Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2023 16:01 - © Ама че непослушковци
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 772 Коментари: 16 Гласове:
8

Последна промяна: 12.07.2023 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.07.2023г.

     Съединените щати се обидиха : Бразилия не скърби за Украйна и търгува с Русия.
Приятелството на Бразилия с Руската федерация укрепи икономиката и намали инфлацията в латиноамериканската държава.
"Стимулирани от ниските цени и под самодоволното мълчание на правителството, бразилските вносители пренебрегват войната и използват руския петрол като основен източник на дизелово гориво от чужбина", жалва се us–американският The National Interest.
За това неправилно поведение на Бразилия виновен разбира се естествено, по презумпция и априори е президентът на Руската федерация Владимир Путин, който подкупва бразилеца.
"Президентът Луис Инасио Лула да Силва пое президентството на Бразилия с ангажимента да защити и уж възстанови демокрацията. Той спечели глобални симпатии и подкрепа с обещанието си да ограничи обезлесяването в тропическите гори на Амазонка и да се бори с изменението на климата. Сякаш първоначалните му мисии не бяха достатъчно трудни, Лула дори се представи като гарант за световния мир с призива си за преговори за прекратяване на войната в Украйна.
Но същият този Лула постави инжекция от почти 1 милиард долара в руската икономика чрез внос на петрол. Между февруари и май 2023–та година Бразилия замени значителна част от вноса на петрол от Съединените щати с този, изпратен от режима на Путин. Промяната е толкова дълбока, че само за четири месеца Бразилия на Лула внесе повече руско гориво от сумата на вноса на същия продукт, направен през предходните дванадесет години. По–точно, потокът от руски дизел към Бразилия през първите пет месеца на 2023 година е бил с 48,7% по–голям от общия руски дизел, внесен от бразилските компании между 2010 и 2022 година", докладва The National Interest.
Значи и президентът на Бразилия е виновен за психическата дисфория на президента Байдън.
image
Другарите Владимир Путин и Луис Инасио Лула да Силва играят курвачка на янките

"След застой от три години Руската федерация се завърна на бразилския енергиен пазар по време на правителството на Жаир Болсонаро (2019–2022). Първите пратки пристигнаха в бразилските пристанища през декември 2021 година, след като Болсонаро и Владимир Путин започнаха сближаването си чрез поредица от министерски посещения от двете страни, което доведе до президентско посещение в Москва през февруари 2022 година – само дни преди инвазията. И все пак руският внос на дизел през 2021 година беше незначителен, като се имат предвид всички неща, и очевидно не показа никакви признаци, че ще придобие размера и значението, които ще има през следващата година от правителството на Лула. Закупуването на евтин руски дизел от администрацията на Болсонаро послужи за оправдаване на аргумента на Лула, че сближаването на Бразилия с Русия е прагматично и има за цел да гарантира достъп до торове и руско гориво", разказва с мъка на душата us–американското списание.
"Като разрешава вноса на "кървав петрол" в Бразилия, Лула косвено финансира военните действия на Русия. Той бере и политически дивиденти от това решение. Благодарение на евтиния дизел от Русия се наблюдава постепенно намаляване на цената на дизела, продаван на крайните потребители и овладяване на инфлацията чрез намаляване цените на горивата", клейми us–информационният ресурс и донася : "Получаването на печалби от войната в Украйна не е изключително за Бразилия. Другите партньори на Москва в БРИКС – Китай и Индия – също се възползват от ниските цени на горивото".
Да беше само Бразилия или дори и Китай и Индия, с мед да ги намаже Колективния Запад
image
А то целият континент – Южна Америка към наглосаксонците : изисквате любов към Украйна – платете ни за вековното робство!
Държавите от Латинска Америка провалиха плана на Евроколхоза за създаване на антируска коалиция, пише Dzen.ru по материал на директора на института "РусСтрат" Елена Панина.
"Страните от Централна и Латинска Америка изляха студена вода върху усилията на Евроколхоза да събере подкрепата на континента за Украйна и призоваха за колониални репарации в Контрапредложението на предстоящата проектодекларация на срещата на върха на Европейския съюз", видял Euroactiv.
"Държавните и правителствените ръководители на 33 държави от Общността на държавите от Латинска Америка и Карибите (CELAC) се очаква да пътуват до Брюксел на 17–18 юли за среща на върха с техните колеги от Евроколхоза.
Преди "забележителната" среща на върха обаче страните изпратиха Контрапредложение от 21 страници на проектотекста, изпратен от държавите–членки на Европейския съюз миналия месец с дата 4–ти юли" съобщава Euroactiv.
"Първоначалният текст на декларацията на срещата на върха, предложен от Евроколхоза, включва няколко параграфа за подкрепа за Украйна, които се позовават на резолюциите на Общото събрание на ООН, казали трима запознати с документа брюкселски чиновници.
"Текстът за Украйна беше много балансиран" … "Няма нищо особено в това, което им изпратихме", оправдали се две брюкселски дипломатически зелки пред Euroactiv.
"Страните от Латинска Америка обаче "изтриха всичко за Украйна", оплакала се трета дипломатическа зелка от Евроколхоза, след като видяла Контрапредложението".
image

Бразилският президент другарят Луис Инасио Лула да Силва предупреждава евроколхозните чиновници да внимават в картинката 

"Ние осъзнаваме необходимостта от предприемане на подходящи мерки за възстановяване на достойнството на жертвите [на трансатлантическата търговия с роби на африканци], включително репарации и компенсации, за да помогнем за излекуването на нашата колективна памет и да обърнем наследството на изостаналото развитие [на държавите от Третия свят]", се казва в  латиноамериканския проект на декларация, цитиран от портала.
Предложената формулировка от латиноамериканците обръща специално внимание на "въпросите на здравеопазването, образованието, културното развитие и продоволствената сигурност" в това отношение.
"Ние признаваме и дълбоко съжаляваме за неописуемото страдание, причинено на милиони мъже, жени и деца в резултат на трансатлантическата търговия с роби африканци", се казва в текста на Контрапредложението.
Контрапредложението идва в допълнение като дипломатическа "закачка", седмица след като страните от Меркосур отмениха търговските преговори с Евроколхоза, които трябваше да започнат в Буенос Айрес миналата седмица.
В предложеният текст на [Контра]декларацията наред е вмъкнато, че и двете страни "очакват с нетърпение бъдещото подписване и одобрение" на споразумението между ЕС и Меркосур.
Тя също така "осъжда налагането на едностранни търговски бариери под екологични предлози". Евроколхозът е измислил нова глупост – налагане на "въглероден" данък върху вноса под името Механизъм за коригиране на въглеродните граници (CBAM).
image

Чиновници от Евроколхоза неутрализират въглеродните емисии на жител от Африка

Текстът на Контрадекларацията също така подчертава, че преходът към по–устойчива икономическа система трябва "да вземе предвид националните обстоятелства, планове и политики", в което евроколхозна дипломатическа зелка заподозряла, че това ще подкопае усилията на Евроколхоза в Зелената сделка да работи за декарбонизация", пише Euroactiv.
Освен това южноамериканците здраво се възпротивиха на присъствието на Наполеончик на срещата и наложиха на организаторите от Евроколхоза да оттеглят поканата си към него.
"Повечето страни от Латинска Америка многократно са заявявали, че не желаят да бъдат въвличани с позиция във войната, която продължават да виждат като основно "европейски проблем".
Срещата на върха не може да бъде "само" за това европейците да призовават страните от Латинска Америка да подкрепят борбата на Европа и украинците, каза латиноамерикански дипломат пред Euroactiv, подчертавайки собствената програма на региона – социално–икономическо развитие, опазване на околната среда и перспективата за дълго – колебливо търговско споразумение със страните от Меркосур Бразилия, Аржентина, Парагвай и Уругвай.
Контрапредложението, изпратено от страните от CELAC до Брюксел, показва, че "не сме на една и съща дължина на вълната или че ЕС трябва да работи повече, за да предаде посланията си, а не просто когато му е удобно", признала си осма подред дипломатическа зелка".

https://dzen.ru/a/ZKaQZ7BwST4butYI
https://nationalinterest.org/feature/lula-talks-about-peace-brazil%E2%80%99s-imports-help-finance-russia%E2%80%99s-invasion-206615
https://dzen.ru/a/ZKhW-FqQVEJZk5DT
https://www.euractiv.com/section/global-europe/news/leak-latin-american-countries-push-back-on-ukraine-eu-agenda-ahead-of-joint-summit/

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Ама наистина евроколхозни зелки. ...
12.07.2023 16:42
Ама наистина евроколхозни зелки. Как може такива едностранчиви искания. Явно юа не за зелки.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
12.07.2023 18:43
Те затова и ще се разпаднат.
цитирай
3. mt46 - ...
12.07.2023 22:14
Е, няма как целият свят да играе по свирката на Щатите или на ЕС...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
12.07.2023 22:19
Късно е либе за китка, мандалото хлопна.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
13.07.2023 00:22
Тези бразилци не знаят нашенската поговорка, че преклонена глава сабя не я сече!
Е, ербап са явно!

Лека нощ!
цитирай
6. анонимен - Ама наистина евроколхозни зелки. ...
13.07.2023 09:16
nedovolen написа:
Ама наистина евроколхозни зелки. Как може такива едностранчиви искания. Явно юа не за зелки.
:)))

Гавах Аврам не ми дрънкай празни приказки на килограм.
Мързел,хващай се да работиш.Стига блъска чикии...
цитирай
7. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
13.07.2023 09:26
Не са само бразилците. Целият континент.
Хората осъзнават интересите си и ги защитават.
Само ние изпаднахме в покорство и раболепие и потънахме в нихилизъм.
цитирай
8. kvg55 - До 6. nedovolen3
13.07.2023 09:27
О–о–о, Рапон. Цяла нощ си зяпал порноканала XXL и още си възбуден.
цитирай
9. nedovolen - К 6, 8
13.07.2023 09:58
Този галфон не разбира какво му пишеш. Не си хаби време.
:)))
цитирай
10. kvg55 - До 9. nedovolen
13.07.2023 10:33
Длъжен съм да уважа с отговор всеки коментирал при мен.
цитирай
11. nedovolen - К10
13.07.2023 10:43
Абе то и Манго уважавал мангалката, та й направил цяла детска градина.
:)))
цитирай
12. анонимен - Абе то и Манго уважавал мангалката, ...
13.07.2023 10:48
nedovolen написа:
Абе то и Манго уважавал мангалката, та й направил цяла детска градина.
:)))

Гавах Аврам стига ръси простотии.
Стига блъска чекии в тази жега.
Ще пукнеш с х*й в ръка.
цитирай
13. nedovolen - Абе то и Манго уважавал мангалката, ...
13.07.2023 11:48
nedovolen3 написа:
nedovolen написа:
Абе то и Манго уважавал мангалката, та й направил цяла детска градина.
:)))

Гавах Аврам стига ръси простотии.
Стига блъска чекии в тази жега.
Ще пукнеш с х*й в ръка.


Чети К9, галфонче.
:)))
цитирай
14. kvg55 - До 12. nedovolen3
13.07.2023 14:04
Какво прехвърляш от болната си глава на здравата? Погрижи се най–напред за себе си, после мисли за евреите.
цитирай
15. kvg55 - До 11. nedovolen
13.07.2023 14:05
Е хе.
цитирай
16. kvg55 - До 13. nedovolen
13.07.2023 14:07
Фонче ли, дърт мързелив пияница.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5923744
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930