Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2023 08:01 - © Възпитаникът на Висшето нормално училище (Ecole Normale Superieure)
Автор: kvg55 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2373 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 16.03.2023 08:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.03.2023г.

     "Досието на този "философ", журналист, публицист и режисьор, който се смята за една от емблематичните фигури на Запада, е спиращо дъха. В началото на 90–те години той подклажда гражданската война в Югославия, противопоставяйки се на сърбите на страната на босненските мюсюлмани. В края на 90–те той откъсна исторически принадлежаща ѝ земя от Сърбия, като поиска НАТО да бомбардира сърбите, за да помогне на бандитите от Армията за освобождение на Косово.
Той подкрепи нападението на армията на Михаил Саакашвили срещу Южна Осетия. Изигра важна роля в унищожението и хаоса в Либия. Той оправда агресията на САЩ в Близкия изток – от Афганистан до Сирия, като поиска унищожаването на "кървавия режим на Башар Асад" и всякаква западна помощ на ангажирания за целта терористичен интернационал.
И тогава този герой, който смята Русия не само за враг на Запада, но и за свой личен враг, се обърна към Украйна, където вдъхнови бунтовниците и убийците на Евромайдана през 2014 година и която посети няколко пъти като един от основните про-украински пропагандисти в Европа. Както сигурно много читатели вече са се досетили, става дума за либераста и демократ, смятащ себе си за привърженик на "модерните ценности", либерал–фашиста Бернар–Анри Леви, спечелил си прозвището "Конника на апокалипсиса" заради своята подривна дейност по целия свят.
Ако някой все още не разбира защо Западът се застъпи за нацистка Украйна, предлагаме да се запознае със следното интервю, на чийто автор, алжирско–френския евреин Бернар–Анри Леви (BHL), не може да не се вярва", препоръчва Сергей Латишев в Discred.ru.
И така, разгръщаме Le Figaro : 
image

На 9 февруари 2014 година, по време на революцията на Майдана, на площада в Киев Бернар–Анри Леви се обърна към тълпата, за да възхвали Европа и да осъди Владимир Путин. Днес, една година след нахлуването на руските войски в Украйна, BHL упорства и се подписва. Руско–украинският конфликт е война между западните демокрации и новите империи, чийто авангард е Русия, анализира той. Ако Путин не бъде победен военно, според него утре цяла Европа ще бъде застрашена.
През 2014–та година на киевския Майдан почувствал, че това е "Първата истинска конфронтация между нас, демократите, и новите империи, на които Русия е авангард …", което било "повратна точка в историята на Европа" и "може би дори в историята на целият Запад", прозрял великия исторически момент BHL.
"Вземете първата ми среща със Зеленски, преди да бъде избран за президент. Тогава всички го сравняваха с френския комик Колюш. А аз видях потенциала на Рейгън в него. И не се съмнявам, че един ден той ще бъде Чърчил. И има много такива визионерски сцени от моя страна във филма", похвалил се с проницателността си (визионерството си) хибридът.
Иде реч за филмът му "Слава на Украйна!".
А това е бандеровски поздрав, легализиран в Украйна от сегашното ѝ фашистко правителство.
"Не мисля! Как могат да създават едни и същи изображения? Ето как виждам тази битка. От една страна милициите на "Вагнер". Не знам руски или украински, но със сигурност ми казаха, че са изнасилвачи, педофили, убийци, които са пуснати от затвора, за да бъдат изпратени да се бият вместо нормални войници. И, от друга страна, армия от гражданско общество, състояща се от професионални войници и доброволци, мъже и жени, млади и стари, но със сигурност водени от висок идеал. Това са украинци. Херодот, по същия начин като мен, описва гръко–персийските войни. Той пише за "пропастта" между персите, които се бият за пари или под ударите на камшици, и гръцките хоплити, защитаващи своя град", разкрива технологията на създаването на своите филми BHL.
Е това "ми казаха", следва да се разбира като "една жена в банята каза, ама очите ми бяха насапунисани, та не видях, коя е". Или "една жена на Женския пазар каза".
А "Херодот, по същия начин като мен, описва" означава, че "бащата на историята" се е учил от Бернар–Анри Леви, макар, че е живял 2500 години преди днешния кухавелник.
image

Рисунка на Бернар–Анри Леви (BHL) от вестник Le Figar

"Нито Путин, нито Ердоган, нито иранските молли, нито дори китайските лидери си правят труда да изяснят нюансите. Те ни (Колективния демократичен Запад) мразят всички заедно", посочва общите врагове на Запада, заплахата и причините за заплахата (омразата) пишман "философът".
"Западът не воюва с никого (айде, бе!) … Но има хора, които, повтарям ви, воюват с нас и не го крият. Изправени пред това, какво трябва да се направи? Приемаме отправеното ни предизвикателство. Ние се защитаваме (стига, бе!). И докато руският народ следва Путин, страшно е да се каже, но е истина : ние се защитаваме от него. И е много трудно в тези условия да се каже по стария начин : "Всичко е наред с Русия; проблемът е неговият лидер".
Ясно! Руският народ е виновен, Русия е виновна – царска, съветска, путинска.
"В продължение на 30 години Западът не спира да прави на Русия всички възможни и невъобразими предложения за партньорство с Европейския съюз, Съвета на Европа и НАТО. Европа с невероятна наивност се довери на Москва по отношение на доставките на газ и петрол. Никой, абсолютно никой не се опита да унижава Путин. И само той, без никаква причина, реши една хубава сутрин да наруши ненарушимите правила на международния ред и да отприщи този безумен конфликт", лъже и маже франсето. А може и да си вярва.
"Има само един реален риск от Трета световна война : победата на Путин. Защото след такава победа ще имате други Путиноиди, които ще кажат на целия свят : "Агресията се отплаща; Западът се огъва; така че можете да отидете там (да го завладеете Запада)", плаши BHL.
"Ето защо украинците трябва да спечелят. Победата на Украйна е единственият начин да се предотврати световна война".
Незалежната трябва да победи, защото капиталистическият Запад не пуска заграбената плячка  без бой. И затова BHL прокламира : "Застъпвам идеята, че трябва да защитаваме Украйна. А за това е необходимо да се доставят необходимите оръжия. И точка! Ако не го правим от добродетел, то поне от интерес. Клаузевиц разграничава два вида войни : междудържавни войни и войни, които той нарича абсолютни или идеологически. Следвайки втората логика, Путин заплашва Европа не по–малко от Украйна. Нашите оръжия са по–малко полезни във военните ни складове, отколкото на брега на Днепър".
И накрая обобщава : "Първо ви казах, че не ние атакуваме, а ние сме атакувани. Ние, демокрациите, сме атакувани от стари–нови империи от всички страни. Второ, украинската ситуация е първият тест, който ни даде този неототалитарен интернационал. Трето, много е важно Украйна да премине триумфално през това изпитание. Това е наш дълг към жертвите на Буча и Мариупол. Но преди всичко това е наш дълг към самите нас. Трябва спешно да поправим този грохнал свят", което си е вече causa perduta.
На Бернар–Анри Леви ли беше идеята за" жертвите на руската жестокост" в Буча? Май, да!
А този "грохнал" буржоазен капиталистически свят е вече отречен от Историята.
Тя, Историята и нарушава "ненарушимите правила на международния ред", който отиващите в политическото небитие класи и техните апологети се опитват да увековечат.

https://www.discred.ru/2023/03/02/bernar-anri-levi-progovorilsya-novaya-kontseptsiya-zapada-russkih-ne-dolzhno-byt/
https://www.lefigaro.fr/vox/monde/bernard-henri-levy-il-y-a-un-seul-vrai-risque-de-troisieme-guerre-mondiale-si-c-est-poutine-qui-gagne-20230220
https://tsargrad.tv/articles/bernar-anri-levi-progovorilsja-novaja-koncepcija-zapada-russkih-ne-dolzhno-byt_734133
https://en.wikipedia.org/wiki/Bernard-Henri_L%C3%A9vy
https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89cole_normale_sup%C3%A9rieure_(Paris)




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Само ГТБП може да му вярват на този ...
16.03.2023 08:15
Само ГТБП може да му вярват на този еврейски "Херодот".
:)))
цитирай
2. marana69 - ...я да видя...баба ти, опъна ли..Чаршафите.)
16.03.2023 09:58


...аВе, баси и.мъжетее, днес ))))
некои, пият, от мъка, други, от радост..
а, трети, от сутринтаа...@

к караваров, и тили..бее..
Коментарът чака одобрение
Постинг: Страхотен ден
Автор на постинга: dolce91
цитирай
3. marana69 - дрън дрън дръннн...нали,сме. Народа на Бога, т е еВреи, семити..Хафетианци..и т н н н..)
16.03.2023 10:01
nedovolen написа:
Само ГТБП може да му вярват на този еврейски "Херодот".
:)))

цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
16.03.2023 11:41
Намират се бол ГТБП.
цитирай
5. kvg55 - До 2. marana69
16.03.2023 11:42
Маринато, съвсем си се вкиснала.
цитирай
6. kvg55 - До 3. marana69
16.03.2023 11:45
Докачена на ГТБП ли се усещаш?
цитирай
7. mt46 - ===
16.03.2023 12:34
Американските терористи се борят срещу тероризма!?... Откачалки!...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
16.03.2023 13:41
И нашите откачалки им помагат.
цитирай
9. elenkokoschkov - За недоклатеняк се усеща!
16.03.2023 17:16
kvg55 написа:
Докачена на ГТБП ли се усещаш?

цитирай
10. kvg55 - До 9. elenkokoschkov
16.03.2023 19:41
Може и да не се вече усеща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753587
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031