Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2023 15:01 - © Народът отдавна го е казал – Ум царува, ум робува, ум патки пасе
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1395 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 13.02.2023 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.02.2023г.

     Вчера публикувах постинга «17:01 – © "Глобалните закони" на Хегемона» за тиражираната от мисирките и безмозъчните информиращи ни "експерти" папагали безсмислица "глобалния закон "Магнитски".
На сайта на Държавния департамент има два материала свързани с България : 
image

– Министерството на финансите санкционира корумпираните елити в целия български политически спектър и
– Противодействие на системната корупция в защита на българските демократични институции.
В първия материал се казва : Днес Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите (OFAC) санкционира петима настоящи или бивши български държавни служители … (изброяват се) … за широкото им участие в корупцията в България.
"Съединените щати подкрепят нашия съюзник в НАТО България в борбата ѝ както срещу вкоренената корупция, така и срещу руското влияние, което подкопава демократичните институции", каза заместник–секретарят на Министерството на финансите за тероризма и финансовото разузнаване Брайън Е. Нелсън.
Виж ти! Министерството на финансите на "Хегемона" имало Служба за контрол на чуждестранните активи. Те себе си не могат вече да контролират, ама наглостта им край няма.
Ето, янките унищожиха един чуждестранен актив, китайски метеозонд, и некрофилски си присвоиха останките му. Сега са зинали да прилапат блокираните от самите тях в us–банки финансови активи на Руската федерация.
"Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и пречи на инвестициите и икономическия растеж в страната", съчувства ни сър Брайън Е. Нелсън.
Благодарим, ама немаше нужда! "Неуместно! Ресто! – Не струва!".
Ясни сте ни като бял ден – да изместите "руското влияние" и да наместите своето влияние.
Във втория материал пише : Съединените щати, в координация с Обединеното кралство, предприемат действия за противодействие на системната корупция в България, като определят петима бивши служители на българското правителство, както и пет юридически лица за корупционни действия, довели до незаконна лична облага, подкопали демократичните институции на страната и увековечили разяждащата ги зависимост от руските енергийни източници.
Хе–хе–хе! И тука неправилна "зависимост от руските енергийни източници", която трябва се замени с правилната зависимост от us–американските енергийни източници – "Уестингхаус Електрик Къмпани" (Westinghouse Electric Co) например. Понеже преди 5 години тази us–компания банкрутира, трябва да ѝ се намери спонсор, който да я съвземе, и България е Yes.
"Toshiba взема решение за фалит на Westinghouse", пише на 24 март 2017–та година Reuters.
Пак според Reuters от 12 декември същата година "Фалиралата Уестингхаус казва, че наддаванията за активи са пред очите". Та такива ми ти мазни конкурентни борби за пари.
Абе, те us–американците си знаят интереса и си го преследват.
Ама нашите, нашите посерковци що се водят по чужд ум?
Едни от глупост го играят "полезни идиоти" на Щатите, други от корист, срещу съответните  грантове прокарват интересите на us–американската държава и  us–американски компании.
Когато ти е слаб умът, да ти е як гърбът е казал мъдрият ни народ. Но нашите управници не са чак толкова глупави, защото прехвърлят последствията от слабостите на своя ум на гърба на народа. Нашите отношения днес с Колективния Запад [Съединените щати + Евроколхоза] се вписват в поговорката : Луд свири, луд играе; който гледа, ум няма – Западът свири, българските управници играят, а народът български гледа и безгрижно и мирно трае.
Ум да дават – много, пари – никой. Така практикуват и Съединените щати – можеше поне на 10 самолета F–16 един безплатно да ни подарят.
Българската външна политика е "Ум прави, глава тегли".
А към кого ли днес може масово да се приложи поговорката "Умен като попово прасе"?
И оня мазен слагач, в предаването на което е водещ, "120 минути", ми говори за "глобалния акт "Магнитски". Какво глобално има в някакъв си претенциозен закон на една от многото държави в света бе, идиот? Такива подли и страхливи мекерета "полезни идиоти" като теб го превъзнасят като глобален. Пфу! Отврат!
Гледа и слуша с кравешки поглед как Херо Мустафа му обяснява корупционните схеми и техники на българските политици и олигарси и лицемерното ласкателство, че в България "истинската реформа винаги трябва да бъде извършвана от българи …".
"В България олигарсите имат свръх силна позиция. Те получават власт от политици, задържат я, използвайки икономическите си способности, след което правят всичко възможно –  използват тези икономически средства за да изчистят имиджа си", гъгне Мустафа.
Тоя не носи глава на раменете си, а кратуна. Същи кратунковец, би казал blackpredator.
Кой управлява Съединените щати, бе, шиле? Да не би Пръдливия Забраванко?
Финансовите олигарси, които никак не умеят, ама се опитват, да корумпират чужди политици и правителства, ги управляват.
ЦРУ–то, NED и кой знае, колко още държавни и "частни" агенции, се занимават с невинна благотворителност в чужбина, а не с вербовка на корумпирани платени агенти за влияние.
"Много дълго време от българския народ се краде имущество, активи. Българския народ е  лишен от което му е необходимо за социално–икономическо развитие", обяснява му нещастното състояние на страната ни посланика на Британия.
А самият водещ защо не е включен в списъка за даване на телевизионна трибуна за изява и публично подмазване на крадците в телевизионното студио?
Водещият се осмелява да запита посланика за офшорните зони под британска юрисдикция. И толкова. Никаква реакция на повторното предъвкване на вече казаното, че "този съществен ход ще лиши съответните лица от възможността да търгуват с нашата страна, да прехвърлят активи в нашата страна и освен това те нямат право да влизат в нашата страна дори и транзитно" в отговор на въпроса за офшорните зони.
Слуша как го будалкат наглосаксите и съглашателски кима с глава, гледайки умно през очилата. Абе, тъп ли си, страхлив ли си, що си? – Приспособленец си!

https://www.state.gov/global-magnitsky-act/
https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1264
https://www.state.gov/countering-systemic-corruption-in-defense-of-bulgarian-democratic-institutions/
https://www.reuters.com/article/us-toshiba-accounting-idUSKBN16V04G
https://www.reuters.com/article/bankruptcy-westinghouse-idUSL1N1OC012
https://www.btv.bg/shows/120-minuti/videos/london-s-merki-sreshtu-korupcijata-u-nas.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - Ние,
13.02.2023 23:59
като българи, би трябвало да сме загрижени преди всичко за безобразната корупция у нас и да протестираме срещу нея! Ако сме патриоти...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
14.02.2023 07:16
Янките се държат с нас като с олигофрени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5924453
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930