Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01 11:01 - © Класика : От "Осанна!" до "Разпни Го!"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 457 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 17.01 20:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.01.2024г.

     Айде–е–е, отричането от атлантическия Христос започна.
"Преживяваме края на германския специален път, което е една от причините 2024–та година да е толкова решаваща година за Германия и следователно също и за Европа. Това се отнася както за икономиката, така и за политиката. Икономическият успех на Германия през последните десетилетия е свързан с факта, че Германия получи сигурността си от САЩ повече или по-малко безплатно …Предпоставката за силата на германската индустрия беше евтиният газ от Русия … И най–големите печеливши от миналото са в опасност да се превърнат в губещи днес … Много неща, които някога правеха Германия силна, сега заплашват да я отслабят … Украйна не може да поддържа защитата си без Запада … Знаете поговорката, която талибаните казаха на американците, когато започнаха войната в Афганистан след 11–ти септември : "Вие имате часовници, но ние имаме време" … Втората констатация, която противоречи на лелеяните европейски вярвания : национализмът е жив. Украйна показва това. Хората са готови да пожертват живота си за свободата на своята нация. Национализмът може да мобилизира едно общество. Вече не мислехме, че това е възможно в Европейския съюз … Не знам как ще станат тези избори [в САЩ]. Но независимо как ще завършат, ще имат епохално въздействие върху Европа, точно както през 1989–та година. Европейският период на мир оттогава се основава на сигурността, осигурена от САЩ. Във всеки случай това е краят.
Съотношението на силите в света се променя. Съотношението на силите се пренарежда. И ние, Западът, САЩ и Европа, не сме от печелившата страна", това казва соросоидът Иван Кръстев, който "ръководи Центъра за либерастки стратегии в София", в едно доста семпло и с не особено задълбочени и смислени отговори като например "Бъдещето ще помогне на политиката да се обедини. Съгласни сме да решим един проблем днес, решаваме следващия в бъдеще и така възникват компромисите … Ако бъдещето изчезне, готовността за компромис намалява" интервю за немският Augsburger Allgemeine 
image

След като "ние, Западът, САЩ и Европа, не сме от печелившата страна", кои ще са откъм печелившата страна? А–а–а, Путин, а–а–а Си Дзинпин. Все врагове на атлантизма.
Атлантикът Кръстев не го казва директно, ама то се вижда. А и той го е разбрал и се готви.   
Почетният председател, който никога не е бил отнесен евроатлантик, предвидливо подръпна юздите към  правилната посока на заблудените и ентусиазирани свои партийни аркадаши.
"… светът се променя пред очите ни. Динамиката на геополитическия контекст е ново предизвикателство пред защитата на националните интереси, националната сигурност и националния суверенитет. На прага сме на дългосрочно противопоставяне на Глобализма с очакванията на националните държави и на националните идентичности … преобразуването на политическия ни свят в легитимно многополюсен", пише Ахмед Доган в Обръщението. 
Дори Атлантическият клуб, който застъпва "Атлантическите ценности" още от създаването му през 1990–та година, унило се отдръпва от борбата за утвърждаването на тези ценности, които трябва да се защитават и налагат постоянно – всекидневно и всекичасно, защото враговете само това чакат за да настъпят в съзнанието на колебаещите се. Ето – последната новина в сайта на клуба е чак от 1–ви декември миналата година. А президентът Сополан Паси и директор Велизар Шаламанов откога не са се явявали по телевизията, да не говорим за Асен Агов и Бойко Станкушев. Само компрометираната Елена Поптодорова е активна, скоро пелтечеше по телевизията, ама тя носи повече вреда на атлантическата идея, отколкото полза.
Ами Атлантическия съвет на България, който подкрепя "евроатлантическия избор и път на България"? Той е още по–зле и може да се каже, че направо е изпрегнал и хвърлил петалата.
"Членовете на АСБ са убедени в необходимостта от реални, непосредствени и организирани действия на гражданското общество за защита на евроатлантическия избор на страната", пише в сайта на "демократичната общност от хора".
Какви действия, бе? Като последната ви публикация е от 31–ви юли 2022–ра година, а последното ви събитие е от преди пет години – от 11–ти декември 2018–та година 
image


image
Явно тежък и необратим маразъм е налегнал атлантизма и атлантиците в България.

Така сайтът на либертарианците от Института за свободен капитализъм "Атлас" дълго време мълча, мълча, преди да хлопне кепенците. Криза в жанра.
Не всички могат да се отрекат за една нощ от Него. И е логично убедените атлантици да изпаднат в депресия, както и убедените комунисти след Реставрацията на капитализма.
А статистиката на Министерството на търговията на Съединените щати за вноса на петрол от Руската федерация, въпреки забраната наложена на 1–ви април 2022–ра година, направо му е зачукала пироните на атлантизма : Москва, 11–ти януари – информационна агенция Neftegaz.RU : САЩ са внесли 10 хиляди барела през ноември 2023–та година нефт от Русия.
На 11–ти януари 2024–та година РИА «Новости» публикува изчисленията си въз основа на митнически данни на САЩ, според които през октомври 2023–та година Щатите са възобновили вноса на петрол от Русия след 17–месечно прекъсване :
през октомври 2023–та година САЩ са закупили 36,8 хиляди барела петрол от Русия в размер на 2,7 милиона щатски долара;
през ноември 2023–та година от Русия са внесени 9,9 хиляди барела за 750 хиляди щатски долара.
Статистиката за международната търговия със стоки и услуги на САЩ за ноември 2023–та година, публикувана на 9–ти януари 2024–та година от Бюрото за икономически анализи (Bureau of Economic Analysis, BEA) на Министерството на търговията на САЩ, потвърди вноса на руски петрол в Щатите :
обемът на вноса на петрол от Русия през ноември 2023 година възлиза на 10 хиляди барела;
митническа стойност – 749 хиляди щатски долара;
за октомври 2023–та е посочен 0 обем на вноса (и в статистиката за ноември и октомври);
за януари–ноември 2023–та година вносът също възлиза на 10 хиляди барела, тоест през останалите месеци показателите също са били 0–ви, изнася «Нефтегаз.РУ».
image

Приложение 17а. Вносът на суров петрол от САЩ по избрани страни и области. Източник : BEA 

Де да беше само петрола, ама не е – САЩ внасят и други стоки от Руската федерация.
Международна търговия на стоки и услуги на САЩ, ноември 2023–та година
Номер на изданието : CB 24-04, BEA 24-01
9–ти януари 2024–та година – Бюрото за преброяване на населението на САЩ и Бюрото за икономически анализи на САЩ обявиха днес, че дефицитът на стоки и услуги е бил 63,2 милиарда долара през ноември, спад с 1,3 милиарда долара от 64,5 милиарда долара през октомври, ревизиран.
Списък на експонатите – Експонати за съобщения на новини :
– Приложение 14а. Търговия със стоки в САЩ по избрани страни и области : 2022–ра година. В милиони долари. Източник : BEA 
image

– Приложение 14. Търговия със стоки в САЩ по избрани страни и области : 2023–та година. В милиони долари. Източник : BEA 
image

А балансът между износа и вноса на Съединените щати с Руската федерация е с отрицателен знак минус (–) – Аха, значи Щатите здраво наливат долари във военната каса на Злото жоже.
"Държавният департамент не е запознат с данни за възобновяване на вноса от Съединените щати на петрол от Руската федерация", твърди ТАСС : "Заместник–ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Ведант Пател не е запознат със съобщенията, че Съединените щати са възобновили вноса на петрол от Русия след прекъсване от 1,5 години.
"Не съм виждал тези доклади и не бих повярвал, че имат някаква валидност", каза той на брифинг за журналисти. В същото време Пател обеща да провери отново тази информация.
Ха–ха–ха, тоя не вярва дори на институциите на собствената си държава, чиито чиновник е.
А 10 хиляди барела за мижавите 749 хиляди щатски долара е нищожно количество.
Но с тази покупка се проиграва схемата за заобикаляне на санкциите.
Всяка идея, инициатива, начинание, са обречени на неизбежен провал, когато се поддържат и осъществяват от глупаци като съпредседателя на Атлантическия съвет на България доцент доктор Момчил Дойчев, който е "завършил философия в СУ "Свети Климент Охридски", специализира философия на историята, социология и политически науки", значи учен, който казва "По ирония на историята датите 19–ти февруари / 3–ти март по стар и нов стил си приличат по своя трагизъм. На едната русофилите "честват" обесването на Левски, а на другата "безсрочната руска окупация на България".
Нумерологията няма никакво място в науката и сред учените, за какъвто се има Дойчев.
Честването на обесването на Апостола започна след Реставрацията в новобуржоазна България, за което съм писал. И като каква "безсрочна руска окупация на България" има след Освобождението, къде я вижда в царска, социалистическа и новобуржоазна България, умникът не обяснява.

https://www.augsburger-allgemeine.de/politik/interview-ivan-krastev-der-krieg-veraendert-europa-mehr-als-die-menschen-wahrnehmen-id69050386.html
https://www.dps.bg/%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB/obrastenie-na-pochetniya-predsedatel-na-dps-d-r-ahmed-dogan.html
https://adn.bg/acb-home/
http://atlantic-council.bg/
https://neftegaz.ru/news/Trading/811237-chto-so-statistikoy-ssha-v-noyabre-2023-g-importirovali-10-tys-barr-nefti-iz-rossii/
https://www.census.gov/foreign-trade/Press-Release/current_press_release/ft900.pdf
https://tass.ru/ekonomika/19711807

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - "Германския специален път" го видяхме:
17.01 12:00
Фалити, загуби, мизерия и арабски гета. Прииждане на нови, пещерни гаджали и екстрадиране по документи на навлезлите в професията, съвестни работници. Пълна дивотия-изпростяване. Скъпотия до шия. Невиждан спад на жизненото равнище. Лъжи, корупция и далавери по върховете. Нито една нормална новина- хаос, демагогия изразявана от малоумниците на власт и натъпквана от медиите в главите на масите. Аз обичах Германия като своя. Тя ми даде отначало много- признание, свобода, култура, финанси- след Ковида се затвори в себе си, превърна хората (си) във врагове- сега е настръхнала срещу "чуждите", защото още не е осъзнала че това са НЕЕВРОПЕЙЦИТЕ- американци и афро-азиатски туземци, а ние от европейския Изток служим за балансьор против прекатурване на лодката в бурята.
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
17.01 21:00
Така е, когато си бил десетилетия под us–американски диктат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5959980
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930