Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2023 19:01 - © Бундесверът смята, че загиват недостатъчно украинци
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2076 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 02.08.2023 20:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.08.2023г.

image
     Тук наскоро кореспондентът на немското издание на Die Welt в Москва каза следната фраза : "Много ще се промени веднага щом вътре в Бундесвера се чуе критика към украинската армия", разказва Игор Малцев в Деловая газета «Взгляд».
И критика от Бундесвера се чу : "Секретен документ разкрива ++ Сериозни обвинения срещу Киев; Бундесверът за първи път критикува украинската армия" е заглавието в немското Bild 
image

"Украинската офанзива срещу руските нападатели не върви по план.
Сега Бундесверът ясно критикува украинската армия в таен документ.
В силно експлозивния документ германските офицери се съобразяват с действията на украинците и повдигат сериозни обвинения", коментира списанието.
Това е нещо много, много ново.
"Украинската контраофанзива за освобождаване на окупираните територии продължава седем седмици в южната и източната част на страната. Но досега войските са постигнали само много скромен успех : успяха да освободят 150 квадратни километра и девет малки села. Но защо не повече? В края на краищата най–малко девет бригади, тоест около 20000 военнослужещи, са били обучени на Запад между януари и май 2023 година и са били добре въоръжени от него. Сега германското министерство на отбраната има възможно обяснение за бавната офанзива, която се случи", коментира Bild.
Какво са забелязали германските военни експерти, чийто опит се свежда основно до участието им в мисията на НАТО в Афганистан? – знаем и помним резултатите от тази мисия!
"Собствените им войски понякога са разделени на толкова малки единици, че всяка от тях прави нещо, но няма съвместно бойно ръководство", пише във вътрешния документ на Бундесвера наречен "Обзор на действията на украинските въоръжени сили"
image
Това не само увеличава опасността от приятелски огън, но и "липсват елементи на маневра, нападателната мощ е намалена, не може да се изгради огнево превъзходство", се казва още в документа на Бундесвера.
Оценката на германските военни продължава така : "В много случаи е отбелязано, че войници без скорошен боен или военен опит се справят по–добре в обучението от тези с украинско обучение и боен опит. Бойният опит не означава, че войникът е добър командир в битка".
Накратко, "старите" офицери и войници, които от гледна точка на Бундесвера не са обучени по натовските методи за воюване, са причината за провала на така нареченото контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна.
Друг проблем за украинците е, че "колкото повече боен опит има един украинец като войник и колкото по–високо се издига в украинската армия, толкова по–малко вероятно е да научи или приеме принципите на натовското военно образование", се отбелязва в Доклада.
"Украинските войници, обучени в Германия, особено младите, разбираха добре "принципите на огъня и движението", но когато се върнаха в Украйна, се натъкнаха на офицери, които никога не са действали според западните методи. "Бундесверът определя командния състав на украинската армия като "неотговарящ на нивото на западната военна наука и това води до значителни недостатъци в ръководството, което понякога води до погрешни и опасни решения", тюхкат се експертите от Бундесвера.
Ами пратете командири от НАТО, бе – us–американци, германци, брити, поляци, франсета.
За отличните оръжия – това е определението на Bild. Германската журналистика не може да приеме вече естествения факт, демонстриран на бойната линия : нито германските "Леопард"–и нито зенитните оръдия "Gepard", нито бронираните машини на пехотата "Martder" могат да се превърнат в оръжие–чудо и горят в полетата на Украйна по същия начин, както старите танкове които изпращат в Украйна бивши страни от Варшавския договор. И тъй като според тях това не може да бъде, защото никога не може да бъде, то всички изводи се отнасят до посредствената и некомпетентна структура на самата украинска армия и нейното контранастъпление в частност. Bild прави безпрецедентно заключение : "Това означава, че превъзходството на украинските войски, предвидено от Запада, е изчезнало".
Е, деликатности, не може да изчезне нещо, което никога не е съществувало.
Затова специалистите от германската армия стигат до фундаменталното заключение : "Най–големият проблем е украинската оперативна доктрина като такава".
image

Малко преди удара : руско видео показва унищожаването на танк "Leopard 2" в Украйна

Това, което разсмива в позицията на военните от Бундесвера, които са написали този документ, е тяхната невероятна самоувереност и вяра, че могат да научат всички на разум и военна наука. Но ето един прост пример : когато "Леопард"–и с БМП "Брадли" се разбиха в минните полета, се проведе разбор, по време на който се оказа, че немците обучавали укро–екипажите на немските танкове, са барабанили на украинците, че "минните полета не са причина за притеснение, защото можете просто да ги заобиколите". Оказва се, че те дори не са предполагали, че минното поле може да бъде по–широко от двеста метра. Какво друго си представят там, все още е трудно да се разбере. Но вече се прокрадва мисълта, че германската съвременна наука ще донесе толкова полза, колкото и "най–добрият танк в света". Но те не могат да признаят това и затова обвиняват за всичко украинците. Както пише същият Bild : "в резултат на това контранастъплението на украинската армия все още е бавно". Тук изразът "все още" е напълно излишен, защото то никога няма да стане бързо и даже съвсем е спряло.
image

Контраофанзивата вече трябва да работи по–добре с "втората вълна" – каза Наполеончик 

https://vz.ru/opinions/2023/7/27/1222843.html
https://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/geheim-papier-enthuellt-bundeswehr-kritisiert-erstmals-die-ukraine-armee-84802800.bild.html
https://exxpress.at/vertrauliches-bundeswehr-papier-alarmierende-schwaechen-der-ukrainischen-armee/

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. morskipesni - Каквото търсили-намерили.
02.08.2023 19:53
Който е услужлив към Сатана, получава гнева на Господ.
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
02.08.2023 21:15
Получават си го.
цитирай
3. iw69 - Много
02.08.2023 21:25
започнаха на последък да си отварят устата германските лайнояди.
цитирай
4. kvg55 - До 3. iw69
02.08.2023 21:37
Да, точно си забелязъл.
цитирай
5. mt46 - ...
02.08.2023 22:24
Ами германците, понеже имат опит, да отидат и да покажат на украинците как се воюва срещу Русия...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
02.08.2023 23:02
И аз това викам, ама не ходят. Излагането с танковете им е достатъчно.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
03.08.2023 06:31
Съвременните германци явно не знаят
, че са загубили войната заради руските танкове, чиято технология те са им продали
Когато подписали пакта били договорени посещения в танкови заводи Първи били руснаците. Германците добросъвестно им показали всичко Но те все се отглеждали, в очакване Накрая изплюли камъчето, къде им са тежките танкове? Германците казали, че това е всичка, какви са тези тежки танкове Обратно посещение нямало
Но ги изненадали руските танкове Снарядите отскачали от тях, без да се взривяват, заради наклонената броня И се появили едни тежки танкове, мачкащи немските като хлебарки? Ако с нещо руснаците изненадали военно Германците, това били танковете!
За капак, през руската зима танковете на Германците спрели, защото били с бензинови двигатели! Но руските атакували и при минус 30 градуса, заради дизеловите двигатели!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
03.08.2023 07:30
Германия трябва да си наляга парцалите в тази война и да си трае. Ама, а де, глупост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5919027
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930