Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2022 08:01 - © Как да влезете в НАТО без да привличате вниманието на санитарите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3136 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 06.11.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.11.2022г.

     "Владимир Зеленски и Пьотр Фиала подписаха Съвместна декларация за евроатлантическата перспектива на Украйна", съобщава официалният President.gov.ua.
Пьотр Фиала е министър–председател на Чешката република.
image

Наполеончик и Фиала позират с подписания документ, двата екземпляра на който, кой знае защо се различават на външен вид 

Текстът на самата декларация не успях да открия, не успях да открия и цитати от нея, но в съобщението на Офіс Президента України се казва : Документът определя приоритетните области на сътрудничество между Украйна и Чехия в рамките на стратегическия курс на страната ни за пълноправно членство в Северноатлантическия пакт.
"Ние потвърдихме с тази декларация, че ще засилим сътрудничеството за гарантиране на стандартите на НАТО в Украйна. Чехия потвърди, че подкрепя страната ни да стане пълноправен член на Алианса веднага щом условията го позволяват.
Ние ще работим, за да гарантираме подписването на такива съвместни декларации с други страни-членки на НАТО", казал Наполеончик след подписването.
Анализирайки събитието и документа, авторът на сайта Ukraina.ru Василий Стоякин, определя пет стъпки, които трябва да включва процедурата за присъединяване към НАТО.
Стъпка 1 : Определя се съответствието на страната кандидат с изискванията. Тя трябва да се намира в Европа (тук имаме въпрос за статута на САЩ и Канада …), да има финансови и ресурсни възможности да допринася за развитието на сигурността, държавата да е демократична.
Както виждаме, Украйна отговаря на тези изисквания : тя се намира в Европа, има ресурсите да води осемгодишна война (защо не и принос към "сигурността"?), Е, демократичността на нацисткия режим в Киев е отвъд всякакво съмнение.
Стъпка 2 : Присъединяване към Плана за действие за членство (ПДЧ).
Като цяло това е програма на НАТО за предоставяне на съвети, помощ и практическа подкрепа. Един от основните елементи на ПДЧ е разработването на индивидуални годишни национални програми, обхващащи политически, икономически, отбранителни, ресурсни, сигурност и правни аспекти. Освен това НАТО винаги може да обясни какво точно подхожда на организацията и върху какво трябва да се работи.
Стъпка 3 : Кандидатствайте и преговаряйте за присъединяване към НАТО.
Украйна вече реши този въпрос. На 30 септември Владимир Зеленски каза, че "де факто ние вече изминахме нашия път към НАТО … Днес Украйна кандидатства да направи това де юре. Съгласно процедура, която ще отговаря на нашата ценност (както е в текста на официалния телеграм канал – забележка на автора). Да защитим нашата общност. По ускорена процедура. Ние правим нашата определяща стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено присъединяване към НАТО".
Съдейки по реакцията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и представители на САЩ и Германия, те бяха малко изненадани от такава ловкост на Украйна. НАТО обаче веднага се раздели по този въпрос – на 2–ри октомври Полша, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония, Черна гора, Румъния и Словакия изразиха обща подкрепа за влизането на Украйна в НАТО.
image

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг се консултира с психиатър относно желанието на президента Зеленски за приемането на Украйна за член на НАТО 

Стъпка 4 : Всяка от 30–те членки на НАТО трябва да подпише и ратифицира протокола за членство на страната кандидатка в алианса.
На този етап политическият пазарлък продължава и на теория на страната кандидатка дори може да бъде отказано членство.
Стъпка 5 : Ратифициране на договора от страната кандидат.
Тук резултатът е предизвестен, тъй като Украйна е член на НАТО по конституция.
Както виждаме, тук няма декларации със страни членки на НАТО. Но ние все още изхождаме от факта, че Зеленски е рационален политик по свой начин, въпреки че е склонен към авантюристични решения. Следователно изглежда, че той се нуждае от декларации със страните–членки на НАТО, за да замени някои етапи от придобиването на членство и / или да получи допълнителни гаранции.
Първият вариант е, че подписването на съответните декларации с всички страни–членки на НАТО ще даде възможност за подмяна на ПДЧ, ако, да речем, бюрокрацията в Брюксел намери начин да "раздвижи" въпроса с неговото предоставяне. Освен това статутът на двустранна декларация сам по себе си би трябвало да приспи бдителността на германските дипломати, още повече че в декларацията се говори и за военна помощ, а тя при всички случаи трябва да бъде предоставена – дори и с цената на "подкрепа на перспективата" за неопределено време в бъдеще.
Ясно е, че подписването на декларациите ще отнеме много време, а и самите ПДЧ декларации в никакъв случай не ги заместват (все пак са формален документ, който е задължителен за влизане), но тук се откриват широки възможности за манипулация – те подписаха, подкрепиха, което означава, че можем да приемем, че условията за ПДЧ са изпълнени … .
Вторият вариант е подписването на декларации до известна степен да замести стъпка 4. Тоест или Зеленски да обяви, че страните, подписали декларацията, всъщност вече са подкрепили влизането на Украйна в НАТО, или подписването на декларациите ще се използва за оказване на натиск върху парламентите на страните от НАТО.
Като цяло Зеленски търси начини да реализира своя план за ускорено влизане в НАТО и с помощта на "полезни идиоти" в Източна Европа (тези дни и ние се присъединихме към тях) ги намира. Не може да се каже, че тези пътища са усъвършенствани, но логиката е разбираема – подкрепата на Украйна по пътя към НАТО да се постави в зависимост от подкрепата на Украйна за "отблъскване на руската агресия".

https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-i-petr-fiala-pidpisali-spilnu-deklaraciy-78817
https://ukraina.ru/20221101/1040396495.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bojinkata - То и в ЕС окрайна е на две-три крачки! ...
06.11.2022 08:38
То и в ЕС окрайна е на две-три крачки! Нещо като подписаха някаква хартийка вече забравиха за какво става въпрос! Голям театър!
цитирай
2. nedovolen - Взето от приятел
06.11.2022 08:43
Човек ако се загледа в глобуса, ще види как Путин най-нагло е разположил държавата си точно по средата на хамериканските бази с ядрени оръжия.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. bojinkata
06.11.2022 09:59
Да, бе!
Урсулина вече не отваря дума за приемането на Незалежната в Евроколхоза.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
06.11.2022 10:01
Жестоко оригинално!
Ще го използвам в някой от постингите си.
С позоваване на източника, разбира се.
цитирай
5. missana - Правят си сметката без Кръчмаря!
06.11.2022 19:05
Процесът в света се схожда към 3-та световна война.
Лично аз бих се радвал човешкият род да загине, защото не заслужава да живее.
Нека веднъж завинаги да бъде погребан и никога повече да няма хора.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
06.11.2022 19:20
Интересно че и моят син има същите желания за България и българите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5896166
Постинги: 2837
Коментари: 26139
Гласове: 34436
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930