Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2023 20:01 - © Добре дошли, ама с едно на ум
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1050 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 10.11.2023 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.11.2023г.

     В речта си на конференцията на посланиците на Евроколхоза за 2023–та година Урсула  фон дер Лайнен 11 (Единадесет) пъти подпали ушите на присъстващите с думата "Russia".
Обаче ги погали двойно повече – 23 (Двадесет и три) пъти употреби думата "Ukraine".
А "China", не е пропусната и "China". Върху нея е наблегнато 21 (Двадесет и един) пъти.
"Днес бих искала да се съсредоточа върху три от най–стратегическите и значими проблеми, пред които сме изправени в момента. Това са Украйна, Близкия изток и Китай" – Хе–хе–хе, Китай бил проблем, а Евроколхозът и самата Урсула  фон дер Лайнен не са проблем?! Хи–хи!
И Украйна е проблем?! Ех, Лайнен, Лайнен! Проблем е Руската федерация. "Измамна Русия", както я наричаш. А Украйна е решение на проблема. И вие залагате на това решение. Самата ти го каза в речта си пред Върховната Рада на Украйна на 4–ти ноември : "Цяла Европа изпитва дълбока благодарност за това, което направихте от началото на тази брутална война. Вие се борите не само за вашата свобода, вашата демокрация и вашето бъдеще, но и за нашето. Вие се борите за Европа! … Уважаеми народни депутати, скъпи хора на Украйна! Благодаря ви много! … Всички украинци се изправиха срещу руското варварство. И на фона на вашата смелост, има само едно нещо, което ние, останалите европейци, трябва да направим – това е да стоим до Украйна толкова дълго, колкото е необходимо … Затова не трябва да повтаряме грешките от 2014–та година и да продължим да оказваме максимален натиск върху Русия до края на агресията, докато Украйна установи справедлив и траен мир … Вие ни учите на истинското значение на Европа. И този дух ме доведе тук. И той доведе като мен всички европейски лидери, които пристигнаха в Киев след повече от 600 дни война. Ние носим солидарността на европейските граждани, но не носим Европа при вас, защото Европа вече е тук. Европа вече е тук, във вашата борба за свобода. Европа е тук във вашия демократичен дебат. Европа е тук във вашата съпротива срещу тиранията. Европа е в очите на всички украинци, които се борят за по–добро бъдеще. И заедно можем да спечелим тази битка, заедно можем да завършим нашия съюз, заедно можем да доведем Украйна до нашия общ европейски дом – това е мечтата на украинските герои и украинските мъченици. Това е и нашата мечта … Заедно сме Европа. Да живее Европа! Слава на Украйна!"
image

Ех, Лайнен, Лайнен!, сбъркана глава си ти. И как можа цели десет пъти да навреш в ушите на украинските нацисти омразната им дума "росія", която те от злоба изписват с малка буква.
В Радата ѝ казали следното : "Вижте какво постигнахме. Путин се провали във всички свои стратегически цели. Основната му цел беше смяната на режима. Той искаше да свали правителството в Киев. Но не само неговите офанзиви срещу столицата са напълно провалени. Правителството на Украйна е силно, подкрепено от вътрешна и международна подкрепа. Радата, украинският парламент, приема широкообхватни реформи, които мнозина смятаха за невъзможни преди войната. И Украйна се движи с амбиция и решителност по пътя си към Европейския съюз. Те ми казват, че днес, повече от всякога, ние сме господари на собственото си бъдеще. И са прави".
И им повярвала и въз основа но това направила следното заключение : "Русия искаше да заличи националната идентичност на Украйна. Вместо това войната изкова идентичността на Украйна по–силна от преди. Русия искаше да отслаби НАТО. Вместо това НАТО се съживява с два нови съюзника, а разходите за отбрана се увеличават в целия Европейски съюз. Руската армия е загубила половината от конвенционалната си техника и е пожертвала над 100000 от своите младежи. Руските наемници са се обърнали срещу своите господари. Или помислете за страховития някога руски черноморски флот. Днес, благодарение на смелите действия на украинците, той се отказа от блокирането на Одеса. И има още безброй примери. Така че дори ако ситуацията на място сега се развива бавно, едно нещо е кристално ясно : поради решимостта на Украйна и поради нашата непоколебима подкрепа, тази война ще остане стратегически провал за Кремъл".
Провалът на Руската федерация, Русия, Кремъл и лично на Владимир Путин е налице.
Според главния комисар на евроколхозната комисия.
А бившият началник на военния комитет на НАТО Харалд Куят в интервю за YouTube канала на HKCM казва друго : "От няколко дни руснаците говорят за активна отбрана. Това означава, че готвят нападение … Мисля, че в един момент руснаците наистина ще започнат мощна офанзива, тъй като са съсредоточили огромни сили в тила. Казват 350 хиляди войници … Те съсредоточават значителни сили по този начин – и това може да означава, че се готвят за пробив"
image

Според Куят целта на руснаците не е да задържат територии на всяка цена. Той смята, че Русия възнамерява да унищожи украинските въоръжени сили. В това той вижда проявление на "фундаменталното правило на Клаузевиц" (става дума за Карл фон Клаузевиц, пруският генерал-майор и военен теоретик). Там се казва : обезоръжиш ли врага, останалото ще стане от само себе си. И точно това, както посочва бившият ръководител на военния комитет на НАТО, руските военни са постигнали.
"Наистина ли ЕС иска Украйна като член?", съмнява се британското издание UnHerd 
image

"В основата на всяка реформа стои фактът, че Украйна ще бъде значително по–малко просперираща от повечето си съседи в ЕС : миналата година тя имаше БВП на глава от населението от 4534 долара в сравнение с 48433 долара в Германия и страната ще пристигне все още с белези от войната. Вътрешните прогнози на ЕС за разширен съюз, включващ Украйна, Молдова, Грузия и шест държави от Западните Балкани, изчислиха, че Киев ще има право на приблизително 186 милиарда евро за седем години.
Това би имало сериозни последици за съществуващите държави–членки, изисквайки съкращения на субсидиите за земеделските стопанства с около 20%. Допустимостта на новите участници да получават пари за подобряване на инфраструктурата в по–бедните държави също би означавало, че Чехия, Естония, Литва, Словения, Кипър и Малта вече не няма да отговарят на условията за такова финансиране и ще отпаднат от списъка на нуждаещите се.
Следващата седмица Европейската комисия ще публикува доклад за напредъка на присъединяващите се страни към членство. Длъжностни лица казват, че ще препоръчат започване на преговори с Украйна, но като твърдо изискват напредък по мерките за борба с корупцията, както и независима съдебна система и права на малцинствата. И докато Зеленски оглави видимо потискане на корупцията, страната му все още е на 116–то място в индекса за възприятие на корупцията, а президентски съветник наскоро коментира, че служителите все още "крадат, сякаш няма да има утре", изтъква британският информационен ресурс 
image

"Започна блокадата на границата от превозвачи. Браншът подкрепя протеста; Малко след 12:00 часа няколко десетки превозвачи започнаха да блокират три полско–украински гранични пункта в Хребене, Дорохуск и Корчова. Протестиращите искат, наред с други неща, да се въведат търговски разрешителни за украинските превозвачи и да се ограничи техния брой до нивото преди руското нахлуване в Украйна. Протестът е регистриран до 3 януари",
съобщава местната полска радиостанция RMF24 на 6–ти ноември.
По данни на РИА "Новости" ГКПП Ягодин – Дорохуск, Рава–Руская – Хребене, Краковец – Корчова са блокирани и поляците планират да продължат акцията до 3–ти януари, а ако не им се обърне внимание, тогава и по–дълго.
"Орбан от Унгария казва, че преговорите за бъдещото членство на Украйна в ЕС не трябва да напредват; Министър–председателят на Унгария каза, че не подкрепя напредването на преговорите за бъдещото членство на Украйна в Европейския съюз, сигнализирайки отново, че страната му може да представлява основна пречка пред амбициите на Киев да се присъедини към блока", съобщава The Associated Press.
image

Виктор Орбан се зарадва на връщането на словака Роберт Фицо в Европейския съвет. И двамата са от един дол дренки

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/speech_23_5581
https://www.rada.gov.ua/news/Top-novyna/243176.html
https://tsargrad.tv/news/ogromnye-sily-v-tylah-jeks-nachalnik-voennogo-komiteta-nato-predrjok-russkoe-nastuplenie_904476
https://unherd.com/thepost/does-the-eu-really-want-ukraine-as-a-member/
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-rozpoczela-sie-blokada-granicy-przez-przewoznikow-branza-pop,nId,7132134#crp_state=1
https://apnews.com/article/hungary-orban-ukraine-eu-membership-talks-b6d1d7effbd6ee5f968d6fc5024936af

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
10.11.2023 20:42
ЕС е капан за наивници...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
10.11.2023 21:24
Шарани бол.
цитирай
3. putinofil - Путиноидите много мразите Лайен бе
11.11.2023 07:30
Ама целувате задниците на путинските пачаври захарова и митрофанова.
цитирай
4. nedovolen - Моето куче Джек беше казало: пусна ...
11.11.2023 07:59
Моето куче Джек беше казало: писна ми от проблемите на управниците, вече те са ми проблем.
:)))
цитирай
5. kvg55 - До 3. putinofil
11.11.2023 08:12
Кой я мрази, бе, умник? Какво четеш, какво разбираш? Защо да го мразиш глупака? Подиграваме й се.
цитирай
6. kvg55 - До 4. nedovolen
11.11.2023 08:13
Мъдър е Джек.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5966283
Постинги: 2840
Коментари: 26156
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930