Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2023 09:01 - © Какво обясни Батька на украинката III
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1895 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 27.08.2023 09:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.08.2023г.

Продължение от предния постинг
     Александър Лукашенко подчерта, че Западът вече не може да се нарича "единен колективен "бетон". Те пращат тези сигнали на вашия президент – Зеленски. Зеленски е упорит. Защо е упорит? Защото основният покровител зад него са Съединените американски щати. Тоест Европа вече лека–полека започва "да се носи". Общественото мнение в Европа във водещи страни е много зле настроено по отношение на тази война. Все повече хора вече говорят против нея. Защото усещат вредата от тази война върху портфейлите си. Американците не – те печелят от нея. И подкрепят Зеленски в това. Затова няма единство между европейците и Зеленски по отношение на продължаване на войната, уточни президентът.
Държавният глава беше попитан дали руският президент Владимир Путин му е казал при какви обстоятелства ще счита, че целите на СВО за Руската федерация са изпълнени : Знаете ли, не сме обсъждали темата с него в такъв дух, но си позволявам да изразя позицията си. Целите на СВО вече са постигнати към днешна дата. Украйна никога няма да се държи толкова агресивно към Русия след края на тази война, както беше преди нея. Украйна ще е друга. Първо хората на власт ще бъдат по–предпазливи, умни, хитри, ако щете. Интелигентни хора. Те разбират, че съседите са от Господ, и трябва да се градят отношения с тях.
Сигурен съм. И бъдещата Украйна няма да танцува под дудука на американците. Както аз го разбирам. Абсолютно съм убеден, че Путин също мисли така. Мисля, че той разбира този процес по този начин. Това е страхотен урок не само за Украйна – това, което се случва – но и за Русия. И за нас, за целия свят. Това е голям урок. И ние се учим от това. И Русия също, подчерта беларуският лидер.
Журналистката попита президента дали има обстоятелства, при които Беларус може напълно да влезе във войната в Украйна : Ако вие, украинците, не пресичате нашата граница, ние никога няма да участваме в тази война. В тази гореща война, категорично отговори Александър Лукашенко. Но ние винаги ще помагаме на Русия – това са нашите съюзници. Знаете, че военната координация и обучение, боеприпаси, оръжия и така нататък – 55 държави ви помагат. И само Беларус открито помага на Русия.
Диана Панченко на свой ред отбеляза, че в Украйна често може да се чуе, че Владимир Путин подбужда президента на Беларус да въвлече страната във войната : Това са пълни глупости. Знаете ли защо? Защото няма да даде нищо. Допълнителни 70000 войници няма да дадат нищо, нищо, подчерта държавният глава. Те имат достатъчно жива сила и техника. Защо да въвличат Беларус … Какво ще даде това? Кажете ми каква полза ще имаме, ако започнем да воюваме срещу Украйна? Никаква.
Може да има само една заплаха – агресия срещу нашата страна. Ако Полша, Литва, Латвия започнат агресия срещу нашата страна, ние веднага ще отговорим с всичко, което имаме. Разбирате, че имаме нещо. И ударът ще бъде неприемлив за тях, каза Александър Лукашенко. Ние не се състезаваме с тях. Полша, Литва, Латвия – НАТО стои зад тях. Разбира се, разбираме, че силите са несъизмерими. Но ние ще им нанесем неприемлив удар, а те ще получат неприемливи щети, щети. На това се основава нашата концепция за сигурност.
Ядрените оръжия, които са в Беларус, наистина няма да бъдат използвани, ако няма агресия срещу нас. Ако срещу нас бъде извършен само акт на агресия, нападение срещу Беларус, ние няма да се колебаем, да чакаме и така нататък. Ние ще използваме целият арсенал от нашите оръжия за възпиране. Защо? Беларус не е Русия, за да гледаме и да чакаме нещо. От Брест до Владивосток е далече, а нашето парче земя може за месец да се завладее и нищо няма да остане. Следователно, ние няма да се колебаем и бавим. Веднага след агресия срещу нас, според плана (а аз публично одобрих плановете, но, разбира се, не казах за тези планове конкретно, какви ще бъдат те) ние незабавно ще отговорим с всичко които имаме. Да, ядрените оръжия са силно възпиращо средство. Но това са тактически ядрени оръжия, а не стратегически. Затова ще ги използваме мигновено, щом има агресия срещу нас.
Срещу Украйна, ако тя извърши агресия срещу нас – и не само ядрени оръжия (ще бъдат използвани). Ние имаме нещо освен ядреното оръжие. И ние няма да ви предупредим, ако пресечете червените линии, тогава ние ще ударим по центровете за вземане на решения. Това ще стане без предупреждение. Затова не ни пипайте. Ние не ви пипаме и вие не ни пипайте. Това се отнася най–малко за Украйна. Това се отнася преди всичко за тези безумци на Запад, които са там, те вече се готвят за война, отбеляза Александър Лукашенко.
Що се отнася до свалянето на Путин, това, което искат Зеленски и неговите поддръжници, нека опитат. Нека опитат. Ако тези проблеми не са им достатъчни, ще получат още повече проблеми. Днес никой никъде няма да сваля Путин, подчертано натърти беларуският лидер.
Не съм взел никакви решения (за кандидатиране за президент), честно казано. Може би това е някакво пренебрежение към това, но имам толкова много проблеми, които трябва да разреша. Ще дойде време да взема решение и ще взема. Но сега трябва да устоим, трябва да издържим. Не трябва да влизаме в някаква история, по популярен начин. Трябва да преведем народа си по този много тънък, крехък лед, за да не се провалим. За мен това е основното сега. И от това зависи моето бъдеще и бъдещето на бъдещото правителство точно на това. Затова съм ангажиран с това. Честно казано, не съм мислил и дори в моя тесен, тесен семеен кръг, с децата ми, не съм обсъждал тази тема. Сега не е времето за това, уверил Лукашенко.
Какво ще стане с Беларус без Лукашенко? : В страната предстоят избори за парламент и за Общобеларуско народно събрание. Президентът каза, че ще направи всичко, за да помогне на беларусите да определят бъдещето си : Ще убеждавам, ще казвам. Да, и нашите хора виждат, че може да бъде, че можем да загубим този остров, където е тихо, спокойно и можете добре да живеете. Тогава, когато започнахте да ограбвате Украйна. Ако искате да запазите целостта на страната, трябва да има единство, трябва да има ядро. На първо място държавно ядро, каквото имаме ние. Постоянно сме критикувани за тази вертикала на властта, "диктатура" било и така нататък. Но именно тя, тази вертикала и, както я наричате, диктатура, дисциплина, ред допринесоха за консолидацията на целия народ. Все пак успяхме да достигнем до хората, да им предадем това, трябва да се направи, включително сега. Ако не искате да воювате като Украйна, нека работим на полето. Хората го чуват и разбират, каза Александър Лукашенко.
Раздорът започна в Украйна, когато започнаха да се раздават лакомства на олигарсите, подчерта президентът. Така според него са се формирали много центрове на власт, зад които стоят освен всичко друго и силовите структури. И на държавата беше трудно да устои на това.
Тоест, Украйна беше разпръсната, разделена. Вие започнахте да си играете на демокрация, избирайки всички, преизбирайки всички. И размивайки отговорността с това. Но всичко започна с вашата приватизация, безсмислено заграбване. Вие разглобихте Украйна и обидихте хората. Всичко това се натрупа. Но оттам тръгна. Икономиката беше в основата на всичко, убеден е държавният глава. С това разрушихте най–богатата, най–красивата страна.
Е, и ние с България така направихме.
Тогава олигарсите влязоха в политиката и издигнаха определени хора на върха. И когато един политик има много пари в джоба си, те го стягат и го притискат, отбеляза беларуският лидер.
"През годините никога ли не сте си мислили : "Да можеше сега да съм на яхта някъде в Монако?", попита го журналистката : Никога не е било. Изобщо не съм такъв човек. Яхта, топлина, слънце – не са мои. Ако отидете на планина през зимата, по–добре е от Сочи, и няма места. Имаме държавна база там, хотел. Друго не ми трябва – отговори Александър Лукашенко – Мразя парите, защото съм израснал в бедно семейство и тези пари винаги са ми липсвали. По природа съм различен човек, мога да намеря щастието си само у дома, на територията на Беларус.
В интервюто белоруският държавен глава изрази мнение, че Владимир Путин отново ще стане следващият президент на Русия : Мисля, че следващият президент на Русия ще бъде Путин. Изборите са след шест месеца. Няма съперници за Путин сега в Русия.
Президентът смята, че е необходимо да се включим максимално в борбата в информационното поле : Доколкото е възможно, доколкото имаме сили, ние устояваме на това бойно поле. И знаете ли, няма да кажа, че сме победители, но все още не губим, защото вероятно истината винаги побеждава след това всички. И ако говорите само лъжи, тогава никога няма да спечелите … Ако спечелите мозъците на другите хора, тогава в бъдеще ще спечелите всяка война. Следователно можем да бъдем подготвени за това чрез нашия мозък. Но силата е за това и силата да се противодейства на това, колкото и трудно да е, колкото и неравностойни да са силите. Но по–добре да се бием така, отколкото да се задръстваме взаимно с ракети … Трудно е в това информационно поле, но трябва да се борим. Иначе ще воюваме така, както Русия воюва с Украйна. Затова се опитваме, устояваме, даваме всичко от себе си. Тактиката – достигнете до всеки човек, свържете се с него, срещнете се с него, за да ви види, говорете с него. Това е най–важната област от нашата работа. Хората ще го оценят. Включително аз се опитвам да се срещам, да говоря, да разказвам, да обяснявам.
У нас обясняването на действията и представите, защото те мисли нямат, на политиците и управляващите, са го предоставили на мисирките и телевизионните бърборковци.

https://president.gov.by/ru/events/intervyu-ukrainskoy-zhurnalistke-diane-panchenko

© Красимир Говедаров, Главен експерт





Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Добре й го е начукал Батка три пъти. ...
27.08.2023 09:57
Добре й го е начукал Батка три пъти. Както
Си забраванкото. Дали може да се види в някои украински мЪдии.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
27.08.2023 10:40
Ами, три пъти. Много пъти. Съкратил съм интервюто, дал съм по–важното според мен.
Подсети ме, ще потърся има ли отзиви в украинските медии.
цитирай
3. анонимен - Добре й го е начукал Батка три пъти. ...
27.08.2023 12:19
nedovolen написа:
Добре й го е начукал Батка три пъти. Както
Си забраванкото. Дали може да се види в някои украински мЪдии.
:)))

Чикиджийчо мамин паразит,ти докога ще караш жени да ти пращат по Еконт дрехи,обувки,цигари,пари и т.н.?
Докога ще живееш на гърба на жените?
Докога ще им се оплакваш и ще ги караш да те съжаляват?
Кога ще почнеш работа?
Чистач на входове на блокове.
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen3
27.08.2023 13:23
Ти не можеш да даваш наклон на кура на другите бе, нещастник!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5915209
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930