Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2023 20:01 - © Унгарска политическа ерес поразява евроатлантическите ценности
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1817 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 06.07.2023 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.07.2023г.

     "Срещата на върха на ЕС приключи без консенсус – "Водим борба за свобода", казва Орбан", изнася в заглавие на 30–ти юни немският Die Welt 
image

Премиерът на Унгария Виктор Орбан защити позицията си на срещата на върха на ЕС. "В заседателната зала се водеше миграционна война", каза той. Унгария и Полша блокираха окончателна декларация и по тази причина няма да има съвместна декларация за миграцията.
Полша и Унгария блокираха подготвените текстове за политиката за предоставяне на убежище. Блокадата на двете страни има голяма символична сила – и може да застраши други проекти на ЕС. Премиерът на Унгария Виктор Орбан заплаши да блокира средства от ЕС за доставка на оръжие и оборудване за въоръжените сили на Украйна.
Все пак "Това беше борба за свобода, а не въстание!", успокоил евроколхозните чиновници унгарският министър–председател.
"Те искат да принудят Унгария да създаде мигрантски гета", казал Орбан в радио интервю. "Ще се боря срещу това със зъби и нокти, със зъби и нокти".
Според предложение на Европейската комисия 50 милиарда евро трябва да се влеят във финансовия резерв на Украйна между 2024–та и 2027–ма година. "Няма да дадем нови пари на Украйна, докато не ни бъде казано какво е станало с предишните 70 милиарда евро (за Украйна)", заплашил Орбан, разказва немският цайтунг.
"Унгария и Полша блокират преговорите за убежище", пише друга немска газета – Bild 
image

В началото на юни Полша и Унгария бяха единствените страни, които гласуваха против планираното разпределение на бежанци в Европейския съюз.
Според постигнат от другите страни компромис за убежището, страните от ЕС трябва да бъдат задължени да приемат определен брой бежанци. Държавите, които отказват да приемат мигранти, трябва да платят глоба от 20000 евро за всеки мигрант във фонд, управляван от Брюксел. В момента Полша е приела над един милион бежанци от Украйна. Страната обаче отдавна отказва да приема бежанци, които идват в ЕС през Италия или Гърция, разказва Bild.
Два дни преди това, на 28–ми юни, в интервю за същия вестник унгарецът разказал играта на германците : "Вие, германците, вероятно харесвате миграцията. Вие се гордеете, че сте станали земя на новодошлите. Това е ваше решение … В Унгария сме на друго мнение. Смятаме, че е твърде рисковано. Ето защо ние отхвърляме миграцията, особено нелегалната. И правим ясна разлика с гастарбайтерите. Имаме една наредба за гастарбайтерите и една за мигрантите. Вие не правите това разграничение, защото отношението ви към миграцията е положително. Нашето отношение е по-предпазливо …"image

Виктор Орбан се смее на глупостта на немските бюргери

"… никога не бих спорил за това, за да ви убедя … Единствената ми любезна молба към вас е : Моля, не се намесвайте в начина, по който унгарците искат да вземат свои собствени решения. Това е, което искам. Аз също не се намесвам в това как германците мислят за миграцията … Знаете ли, Европейският съюз е създаден за две неща. Първо за мир, а сега сме във война. Второто беше просперитетът, а в бизнеса става все по–трудно и по–трудно да се поддържа конкуренция и да се носи просперитет на хората" (излиза че Евроколхозът се е провалил в историческото си предназначение) … Това не е моя работа.  Никога не бих казал нищо за демократично избрана германска партия [AfD]. Това е ваше решение, това не е моя работа. И не ме провокирайте в тази дискусия".
image

Политиката на Евроколхоза за бежанците няма да мине, категоричен е Виктор Орбан

В Германия са дни на тихи усещания. Две местни издания наведнъж, може да се каже, от първия ред – Die Welt и Bild – разговаряха с унгарския премиер Виктор Орбан и бяха толкова изумени от това, което той им каза, че дори се смутиха да го цензурират или да не го дадат по страниците изобщо. Защото той излага буквално всичко, което напълно липсва в реториката на местните политици. И което е най–сочно и пикантно – за представянето на такива позиции редовият гражданин в Германия го очакват големи неприятности, чак до загуба на работа. Затова им се налага постоянно да предписват "подложки" за собствената си позиция, за да не би читателят и властта изведнъж да решат, че журналистите подкрепят Орбан.
В интервюто за Die Welt (има го само на видео), с шокиращото заглавие "Орбан : Победата на Украйна над Русия е "невъзможна", се казва
image
: В интервю за Die Welt премиерът на Унгария Виктор Орбан говори за своето виждане за войната в Украйна. Той е убеден, че Киев ще остане без войници по–рано, отколкото Москва. Съединените щати и Русия трябва да преговарят за мир, за да спасят Украйна, разказва Игор Малцев в Деловая газета «Взгляд».

За тези, които не разбират : скандалният Bild, който всъщност води напълно антируска политика на ръба на расизма, също публикува свое интервю с Орбан със заглавие "Ето защо Украйна няма да победи Путин" (27.06), в което унгарецът набива канчета
image
: "Не виждам голямо значение в това събитие (метежът на Пригожин) …
[Не е от голямо значение?, мига на парцали интервюерът Пол Ронцхаймер, заместник–председател на Bild; Орбан : Да!]  Знаете, че Путин е президент на Русия. Така че, ако някой спекулира, че може да се провали или да бъде заменен, тогава той не разбира руския народ и руските властови структури … Защото това е Русия. Русия работи и функционира по различен начин от европейските страни … Знаете ли, това е Русия. Русия работи по различен начин от нас. Структурите в Русия са много стабилни. Те се основават на армията, тайните служби, полицията, така че това е различен вид държава, тя е военно ориентирана държава … Така че не забравяйте, че руснаците не са държава като нас, Германия или Унгария. Това е друг свят. Структурата е различна, мощността е различна, стабилността е различна … Той е стабилен, той е избран лидер на Русия и е популярен, а структурите зад него са доста силни. Така че трябва да приемем сериозно целия руски комплекс … не искам да изглеждам като човек, който не се надява, че украинците имат шанс да оцелеят. Но аз съм на земята. Реалността е, че типът сътрудничество между Украйна и Запада е провал … украинците ще останат без войници по–рано от руснаците и това ще е решаващото в крайна сметка … това, което наистина има значение, е какво искат да направят американците. Украйна вече не е суверенна държава. Те  нямат никакви пари. Нямат оръжия. Те могат да се бият само защото ги подкрепяме от Запад … През февруари, преди войната, го посетих (Путин). Две–три седмици преди войната. Е, имаше много въпроси на масата за Украйна и за бъдещето ѝ. По отношение на Украйна той каза, че украинската армия е много силна и е много добре оборудвана от Запада. Войниците са много добре обучени. Така че, ако има конфликт, това ще бъде много, много труден конфликт (А Ачо Маин разправя, откъде знае, че Путин очаквал украинците да го посрещнат с хляб и сол). Направи ми впечатление, че въпреки този факт той смята, че времето е на руската страна. Това беше моето впечатление, което изразих публично и на Запад. Това е в съзнанието на руснаците, те смятат, че времето е на тяхна страна, което не е добре за нас. Но това за съжаление се сбъдна … Не. Не е за мен (военнопрестъпник) … За военни престъпления можем да говорим след войната (а знаем, че победителите не ги съдят) … договорът за НАТО е много ясен, че някой, който е във война, не може да бъде член на НАТО … Това не е нашата война. Това е войната на украинците, вземането на решения за морален и исторически хоризонт е въпрос единствено на украинския народ. Така че бих ги посъветвал да направят точно това, което е най–добро за тях. Но какво е най–добро за тях, те трябва да определят сами. Никой друг не може да го определи. Защото те са независима, горда нация и страна", обяснява на слисаните германци действителността и истината той.
Европейците най–накрая се събудиха. Опасната "ерес" на унгарския премиер Виктор Орбан за приоритета на националните интереси над интересите на САЩ намери последователи сред лидерите на популярни партии в още две страни, пише Владимир Хомяков в Tsargrad.tv.
Създават се условия на власт да дойдат политици, които насърчават традиционните ценности.
Австрия : "Правителството под отговорност!" : 50 хиляди граждани на Австрия подписаха писмо с искане техният канцлер да спре да подкрепя Киев и да премахне антируските санкции : "На фона на нарастващите вътрешни проблеми, ние сме възмутени от огромните парични подаръци за Украйна под формата на доставки на гориво и оръжия, платени с пари на данъкоплатците", пише в писмото.
Словакия : опозицията подкрепя Русия : В тази страна, в навечерието на предсрочните избори, насрочени за септември, според резултатите от всички социологически проучвания, партията "Курс–Социалдемокрация" е напред. Нейният лидер, бившият премиер Робърт Фицо, в случай на завръщане на власт обеща да спре военната помощ на Украйна, да не подкрепя влизането ѝ в НАТО, а също и да се откаже от антируските санкции.
Германия и Франция ще бъдат следващите : Въпросът тук не е някаква симпатия на европейските бюргери към руснаците. И със сигурност не в историческата памет за руското освобождение на Европа от нацизма, което те отдавна се опитват да забравят. Всичко е много по-просто : възпитаният от консуматорското общество обитател на Дойчланд, обича или мрази нещо единствено въз основа на егоистичния си интерес. Да, след началото на СВО на филистера му беше казано, че ужасният Путин, след като победи Украйна, ще дойде при него,  което означава, че най–разумното е да го спрете на далечните граници с украински ръце, в които просто трябва да се връчи възможно най–много оръжие.
Но всичко се оказа далеч от розово. По някаква причина, въпреки санкциите, Русия не се разпада. Дори обратното. Но в Европа подкрепата за Украйна и прекъсването на отношенията с Русия се отклониха настрани : газът и всичко останало стават по–скъпи, икономическите връзки са разрушени и ситуацията очевидно ще се развива от лошо към по–лошо. В същото време в Европа все още има мислещи хора, които задават резонния въпрос : "И защо, за бога, нашето правителство използва нашите данъци не за решаване на вътрешни проблеми, а ги изпраща в някаква Украйна, където всичко изпратено или се краде, или се унищожава по бойните полета?".
Именно това, а в никакъв случай не "интригите" на Русия, кара днес народите на Унгария, Словакия и Австрия да подкрепят партии, които се застъпват за независима от Съединените щати национална политика. Нека добавим тук факта, че лидерите на тези политически сили са привърженици на традиционните ценности и ограниченията на миграцията. Което също намира оживен отзвук сред отвратените от "содомитска толерантност" привърженици на естествения живот. И сега Орбан казва : "Аз съм преди всичко унгарец и се интересувам от съдбата на моя народ". И се бори. Други го чуват, и "монолитът" започва да се руши. 

https://www.welt.de/politik/ausland/article246145806/EU-Gipfel-ohne-Konsens-beendet-Wir-kaempfen-einen-Freiheitskampf-sagt-Orban.html
https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/asyl-verhandlungen-beim-eu-gipfel-ungarn-und-polen-blockieren-kompromiss-84514602.bild.html
https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/ungarns-orban-deutschland-wird-ein-land-von-neuankoemmlingen-84480052.bild.html
https://vz.ru/opinions/2023/6/29/1218783.html
https://www.welt.de/politik/ausland/video246084610/Ungarns-Ministerpraesident-Orban-haelt-Sieg-der-Ukraine-gegen-Russland-fuer-unmoeglich.html
https://www.bild.de/video/clip/news/ungarns-ministerpraesident-im-bild-interview-viktor-orban-putin-ist-stabil-84475738.bild.html
https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/ungarns-ministerpraesident-orban-putin-ist-stabil-84474096.bild.html
https://tsargrad.tv/articles/u-rossii-nashlis-neozhidannye-sojuzniki-tri-gosudarstva-evropy-stali-ugrozoj-ssha_815276

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - ...
06.07.2023 22:18
САЩ са вредоносни и опасни за Европа...
цитирай
2. kvg54 - русия е вредоносна и опасна за Европа, ама путиноидите като тоя не забелязват това.
06.07.2023 22:27
mt46 написа:
САЩ са вредоносни и опасни за Европа...


Америка е малкият дявол, а Путлер - сатаната.
цитирай
3. avrilbo - Е след толкова умни коментари
06.07.2023 22:41
Накрая ще победи Китай даже и да не иска ,ЗАЩОТО БАЙ ДЪН МНОГО ИСКА
цитирай
4. kvg55 - До 1. mt46
06.07.2023 23:02
ФАЩ са токсични за целия свят.
цитирай
5. kvg54 - Не колкото путландия.
06.07.2023 23:04
Не колкото путландия са токсични.
цитирай
6. kvg55 - До 12. kvg54
06.07.2023 23:04
Налягай си парцалите ментален прошляк.
И изляз на светло. какво се криеш като плъха Зеленски?
цитирай
7. kvg55 - До 3. avrilbo
06.07.2023 23:06
Да, Пръдливият лъжлив Забраванко здраво работи за упадъка на ФАЩ.
цитирай
8. kvg55 - До 5. kvg54
06.07.2023 23:07
Какво дебнеш като лисугер пред кокошарник.
Целият свят бяга от ФАЩ.
цитирай
9. kvg54 - Всички путиноиди сте плъхове, не Зеленски.
06.07.2023 23:08
kvg55 написа:
Налягай си парцалите ментален прошляк.
И изляз на светло. какво се криеш като плъха Зеленски?



Тая животинска омраза към него ви прави по-долу и от плъховете.
цитирай
10. kvg55 - До 9. kvg54
06.07.2023 23:15
Възпитаният човек коментира не повече от 1–2 пъти.
Изплюй си отровата другаде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5917437
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930