Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2021 11:01 - © Т*ша*и на рояци през 2021-ва
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1273 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 31.12.2021 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.12.2021г.

     Голям ташак се заформи в международните отношения тази година : image

* На 30-ти март Държавният департамент публикува "Доклад как страните са спазвали през 2020 година правата на човека". Но пропуснал да опише състоянието със спазването правата на човека в самите Съединени щати. Досадният пропуск поправили китайските другари с "Доклад за нарушенията на правата на човека в САЩ през 2020 година" : image

Така нещата относно правата на човечеството добили завършен вид.

* Посолството на Руската федерация в Република България също се развълнувало от доклада на Държавния департамент и похвалило държавата, че "Поръчвайки всяка година такива обемни проучвания, властите на САЩ все пак допринасят за борбата срещу безработицата в собствената си страна …" .

* В интервю за ABC News президент Байдън определи колегата си Путин като човек без душа и твърди, че го смята за убиец. Президентът на Руската федерация му пожелал : Бъди здрав!
Обаче в руския подземен свят, пожелаването на "Здраве" се приема като заплаха за живота.

* Генералният консул на Китай в Рио де Жанейро Ли Янг пък нарекъл министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо в Twitter "момче" и "бягащо куче" – израз от времето на другаря Мао, с който са наричани зависимите от Съединените щати нации и политици.

* Министерството на външните работи на Република Беларус отговорило на глупавото поздравление на Посолството на Съединените американски щати в страната с ироничното : "заедно ще стигнем до момента, в който ще можем с радост да поздравим Шестия морски флот на САЩ до морските граници на Беларус!", визирайки думите на Джен Псаки image

* Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров при срещата си с първия дипломат на Европейския съюз Жозеп Борел в Москва, определи съюза като "ненадежден партньор". При тръгването към РФ Борел се изфука, че ще отправи "ясни послания" към управляващите в Русия, но на твърдението на Лавров си затрая гузно. За капак докато Борел беше в Москва, руското министерство на външните работи изгони трима европейски дипломатиот Германия, Швеция и Полша, защото са участвали в протестите в подкрепа на Навални. "Руската страна очаква, че в бъдеще дипломатическите мисии на Кралство Швеция, Република Полша и Федерална република Германия, както и техният персонал, ще следват строго нормите на международното право", съобщи руското МВнР.

* Отново Лавров в своя изкусен дипломатичен стил коментира поведението на САЩ. Според него американците се държат като улични хулигани, но руснаците умеят да се защитават.

* В интервю за "Голямата игра" по "Първи канал" Лавров иронизира : "Ако САЩ насърчават демокрацията, практиката трябва да докаже валидността на теорията, имайки предвид практиката в самите Съединени щати и по света – Ирак и Либия – които демократизираха … Виждал съм чернокожи, които сега играят в произведенията на Шекспир. Просто не знам кога ще се появи бял Отело. Виждате ли, това е абсурдно. Политическата коректност, доведена до този абсурд, няма да завърши добре … Джо Байдън вече каза, че дипломацията се е върнала към американската външна политика".

* Президентът на Украйна Владимир Зеленски наденал огромна за тялото му бронежилетка се явил на фронта с Луганската и Донецката републики за да повдигне бойният дух на укрите : image

Путин пък излязъл с предложение "Нормандската четворка" (Русия, Германия, Франция и Украйна) да се трансформира в тройка, без Киев. Така и така Зеленски се страхува да срещне Владимир Путин очи в очи. Заместник-ръководителят на администрацията на президента на Руската федерация Дмитрий Козак бил по-ясен : "Вярвам, че вече има такива оценки и подкрепям тези оценки, които съществуват в Украйна, че началото на военните действия е началото на края на Украйна. Това е отстрел, изстрел не в крака, а в слепоочието", казал той.

* От историята със седемгодишно закъснение изплува взривяването на склад за боеприпаси в село Врбетице, Чехия. При разследването в мъглата прозираха образите на прословутите Александър Петров и Руслан Боширов, но Чехия никак не можа да вземе решение за "руските агенти". И започна едно масово гонене на дипломати, привикване на посланици, правото да се предприемат реципрочни мерки в отговор. Според ЕС, който се обиди и тропна с крак срещу въведените от Русия санкции, тя нямала право на реципрочни мерки.

* Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз ги разтресе мания за преследване. На срещата на върха на ЕС на 24 и 25 май те решиха да се откажат от телефоните и таблетите си в залата за срещи по време на "стратегическата дискусия", която да се провежда конфиденциално. Така щели да попречат на "технически компетентните московски агенти" да подслушват разговорите.

* Батька призова Запада да му изплати разходите по извънредната ситуация със самолета на компанията Ryanair при кацането му поради заплаха от бомба на борда на летището в Минск.

* Us-американският министър на енергетиката Дженифър Гранхолм image

обвини руският газопровод "Северен поток-2", който още се строеше, че "транспортира най-мръсния природен газ на земята, без да се спазва квота по отношение на емисиите на метан", на което министър Александър Новак отговори : "Въглеродният отпечатък на руския газ, доставян в Европа през "Северен поток", е четири пъти по-малък от този на американския газТова се дължи главно на факта, че в САЩ по-голямата част от газа се добива от шистови находища с помощта на хидравлично разбиване".

* Йенс Столтенберг казал в Daily Mail, че "Трудно е да се повярва, че Кремъл не е участвал в отвличането на "Ryanair" в Беларус, за което му изказване е осмян от читателите на вестника.

* "Агенти на Путин" напоили британски военни и така ги накарали да буйстват"Шестима британски войници бяха свалени от влака и предадени на полицията близо до руско-естонската граница. Пътниците се оплаквали, че военните са пияни и се държат лошо, но според The ​​Daily Mirror има опасения, че "агентите на руското разузнаване са се възползвали от поведението на британските войници, за да дискредитират действията на НАТО" : image

* Неуспялата за президент кухарка Светлана Тихановска, в европейските страни започнали да я посрещат като действащ президент – В горната камара на чешкия парламент (Сенат) бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская беше приета като глава на беларуската държава. Това съобщи на 7 юни председателят на Сената Милош Вистрчил : image

* Имаше среща на G-7, която Китай нарече "малка група държави (клуб) , неспособни да решават съдбата на света" и им обясни тяхната фатална геополитическа изостаналост : "Ние вярваме, че страните, големи и малки, силни и слаби, богати и бедни, са равни и глобалните въпроси трябва да бъдат решавани чрез консултации с участието на всички държави. Времената, когато световни решения се взимаха от група държави, отдавна отминаха".

* На 16-ти юни в Женева се срещнаха Владимир Путин и Джо Байдън. The Hill написа : "Сега знаем защо Байдън се страхува от съвместна пресконференция с Путин", а Алексей Пушков, председател на комисията на Съвета на федерацията по информационна политика и взаимодействие с медиите, сравни президента Владимир Путин по време на срещата на върха Русия САЩ в Женева с герой в книги и филми за супер агента Джеймс Бонд.

* След двадесетгодишно присъствие войските на НАТО-то, воглаве с тези на САЩ напуснаха безславно Афганистан. И българският хигиенен контингент също : image

* Службата за безопасност на Украйна (СБУ) "задължи" министъра на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу да се яви на 20 юли в Мариупол в Главното управление (ГУ) на СБУ в Донецка и Луганска области във връзка със "създаването на паравоенни въоръжени формирования, които не са предвидени в закона". На Шойгу от страх му паднала шапката : image

Призовката е подписана от старши следователя на ГУ на СБУ Тарас Бутенко.
Политологът Евгени Сатановски коментирал изявлението на Службата за безопасност на Украйна (СБУ) така : "Той е мобилен човек, по принцип, ако се постави такава задача, той може да отиде. Не сам, наистина, а с армията. Но тогава … " – написал той в своя Telegram.

* Украинският дует в състав Марта Федина и Анастасия Савчук спечели бронзовите медали в синхронното плуване, но по погрешка бяха представени на подиума като представители на руския олимпийски комитет, тоест на Руската федерация, пише The Guardian. "Това беше чисто оперативна грешка", каза говорителят на организационния комитет Маса Танака : image

* Батька уреди Европейския съюз и в частност Литва с така любимите им мигранти : image

Изигра го каналджия.

* Евроколхозът нареди на Александър Лукашенко да води диалог "със собствения си народ"
"Неговата главна задача сега е да прекрати грубите репресии и да започне да разговаря със своя собствен народ, да допусне общонационален инклузивен диалог, за да се намери изход от днешната политическа криза, а също така да се организират свободни и справедливи избори в съответствие с международните задължения на Беларус, за да може народът на тази страна да вземе решение кой да стане бъдещият му лидер", заяви европейският чиновник Жозеп Борел Петер Стано image

* Съединените щати наредили на Китай "веднага и безусловно" да освободи канадски шпионин, осъден за шпионаж в полза на Канада и САЩ на 11 години затвор.

* За да се сложи на САЩ, Литва пресече червената линия и разреши на частично признатата Република Тайван да отвори дипломатически офис в столицата Вилнюс.

* НАТО-то и САЩ в частност, побягнаха от Афганистан с бързината и уплаха на заек.

* Еднополярният свят приключи в Афганистан.

* В декларацията след срещата на Байдън със Зеленски се казва : САЩ застават с Украйна и ще продължат да работят, за да държат Русия отговорна за агресията си : image

image
*
Папа Франциск разкритикува намесата на Запада в Афганистан, като се позова на германската канцлерка Ангела Меркел, но се оказа, че вместо нейни думи е цитирал руския президент Владимир Путин : image

* Говорителят на украинската делегация в Тристранната контактна група по Донбас (ТКГ) и съветник на ръководителя на кабинета на президента Алексей Арестович image

заявил, че Украйна трябва да бъде преименувана на Русь-Украйна и че работата в тази посока вече тече. Защо да не е Укрусь, предложила Маша Захарова : image

* Държавният департамент изнесе публично списъка на колониите на Съединените щати – 111 броя държави и територии, избрани на базата на лоялност и подчинение и поканени на "Срещата на върха за демокрация"9-10 декември чрез видеоконферентна връзка.

* На форума за сигурност в Киев заместник-държавният секретар Виктория Нюланд дала на украинците рецепта за победа над Руската федерация "Най-важното нещо сега е Украйна да продължи да дава пример за национално единство и да продължи да работи за справедлива, демократична нова Украйна. Няма нужда да ви обяснявам какво означава това. И показва пример за мирно съжителство, защото много руснаци биха искали да живеят в страна като вашата" : image

* На 9-ти февруари 1990 година янките в лицето на държавния си секретар Джеймс Бейкър в разговор с Михаил Горбачов записали черно на бяло, че НАТО-то няма да мърда на изток image
image
А какво излезе в последствие. Лъжат като дърти цигани.

Демокрацията, която Щатите налагат с оръжие по света : image

Мисионерският Евроколхоз : image





Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - От т*шаците е видно, че Слънцето ...
31.12.2021 11:34
От т*шаците е видно, че Слънцето няма да изгрее от запад.
Късметлийска Нова година!
:)))
цитирай
2. iw69 - В
31.12.2021 11:54
САЩ са само още потентни в разчесването и смяната на половите си органи - от вулва в пенис и обрато.
цитирай
3. elenkokoschkov - КАКВИ РОЯЦИ,
31.12.2021 12:14
ТУК ВЛАКОВИ КОМПОЗИЦИИ ТРЕБАТ!
И НЯМА ДА НАСМОГНАТ НА ТАШАЦИТЕ!
:))))!
ТАЗИ ГОДИНА Е СПОРНА НА ТАШАЦИ!
цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
31.12.2021 13:50
Да бъдем здрави през следващата година!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
31.12.2021 13:51
Това ,да не е продължение на Хашековия Швейк?

Весело посрешане на Нова Година!
цитирай
6. kvg55 - До 2. nedovolen3
31.12.2021 13:51
Върви да си кичиш елъта.
цитирай
7. kvg55 - До 3. iw69
31.12.2021 13:53
Съвсем са се оплели горките в джендърството..
цитирай
8. kvg55 - До 4. elenkokoschkov
31.12.2021 13:55
Каквото трябва РЖД ще дадат, защото нашите не могат.
цитирай
9. kvg55 - До 5. nedovolen3
31.12.2021 13:59
С какво черпиш бе, прошляк?
цитирай
10. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
31.12.2021 14:01
Както и при Швейк, това е действителността.
цитирай
11. mt46 - Поздрав!
31.12.2021 19:07
Не се ли умори от политика?... Всеки ден – едно и също...
цитирай
12. kvg55 - До 13. mt46
01.01.2022 09:12
Не е само политика. Това са нещата от общественото битие.
А за мен всичко това е забавление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5879835
Постинги: 2835
Коментари: 26117
Гласове: 34413
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930