Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2023 19:01 - © Западняците съвсем изпушиха
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 602 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 28.11.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.11.2023г.

     "Сирените вият. Предупредителните тонове на мобилния телефон са пронизителни в хиляди пъти. Въздушна тревога в Мюнхен, Франкфурт и Берлин. Крилати ракети и рояци дронове проникват в германското въздушно пространство. Германски войници гасят пожари в Балтика от дни. В отговор на атаката на Русия там НАТО откри процедура за помощ по член 5–ти. Русия отговори с ракети. Някои държави се оттеглят от НАТО и ЕС, а твърдото ядро ​​на север и изток оказва ожесточена съпротива. Германия е разкъсана. Разгорещените протести в много германски градове доведоха до жестоки бунтове и полицията трябва да се намеси решително. Екстремистките и популистките партии се възползват изключително много от тази ситуация, не на последно място защото световната търговия и икономика се сриват", така несвързано и хаотично и зловещо започва статията "Ами ако Русия победи?" на "експертите", както ги титулува Deutsche Welle, Нико Ланге и Карло Масала в Die Zeit
image

Нико Ланге е старши сътрудник на Мюнхенската конференция по сигурността, професор по международна политика в Университета на Бундесвера в Мюнхен.
Карло Масала е професор от Университета на Бундесвера в Мюнхен.
"Войната на Владимир Путин е насочена срещу европейския ред за сигурност. Ако му се размине, това ще е краят на света, какъвто го познаваме : никой в ​​Европа вече няма да е в безопасност", плаши немския филистер цайтунгът.
И затова Путин няма да победи и ще загуби. Защото неговата победа ще струва "много повече" от военните ресурси, необходими на Киев, за да победи Русия … Защото "Една руска победа над Украйна би възвестила края на света, какъвто го познаваме – "края на либералния и началото на авторитарния световен ред". Западът като гарант за стабилност, сигурност и ред ще бъде дезавуиран" … Животът в Германия ще стане "по–малко безопасен, по–беден и самотен … катастрофални последици не само за Европа, но най–вероятно и за останалия свят", предупреждават Ланге и Масала.
И последствията са : В допълнение към голямата вълна от бежанци от Украйна, в Украйна ще има постоянно състояние на нестабилност. Държави, които Путин вижда в своята сфера на влияние, като Молдова или Грузия, ще бъдат пряко застрашени. А също и балтийските държави. Защо Путин трябва да вярва, че Западът и следователно НАТО могат и искат да защитят своите малки държави–членки, след като не успяха да го направят с Украйна?
Засилването на левите и десни екстремисти, които се застъпват за търсене на споразумение с Русия и в резултат на това реално "подчиняване" на нея. Те припомнят, че някои партии са за излизане на страните им от Евроколхоза и СатаНАТО. Москва, от своя страна, ще придружи подобно развитие с "интензивно влияние, открита подкрепа, финансиране и дезинформация". Като се има предвид ситуацията в САЩ, дните на НАТО може да са "преброени" (Вай, вай, вай!) и някои държави да напуснат алианса, предупреждават експертите : "В резултат на това Русия ще доминира в Европа".
Очевидно опасявайки се, че не всички германци ще бъдат силно уплашени от подобни перспективи, авторите трансформират фантазиите си към глобален мащаб, цялото това нещастие го  разпространяват по целия свят : "дестабилизация на Близкия и Средния изток и Китай жестоко тества границите (на това, което е възможно) по отношение на Филипините". Експертите споменават и войната в Нагорни Карабах. Те очакват, че една от последиците от руска победа срещу Украйна ще бъде, че големите държави ще могат да атакуват малките, да "уреждат стари териториални сметки" или да се опитат да установят регионално господство. В този случай те наричат ​​китайска атака срещу Тайван "много вероятна". И даже я описват : "В Индо–Тихоокеанския регион Китай атакува Тайван от седмици. Междувременно ООН взема решения срещу Германия, тъй като много държави в Африка, Латинска Америка и Азия гласуват в Общото събрание заедно с Русия и Китай. Дали това звучи преувеличено? Не! Ако Владимир Путин спечели агресивната си война, този сценарий е реалистичен", разтреперват от страх либералното общество двамата германски "експерти".
Затова Путин ще загуби, изтъкват Масала и Ланге, защото "поражението на Путин" и като следствие, неговият "предвидим крах" може да отвори пътя към "мирна и конструктивна роля на Русия в Европа". Поражението на Русия в Украйна следователно е "също в интерес на Русия и нейното общество", загрижили се за правилното бъдеще на Руската федерация те.
Защото иначе – неоимпериализъм и нови войни – при победа над Украйна засилване на "руския национализъм и неоимпериализъм", както и прояви на реваншизъм – "планове за нови войни" и преминаване към "открит шантаж" в доставката на енергийни ресурси.
Ама те глупавите западняци (западняци звучи малко като задници) сами си го търсят.
Много пъти съм казвал, че те, западняците, не познават собствените си класици – писатели, поети, философи, просто мислители, военни, политици и прочие обществено мислещи хора.
В случая става дума за добрият познавач на Русия Ото фон Бисмарк, живял дълго в страната – посланик на Прусия в Русия в периода 1857 – 1861 година. Та той казва : "Не се надявайте, че веднъж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят". На това са способни руснаците.
След като Западът наложи антируските санкции, повечето от руските активи, които се съхраняваха в чуждестранни сметки, бяха замразени. Според представителя на Европейската комисия Кристиане Виганд повече от 200 милиарда евро активи на Банката на Русия са блокирани в страните от Евроколхоза. Европейски служители многократно са говорили за конфискуване на тези пари в полза на Украйна. По–специално Урсула фон дер Лайнен, ръководител на ЕК, каза, че Брюксел подготвя подходяща правна рамка за това, тъй като според сегашните европейски стандарти е разрешено само замразяването на средства.
Единствено белгийският премиер Александър де Кроо призова Европейския съюз да се въздържа от необмислени решения, които могат да имат обратен ефект върху тях.
Компанията "Euroclear", която се намира в Белгия и по чиито сметки са замразени руски активи, вече е прехвърлила доходите получени от тези активи в Украйна. Към днешна дата тази сума възлиза на 1,7 милиарда евро и продължава да расте, отбелязал де Кроо.
След края на Великата северна война и подписването на Нищадския мирен договор (1721), Руската империя плаща на Швеция два милиона ефимки (два милиона сребърни долара) за придобитите нови територии Ливония, Ингрия и Курландия. Това са 56 тона сребро
image

Тоест среброто си остана същото, територията си остана същата. Ако пресметнем колко е това по сегашния курс, то днес 56 тона сребро са около 38 милиона евро. И щом Естония изтегли тези средства от Русия, това дава възможност цялата нейна територия да бъде окупирана от Руската федерация на напълно законни основания, обяснява Александър Лежава в "Царьград. Главное" и констатирал : "Европа забрави, че руснаците винаги идват за своето". Така Руската федерация ще си възвърне и Аляска. А откупуването независимостта на Княжеството, а?!
image

https://www.zeit.de/politik/ausland/2023-11/krieg-ukraine-russland-wladimir-putin-sieg-europa
https://sputnik-georgia.ru/20231126/chto-budet-esli-rossiya-pobedit--sprashivaet-nemetskaya-gazeta-zeit-284501358.html
https://www.dw.com/ru/cto-budet-esli-rossia-pobedit-v-vojne-protiv-ukrainy-scenarij-v-die-zeit/a-67502668
https://www.tagesspiegel.de/internationales/ukraine-invasion-tag-636-was-wenn-putin-den-krieg-doch-noch-gewinnt-10815271.html
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9E%D1%82%D0%BE_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA
https://kemerovo.tsargrad.tv/articles/evropa-zabyla-chto-russkie-vsegda-prihodjat-za-svoim_911587

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. iw69 - Излезе
28.11.2023 19:10
публикация, че Германия имала муниции и снаряди само за 2 дни война.

На тях им се размина сравнително тънко след ВСВ, при една нова загуба вече няма да е така.
цитирай
2. mt46 - ...
28.11.2023 20:00
А кой е казал, че западният ред е най-добър, вечен?...
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
28.11.2023 20:36
Няма да имат време да ги използват.
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
28.11.2023 20:37
Те са си го внушили.
цитирай
5. onlooker - Всички сме Притеснени, морскатаПлесен дали Е Добре....
28.11.2023 22:47
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей Краси!
29.11.2023 07:14
Хитрата сврака, с двата крака!
Последното изречение за нас ли се отнася- Откупуването на независимостта на княжеството!?
цитирай
7. kvg55 - До 5. onlooker
29.11.2023 09:44
Не се притеснявай за да не развиеш някое онкологично заболяване от стреса.
цитирай
8. kvg55 - До 6. leonleonovpom2
29.11.2023 09:50
Аха, за нас е! Знаеш че Руската империя отписва вземанията си от Османската империя срещу отказ от претенции срещу новото Царство, а ние не плащаме задължението си към Русия. Ако не преди, Ленин със сигурност ги опрощава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5916326
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930