Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2023 16:01 - © Среща на върха за демокрация или демокрацията като панацея
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1904 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 12.04.2023 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.04.2023г.

image
     Втората "Среща на върха за демокрация" свикана от президента на Съединените щати  Джо Байдън се проведе виртуално на 28–30 март. Темата беше как "Демокрацията се справя с глобалните предизвикателства (Challenges)". Участвали представители от 121 броя държави, които според Белия дом и лично на другаря Джо отговарят на критериите за "демократични".
По тези критерии Израел, Ирак и някои други са демократични, а Унгария и Турция не са.
И както си му е реда, като най–старши, бай Дън направил Забележки (Remarks) 
image

Само че думата "Challenges" се среща само три пъти в текста на ремарките на Джо. Което означава, че пред демокрацията няма, кой знае колко предизвикателства.
Затова пък думата "демокрация" (Democracy) се среща тридесет пъти, което пък означава, че демокрацията, има се предвид us–демокрацията, е всемогъща.
Черногледите могат да предположат, че честата употреба от Пръдливия Лъжлив Забраванко  Джо на тази дума се дължи на притесненията му относно липсата ѝ у дома.
За да разберем, нека преминем по същество към Забележките на президента :
Здравейте всички. Позволете ми да започна, като се извиня за леката настинка, която имам. Това е единственото нещо, което ми се случва тези дни, начева забележките си Джо.
Е, хубава работи. Само с това ли се занимава президентът на Съединените щати – да настива от време на време? Това ли е "единственото нещо", с което се занимава, едничката му работа?
… това е силата на тези срещи на върха. Не просто да говорим високопарни думи и да хвърляме светлина върху тези критични въпроси, но и да стимулираме действия, които водят до конкретен напредък за хората по света. Нека правим така, че демокрацията да е за всички.
Ама правите го другарю, Байдън – във Виетнам, в Куба, в Чили, в Гренада, в Афганистан, Ирак, Либия и Сирия. С килотонове демокрация изсипахте в тези страни и над тези народи.
imageimage

image
Триумфът на демокрацията в Ирак
Снимките на мъченията от затвора "Абу Гариб" обиколиха целия свят. САЩ твърдяха, че за издевателствата са виновни отделни дегенерати и осъдиха 11 войници и един офицер. Снимки : Ройтерс, SBS, ВВС 

… решенията, които вземаме днес, със сигурност ще повлияят на хода на нашия свят през следващите няколко десетилетия, изтъква значимостта на управлението си той.
Само че на мен ми идват наум само две засягащи света решения, които САЩ са взели през последната година. И които никак нямат връзка с демокрацията :
– да въоръжават Украйна;
– да взривят Северните потоци.
И решението да съдят Дончо донякъде, което има международен отзвук.
Нашата работа е да продължим да надграждаме напредъка си, за да не тръгнем отново в грешната посока, за да запазим инерцията. Това е повратна точка за нашия свят към по-голяма свобода, по-голямо достойнство и по-голяма демокрация, чертае перспективите Джо.
Ама белким някога сте тръгвали "в грешната посока", че да поемете отново? Вай, вай, вай!
Наистина да се бият протестиращите, да се съди политическия противник и да се стреля из училищата е израз на "по-голяма свобода, по-голямо достойнство и по-голяма демокрация".
Тук, в Съединените щати, ние демонстрирахме, че нашата демокрация все още може да прави големи неща … Намаляваме разходите за основни неща като лекарства с рецепта и премии за здравно осигуряване … създаваме добри работни места.
Ех, Джо, Джо! Къде сте тръгнали да се мерите със социалистическата демокрация, при която цялото здравеопазване и образование бяха безплатни за народа и нямаше безработни.
А за "Правото да гласуваш, гласът ти да бъде преброен е прагът на демокрацията и свободата навсякъде по света", не ми говори. Видяхме вашите избори, знаем и нашите избори.
И хвали Ангола, Доминиканската република и Хърватия за напредък в демокрацията, а нас не ни хвали. И даже ни включва в разни лоши доклади и закони за корумпираните. А ние сме така послушни. Демокрацията била трудна работа. Добре де, нали сте ни приятели, помагайте.
Делото на демокрацията никога не е завършено, казваш. Е, сега разбрах кое налага вечното ви и постоянно присъствие по целия свят. Постоянно имате работа по поддържането ѝ.
Демокрацията изисква пълно и равно участие на всички – всички наши [и чужди] граждани. Това е начинът, по който отприщваме човешкия потенциал и се поставяме във възможно най-силната позиция да поемем споделените предизвикателства – и наблягам на "споделените" предизвикателства, обяснява технологията на функциониране на масовата демокрация той.
Бай Дън набляга на "споделените" предизвикателства. И то яко набляга да споделяме със САЩ предизвикателствата им – ето, германците предоставят танкове за предизвикателството в Украйна, Словакия и Полша дават самолети, а ние, каквото ни кажат.
Ето, тези дни CNN оповести, че за "споделеното" предизвикателството в Украйна ни е разпоредено от Пентагона да предложим безвъзмездно "своята флотилия от изтребители МиГ–29", съобщава вестник СЕГА
image

… демокрациите се засилват, за да водят и да решават проблемите заедно, не само за нашите собствени хора, но и за света, разсъждава президент Байдън.
Така е, заедно теглим каруцата с проблемите. Ама за кои хора, имам нездрави съмнения.
Насаждането на демокрация изисква пари. Затова след първата "Среща на върха за демокрация" "… ангажирах повече от 400 милиона долара за укрепване на прозрачното и отговорно управление, подкрепа за свободата на медиите, за борба с международната корупция, подкрепа за демокрацията и демократичните реформатори, насърчаване на технология, която напредва в демокрацията, защита на изборите. Сега, работейки в тясно сътрудничество с Конгреса на Съединените щати, планираме да добавим още 690 милиона долара за ново финансиране за Президентската инициатива за демократично обновление през следващите две години. И в течение на три години моята администрация възнамерява да работи с Конгреса, за да отдели 9,5 милиарда долара за всички наши усилия за напредък на демокрацията по света. Всички ще сме в по–голяма безопасност, когато това се случи".
Необходими са и органи, които да налагат демокрацията. Затова "Създаваме ново Бюро за  демокрация, права на човека и управление в USAID". Тежко им на авторитарите.
"Една от отличителните черти на истинската демокрация е липсата на държавен бюджет", пише в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры" Антон Веселов.
И посочва, че Ирак през цялата 2022 година преживял без бюджет. Ние засега само 6 месеца.
Демокрацията (от гръцки : δημοκρατία, "народовластие") е само една от няколкото форми на  управление. Янките са си присвоили думата и правото да я тълкуват според интересите си.
И понеже влиянието на Съединените щати в света се спихва
image
все повече от ден на ден, смешни са напъните на щатските държавни администрации да раздават "медала демокрация" по свое усмотрение на послушни тям държави. Понятието буржоазна демокрация девалвира.
image

Държавната потентност на Съединените щати по света повече от това не може да расте

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2023/03/29/remarks-by-president-biden-at-the-summit-for-democracy-virtual-plenary-on-democracy-delivering-on-global-challenges/
https://www.segabg.com/hot/category-the-war/cnn-bulgariya-e-predlozhila-da-dari-svoite-mig-29-na-ukrayna
https://bg.eferrit.com/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B0%D0%B1%D1%83/
https://e-vestnik.bg/2115/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B1/
https://www.fondsk.ru/news/2023/04/05/po-sledam-sammita-za-demokratiu-58934.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Демокрация произхожда от демон и ...
12.04.2023 16:58
Демокрация произхожда от демон и крада. Точка.
:)))
цитирай
2. bojinkata - Много нежно написано - било пред...
12.04.2023 17:22
Много нежно написано - било предизвикателство да си подарим самолетите!!! То си е предателство, глупост и натягане пред чичо Сам, а не "предизвикателство". Реално летят 2 /два/ МиГ- 29, с приключващ ресурс. Други 5-6 са на трупчета! Су-25 са 7 летящи. Бяха 8, ама един пуяк го потроши и за малко да си счупи главата. Други 8 пак са на трупчета. Въобще дъра-бъра! Ако ги подарим на урките, да ги утилизират в Донбас оставаме не само без самолети, но и без летци!!! Те приключват, освен ако продължат да летят на метли!
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
12.04.2023 18:55
Всяко нещо се променя с течение на времето. Явно и с демокрацията така.
Затова дето си сложил точка, не е правилно.
Кой знае след време, с какво съдържание ще се сдобие думата демокрация.
цитирай
4. kvg55 - До 2. bojinkata
12.04.2023 18:58
Днеска чух телевизионният бърборко Илиян Василев да казва, че след ремонт на словашките самолети в Руската федерация преди време, руснаците направили така, че при опит да летят въоръжени, възниквал проблем.
цитирай
5. mt46 - ...
12.04.2023 22:40
Бай Дън говори като убеден комунист... От прекалено повтаряне думите, лозунгите се изтъркват...
цитирай
6. bojo12345 - Ние плащаме!
12.04.2023 22:43
Що се косите? Купуваме/т.е плащаме за вехтории и пак, и пак, до края на света.
Не ни трябват самолетите им!
цитирай
7. kvg55 - До 5. mt46
12.04.2023 23:29
Убеден агитпропчик искаш да кажеш.
цитирай
8. kvg55 - До 6. bojo12345
13.04.2023 01:02
Както е казал бай Ганьо – "Имал си бол пари – платил си я".
цитирай
9. leonleonovpom2 - Там е работата, че теглим заеми, за ...
13.04.2023 09:25
Там е работата ,че теглим заеми, за които се коси братът на Бай Ганьо и плащаме нагрузка с лихвите
Ега ти и самолетите, струват колкото най- големият самолетоносач?
Не беше ли по добре да купим самолетоносач, а те да ни плащат наем за самолетите- в пари и да пазят небето ни от....приятелски самолети, сбъркали адреса!
цитирай
10. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
13.04.2023 10:54
Сакън! Не отваряй дума за самолетоносач, че току виж те чули и поръчали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5969503
Постинги: 2840
Коментари: 26157
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930