отгоре надолу; инвестирайки в цяла [US]Америка, във всички [us]американци, за да направим всеки – сигурни, че всеки има справедлив шанс и не изоставяме никого–никого … Превръщане на неуспеха в завръщане. Това прави [US]Америка. Това прави [US]Америка … Хора, наследих икономика, която беше на ръба. Сега нашата икономика буквално предизвиква завистта на света … Къде е написано, че не можем да бъдем производствената столица на света? Ние сме и ще го направим", хвали се Байдън без да споменава, че стари приятели като арабите се отдръпват от "хегемона".

https://www.mk.ru/politics/2024/03/08/bayden-v-svoem-poslednem-poslanii-sdelal-vypad-v-adres-putina-vyzval-smekh.html
https://www.discred.ru/2024/03/08/bajden-v-svoem-poslednem-poslanii-sdelal-vypad-v-adres-putina-vyzval-smeh/
https://www.whitehouse.gov/state-of-the-union-2024/
http://kremlin.ru/events/president/news/73585
https://cursorinfo.co.il/israel-news/gumanitarnaya-pomoshh-upala-v-more-v-sektore-gaza-video/
https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/ru/news/20240310_02/
https://www.yenisafak.com/ru/news/17928

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. iw69 - Каква бе поговорката?
13.03 12:23
Май беше:
„На крив ..уй вълната му пречи.“
Та и на дрътия и тъп Джо все другите са му виновни.
цитирай
2. icansing - Когато каубой пита: "Къде ми е конят?",
13.03 14:05
винаги засенчва с ръка главата откъм тила -там е врагът!
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
13.03 18:44
Пречи, ама то няма на какво да му пречи.
цитирай
4. kvg55 - До 2. icansing
13.03 18:44
Да–а–а, уместна и точна забележка.
цитирай
5. onlooker - Още от времето на Хермес Трисмегист ...
13.03 19:30
icansing написа:
винаги засенчва с ръка главата откъм тила -там е врагът!

„Когато ученикът е вече готов, появява се и Учителят”...
цитирай
6. planinitenabulgaria - Да живее международното положение!
13.03 19:38
!
цитирай
7. mt46 - ...
13.03 20:59
Американците са майстори в игрите на демокрация... Артисти...
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Краси?
13.03 21:45
Бай Данчо е симпатяга! Утре ще пита на какви избори трябва да се яви и кой му е опонент!?
А по нататък, ако за беля, спечели, как и е името на държавата, на която е президент?
цитирай
9. kvg55 - До 5. onlooker
18.03 18:49
В социалистическото училище дежурният стоеше до вратата на класната стая и при отварянето й командваше : Клас стани! Клас мирно! Така класът се подготвяше и настройваше за предстоящия час. Сега е разпасана работа. То затова и нямаме свястно образование.
цитирай
10. kvg55 - До 6. planinitenabulgaria
18.03 18:51
Да живее, бае Коста.
Само че това международно положение може да ни поизтреби малко.
цитирай
11. kvg55 - До 7. mt46
18.03 18:53
Шарлатани. Марк Твен описва едни такива шарлатани.
цитирай
12. kvg55 - До 8. leonleonovpom2
18.03 18:54
Видях го на изборите в Руската федерация, за което мисля да пиша.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5916326
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930