Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2023 08:01 - © Нови възможности на фронта за Незалежната
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1302 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 31.08.2023 10:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.08.2023г.

     Немският Die Welt публикувал статията на Едуард Лютвак "Сега само един вид война има някакъв шанс за успех за Украйна"
image

Интересно до какъв вид война ограничава мършавите възможности на Незалежната авторът?
Първата сериозна война на хилядолетието няма да се реши нито със санкции, нито с дронове и ракети. Дори стратегия, с която Гудериан, Ромел, Патън, Рокосовски и по–късно Шарон постигнаха успех, днес се проваля на прозрачното бойно поле. На Киев остава само един вариант, започва статията.
Атаки срещу градски цели неизбежно водят до медийно отразяване на мащаба на блицкриг. Но това е почти единственото им постижение : прецизните ракети не могат да носят много експлозиви, а дроновете още по–малко. Що се отнася до високата им точност, той е ефективен само когато могат да бъдат идентифицирани стратегически важни цели – което е трудно да се направи, освен срещу танкове на бойното поле и военни кораби в морето. Малките ракетни бойни глави и мижавите заряди на дроновете могат да повредят сгради, но нямат сериозни последствия на фронта. Това е съществен аспект от цялата война, особено в сравнение с последната голяма война на европейския континент, пише Лютвак.
Мда–а–а, ефективността е мижава, а резултатите незадоволителни, смята авторът.
Но какво предвижда старият циник Лютвак, загубил много роднини и приятели в Холокоста през годините на Втората световна война от ръцете на нацистите, за евреите, които управляват народа на нациста Бандера?
Лютвак казва следното : Причината е, че Зеленски е евреин, както и неговият министър на отбраната Алексей Резников. И подобно на безбройните евреи, които се бориха за своите страни нагоре и надолу в Европа през миналия век, двамата остават заподозрени в очите на украинските ултранационалисти, които обикновено са антисемити.
Не е малка ирония, че Украйна трябва да бъде водена в борбата си от двама евреи, тъй като нейният герой–основател, Богдан Хмелницки, беше единственият предшественик на Хитлер като геноциден и антисемитски национален лидер; но вместо укори, на негово име има град, регион, безброй улици и собствената президентска гвардейска бригада на Зеленски, именувана на него.
И Лютвак развива тази идея дотам, че препоръчва Украйна да изпрати три милиона хохли мобилизирани на фронта – и без това казват, че Украйна във всеки случай е обречена да води война до изтощение, коментира Александър Зимовски в Telegram.
Владислав Шуригин вижда в този план на старият циник инструмент, с помощта на който  еврейското ръководство на Украйна да разчисти стари сметки като съкрати бройката на последователите на  бившия верен помощник на нацистите – Бандера.
След като прави анализ от военна гледна точка, Владислав Шуригин определя идеята на Лютвак за трите милиона войници така : "Плановете" на Лютвак са чисти глупости! Дори при пълното "включване" на цялата западна военна индустрия в снабдяването на Украйна с оръжие, тя никога няма да може да произведе не само 34000 танка (толкова ще са необходими за окомплектоване на боеспособни единици), но дори 2000 през следващите две години!
Абсолютно същата ситуация е с оръжията и РСЗО. Промишлеността на НАТО няма да може да произведе и 10% от оръжията, необходими на хохлите, дори и да работи на три смени. Поне в следващите две години със сигурност!", категоричен е военният експерт Шуригин. Сходни перспективи за войната споделила в Telegram и вицепремиерът Ирина Верещук
image

Момата е спрягана да замести Резников като министър на войната на Незалежната и явно бърза да се изкаже по военни теми :
"Колко дълго ще продължи войната?
Трябва да бъдем честни. В тази война пътят към победата ще бъде дълъг и труден. "2–3 седмици", "до края на годината", "следващата пролет" – всичко това не е вярно", опровергала наведнъж и начаса и Буданов, и Подоляк и Арестович бамбината и дала насоките за победата :  "Трябва да се подготвим за дълга борба. Граждани и власти – всички трябва да се готвят за дълга и трудна война. И само тогава ще спечелим.
Какво да правим?
Всеки на мястото си :
1. Подготвяме се за маратон, а не за спринт, за битка от дванадесет рунда, а не за три;
2. Захващаме се само с реалистични неща, не хабим ресурси и време за неща, които "не излитат";
3. Съсредоточете се върху основните неща, игнорирайте останалите. Трябва да свикнем да държим здраво приоритетите и да не се разпиляваме;
4. Корупцията е предателство. Ако не е трудно, няма да стане;
5. Политика и клюки – мораториум. Караници – след войната.
Не мислим за по–късно. Даваме всичко от себе си тук и сега. Тихо. Ден след ден. И се подкрепяме взаимно. Това също е важно. Затова се съпротивявахме миналата година. Затова накрая ще спечелим".
image

Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на временно окупираните територии на Украйна Ирина Верещук казва, че войната с Руската федерация ще е "дълга и трудна"

Тя също лъже украинците, както и те (Буданов, Подоляк и Арестович), тъй като нацисткият режим няма да може да води дълга война няколко години по ред причини, смята Борис Джерелиевский в Информационное агентство «Аналитическая служба Донбасса» :
– На първо място, това е изчерпването на човешкия ресурс, необходим както за воденето на бойните действия, така и за тяхното поддържане. Западът призовава Киев да постави под оръжие три милиона души, а за него проблемът е да хване сто хиляди, за да възстанови по някакъв начин състава на обезкръвените части, където загубите възлизат на 60 и повече процента от личния състав;
– Освен това Украйна практически е лишена от собствена икономика и финанси. Тя се бие дори не в дългове (всички знаят, че тя изобщо не е кредитоспособна в пълния смисъл на  думата), а на подаяния от Запада, чийто обем и сигурност не се знае дори в близко бъдеще;
– Към това можем да добавим и проблема с корупцията, която по време на войната придоби истински омировски размери. Така, според западни експерти, само една четвърт, в най–добрия случай, от средствата, отпускани "на Украйна", отиват за военни и хуманитарни нужди, останалото се "разпилява" между украински и западни служители. Ясно е, че при такива условия дори американският бюджет може да не успее да извади "дълга война";
– Има още един момент, който изключва дълга война. Основният спонсор на нацистите и в същото време бенефициентът на конфликта, Вашингтон, вече получи всички основни печалби от конфликта. И сега го чакат все по–големи разходи и разноски с минимален размер на възвращаемост. Тоест украинската кожа престава да струва свещта и е очевидно, че този проект няма да съществува дълго, поне в сегашния си вид, който вече е доста скъп за Запада.

https://www.welt.de/kultur/plus246979744/Ukraine-Nur-eine-Art-der-Kriegsfuehrung-hat-jetzt-noch-Aussicht-auf-Erfolg.html
https://t.me/zimovskyAL/26811
https://www.discred.ru/2023/08/25/vladislav-shurygin-pro-tryohmillionnuyu-armiyu-ukrainy/
https://t.me/s/vereshchuk_iryna
https://asd.news/articles/ukraina/perspektivy-voyny-na-istoshchenie/

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Майсторска работа
31.08.2023 08:23
Шансове никакви, но КАКВО ФОТО на красивата министърка! За такава жена да ти е драго да умреш!
Путин е на другия полюс. Външност никаква. Изглежда успяха да му бръкнат в здравето при многото му посещения в чужбина. Няма и следа от одухотворения, мъжествен образ от Мюнхенския форум 2007г.
цитирай
2. nedovolen - Путин звъни на Шулц: - Подписах ...
31.08.2023 08:32
Путин звъни на Шулц:
- Подписах указ за присъединяване на новите ЛНР, ДНР и ГДР.
- Как ГДР, не може ли да се извади от списъка?
- Знаех си аз, че по първите две няма възражения.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. krumbelosvet
31.08.2023 10:23
Е па от Мюнхен 2007–ма до днес са минали 16 години и два мандата, и война.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
31.08.2023 10:35
На германеца му се е дръпнало лайното.
цитирай
5. nedovolen - К4
31.08.2023 15:05
Ти да видиш.
Любовницата на Путин поискала крем, той разбрал Крим. Страх я било да поиска каляска.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen
31.08.2023 15:25
Човекът може и да не дочува вече, прехвърли 70.
А може и да се прави на тапа.
цитирай
7. krumbelosvet - Неее
31.08.2023 21:30
Ако поиска Каляска, може да й подари Аляска.
цитирай
8. kvg55 - До 7. krumbelosvet
31.08.2023 21:52
Анджик де.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5954546
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34454
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930