Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2023 15:01 - © Господа, дайте да дадем!
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 6095 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 19.06.2023 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.06.2023г.

     Необуржоазният интелигент професор Калин Янакиев облечен в наситено червена комунистическа рубашка беснее при Лапацалото : "Ние фактически престанахме да съчувстваме и да помагаме на нападнатата от нацистка Русия Украйна и започнахме да се държим като една буквално казано източно или някаква африканска държава. България бе изолирана от света … Връщането в семейството на цивилизованите народи е невероятно важно нещо, заради което "Продължаваме промяната" и "Демократична България" трябваше да направят този малък компромис. Ние трябва да влезем в Шенгенското пространство и в Еврозоната. Това ще отсече, буквално ще отсече наченките на българския фашизъм, които в България с тревожно нарастват … В България медиите са овладени и те работят против "Демократична България" и  "Продължаваме промяната", изобщо против демократичните партии … Ние се връщаме най–сетне, можем да се върнем в семейството на цивилизованите народи. В света в момента има глобално противоборство – от едната страна е полюса на невероятното световно зло – нацистка Русия, която не престава да върши престъпления срещу човечеството … Странно е, страшно е България да стои разкрачена между двата полюса и да не може да се пласира в територията на доброто … Виждам това [външнополитическата преориентация] в лицето на господин Тагарев, когото много уважавам … Пак ви казвам – глобалният конфликт в момента  е нацистка Русия, която е некадърна на бойното поле, но много се старае на идейния фронт и цивилизования свят … [Приоритетите на правителството според Янакиев] : … връщане в семейството на цивилизованите народи, помощ за Украйна, ясна позиция по отношение на нацистка Русия"
image

Не може един демократ да употребява израза "източно или някаква африканска държава" като обидна квалификация. Това, "направо ще кажа" е чист фашизъм и нацизъм. Kulturkampf.
Понеже се спомена министър Тагарев, да видим за какво Калин Янакиев много го уважава :
– "Министърът на войната Тодор Тагарев се срещна с посланика на Украйна Нейно Превъзходителство Олеся Илашчук" съобщава на 9–ти юни сайтът на Министерството на войната. "Възможностите за оказване на хуманитарна и военно–техническа помощ на Украйна бяха обсъдени на среща на министъра на войната Тодор Тагарев с посланика на Украйна Нейно Превъзходителство Олеся Илашчук днес, 9 юни, в Министерството на войната", се казва в съобщението.
– "Министърът на войната Тодор Тагарев ще участва в срещата на министрите на войната на страните–членки на НАТО, която ще се проведе на 15 и 16 юни 2023 година в Брюксел, Белгия. Министрите на войната ще обсъдят също повишаването на индустриалния капацитет на страните–членки на НАТО за осигуряване на отбранителни продукти и боеприпаси, както и дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна. В Брюксел министър Тагарев ще участва в заседанието на Контактната група за подпомагане на агресията на Украйна, домакинствано от министъра на войната на САЩ", се казва в друго съобщение на Министерството на войната на Република България.
– И в трето съобщение се казва : "Нашето правителство ще продължи да предоставя ценна практическа подкрепа на Украйна, докато е необходимо". Това заяви министърът на войната  Тодор Тагарев по време на заседанието на Комисията НАТО–Украйна днес, 15 юни. По думите му НАТО трябва да отиде отвъд решенията от Букурещ и да насърчи отношения с Украйна на по–високо стратегическо ниво … В първия ден от срещата на министрите на войната на страните–членки на НАТО в Брюксел министър Тагарев подписа допълнение към Меморандума за разбирателство за Многонационалната инициатива за складиране на боеприпаси … Министър Тагарев проведе кратки срещи със секретаря по войната на САЩ Лойд Остин и с министъра на войната на Украйна Олексий Резников".
Ето за това Калин Янакиев много уважава министъра на войната Тодор Тагарев.
Тя буржоазията много обича и харесва с чужда пита да прави помен.
Както сега наглосаксонските капиталисти използват полезния идиот Украйна срещу Руската федерация и както са насъсквали Адолф Хитлер срещу Съветския съюз в края на 30–те и началото на 40–те години на ХХ–ти век.
Та и нашите българи правят така : "помощ за Украйна", казва Янакиев; "дългосрочна  политическа и практическа подкрепа за УкрайнаНашето правителство ще продължи да предоставя ценна практическа подкрепа на Украйна, докато е необходимо", казва пък министър Тодор Тагарев.
Натискат се да помагат. Ама на чии гръб и с какви средства? С парите на данъкоплатците.
Нещо като "Другари, дайте да дадем!". Аз лично не давам.
Някак си, не е джентълменско, господа буржоа!
Я дайте личен пример. Запишете се доброволци във Въоръжените сили на Украйна.
Тодор Тагарев е защитил дисертация, само преди тридесетина години, във Военновъздушната инженерна академия "Николай Егорович Жуковски" в Съветския съюз (СССР) и познава изтънко и отвътре тайните на военно–въздушните сили на Руската федерация. Утрепал се е за съветник в Повітряні сили на Незалежната.
А Калин Янакиев е философ и още по–важно е богослов. На възраст е и за боева мисия не става. Но превъзходно може да се справя с длъжността на ЗКПЧ (Заместник–командир по политическата част). Преподавател е във Философския факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" – значи има дар слово. Заклет атлантик е. Ще държи речи пред украинските войници за евроатлантическите ценности, за приемането на Незалежната в СатаНАТО–то и в Евроколхоза, за свещената мисия на Украйна и украинците да спасят свободния свят от "нацистка Русия", както се изразява. Злобата му е предостатъчна за години.
А това че е богослов и е запознат с религиозните канони го прави незаменим – ще благославя отиващите на фронта войници и ще опява връщащите се от фронта.
Ето, дори животните проявяват действена съпричастност към страданията на себеподобните си – Леопардът Данте от зоологическата градина в Стара Загора избяга в Украйна да помага на здраво закъсалите го там негови германски съименници.
image

Леопардът Данте на път към Незалежната

А нашите буржоа си трайкат и се скатават зад приказки "Господа, дайте да дадем!".
Е, дават по някой лев, купуват моторни електрогенератори, дават подслон на бежанци от Незалежната. Но това не е достатъчно. Това няма да победи "нацистка Русия".
А да станат интербригадисти като комунистите по време на Гражданската война в Испания през 1936 – 1939 година не им стиска. Затова и няма лозунг "Буржоа от всички страни, съединявайте се!". Защото същността на буржоата е частният интерес, а "Частният интерес е винаги страхлив, защото за него сърцето, душата е външна вещ, която винаги може да бъде отнета или повредена. А кой не трепери пред опасността да загуби сърцето и душата си?".
image

Цвятко Радойновполитически и военен деец на БРП (к), полковник от Червената армия,  интербригадист в гражданската война в Испания през 1936–1939 година като доброволец

https://bnt.bg/news/geshev-e-otstranen-no-kakvo-tryabva-da-se-promeni-v-sistemata-319078news.html
https://www.mod.bg/bg/news.php
https://www.marxists.org/bulgarsky/m-e/works/BKP50/T1/BKP50-1.pdf

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. morskipesni - Ще се обърнат тутакси прилепалници като него,
19.06.2023 17:00
само гледай как ще се завъртят нещата.Разбира се, няма да е в "опозиция" бай ви Ганю!
Не очаквайте това от него- бай ви Ганю в опозиция бива ли, бре диванета? Ха-ха-ха!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
19.06.2023 17:34
Богослов, дрънкащ оръжие, такъв Свети Петър ще изпрати директно в последния кръг на Ада и съветски възпитаник, харизващ с чужда пита майчин помен, оръжие на враговете на тези, от които е получил диплома за учен!
Мамма миа!
Сега разбирам Баязид, защо е заповядал да отрежат главата на чифута, донесал му ключа на Търново, в момент, когато щял да обяви оттегляне на войските! И благодарение на този ключ, превзел града като финал- обезглавил чифута?
?
Отговорът е прост! Чифутът сега предава своя господар! Утре, като го вземе в сарая си, ще предаде и него, като в приказката за кучето! Я по- добре, да му се отреже тази възможност, лишавайки го от главата!
Та и богословът! Свети Петър ще го вкара в правия път, а на другия, връчвайки му диплома е трябвало да постъпят като Баязид!
Без глава, но с диплома!
цитирай
3. kvg55 - До 1. morskipesni
19.06.2023 19:06
Какви семпли хора "учат" децата на "наука"?!
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
19.06.2023 19:14
Ха–ха–ха!
В ада казваш, без глава казваш?!
Това ги чака тези човешки отрепки.
Ха–ха–ха!
цитирай
5. mt46 - ...
19.06.2023 19:37
Проблемът няма нищо общо с "буржоазията" – доста остарял и неуместен термин...
Проблемът е в продажността и дебилизма... А продажници и дебили има във всички партии /антикапиталистически, леви, десни и т. н./...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
19.06.2023 20:14
И с какво заместваш "остарялото" понятие буржоазия? Да не би тази класа да е изчезнала, да не би да няма частна собственост върху средствата за производсво, да не би да няма буржоазна интелигенция, която обслужва идейно и идеологически капиталистите? Буржоазен е и начин на живот, начин на мислене, манталитет.
Ограниченото мислене и манталитет в момента е характерно за буржоазията. Да не би Янакиев и Тагарев да са единствени? Всички буржоа са такива.
Масовата "продажността и дебилизма" не са психически проблем на отделния индивид. Те са проблем на обществото, породени от обществените условия.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Всеки може да пише каквото си ще, но това, що човек има,
19.06.2023 20:58
никой не може да му го отнеме. На Кирчо Секса /Кирил Петков/, га му вИси му е 18 см. Слави е написал песен за него, "Лена и Миро, чакат бебе от Киро".
Вие и комнетиралите постинга Ви никога няма да го стигнете!
цитирай
8. kvg55 - До 7. planinitenabulgaria
19.06.2023 22:38
Бае Коста, понеже на теб нищо не ти виси, все киризиш другите в чатала.
цитирай
9. mt46 - ...
19.06.2023 23:52
kvg55 написа:
И с какво заместваш "остарялото" понятие буржоазия? Да не би тази класа да е изчезнала, да не би да няма частна собственост върху средствата за производсво, да не би да няма буржоазна интелигенция, която обслужва идейно и идеологически капиталистите? Буржоазен е и начин на живот, начин на мислене, манталитет.
Ограниченото мислене и манталитет в момента е характерно за буржоазията. Да не би Янакиев и Тагарев да са единствени? Всички буржоа са такива.
Масовата "продажността и дебилизма" не са психически проблем на отделния индивид. Те са проблем на обществото, породени от обществените условия.

Заменям га с капиталисти, бизнесмени, търговци и т. н. Да наричаме нещата с истинските, съвременните им имена! В БСП има ли частни собственици? Те "буржоа " ли са? Руските олигарси "буржоа" ли са? Китайската ком. партия буржоазна ли е, след като поддържа частната собственост?... И изобщо нещата са доста по-шарени, многообразни, особено след като бившите комунисти станаха капиталисти...
цитирай
10. leonleonovpom2 - А, Коста , планинарят!
19.06.2023 23:52
Разкошните пътеписи за Родопите, любимата ми планина, негово дело са!
Да зарежем политиката, тя е за мръсник на квадрат нагоре, а ние тримата, заедно и половин мръсник не правим!?
Да поразсъждаваме върху пола, виждам, че е подхванал тази тема!
Защо солта определя пола? Ето, Кирчо има три момичета!
Ако Лена и Миро разчитат на него за момче, жестоко ще се опарят! Мога да помогна, със съвет, ако не е късно Но аз по принцип, на въоръжени до зъби учени , дори и от Харвард, не помагам!
Или да отиват на фронта , да се бият, или да творят наука!
На такива джендъри да се оправят сами
За дължината си в грешка, Коста!
Ти носил ли си пушка 18 метра дълга? А стрелял ли си с нея!
Наполеон е имал пищов само 3 сантиметра, запазен е, но е стрелял безгрешно с него, легенди има за това!
А за Слави, има турска поговорка че дългият на ръст е къс на ум! И при него е така! Завижда, явно! И не е проумял, че дълга пушка , нито може да я зареди, нито да стреля с нея!
Да си направи необходимите изводи, вместо да пише глупави песни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5954350
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34454
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930