Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2022 15:01 - © Последствия от Специалната военна операция
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2874 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 16.10.2022 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.10.2022г.

     Специалната военна операция на Руската федерация раздвижи света.
На 23–27 юли Сергей Лавров посети Египет, Конго, Уганда и Етиопия в континента Африка.
Преди него Еманюел Микрон беше в Камерун, Бенин и Гвинея Бисау за да ревизира и реанимира отслабващото влияние на Франция в Западна Африка в полза на Русия.
Месец и половина след Лавров Жозеп Борел също се втурна към Черния континент за да бори нарастващото влияние там на Руската федерация. Той пък се насочи към Източна Африка – посетил Кения, Етиопия, Мозамбик и Сомалия.
Борел се придружава от комисаря по управлението на кризи Янез Ленарчич 
image

"Кризи?". Да не би Евроколхозът да приема, че в отношенията му африканските държави се заражда криза?
"Африка е наш естествен партньор и съсед. За да се изправим пред общи предизвикателства, ние се нуждаем от силна Африка, а Африка се нуждае от силна Европа. Това посещение е възможност за обмен с Африканския съюз и правителството на Етиопия. В тези трудни времена, обтегнати от пандемията, ЕС, заедно със своите държави членки, демонстрира солидарност, като мобилизира безпрецедентни усилия на "Екип Европа" с Африка. Доставянето на тези комплекти [7,5 тона комплекти за тестване на коронавирус, дарени от Германия] за тестване още веднъж показва, че се справяме с пандемията на всички фронтове", казал Жозеп Борел.
Диалектика на колониализма. Бившите колонии са вече партньори. Евроколхозът слуша ВП.
Непосредствено след посещението на Сергей Лавров в Африка русофобският вестник СЕГА излезе с не особено уместното и определено биещо по честолюбието на Големия брат заглавие :  "Държавният секретар на САЩ отиде в Африка да тушира руското влияние".
"Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен започна днес обиколка из няколко африкански държави с цел да се противопостави на руското влияние на Черния континент. Посещението му е в отговор на обширната обиколка на Африка от руския външен министър Сергей Лавров в края на юли.
Първата спирка на американския държавен секретар е ЮАР – икономическият лидер на континента. Южна Африка остана неутрална по отношение на войната в Украйна, отказвайки да се присъедини към призивите на Запада да бъде осъдено поведението на Москва. Същевременно тя е член на влиятелната група страни БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка). Блинкен, който за втори път е в Африка, откакто зае поста в началото на 2021 година, след ЮАР ще посети още Демократична република Конго и Руанда, които са в конфликт", съобщава още газетата. Вестникът публикува и следната компрометираща снимка.
image

Директно от летището в столицата на Филипините – Манила, където бе на посещение, Антъни Блинкен замина за Южна Африка 

Ха-ха-ха! Сергей Викторович накарал Антъни Блинкен да тича на пожар като новобранец.
Той Блинкен в сравнение с Лавров си е новобранец, де. Както и us–дипломацията въобще.
Държавният секретар се разтича и преди няколко дни – този път из Южна Америка, някогашният "заден двор" на Съединените щати 
image

"Брифинг относно предстоящото пътуване на министър Блинкен до Колумбия (3–4), Чили (5) и Перу (6–7 октомври)", съобщава Държавният департамент.
"Блинкен ще ухажва новите леви лидери на Латинска Америка, препотвърждава ангажимента на САЩ", е заглавието на статия от Хюмейра Памук и Мат Спетаник в Reuters.
"Колумбия и САЩ обсъждат трафика на наркотици, различията остават", е заглавието на Reuters на информацията от столицата на Колумбия Богота.
"Президентът на Колумбия Густаво Петро и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обсъдиха в понеделник засилване на обмена на разузнавателна информация и други мерки за трафик на наркотици, но обявиха, че няма споразумения и останаха в противоречие относно екстрадирането на наркопрестъпници", пише агенцията.
"Петро също повтори критиките си към продължаващото включване на Куба в списъка на САЩ с държави спонсори за насърчаване на тероризма като несправедливост, като осъди, че решението на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да постави Куба обратно в списъка не е било коригирано", продължава информацията на Reuters.
"Това се нарича несправедливост и макар според мен да не зависи от нас, трябва да се коригира", казал Петро на us–американския държавен секретар.
image

Президентът на Колумбия Густаво Петро (вляво) и държавният секретар на САЩ Антони Блинкен. (AP

"Блинкен е на едноседмично пътуване до Колумбия, Чили и Перу, които имат относително нови леви лидери", подчертава информационната агенция.
image

Вицепрезидентът на Колумбия Франсия Маркес, държавният секретар на САЩ Антони Блинкен, Луис Гилберто Мурильо, посланик на Колумбия в Съединените щати и Франсиско Л. Палмиери позират по време на посещението си в музея "Fragmentos" в Богота, Колумбия, 3 октомври 2022 година REUTERS / Luisa Gonzalez /  Басейн 

"На среща с президента Габриел Борич и министъра на външните работи Антония Урехола в Сантяго, Блинкен похвали "споделените приоритети" на Чили и Съединените щати, особено по отношение на търговията", пише AS/COA.
"Борич призова администрацията на президента Джо Байдън да покани Куба, Никарагуа и Венецуела на Деветата среща на върха на двете Америки през юни, определяйки решението на Вашингтон да не покани тези страни на събитието в Лос Анджелис като пропусната възможност", изтъква изданието.
"Блинкен се срещна с министъра на външните работи на Перу Сезар Ланда, по време на която обсъдиха миграцията, икономическия растеж, изменението на климата и демокрацията.
Блинкен се срещна и с президента на Перу Педро Кастильо късно вечерта на 6–ти октомври. Те говориха за двустранните отношения, миграцията и борбата с трафика на наркотици. Кастильо нарече срещата "много продуктивна", информира накратко AS/COA.
В Перу Блинкен взе участие в работата на Общото събрание на Организацията на американските държави (ОАД) на тема "Заедно срещу неравенството и дискриминацията".
"Под ръководството на президента Байдън ние се ангажираме да си партнираме със страни в региона, за да предоставим решения на предизвикателства, засягащи всички наши хора – предизвикателства, които никоя държава не може да реши сама.
… президентът Байдън превърна борбата за равенство и расова справедливост в приоритет за нашата администрация – у дома, както и по света", натегнал се на Пръдливия Забраванко в речта си пред първата пленарна сесия на ОАД секретарят.
И разбира се изтъкнал загрижеността на Съединените щати за демокрацията :
"Можем недвусмислено да осъдим авторитарните режими в нашия регион и да предприемем колективни стъпки, за да ги подведем под отговорност".
И обяснил какви престъпления срещу правата на човека се извършват в Никарагуа, Куба и Венецуела и се разпрострял по света :
"Изключително важно е да останем единни, като осъждаме фалшивите референдуми на Русия като нарушение на международното право и недвусмислено отхвърляме всякакви опити за незаконно анексиране на украинска територия".
"… подобряването на демокрациите отвътре … Това е духът, който Съединените щати внасят в нашето общо предприятие и в това полукълбо", самохвално приключил речта си държавният секретар.
Пътуването идва, когато, отбелязват наблюдатели, Китай продължава да навлиза в региона за сметка на Вашингтон, констатира AS/COA.
"САЩ "рестартират" Латинска Америка", пише Леонид Савин в "Катехон".
"Вашингтон е изключително заинтересован да възстанови влиянието си в Латинска Америка. Отново я направете свой "заден двор", за да контролирате политическите процеси, да ангажирате гласове в ООН за вашите собствени цели, да имате достъп до природни и човешки ресурси, а също така да предотвратите разрастването на сътрудничеството между страните с Русия и Китай. Например с инициативата "Build Back Better" (Изградете по–добре!), инициирана наскоро от Белия дом, която се опитва да се конкурира с китайския "Един пояс, един път", където инвестициите на Пекин са очевидно по–привлекателни от американските заеми", коментира авторът.
"Колумбия, Чили и Перу са важни с това, че и в трите властта спечелиха леви партии на последните избори. Но това не са класически марксистки или маоистки организации (някои от които, между другото, продължават да се борят нелегално в редица страни). Това е нов тип леви партии, които се вписват добре в глобалисткия дневен ред. Те имат идеи за правата на сексуалните малцинства и легализирането на еднополовите бракове заедно с наркотиците и говорят за изменението на климата, което се харесва както на европейските "Зелени", така и на Демократическата партия на САЩ.
Важно събитие беше срещата на Организацията на американските държави (ОАД), която се проведе в столицата на Перу Лима. На него САЩ представиха поредната си резолюция, насочена срещу Русия. 24 гласа (марионетките на САЩ в континента) бяха "за" и само 9 "против", така че документът беше официално приет – още една резолюция, осъждаща "незаконното, неоправдано и непровокирано нахлуване на Русия в Украйна". Но е показателно, че най–големите страни в региона бяха против – това са Аржентина, Бразилия и Мексико, както и партньорите на Русия Никарагуа, Салвадор, Боливия, Хондурас. Плюс Доминика, Сейнт Винсент и Гренадини. Венецуела и Куба не гласуваха, тъй като членството им в ОАД е официално отменено", коментира в "Катехон" Леонид Савин.

https://eunavfor.eu/news/european-unions-high-representativevice-president-josep-borrell-visit-eu-navfor-atalanta
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/durzhavniyat-sekretar-na-sasht-otide-afrika-da-tushira-ruskoto-vliyanie
https://www.state.gov/briefing-on-secretary-blinkens-upcoming-travel-to-colombia-chile-and-peru/
https://www.reuters.com/world/americas/colombia-us-discuss-more-drug-interdiction-sea-enhanced-intel-sharing-blinken-2022-10-03/
https://www.as-coa.org/articles/roundup-secretary-blinkens-trip-colombia-chile-and-peru
https://br.usembassy.gov/secretary-antony-j-blinken-at-oas-general-assembly-first-plenary-session/



Тагове:   германия,   африка,   Пекин,   Аржентина,   Чили,   перу,   Южна Африка,   ЮАР,   москва,   Украйна,   куба,   наркотици,   Никарагуа,   боливия,   Южна Америка,   Сергей Лавров,   САЩ,   Русия,   Европа,   Индия,   Колумбия,   Конго,   Латинска Америка,   Джо Байдън,   белия дом,   Етиопия,   Кения,   Салвадор,   Reuters,   Източна Африка,   Държавният департамент,   вестник Сега,   Големия брат,   Съединени щати,   катехон,   Китай и Южна Африка,   Руската федерация,   Русия и Китай,   Антъни Блинкен,   Един пояс,   един път,   Жозеп Борел,   16 октомври,   Куба и Венецуела,   Венецуела и Куба,   Русия в Украйна,   Организацията на американските държави ОАД,   Чили и Перу,   Бразилия и Мексико,   Бенин и Гвинея Бисау,   Филипините – Манила,   Специалната военна операция на Руската федерация,   Сергей Лавров посети Египет,   Уганда и Етиопия в континента Африка,   Еманюел Микрон беше в Камерун,   Франция в Западна Африка в полза на Русия,   Мозамбик и Сомалия,   Черния континент,   Янез Ленарчич,   силна Африка,   Екип Европа с Африка,   Сергей Лавров в Африка,   БРИКС Бразилия,   Демократична република Конго и Руанда,   заден двор на Съединените щати,   Колумбия Густаво Петро,   САЩ Доналд Тръмп,   Антония Урехола в Сантяго,   ASCOA,   Габриел Борич,   президента на Перу Педро Кастильо,   Build Back Better Изградете по–добре,   Русия Никарагуа,   Хондурас Плюс Доминика,   Сейнт Винсент и Гренадини,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ...
16.10.2022 23:53
Светът се движи. Но накъде ли?...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
17.10.2022 01:06
Към комунистическото общество естествено.
цитирай
3. missana - Американците се мъчат да навият повече страни срещу Путин.
17.10.2022 13:04
А Путин прекали с туткането и това може да му коства много.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
17.10.2022 13:26
Той си знае.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5895720
Постинги: 2837
Коментари: 26138
Гласове: 34435
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930