Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2023 10:01 - © Съединените щати получават "ясни знаци и силни сигнали"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1908 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 22.04.2023 10:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.04.2023г.

image
     Планетата Земя е в процес на тотално разрушаване на съществуващата "архитектура" на международните отношения. Вашингтон бързо губи световната си хегемония. Американците са в паника от нарастването на авторитета на Руската федерация по света. И светът я гледа със съчувствие и надежда. В същото време светът изпраща на Съединените щати "ясни знаци и силни сигнали", както се изразяваше Роската Плевнелиев. 
Състоянието на инфосферата
Международното информационно поле днес е в състояние на непрекъснато вълнение поради ескалиращата антагонистична конфронтация между САЩ и малка шепа страни, наречени Колективен Запад, от една страна, и Руската федерация, която уверено се превръща в световен морален лидер. Целият набор от последователни информационни съобщения, сведен до един знаменател, показва отхвърлянето на водещите "играчи" в международната политика на хегемонията на САЩ. От друга страна, Щатите редовно бомбардират инфосферата със своите информационни фалшификати, които имат за цел да неутрализират обективния превес на световните симпатии в полза на Русия и руския народ.
По–голямата част от хората избират страната на Русия заради нейната открита и решителна защита на традиционните ценности и идеята за многополюсен свят. Конфронтацията ѝ със Съединените щати все повече придобива формата на духовно–религиозна война. Американският глобалистки (и либерастки) елит, както и преди, с упоритостта на маниак, настоява за своето световно лидерство и налага на целия свят набор от идеи, които по същество водят до духовна и физическа деградация на човечеството. Това отблъсква дори онези, които някога са били готови сляпо да се подчиняват от САЩ. По–голямата част от хората избират традиционните ценности и затова Русия обективно се разглежда като преден пост за запазване на традиционните отношения между хората. А САЩ се превърнаха в обект на непримирима критика (и насмешки, подигравки и … отвращение у някои по емоционални).
В същото време отхвърлянето на американското перчене и наставничество на ниво домакинство във всяка страна прераства във висшите ешелони на властта и се превръща в тенденция в националните политически кръгове. Това се случва по време на изборни процеси, когато хората избират лидери, които са били негативно етикетирани като "десни популисти" от американската пропаганда. В същото време ставаме все по–чести свидетели, когато активната намеса на САЩ в националните избори по света с цел промотиране на свои протежета не дава резултат. Има много примери за това.
Е, у нас Кирето и Асеня Харвардски се позакрепиха, ама ние българите сме възприели usамериканския начин на живот, та затовапразнуваме Хелоуин, не слизаме от колите, пеем "хепи бърдей" вместо "Честит рожден ден", казваме, че всичко е или не е "О, кей", пеем песните си на английски, телевизиите всекидневно ни правят съпричастни с живота, мечтите и проблемите на редовия us–американец и прочие.
Другарят Мадуро не променя стила си
Едни от най–ярките "ясни знаци и силни сигнали" е политиката и риториката на президента на Венецуела Николас Мадуро. Много подобен по природа на своя предшественик, покойния венецуелски лидер Уго Чавес и дългогодишния безспорен вожд на Куба Фидел Кастро, той никога не е крил отхвърлянето на американската хегемония и диктат. И този път на митинга по повод 21–та годишнина от потушаването на антиправителствения преврат, проведен в Каракас на 13 април, Мадуро говори, както се казва, "с вдигнато забрало на шлема и почти на ръба на фаула" в смисъла на избора на лексика, адресирана към Съединените щати : "Ние не приемаме заплахи от САЩ. Ще положим усилия и ще продължим напред. Венецуела не приема ничии заплахи. Това е думата на народа" – каза президентът Мадуро в отговор на неотдавнашните заплахи от администрацията на САЩ за налагане на нови санкции срещу Венецуела.
"Гринго (us–американците) заплашиха Венецуела, като казаха, че ако политическият диалог с гангстерската и корумпирана опозиция не напредне, САЩ ще предприемат санкции срещу страната ни. Казвам на тези гринго : Махайте се оттук, по дяволите! Венецуела уважава себе си!", каза Мадуро под ликуването на хиляди венецуелци. Ето как не всички държавни лидери се поддават на глупостите и шантажа на Съединените щати.
И Бразилия е в руските редици
Трябва да се отбележи, че традиционните съюзници на Русия в региона на юг от Рио Гранде отдавна са Куба, Венецуела и Никарагуа, които Джон Болтън, президентския съветник в администрацията на Тръмп, неслучайно нарече "тройката на тираниите в Латинска Америка".  Тази почетна титла (почетна, защото се дава от врагове) вече не се носи в Латинска Америка. Време е обаче Вашингтон да преразгледа своята "табела за ранговете", която прилага за всички страни от своя все по бивш "заден двор", както САЩ наричат ​​Латинска Америка от почти 200 години. От Бразилия се иска да бъде първият кандидат в този антиамерикански списък при новия "стар" президент Инасио Лула да Силва 
image
Кога се е случвало някоя латиноамериканска държава да влезе в ролята на посредник в глобалните конфликти? Бразилия, или по–скоро президентът Лула, сега пое такава роля. Нещо повече, той явно е на страната на Русия, въпреки че официално декларира неутралитета на страната си. Канцеларията на президента на Бразилия съобщи, че Лула иска да предложи създаването на "клуб на мира" с участието на Китай за разрешаване на конфликта в Украйна. Бразилският лидер възнамерява да направи подобно предложение по време на посещението си в Китай, където се намира в момента. Лула изрази надежда, че освен Китай, Индия и Индонезия също ще се присъединят към "клуба на мира" на страните посредници.
"САЩ трябва да спрат да подклаждат конфликта и да започнат да говорят за мир. Евросъюза трябва да започне да говори за мир", каза другарят да Силва преди да излети от Пекин.
Всичко това се случва в контекста на факта, че наскоро президентът на Руската федерация одобри нова Концепция за външната политика на Руската федерация. И там, в раздела "Латинска Америка и Карибите", пише, че Федерацията възнамерява да обърне "приоритетно внимание", по–специално, на "задълбочаването на многостранното взаимноизгодно партньорство с Федеративна република Бразилия, Република Куба, Република Никарагуа, Боливарска република Венецуела". Тоест Бразилия е поставена на първо място и наравно с руските вече исторически приятели в този регион. Следователно какъв ще бъде тонът на мирните инициативи на Лула в Украйна е приблизително ясно.
БРИКС – алтернативата на "хегемона"
Да се ​​върнем към посещението на Лула в Китай. Това посещение е още един камък срещу хегемонията на САЩ, поради което лидерите на Бразилия и Китай възнамеряват да обсъдят изграждането на двустранно сътрудничество и интеграционни процеси в рамките на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка). И от тази гледна точка пътуването му до Поднебесната империя е стратегическо, тъй като никой в ​​света не крие, че БРИКС се смята от всички за основа на един бъдещ многополюсен свят, който се изгражда като противовес на американския еднополюсен свят.
image
Неслучайно Иран и Аржентина вече подадоха заявки за членство в БРИКС. И дузина държави обмислят тази възможност. Техните аргументи са на повърхността : те излизат от контрола на Вашингтон, който винаги диктува своите хищнически условия, и се сливат в асоциация, която гарантира техните суверенни права и интереси и която вече притежава 30% от световния БВП, а населението ѝ е 40% от цялото човечество.
Всъщност Лула олицетворява кошмара на американците. Пристигайки в Шанхай, където започна официалното му посещение, Лула отново повтори вече добре познатата си теза, че страните от БРИКС трябва да се откажат от господството на долара в разплащанията помежду си и да създадат своя алтернативна валута. И това вече не са само думи. В Шанхай Лула участва в церемонията по встъпване в длъжност на бившия президент на Бразилия Дилма Русеф като ръководител на Новата банка за развитие на БРИКС.
Показателно е с какви напътствени думи Лула лобира за вярната си колежка Дилма Русеф за този пост : "Всяка вечер се питам защо всички страни трябва да базират търговията си на долара … Кой реши, че нашите валути са слаби, че нямат стойност в други страни? Кой реши, че доларът стана (основната международна) валута след изчезването на златният стандарт?" – риторично заяви Лула в речта си в Шанхай.
image

Другарите Си Дзинпин и Инасио Лула да Силва на червения килим в Пекин

Завършвайки разговора за Латинска Америка, е необходимо поне с един щрих да напомним, че освен Бразилия, цяла група страни също са претенденти за етикета "латиноамериканската тирания", издаден от Съединените щати. Сред тях са Аржентина, Мексико, Боливия, Панама, Колумбия, Перу и Еквадор, както и редица малки карибски островни държави. Във всички тези страни националните сили са много силни, като се стремят да излязат от финансовата, политическата и идеологическата "опека" на Съединените щати и да работят изключително за националните си интереси, срещу налагането на "джендър идеологията", която е напълно чужда на религиозното (при това консервативно католическо) население на региона 
image

Африка също е с руснаците
"Как Путин стана герой по африканската телевизия (Afrique Media); Проруско съдържание, представящо изопачена версия на войната в Украйна и насърчаващо интересите на Русия в Африка, набира аудитория на континента", пише The New York Times 
image

"От Централноафриканската република до Мадагаскар, от Мали до Южна Африка, Русия цели да се позиционира като опора срещу Запада в Африка. Това влияние стана още по–очевидно за западните правителства, когато 26 от 54–те страни на континента отказаха да се присъединят към гласуването в ООН, осъждащо руското нахлуване в Украйна", констатира us–американската газета.
В същото време отразяването на западните новинарски издания в някои части на континента намалява. Например британската BBC съкрати десетки журналисти в Африка и затвори поне три канала, излъчващи на местни африкански езици. И това е част от по–голямо съкращаване. Така дейностите на радио France Internationale и France 24, които се финансират от френското правителство, бяха преустановени в Мали и Буркина Фасо, където "проруските лидери на тези страни изгониха френските журналисти", пише us–американската газета.
Светът се променя бързо. И провокатор на този процес е либералният истаблишмънт на САЩ, давещ се в гордостта си, който се вижда като господар не само на US–Америка, но и на целия свят. Той възнамерява да разпространи доктрината "Монро" на цялата планета. Но вече е ясно, че парчето, което Вашингтон иска да отхапе, е твърде голямо за него. Отхвърлянето на външния диктат, налагането на извънземни и античовешки идеи от САЩ и техните европейски сателити бяха естествените причини за неотдавнашното създаване на Международното движение на русофилите (МДР), чиито членове са убедени, че да си русофил означава преди всичко да обичаш родината си.
Междувременно онзи ден от Австралия дойде любопитно съобщение : "Делегация от австралийски аборигени посети руското консулство в Сидни, изрази подкрепа за Специалната военна операция за денацификация на Украйна и подари на руския консул кожа от кенгуру в знак на уважение. След това пред стените на руското генерално консулство се проведе митинг, на който беше прочетен Манифест за създаването на австралийския клон на Международното движение на русофилите.
"На 18 март генералният консул на Русия в Сидни Игор Аржаев се срещна с представители на коренното население на Австралия. Събитието се проведе в приятелска и приветлива атмосфера", се казва в съобщение на страницата на консулството във Facefook.
image

Вождът на Обединените суверенни нации на Terra Australis Брус Шилингсуърт държи Манифеста написан на кожа от кенгуру заедно с генералния консул на Русия Игор Аржаев

Трудно е да си представим как "агентите на Кремъл" са преследвали туземците, скитащи се из австралийската пустиня, за да ги принудят да излязат в подкрепа на Русия.

Просто янките и аборигените ги "разбраха". А пукнатините от разпадането капиталистическия отживял свят достигнаха дори до колибите на местните жители на Зеления континент.
В тези дела и думи е цялата същност на позицията на много десетки държави по света, които не са свързани със Запада. И тук е същността на обединителната политика, чиято първа буква означава Бразилия, тоест БРИКС. Организацията може да се счита за антиамерикански съюз само в една ситуация – ако US–Америка и нейните съюзници попречат на тези пет страни да развиват отношения помежду си по начина, по който смятат за правилен и изгоден за себе си (а САЩ се  пречкат умишлено). Позицията на БРИКС в този случай може да се изрази с една проста фраза : ние сме неутрални към вашите конфликтни ситуации и не ни се пречкайте, махнете ни се от пътя, когато решаваме собствените си въпроси.
Янки, не ни се пречкайте! – ясен знак и силен сигнал.

https://tsargrad.tv/articles/ssha-posylajut-otkrytym-tekstom-mir-hochet-zhit-kak-v-rossii_763865
https://dzen.ru/media/tsargrad.tv/ssha-poluchaiut-svoiu-ukrainu-braziliia-vystrelila-v-baidena-iz-iranskih-korablei-642bea81a9f38038ed75db0c
https://tsargrad.tv/articles/ssha-poluchaet-svoju-ukrainu-brazilija-vystrelila-v-bajdena-iz-iranskih-korablej_755560
http://www.kremlin.ru/events/president/news/70811
https://tsargrad.tv/articles/bunt-na-zadnem-dvore-ssha-poluchili-moshhnyj-udar-s-tyla_562123
https://www.russiapost.su/archives/325453
https://www.nytimes.com/2023/04/13/world/africa/russia-africa-disinformation.html
https://www.crikey.com.au/2023/03/20/indigenous-sovereign-citizen-group-diplomatic-relations-russia/




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. nedovolen - Управниците на янките от тънки н...
22.04.2023 11:17
Управниците на янките от тънки намеци не разбират. Ще се сепнат коги ги боцне овен с остен.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
22.04.2023 11:52
Ама много си прав.
Наистина тия кравари "от тънки намеци не разбират".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5913485
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34449
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930